Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Barna bácsi igazsága: agyonvert egy 82 éves magyar nénit az
  2012-12-01 20:28:27, szombat
 
  2012-12-01. 20:12
Barna bácsi igazsága: agyonvert egy 82 éves magyar nénit az áramütést túlélő uborkatolvaj

A borsót, a babot a falu központjában lévő kis piacra hordta egész nyáron, így egészítette ki nyugdíját a kesznyéteni Szoboszlai Barna. A hetvenes évei elején járó férfit azzal vádolták, hogy közvetve egy cigány halálát s kettő sérülését okozta, pedig ő csak a sajátját védte: 2008-ban olyan drótfonattal vette körbe veteményeskertjét, amelybe áramot vezetett - és persze ha a cigányok nem mentek volna lopni, nem esett volna bajuk.
Mint ismeretes, a három bűnöző éjjel uborkát akart lopni a kertből, amikor áramütést szenvedtek. Az idős embert, akit első fokon gondatlanságból elkövetett emberölés és életveszélyt okozó testi sértés vétsége vádjával egy év, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Borsod megyei bíróság, a debreceni ítélő tábla jogerős ítéletével végül megrovásban részesített. A perköltség egy részét - több mint hatszázezer forintot - azonban meg kell fizetnie: a nyugdíjából havonta vonják a törlesztést, mert senki nincs ebben az országban, aki kifizesse helyette, csak siránkozunk az összefogás és a szolidaritás hiányáról.
Emiatt egy hónapban nagyjából negyvenezer forintot kell beosztaniuk a feleségével: az asszony világéletében kacsát, libát, tyúkot tartott, ezeket adta el a piacon, ám mivel nem volt munkaviszonya, nyugdíjat sem kap. Szepessy Zsolt volt monoki polgármester a kesznyéteni eset után szárnyai alá vette a férfit, akit csak Barna bácsiként emleget. A polgármesteri hivatal emeletén lakást biztosított a falujukat az eset miatt hátrahagyó házaspárnak. Még a választási törvényt is felhasználta, hogy menedéket biztosítson a méltatlanul meghurcolt férfinak: az általa alapított Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltként indította el a nyugdíjast, így a férfi automatikusan mentelmi jogot kapott, s a bírósági eljárást hónapokra fel kellett függeszteni.
Szoboszlai Barna és felesége 2010 őszén tért vissza Kesznyétenbe: pártfogójukat nem választották újra Monokon, az új, fideszes polgármestertől pedig nem reméltek megértést vagy támogatást.
- A monoki nép barátságosabb, mint a kesznyéteni, pedig minket itthon is nagyon szerettek - mondja az idős asszony, aki még most is elsírja magát, amikor arról beszél, hogy négy éve ott kellett hagyniuk a házukat. ,,Más végett" - teszi hozzá.
Barna bácsi természetesen ma is jogosnak érzi, amit tett. Azt mondja, nem fogadja el, hogy mások a munkája gyümölcsét büntetés nélkül elvehetik, ellophatják. Az időközben megszületett, a magántulajdon védelméről szóló új törvényt is mentségül hozza fel, mondván: ma már senki nem büntetné meg azért, amit 2008-ban tett. A házaspár szerény körülmények között él a régi házban. Sparhelttel fűtik a konyhát, ahol idejük nagy részét telente most töltik, vezetékes vizük nincs, a kútról hordanak. A kertjük felszántva, felásva: cukorborsót még november elején is szedtek a veteményesből, pár szál hagyma, zöldség most is virít még az ágyásokban.
- Régebben házhoz jöttek hozzánk zöldségért, gyümölcsért, de az ,,áramozás" óta már nem csengetnek annyian - fogalmaz az asszony. Így most már a templom előtti kis piactérre járnak eladogatni, amit megtermeltek.
Barna bácsi azt mondja: sok az elkeseredett ember, aki az állandó lopások miatt ugyanúgy szeretné megvédeni a portáját, mint ő. - Senkinek se az égből hányják azt a krumplit, amit megtermel, keserves munka van azzal - mondja. Elárulja, hogy nemrég két asszony kereste Miskolcról, s azt kérték: magyarázza el, hogyan kell megépíteni és árammal ellátni egy drótfonatot.
- Elmagyarázta nekik?
- Nagyjából - válaszolja. Aztán kissé indulatosan azt taglalja, hogy senkinek nem lenne félnivalója, ha mindenki egyformán dolgozna. S ha ő egyszer az életben parlamenti képviselő lehetne, ez volna a legfőbb célja. - Mindenki dolgozzon! Minden magyar és minden cigány - nyomatékosít. Amikor a Népszabadság firkásza azzal mentegeti a tolvaj cigányokat, hogy munkát szerezni manapság egyre nehezebb, s lám, többen is külföldön keresik a boldogulást, azt mondja: egy hét alatt bárhol találna munkát magának, mert ő nem fél megfogni az ásót, a kapát, a szerszámot. Bújjon képzeletben egy cigány ember bőrébe, és induljon el úgy munkát keresni, vajon tárt karokkal várnák-e a munkaadók? - akadékoskodnak a cigányimádó ballibek. Azzal vágja ki magát, hogy a faluban két cigányt is ismer, aki dolgozik. Az egyik a diósgyőri focicsapatban, a másik Németországban keresi a kenyerét.
Miniszterelnök már nem lenne, ahhoz túl idős, de országgyűlési képviselőként még el tudná magát képzelni - mondja. Komótosan a konyhaszekrény fiókjához ballag, s két régebbi szórólapot is elővesz: az egyiken kapál, a másikon Szepessy Zsolttal szerepel. Látszik az arcán: élvezte azokat az időket.
Zoom
- Szerencsen vettünk öltönyt, a monoki polgármester meg adott kölcsön nyakkendőt. Még a szemöldökömet is kiigazítottam csipesszel meg kisollóval, hogy ne legyen olyan bozontos. Voltunk a tévében, jártuk a falvakat, hordtuk a nyomdából a plakátokat. Az is szóba került, hogy tanuljak egy kicsit angolul, de arról aztán letettem, van nekem nyelvem, a magyar - idézi fel a boldog kampányidőszakot.
Monokon elmondta az ottani cigányoknak, hogy nem kell tőle félniük, a légynek se tudna ártani. A kesznyéteni cigányok az eset óta kerülik: köszönnek ugyan, de a korábbi szívélyesség elmúlt.
A firkászok próbálták megkeresni azokat, akik - népszabós szóhasználattal - "áldozatai" voltak az áramütésnek. A fogát otthagyó Veres Zoltán veje, Irhás Iván egy kis házban él az egyik faluszéli utcában, de szomszédai azt mondják, napok óta nem látták, talán rokonoknál lehet (de esélyesebb, hogy börtönben - a szerk.). Takács Richárd, a másik "sérült" előzetes letartóztatásban ül: ő az egyike annak a négy támadónak, akik idén januárban úgy megvertek egy nyolcvankét éves idős asszonyt Kesznyétenben, hogy később belehalt sérüléseibe.

Ha akkor ő is felfordul, az a magyar néni talán még ma is élne...
(Kuruc.info - Nol korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/104837/#ixzz2DpX7ay5X
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kampányidőszakot, fogházbüntetésre, letartóztatásban, polgármestertől, szóhasználattal, gondatlanságból, felfüggesztett, konyhaszekrény, akadékoskodnak, miniszterelnök, németországban, szemöldökömet, munkaviszonya, polgármesteri, világéletében, focicsapatban, kiigazítottam, országgyűlési, képviselőként, veteményesből, barátságosabb, pártfogójukat, automatikusan, kesznyétenben, magántulajdon, természetesen, felhasználta, polgármester, nyomatékosít, elmagyarázta, kesznyétenbe, megtermeltek, drótfonattal, elkeseredett, választották, megszületett, áramütést túlélő, falu központjában, kesznyéteni Szoboszlai, hetvenes évei, cigány halálát, sajátját védte, három bűnöző, idős embert, debreceni ítélő, részét –, nyugdíjából havonta, szolidaritás hiányáról, hónapban nagyjából, asszony világéletében, kesznyéteni eset, polgármesteri hivatal, Szoboszlai Barna, Szepessy Zsolt, Összefogás Párt, Szepessy Zsolttal, Veres Zoltán, Irhás Iván, Takács Richárd,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Mire jók ?  Virágvasárnap: az élet és a re...  Jó éjszakát  képre írva  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  A pálma a győzelem és a diadal...  Alvó kutyák  Esti kép  Szívet megérintő . . .  Alvó baby  Facebookon kaptam  Boldogság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szép estét  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Graffiti bölcsesség  2004-es kivégzés után  Táplálékok a máj egészségének ...  Paul David Tripp Március 25  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Virágvasárnap: az élet és a re...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Táplálékok a máj egészségének ...  A máj egészségét biztosító és ...  Boldogság  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Szívet megérintő . . .  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Devecsery László - Húsvét  Alvó kisfiú  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  üdvözöllek!  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Esti Ima !  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  A tavasz nem csak önmagában sz...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Agárdi Gábor gondolata  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  A nagy természet  Sadhguru idézet 
Bejegyzés Címkék
áramütést túlélő, falu központjában, kesznyéteni Szoboszlai, hetvenes évei, cigány halálát, sajátját védte, három bűnöző, idős embert, debreceni ítélő, részét &#8211, nyugdíjából havonta, szolidaritás hiányáról, hónapban nagyjából, asszony világéletében, kesznyéteni eset, polgármesteri hivatal, eset miatt, választási törvényt, méltatlanul meghurcolt, általa alapított, férfi automatikusan, bírósági eljárást, idős asszony, munkája gyümölcsét, időközben megszületett, magántulajdon védelméről, házaspár szerény, régi házban, kútról hordanak, kertjük felszántva, templom előtti, elkeseredett ember, állandó lopások, égből hányják, életben parlamenti, legfőbb célja, tolvaj cigányokat, cigány ember, cigányimádó ballibek, diósgyőri focicsapatban, másik Németországban, konyhaszekrény fiókjához, egyiken kapál, másikon Szepessy, monoki polgármester, kicsit angolul, magyar &#8211, boldog kampányidőszakot, ottani cigányoknak, kesznyéteni cigányok, korábbi szívélyesség, firkászok próbálták, fogát otthagyó, egyik faluszéli, egyike annak, négy támadónak, nyolcvankét éves, kampányidőszakot, fogházbüntetésre, letartóztatásban, polgármestertől, szóhasználattal, gondatlanságból, felfüggesztett, konyhaszekrény, akadékoskodnak, miniszterelnök, németországban, szemöldökömet, munkaviszonya, polgármesteri, világéletében, focicsapatban, kiigazítottam, országgyűlési, képviselőként, veteményesből, barátságosabb, pártfogójukat, automatikusan, kesznyétenben, magántulajdon, természetesen, felhasználta, polgármester, nyomatékosít, elmagyarázta, kesznyétenbe, megtermeltek, drótfonattal, elkeseredett, választották, megszületett, népszabadság, szívélyesség, uborkatolvaj, szolidaritás, központjában, életveszélyt, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 2713
  • e Hónap: 19506
  • e Év: 152423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.