Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mi kutyánk kölyke
  2013-05-17 21:11:43, péntek
 
   
  2013.05.17. 12:36
A mi kutyánk kölyke

Kifizetődő fideszesnek lenni - és aki eddig ezzel nem volt tisztában, és megfelelő politikai hátszél nélkül pályázott akár még egy trafikra is, hát szégyellje magát. Ha pedig úgy gondolja, a politikai alapon osztogatott koncesszió csak aljas összeesküvés-elmélet terjesztés, olvassa el a tudósításokat Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújáról.

Mert mit is mondott a miniszterelnökünk?

a fiatalokat meg kell védeni a cigarettától, és a kormány meg is fogja - ez oké, de most már meg vannak védve a fagyitól meg a jégkrémtől is, az újságokról, üdítőről meg ásványvízről nem is beszélve. A nyalánkságok még érthetőek, jobb, ha nem hízik a magyar gyerek és a torokgyulladás is megelőzendő, a csapvíz is jobb mint bármilyen cukros lötty meg bubis ásványvíz, az újság viszont már kevésbé érthető: mi a baj a Micimackó magazinnal? Az miért tiltott termék? Támad a nyugat?

amint megkötötték a szerződéseket, a trafikpályázatokat nyilvánosságra fogják hozni - eső után köpönyeg, mondhatjuk. Van tapasztalatunk az ügynökügyek nyilvánosságra hozatalában is, meg abban, mit is lehet nemzetbiztonsági kockázatnak meg üzleti titoknak minősíteni nagy hirtelen. Mert az üzleti tervek tuti hirtelen ez utóbbi kategóriába esnek majd bele, pedig a pontszám felét ugye ezek adták. És lehet, hogy csak egyetlen mondat volt bennük egy névvel, ki is a rokon, a támogató, a stróman-gazda. Csak hogy ne kelljen tovább olvasni, gondolkodni a bírálónak.

csak azért van a trafikügyből vita, hogy a szerződéskötéseket elhalasszák. Az MSZP mondjuk sima vitánál tovább ment, ők törvényjavaslatot adtak be a piac újrafelosztásának megakadályozása érdekében, "a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatos visszaélések miatt hátrányba került családi vállalkozások megélhetését veszélyeztető törvényi rendelkezések megsemmisítéséről" címmel.

"Az MSZP a törvényjavaslattal azt kezdeményezi, hogy a botrányba fulladt kormányzati trafiktender eredményeként júliustól ne veszítse el több tízezer ember, több tízezer család a megélhetését, ne veszítsék el üzleteiket, munkalehetőségeiket.
Az MSZP a törvényjavaslattal így gyakorlatilag semmissé teszi azt a - közel negyvenezer vállalkozás, család megélhetését közvetlenül veszélyeztet ő - szabályozást, amelyet a Fidesz-KDNP saját klientúrájának jutalmazása érdekében kívánt bevezetni.
A botrányos trafiktender jó példa arra, hogy a Fidesz hogyan jutalmazza saját klientúráját, amely nem más, mint hogy a Fidesz újraosztja a piacot a saját baráti körének. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a dohány-kiskereskedelem állami monopóliummá tételének nem a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása volt a célja, hanem - ahogyan az sejthet ő volt - a Fideszes családtagok, rokonok, haverok jutalmazása, bármi áron." (törvényjavaslat általános indoklás)

És arról se felejtkezzünk meg, hogy a kiszivárgott mutyi-hangfelvétel miatt már a rendőrség is foglalkozik az üggyel, bár Némethné szerint minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden a legnagyobb rendben:

" (...) a pályázat törvényes, eredményes és érvényes volt, így érvénytelenítésére nincs lehetőség, emellett Németh Lászlóné közölte, hogy a pályázat kiírása és a lebonyolítás a törvényes eljárási rend betartásával, valamennyi jogilag értékelhető szempont figyelembevételével, a törvényben foglalt célok maximális szem előtt tartásával történt.

Mint írta, a pályázati anyagokat, így a pályázók listáját is kizárólag az arra jogosultak ismerhették meg, így sem a pályáztatás, sem az elbírálás szakaszában nem került jogosulatlan személyek vagy szervezetek birtokába, így a Fidesz választókerületi elnökeihez sem. A pályázók adatait a miniszter szerint - sem településekre lebontott részletekben, sem egyéb formában - nem adták át illetéktelen személyek részére." (hvg.hu)

Azt már régről tudjuk, a tények makacs dolgok - előbb vagy utóbb ki fog derülni, ki épített fel alternatív valóságot.

alaposan előkészítették a trafikrendszert, így nem tart attól, hogy a bíróságok később visszájára fordítják a döntést. A bíróságok lehet, hogy nem, de már a saját tábor sem ért teljesen egyet a módszerrel, így például nem szavazta meg a trafiktörvény árréses-nyalakodós módosítását Bencsik János volt energetikai államtitkár, fideszes képviselő. És miért? Ezt sem rejtette véka alá, szerinte a siker kulcsa a kitartó munka, a találékonyság, nem pedig a más által megteremtett javak megszerzése. Ellenérzésével nincs egyedül, Borókai Gábor a Heti Válaszban fakadt ki:

"A trafiktendernek az a legfőbb baja, hogy nem a teljesítményről látszik szólni, hogy a versenybe szállók felkészültsége éppúgy bizonyíthatatlan, mint a vesztesek alkalmatlansága, vagy kevéssé alkalmassága, ezért aztán a győzteseket maguk a kihirdetők sem képesek megvédeni" (...) a hvg.hu által nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján a kiválasztás módszere sem megnyugtató.

"A trafikok kiosztása növeli az új rendszer iránti bizalmatlanságot, és táptalaja az irigységnek" (...) a trafikmutyi nagyon rossz üzenetét meg kell javítani." (hvg.hu)

Borókai ezek szerint nem olvasta Némethné fentebb beidézett "minden a legszabályosabb volt" nyilatkozatát, azóta valószínűleg már megmutatták neki.

De mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat, de még kettő sem, így amíg maga a miniszterelnök körömszakadtáig védi az eljárást és elhiszi, minden úgy tökéletes, ahogy van, semmi esély sincs a piacfelosztási döntések felülbírálására.

százas nagyságrendben vannak nyertes baloldali pályázók, és ha politikai szempontjaik lennének, akkor egy baloldali sem nyert volna. Lehet, hogy ez számára szépségtapasz a mutyin, valójában még jobban súlyosbítja a helyzetet, hiszen egyrészről minden egyes pályázóról tudják, ki kutyájának kölyke, másrészről aki nem az alomból van, annak nem sok babér terem attól függetlenül, szakmailag eddig mit tett le az asztalra. A százas nagyságrend pedig egy majd hatezres klubban? Törpeminoritás még akkor is, ha igaz a pletyka. De eddig név szerint nem sokat találtak az újságírók, kormányoldalról viszont naponta bogozódnak ki újabb rokoni-baráti szálak. Vajon hány hasonló hírre derül még fény, miszerint "Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának nemcsak a sógora, hanem egy régi barátjának és munkatársának a családja is kapott a dohánykoncessziókból"?

Egyáltalán, hogyan jutottunk el hazánkban odáig, hogy az teljesen rendben lévő, ha pártalapon támogatási jutalomként adományoznak 20 évnyi koncessziókat úgy, hogy a végleges névsor ismeretében bónuszként még két és félszeresére is emelik annak jövedelmezőségét? Hogy bármilyen, "nem csak a mi kutyánk kölyke kapott", a szakmai felkészültséget, eddigi eredményeket totálisan kiiktató magyarázatot politikailag elfogadhatónak minősíti a kormány meg annak propaganda gépezete?

nem is szabadna hátat fordítaniuk a támogatóiknak csak azért, hogy ők ne kapjanak politikai támadást. Igen, ez az igazi demokrácia - jutalom a támogatásért. Aki támogatja a Fideszt, az jogosult a koncra. Vessen magára, aki trafikot akart, de elmulasztotta az elmúlt években a megfelelő irányú kapcsolatszerzést (oké, lehetne sokkal vulgárisabb kifejezést is használni...). Röviden: aki haver (támogató), annak hopp, aki nem haver (és most már tudjuk, mindenkiről tudják, haver-e), annak kopp. Teccet volna előbb gondolkodni, aztán párttagkönyv sorszámot beírni az előre megsúgott, a köznép elől egyébként rejtett rubrikába. (Ha egyébként azt nézzük, hányan szavaztak annak idején a Fideszre, bizony messze alulreprezentált a nem kormánypárti tábor a maga "százas nagyságrendjével", ennyit a politikai korrektségről ...). A "nem szabadna hátat fordítani" szófordulat pedig további intézkedéseket vetít előre - az almot mindenáron meg kell védeni az aljas politikai támadásokról. Mert azok már el is kezdődtek:

forrás: "Fotó: mutyiellenes matricákkal dekorálták ki a szekszárdi polgármester boltját", hvg.hu)

a kárpótlás szempontjainak megfelelő, újra pályázati lehetőséget kapó trafikosok száma kétszáz alatt van. Ők méltányos elbánásra számíthatnak, de akik nem pályáztak, azokon nem tud segíteni. És akik pályáztak, azokon tud? Hihetetlen cinizmussal úgy leszorították a szóbajöhetők körét, hogy a szektor régi szereplői azóta is csak kapkodják a levegőt:

"Olyan magánszemélyek adhatnak csak be jelentkezést, akik már a februári trafiktenderen is pályáztak, egyetlen koncessziós jogosultságot sem nyertek, legfeljebb egy trafikot üzemeltetnek jelenleg egyéni vállalkozóként vagy olyan gazdasági társaság útján, melyben az illető vagy valamelyik hozzátartozója 75 százalékos szavazati joggal rendelkezik, a cég bejegyzett főtevékenysége pedig a dohányáru-kiskereskedelem. A feltételek között szerepel az is, hogy a magánszemélynek nem származhat máshonnan jövedelme (így például nyugdíjból sem).

A jelentkezési dokumentum lefekteti azt is, hogy pontosan milyen kiskereskedelmi egység minősül trafiknak. Például az, ahol kizárólag kiskereskedelmi tevékenység folyik, az éves árbevétel nem haladja meg a 100 millió forintot, az éves árbevételnek az elmúlt öt lezárt üzleti év átlagában pedig legalább a 80 százaléka dohánytermék kiskereskedelemből származik. Feltétel még, hogy az adott kereskedelmi egység már 1993. január elseje előtt megkezdje a működését, és azóta változatlan helyen - az öröklés esetét ide nem értve - változatlan tulajdonosi viszonyokkal üzemeljen. Az üzlet továbbá semmilyen hálózathoz sem tartozhat.

A jelentkezéshez mellékelni kell az elmúlt öt lezárt üzleti év teljes, aláírt beszámolóját, illetve az elmúlt öt lezárt üzleti év úgynevezett "áfa-kódonkénti" napi bevétel-összesítőit ("pénztárgép éves zárás") és a jelentkezési űrlapot, mely a pályázati felhívásban megtalálható." (hvg.hu)

A hatalom cinizmusa korlátlan, ahogy a szociális temetkezés tervezete is bizonyította - míg a saját kutyájuk kölykétől egy napnyi szakmai tapasztalatot sem vártak el (a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének fia például pályakezdőként nyert, a fideszes képviselő apa szerint ez előnynek számított az elbírálásnál), a régi motorosoktól csak épp azt nem követelik meg, hogy igazolják, jártak a Holdon. És egyáltalán létezik ma olyan trafikos, aki ezeknek a feltételeknek megfelel? Valószínűleg bőven kétszáz alatt marad a számuk, sőt, még az is lehet, lámpással sem találni köztük minden téren megfelelőt.

Aki pedig azt hiszi, sok víz lefolyt már a Dunán a rendszerváltás után, annak szolgáljon okulásul a következő régi vicc:

"Felvételizik három jelentkező. Bemegy az első, akinek hatalmas protekciója van. Megkérdezi a bizottság elnöke:

- Mikor fejeződött be a második világháború?

- Hát, valamikor a XX. század közepe felé, talán 1945?

- Zseniális, fel van véve!

Bemegy a második jelentkező, akinek van egy kis protekciója. A kérdés ugyanaz:

- Mikor fejeződött be a második világháború?

- 1945.

- Egy kicsit pontosabban esetleg?

- Hát valamikor tavasz vége felé, talán május 6.?

Bemegy a harmadik felvételiző, akinek egyáltalán nincs protekciója. A kérdés ugyanaz:

- Mikor fejeződött be a második világháború?

- Európában 1945. május 6-án lépett érvénybe a fegyverszünet, a japánok 1945. szeptember 2-án kapituláltak.

- Hmmm. Hány ember vesztett a Szovjetunió?

- Huszonkétmillió-hétszázezer-százkettő.

- Korrekt. És név szerint?"

Mindezzel Orbán Viktor bebizonyította, igen, igazi államférfi, aki teljes mértékben képviseli - saját híveit (támogatóit?). És tudomásul kell vennünk, nem állunk olyan messze a szocialista egypárt rendszertől és annak káder kiválasztási rendszerétől, mint amennyire szeretnénk. És nemcsak a trafik-mutyi területén vannak egyenlőek meg még egyenlőbbek, hátszelesek meg igazi kitaszított párák.


http://morgasjoga.blog.hu/2013/05/17/a_mi_kutyank_kolyke_484
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bizalmatlanságot, nagyságrendjével, választókerületi, alulreprezentált, bizonyíthatatlan, jövedelmezőségét, nemzetbiztonsági, kiskereskedelem, trafiktendernek, teljesítményről, magánszemélynek, felkészültséget, törvényjavaslat, visszaszorítása, alkalmatlansága, trafikrendszert, kormányoldalról, huszonkétmillió, kiskereskedelmi, legszabályosabb, körömszakadtáig, megakadályozása, felülbírálására, hozzátartozója, jelentkezéshez, bebizonyította, tapasztalatunk, vállalkozóként, magánszemélyek, előkészítették, torokgyulladás, miniszterelnök, trafiktenderen, szempontjainak, felkészültsége, intézkedéseket, politikai alapon, tudósításokat Orbán, magyar gyerek, újság viszont, miért tiltott, ügynökügyek nyilvánosságra, üzleti tervek, pontszám felét, trafikügyből vita, piac újrafelosztásának, dohánykoncessziós pályázatok, botrányba fulladt, botrányos trafiktender, saját baráti, fiatalkorúak dohányzásának, legnagyobb rendben, Orbán Viktor, Németh Lászlóné, Bencsik János, Borókai Gábor, Heti Válaszban, Gyulay Zsoltnak, Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt, Fejér Megyei Közgyűlés, Mindezzel Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Védőoltást igazoló mobilalkalm...  tavaszi vers  Mindnyájan egy akarattal együt...  Hanoli verse  Nem jött el...  Facebookon kaptam  Igazságos Isten  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ha egyszer magányosnak érzed m...  Rodokrozit és kálcit  Haragos Isten  Vigyázz, mit mondasz!  Facebookon kaptam  Haragos Isten  Isten gyűlölete  Az álom magában véve gyógyít. ...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Éld át az élet...  A világon a legszebb  Facebookon kaptam  A nagy urak  tavaszi vers  Az idő és a világ nem áll meg  Facebookon kaptam  Robert Burns: Egy százszorszép...  Png virág  Fűtünk  Az igazság hirdetése  Isteni harag  Főzöcske  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  csak, úgy...  Isten haragja  Facebookon kaptam  Haragos Isten  Megértés és hirdetés  Kellemes délutánt kívánok  Haragos Isten  Bölcső  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Haragos Isten  Szendi Gábor: Pár gondolat az ...  Facebookon kaptam  Nem tudhatjuk  Haragos Isten  Isten gyűlölete  Szállj el, szállj el, katicabo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten gyűlölete  Isten gyűlölete  Sikeres fogyás rostokkal  A nagy urak  Már másfél évtizede tervezte &...  Létezik másfajta szeretet is  Facebookon kaptam  Robert Burns: Egy százszorszép...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Rodokrozit pirittel  Facebookon kaptam  Isten haragja  Shabbat Shalom * Áldott legye...  Isten haragja  Jó kívánságom !  Már másfél évtizede tervezte &...  Egyszerre véd az influenza és ...  Shabbat Shalom * Áldott legye...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Az esküvő nem házibuli  Kvarc  A cukorbetegség és a fokhagyma  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Igazságos Isten  A sárgarigó fészke  Igazságos Isten  Facebookon kaptam  Haragos Isten  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megértés és hirdetés  tavaszi vers  Köszönő lap  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Orgona  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Bölcső  Facebookon kaptam  A csontritkulás  Szentlélek  Igazságos Isten  Kellemes napot 
Bejegyzés Címkék
politikai alapon, tudósításokat Orbán, magyar gyerek, újság viszont, miért tiltott, ügynökügyek nyilvánosságra, üzleti tervek, pontszám felét, trafikügyből vita, piac újrafelosztásának, dohánykoncessziós pályázatok, botrányba fulladt, botrányos trafiktender, saját baráti, fiatalkorúak dohányzásának, legnagyobb rendben, pályázat törvényes, pályázat kiírása, törvényes eljárási, törvényben foglalt, pályázati anyagokat, pályázók listáját, arra jogosultak, elbírálás szakaszában, pályázók adatait, miniszter szerint, tények makacs, bíróságok később, bíróságok lehet, saját tábor, siker kulcsa, kitartó munka, teljesítményről látszik, versenybe szállók, vesztesek alkalmatlansága, győzteseket maguk, kiválasztás módszere, trafikok kiosztása, trafikmutyi nagyon, legszabályosabb volt, miniszterelnök körömszakadtáig, piacfelosztási döntések, százas nagyságrend, majd hatezres, régi barátjának, teljesen rendben, végleges névsor, szakmai felkészültséget, támogatóiknak csak, igazi demokrácia, elmúlt években, megfelelő irányú, előre megsúgott, köznép elől, politikai korrektségről, almot mindenáron, aljas politikai, szekszárdi polgármester, kárpótlás szempontjainak, szóbajöhetők körét, szektor régi, februári trafiktenderen, trafikot üzemeltetnek, illető vagy, feltételek között, jelentkezési dokumentum, éves árbevétel, éves árbevételnek, adott kereskedelmi, öröklés esetét, üzlet továbbá, jelentkezéshez mellékelni, jelentkezési űrlapot, pályázati felhívásban, hatalom cinizmusa, szociális temetkezés, saját kutyájuk, napnyi szakmai, fideszes képviselő, régi motorosoktól, feltételeknek megfelel, rendszerváltás után, következő régi, bizottság elnöke, második világháború, második jelentkező, kérdés ugyanaz, kicsit pontosabban, harmadik felvételiző, japánok 1945, szocialista egypárt, trafik-mutyi területén, bizalmatlanságot, nagyságrendjével, választókerületi, alulreprezentált, bizonyíthatatlan, jövedelmezőségét, nemzetbiztonsági, kiskereskedelem, trafiktendernek, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 828
  • e Hónap: 8743
  • e Év: 217351
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.