Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533517 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 35
Előző Következő
ccCcc 2019-01-29 11:20:19
Nyolcas legépelve, ahogy ígértem, húsvéti "ajándék" minden érdeklődőnek! Még kell majd rajta picit csiszolni de a lényegen túl vagyunk... Úgy vélem néhány példával be tudtam mutatni ezt a személyiségtípust is. Nincs mit hozzáfűznöm többet az itteni "eseményekhez". ...
Bagaméri Kapros lepény - Kalács 2018-10-09 14:39:17
2 dkg élesztőt felfúttatok kevés langyos tejben és félkiló lisztel, 3 dl enyhén sós vízzel összedolgozom. Kelesztés után kinyújtva 2 x hajtogatva,olajjal megkenve, pihentetés után vagdalt, párolt,sós kaporral megkenve feltekerem kalácsként és ropogósra sütöm. A tetejét olajjal megkenve,bevagdosva szép pirosra sül. Túróval gazdagíthatjuk, mindenképp nagyon finom....
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL 2017-11-22 13:49:24
TÍZ AJÁNDÉKRECEPTEM A RECEPTMAGAZINTÓL 1.Női szeszély ******************** Hozzávalók: 12 deka vajat 4 tojássárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd egy csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva könnyű tésztává keverjük. A tésztát közepes nagyságú tepsibe egyenletes vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből kis kaná...
Váncza Kincses Receptkönyv 2017-04-04 11:08:12
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei Krémeslepény (nagyszerű) 12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük...
Pogácsa receptek 2017-01-27 08:00:19
Leveles tepertős pogácsa Hozzávaló:fél kiló sima liszt, 3 dkg élesztő, 1 tojás, 2-3 dl kefír,joghurt vagy aludtej,30 dkg tepertő,só,bors A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a tojást, 1 kávéckanál sót,és annyi kefírt,hogy közepesen kemény tésztát tudjunk gyúrni belőle.Fél órát pihentetjük,majd téglalap alakúra nyújtjuk megkenjük a sóval,borssal jól elkevert tepert...
Uborka téli tárolásra 2016-08-01 16:16:07
Magdolna Dürvángerné Gál uborkája üvegben Napos időben érlelem a téli tárolásra szánt kedvencünket. 5 l-es üveg aljára tegyünk kaprot fokhaj ma gerezdeket babérlevelet szemes borsot. Jól megmosott frissen szedett uborkát bevagdosva belesoroljuk. Kimérve a vizet amennyi ráfér felforraljuk 2 evőkanál sóval, 2 evőkanál cukorral 6 evőkanál 10% ecettel és 1 mokkáskanál gyógyszertárba...
Burgonyaleves virslivel 2014-07-31 22:47:20
Burgonyaleves virslivel Hozzávalók: Vénusz olaj (szükség szerint) 2 liter víz 1 db nagy fej vöröshanyma pirospaprika, só 1 csokor petrezselyem 1 db paradicsom 1 db zöldpaprika (nem erős) 3 pár virsli 1 kg burgonya 1 pohár tejföl 1-2 dl tej 3 evőkanál liszt Elkészítés: Először a hagymát apró kockákra vágjuk v...
Mangó, a szerelem gyümölcse 2014-03-21 22:04:03
Mangó, a szerelem gyümölcse A mangónak több mint ezer fajtája van, alakja, színe, mérete is változó. Az indiaiak szent növénynek, a szerelem szimbólumának tartják. Hazánkban minden évszakban kapható mangó, ha sikerül érett darabra szert tennünk, rendkívül aromás, intenzív ízű gyümölcs, amiből elég keveset is használni, ráadásul szerencsére ma már egyre jobb áron kapható....
Nagymamám konyhájából - Kapros lepény 2014-01-05 16:47:18
Egy közepes méretű tepsiben sült lepényhez: 1/2 kg liszt, 3 dl langyos víz, 1 kávéskanál cukor, 2,5 dkg élesztő,2 teáskanál só, 1/2 dl olaj, A hozzávalókat bedagasztom és hagyom jól megkelni.Addig egy jó nagy csokor friss kaprot apróra vágok és 2 kanál forró zsírban (már a tűzről levéve) egy pillanatig átforgatom és 1 teás kanál sót teszek bele. Mikor a tészta megkelt, bel...
Burgonyaleves 2013-09-26 19:34:18
Burgonyaleves Hozzávalók: 1-2 ek olaj 2 liter víz 1 db vöröshagyma ízlés szerint pirospaprika ízlés szerint só 1 csomag petrezselyem 1 db paradicsom 1 db zöld paprika (nem erős) 1 kg burgonya 1 doboz tejföl 1-2 dl tej 3 ek liszt Elkészítés: Először a hagymát apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd szintén felkockázzu...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.