Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ccCcc
  2019-01-29 11:20:19, kedd
 
   
  Nyolcas legépelve, ahogy ígértem, húsvéti "ajándék" minden érdeklődőnek! Még kell majd rajta picit csiszolni de a lényegen túl vagyunk... Úgy vélem néhány példával be tudtam mutatni ezt a személyiségtípust is. Nincs mit hozzáfűznöm többet az itteni "eseményekhez".


...mármint az Enneagram 8. szintes leírást is közben...

Born Invincible - 1978 [Született Legyőzhetetlen]Link

"versenytársak vadásznak rájuk"

Cat Corporation [Equipments of the Future]________________The Dust Brothers - What Is Fight Club?_______Link

8. szint: A mindenható megalomániás

Azok az egészségtelen Nyolcasok, akik a törvénytelenség, az erőszak és a társadalom elleni bosszú világában élnek, szinte bizonyos, hogy veszedelmes ellenfeleket szereznek, nem utolsósorban az államhatalom képviselőit. Ha erőszakosan léptek fel másokkal szemben, a megtorlás nagyon is valós, örökké a fejük felett lebegő fenyegetéssé válik. De még ha nem is alkalmaztak a Nyolcasok erőszakot, akkor is lehet, hogy lelkiismeretlen dolgokat követtek el, és hitelezők vagy versenytársak vadásznak rájuk, akik szeretnék őket anyagilag tönkretenni. Láttuk, hogy az egészséges Nyolcasok szenvedélyes reakciókat képesek kiváltani másokból. Ez az egészségtelen Nyolcasokról is elmondható, csak éppen ezek a szenvedélyek egészen más jellegűek.

Mivel igen nagy nyomás alatt élnek, a Nyolcasoknak rögeszméjévé válik önmaguk védelme, a támadásoktól szembeni sérthetetlenségük biztosítása. Gyakran tesznek ésszerű lépéseket ennek érdekében: megváltoztatják a telefonszámukat, magándetektívet bérelnek fel vagy egyszerűen eltűnnek. Csakhogy idővel az állandó fenyegetettség érzése miatti stressz, valamint az a tudat, hogy mindeddig még senki sem győzte le őket, létrehozza bennük a legyőzhetetlenség téveszméjét. Hinni kezdenek abban, hogy nekik semmi sem árthat, és kezdenek téveszméik kialakulni önmagukkal és az erejük nagyságával kapcsolatban. Megalomániássá válnak, mindenhatónak és sérthetetlennek érzik magukat - abszolút erejükben mintha egy istenséghez lennének hasonlóak.

A Nyolcasok ezen a szinten úgy szilárdítják meg a hatalmukat, hogy másokat rettegésben tartanak, és elérik, hogy állandóan félteniük keljen a biztonságukat. Az átlagos Nyolcasok is fenyegetőznek...

(Hm... De nem azzal hogy vacsoraidő van. Szóval irány a konyha...

x'D

Kivégeztem azokat a nyavalyásokat, mindet megettem ahányan a szemeim elé kerültek.

1 katona, 2 katona, nem is tudom mennyi katonát ettem, vagy szeletet. Teljes szakasz megsemmisítve és felszámolva, már emésztem. Folyamatosan átalakulnak énbennem valami mássá. Még a kiegészítő flódnis egységek is, a segédcsapatok, azok nehezebben mentek mert rétegelt páncélzatuk van. De fogaim átütötték azt a páncélzatot is. Pedig a Sárkány készítette őket és mégis, nem voltak leküzdhetetlenek. Előtte valamiféle zsírjában sült felebarát volt, sertés izé. Nem ettem belőle sokat, mert a felebarátomból nem szeretek sokat enni, mindenevő [volt] ő is. Részekre volt hasogatva vagyis pontosabban bevagdosva.

Akkora csata volt hogy énnálam nagyjából 10 percig tartott. Egy lapáttal, kanál... Rágom, de már be van tárazva a kövezkező, rajta van a kanálon. Töltőkezelő: "Betöltve!" Parancsnok, irányzó-célzó az [is] én vagyok, mert én eszem, Universal Soldier: "Tűz! Találat!" Belement a számba, ahogy lenyelem már megy is befelé a következő, így sorozatba. Faterom megszólal: "Nem is élvezed az ízeket!" Erre én: "Dehogynem... Amg kitart [a muníció] addig érzem én az ízeket, csak nem élvezkedek rajtuk." Nem volt annyira forró, szóval cselekedni kell, minél hamarabb fel kell számolni az asztalon lévő ellenállást. Szegény növények és gyümölcsök is meghaltak, pedig azok is élőlények voltak. Ez van, sorozatgyilkos lettem, sajnos...

Evés közben én nem beszélek egyébként, csak ritkán.

x'D)

...és próbálják megfélemlíteni az embereket, de a neurotikus Nyolcasok már képesek valóban megbüntetni vagy bántalmazni akár az ártatlanokat is, hogy ezzel bebizonyítsák, mennyire komolyan gondolják, amit mondanak. Így akarják figyelmeztetni a többieket arra, hogy ha erőszakhoz kell folyamodniuk, akkor a szörnyűségektől sem riadnak vissza.

Hatalmuk könyörtelen gyakorlása révén a Nyolcasok apránként arról is meggyőzik magukat, hogy az emberi korlátok rájuk nem vonatkoznak. Mivel korábban nem korlátozták magukat, a neurotikus Nyolcasokban kialakul a meggyőződés, hogy a sorstól olyan kiváltságokat kaptak, amelyek más embereknek nem adattak meg. Felsőbbrendű embernek gondolják magukat, aki túllép az erkölcsiségen és azt teheti, amihez kedve van. Mivel mindig elérték azt, amit akartak, a neurotikus Nyolcasok elég nehezen hiszik el, hogy nem legyőzhetetlenek. Eddig még senki sem állította meg őket, és semmi okuk azt hinni, hogy ez most megváltozik.

Mivel a neurotikus Nyolcasok semmi önkorlátozásra nem képesek, az eddigieknél is felháborítóbb módon játszák el az atyaistent, hogy ezzel - ha csak rövid időre is - igazolva láthassák abszolút erejüket és befolyásukat. Ezen a szinten obcén érdeklődést kezdenek tanúsítani a halál iránt. A haláltól való félelem, amelyben az a jóval alapvetőbb félelmük tükröződik, hogy valaki bánthatja őket, arra készteti az egészségtelen Nyolcasokat, hogy kihívják a halált, tehát megöljenek másokat, ha az erejükben áll. Gyakran nem is a szadista gyönyör kedvéért végeznek másokkal; sokkal inkább valamiféle varázslatnak tekintik azt, amellyel mágikus úton elháríthatják a saját halálukat, mert azt gondolják, hogy ha úgy ölhetnek, hogy őket nem ölik meg, akkor sérthetetlenek lesznek.

"Azt állítja Amin, hogy Isten eszközének tartja magát. Ám ahogy figyeljük, érezni rajta

(Eposz: Mit? A lőpor szagát? ...vagy a dinamitok szagát? Hm... Kiképzett kutyát is felülmúl.)

hogy a saját fennmaradásán kívül semmiben sem hisz. Bármit felhasznál - dicsekvést, bohóckodást, hízelgést, csábító ígéreteket, fenyegetést, a Nagy Hazugságot vagy a gyilkosságot is -, csak hogy a kezében tarthassa az irányítást. De legyőzhetetlenségének hirdetése közben úgy izzad, mint valami sarokba szorított vadállat.

(Eposz: Így van, állítólag a sátánisták úgy nevezik őket: "emberállat".)

A halálos fenyegetés sűrű kipárolgása veszi körül. Senkit sem tart egyénnek Amin. Nála mindenki potenciális áldozat."

[Silvia Feldman, Psychology Today, 1976. december, Barbet Schroeder General Idi Amin Dada (Idi Amin Dada tábornok) című filmje kapcsán.]

A neurotikus Nyolcasok valóságészlelése torzult, különösen az erejüket illetően. Én központúságuk teljesen átvette az irányítást, belülről pusztítja előket, mint egy rákos daganat. Énjük mostanra annyira túlméretezett lett, hogy személyiségük már egyáltalán nem a valóságban gyökerezik. Mindez aláássa az ítélőképességüket is, amire pedig szükségük volna a fennmaradásukat biztosító okos döntésekhez. Helyzetükben az a groteszk, hogy minél erősebb a legyőzhetetlenségükkel kapcsolatos téveszméjük, annál túlzóbbá és meggondolatlanabbá válnak, és ezzel elvetik önnön végső pusztulásuk magvait.

(Eposz: Utolsó bekezdés! Juh-húúúh!)

A téveszmés Nyolcasok tehát konfliktusba kerültek: muszáj elszigetelődniük egyre ellenségesebb környezetüktől, miközben arról győzik meg önmagukat és a közvetlen környezetükbe tartozókat (ha még maradtak), hogy világuknak ők az abszolút urai. A konfliktus feloldása érdekében maradék energiáikat arra használják fordíthatják, hogy másokat testileg és lelkileg is megalázzanak és hogy tovább fokozzák erőszakosságukat. Mivel azonban meggondolatlanok is, elkerülhetetlen a bukásuk, különösen ha gyilkossá váltak. Meg kell őket állítani, és ez előbb vagy utóbb meg is történik.

(Eposz: Vége!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elszigetelődniük, meggondolatlanok, leküzdhetetlenek, erőszakosságukat, valóságészlelése, legyőzhetetlenek, elkerülhetetlen, fennmaradásukat, megváltoztatják, lelkiismeretlen, magándetektívet, törvénytelenség, telefonszámukat, sérthetetlennek, szörnyűségektől, megfélemlíteni, önkorlátozásra, megalomániássá, felebarátomból, sorozatgyilkos, fenyegetettség, sérthetetlenek, legyőzhetetlen, környezetüktől, figyelmeztetni, egészségtelen, erkölcsiségen, környezetükbe, versenytársak, kiváltságokat, ellenségesebb, fenyegetőznek, nyavalyásokat, mindenhatónak, biztonságukat, fennmaradásán, mindenható megalomániás, egészségtelen Nyolcasok, társadalom elleni, államhatalom képviselőit, megtorlás nagyon, fejük felett, egészséges Nyolcasok, egészségtelen Nyolcasokról, szenvedélyek egészen, támadásoktól szembeni, állandó fenyegetettség, legyőzhetetlenség téveszméjét, erejük nagyságával, istenséghez lennének, átlagos Nyolcasok, kiegészítő flódnis, Born Invincible, Született Legyőzhetetlen, Dust Brothers, What Is Fight Club, Universal Soldier, Nagy Hazugságot, Silvia Feldman, Psychology Today, Barbet Schroeder General Idi Amin Dada, Amin Dada,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.18. 23:23 EURO-2020 - A kijutott és pótselejtezős válogatottak
11.18. 23:13 Megállapodásra jutottak az európai uniós intézmények a jövő évi költségveté...
11.18. 23:02 Curling Eb - Ismét nyert a magyar női csapat
11.18. 22:53 "Heringek" vonultak utcára Salvini ellen
11.18. 22:22 Szlovák jégkorongliga - Kikapott a MAC
11.18. 22:13 Csepel támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését
11.18. 22:13 EU-tisztújítás - Elemző: Várhelyi Olivér az EU nyugat-balkáni bővítéséért f...
11.18. 22:12 Feldman Zsolt: a baromfi- és húsmarha-támogatások javítják az agrárium telj...
11.18. 21:32 AM: tizenhárom uniós tagállam támogatta a magyar méhészeti javaslatokat
11.18. 21:32 Nemzetközi díjat nyert a Fesztivál Akadémia Budapestről készült imázsfilm L...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Ázsiai csinos nő  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Igazi szeretet  Facebookon kaptam  Kellemes, szép napot!  Bűnbánat és bűnbocsánat  Kellemes délutánt!  Facebookon kaptam  Őszi kép  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Őszi dekoráció  Kellemes délutánt!  Bánki Éva - Hát hogymint vagyt...  Facebookon kaptam  Gera Zoltán  Bűnbánat és bűnbocsánat  Bűngyűlölet és bűnbocsánat  Bűnbánat és bűnbocsánat  Jó reggelt , szép napot  Vibro-gimnasztika  Szepes Mária: A gyógyító öröm  Szülinapra  Őszi este  Őszi csendélet  Harmónia......  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szentség és boldogság  Jászberény - Olvasó Boldogassz...  Gerbera  A csend világa - vízalatti fel...  Facebookon kaptam  Bűnbánat és bűnbocsánat  Téli reggel  A Szent Péter- és a Szent Pál-...  Naplemente  Kosztolányi Dezső: Intés az ör...  Vas István: Mikor a rózsák nyí...  Kellemes délutánt!  Harmónia......  Kutya rózsával  Jászberény - Porciunkula kápol...  Bűnbánat és bűnbocsánat  Havas téli kép  Szép estét, jó éjt!  Gerbera  Szép estét, jó éjt!  Jászberény - Nagy boldog asszo...  Őszi kép  Naplemente  Gámentzy Eduárd: Kérés  Szép estét  Szép estét, jó éjt!  Látod már november derekát ért...  Bűnbánat és bűnbocsánat  Kedves Lányom ! .....ha majd e...  Szepes Mária: A gyógyító öröm  Facebookon kaptam  Szülinapra  Nézz vissza megbocsátással!  Jászberény - Nagy boldog asszo...  Facebookon kaptam  Őszi kép  Hálaadás  33. évközi hét hétfő 11.18  Vibro-gimnasztika  Jászberény - Olvasó Boldogassz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isteni irgalom  Vidám, szép napot  Őszi este  Bűngyűlölet és bűnbocsánat  Jászberény - Olvasó Boldogassz...  Facebookon kaptam  Szép őszi napot  Kellemes kora estét!  Gerberák  Arany Tóth Katalin: Van...  Facebookon kaptam  Mosolygós, szép napot!  Facebookon kaptam  Azt kérdezed: hogy vagyok?  10. Keresztény tanösvény: Hisz...  Jászberény - Olvasó Boldogassz...  Csokor vázában  Naplemente  Harmónia......  Havas téli kép  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  33. évközi hét hétfő 11.18  Rágcsáló nyuszi  Jó reggelt , szép napot  Gerbera  Kellemes, szép hétvégét!  Facebookon kaptam  Kellemes, szép hétvégét!  Igen, de... (9.)  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mindenható megalomániás, egészségtelen Nyolcasok, társadalom elleni, államhatalom képviselőit, megtorlás nagyon, fejük felett, egészséges Nyolcasok, egészségtelen Nyolcasokról, szenvedélyek egészen, támadásoktól szembeni, állandó fenyegetettség, legyőzhetetlenség téveszméjét, erejük nagyságával, istenséghez lennének, átlagos Nyolcasok, kiegészítő flódnis, asztalon lévő, neurotikus Nyolcasok, többieket arra, emberi korlátok, neurotikus Nyolcasokban, sorstól olyan, szinten obcén, halál iránt, haláltól való, egészségtelen Nyolcasokat, szadista gyönyör, saját halálukat, lőpor szagát, dinamitok szagát, saját fennmaradásán, kezében tarthassa, halálos fenyegetés, erejüket illetően, rákos daganat, valóságban gyökerezik, fennmaradásukat biztosító, téveszmés Nyolcasok, közvetlen környezetükbe, abszolút urai, konfliktus feloldása, elszigetelődniük, meggondolatlanok, leküzdhetetlenek, erőszakosságukat, valóságészlelése, legyőzhetetlenek, elkerülhetetlen, fennmaradásukat, megváltoztatják, lelkiismeretlen, magándetektívet, törvénytelenség, telefonszámukat, sérthetetlennek, szörnyűségektől, megfélemlíteni, önkorlátozásra, megalomániássá, felebarátomból, sorozatgyilkos, fenyegetettség, sérthetetlenek, legyőzhetetlen, környezetüktől, figyelmeztetni, egészségtelen, erkölcsiségen, környezetükbe, versenytársak, kiváltságokat, ellenségesebb, fenyegetőznek, nyavalyásokat, mindenhatónak, biztonságukat, fennmaradásán, megsemmisítve, elháríthatják, központúságuk, személyiségük, segédcsapatok, felháborítóbb, túlméretezett, bebizonyítsák, helyzetükben, eseményekhez, ellenfeleket, államhatalom, gyilkosságot, megalomániás, folyamodniuk, felsőbbrendű, fordíthatják, kapcsolatban, érdeklődőnek, befolyásukat, fenyegetéssé, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 1078
  • e Hónap: 6926
  • e Év: 111218
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.