Focaccia |
2018-08-20 16:37:03 |
Irom is a hozzavalokat : 500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kapunk mint a pizzatesztanal szokas. kiolajozott talba tesszuk, es duplajara kelesztjuk. Mikor duplajara kelt, 8 reszre osztjuk, kb 10-12 dkg lesz mindegyik. Egesz vekonyra nyujto... |
Spárga carbonara |
2015-04-21 16:16:58 |
Hozzávalók: 50 dkg fehér spárga (vagy zöld) 1 evőkanál vaj vagy margarin 1 vöröshagyma 10 dkg sovány szalonna 30 dkg zöldborsó (lehetőleg zsenge újborsó, de a fagyasztott is megfelel) 2 dl tejszín 2 dl húsleves (akár egy fél leveskockából) só őrölt bors őrölt szerecsendió 2 tojássárgája 6 dkg parmezán 35 dkg tészta vagy konyhakész tortellini Elkészítés: A spárga a... |
Gombafasírt laskával és vargányával |
2015-03-09 16:53:41 |
Gombafasírt laskával és vargányával Hozzávalók: 30 dkg laskagomba (csiperkével is helyettesíthető) 10 dkg vargánya (kockára vágott, mélyhűtött) 1 kisebb fej lilahagyma 2 db kissé szikkadt kifli 1/2 -1 dl tej 3-4 dkg frissen reszelt parmezán 1 db tojás 1 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál őrölt pirospaprika 1 teáskanál őrölt roz... |
Gombafasírt – melegen és hidegen |
2015-01-18 12:41:12 |
Nem újdonság, hogy gombával sokféle finomságot lehet készíteni. Januárban nem egyszerű friss hozzávalókból könnyed fogásokat az asztalra varázsolni, így ez a mindig kapható alapanyag igencsak jó szolgálatot tesz. Az igazán jó gombafasírtnak pedig nem lehet ellenállni. Frissen kívül ropogós, belül kellemesen lágy, és bármilyen körettel kiváló, de hidegen is tálalható, akár szen... |
Bögrés forrázott palacsinta – a leglágyabb, legpuhább! |
2015-01-12 17:52:58 |
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-) Hozzávalók (egy nagy adaghoz): - 6 tojás - fél mokkáskanál só - 4 bögre forró víz - 3 bögre tejföl - 5 bögre liszt - 1 teáskanál szódabikarbóna - 3 evőkanál cukor - negyed bögre étolaj Elkészítése: 1. A tojást a sóval felverjük egy mixer segítségével, majd folyamatos keverés mellett... |
Hölgytől tallóztam |
2014-07-26 10:17:32 |
Császárszelet Paradicsomos szaftban sült sertésszelet, a köret a hússal együtt sül, ropogós sajtkéreg alatt. Nagyon finom és egyszerű étel, bármilyen savanyúsággal vagy idénysalátával fogyasztható. A receptet Máté Pálné Terenyei Katalin (Kati mama) Ahogy én készítem... című szakácskönyvében találtam. Sok sikert hozzá! Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj kevés liszt, olaj, v... |
Császárszelet |
2014-07-24 11:30:03 |
......... Császárszelet Paradicsomos szaftban sült sertésszelet, a köret a hússal együtt sül, ropogós sajtkéreg alatt. Nagyon finom és egyszerű étel, bármilyen savanyúsággal vagy idénysalátával fogyasztható. A receptet Máté Pálné Terenyei Katal... |
Mézes ,,citromos csirkecomb |
2014-04-30 15:57:32 |
Időnként - ha sült csirkecomb terén egy kis változatosságra vágyunk - megbolondíthatjuk ezt az egyszerű és finom ételt egy kis mézzel és citrommal. Finom, pikáns husi lesz a végeredmény, amit krumplipüré és savanyúság kíséretében fogyasztunk. Sok sikert hozzá! Hozzávalók: 8 egész csirkecomb só kevés vaj 8 evőkanál méz 2 citrom leve A csirkecombokat megtis... |
szeretettel |
2013-10-17 13:29:47 |
Szepes Mária A VÖRÖS OROSZLÁN Misztikus regény Háttér Lap- és Könyvkiadó Kft., 1989 Szepes Mária ISSN 0238-5457 ISBN 963 7403 38 8 Felelős kiadó: Erdei Grünwald Mihály Felelős szerkesztő: Gálvölgyi Judit A borítót tervezte: Konecsni György Műszaki vezető: Lantos Kálmán Műszaki szerkesz... |
szeretettel |
2013-10-17 10:51:08 |
Szepes Mária A VÖRÖS OROSZLÁN Misztikus regény Háttér Lap- és Könyvkiadó Kft., 1989 Szepes Mária ISSN 0238-5457 ISBN 963 7403 38 8 Felelős kiadó: Erdei Grünwald Mihály Felelős szerkesztő: Gálvölgyi Judit A borítót tervezte: Konecsni György Műszaki vezető: Lantos Kálmán Műszaki szerkesz... |
|