|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 1
|
|
|
|
2015-01-03 09:58:38, szombat
|
|
|
KELT OSTYA
40 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
2 púpozott evőkanál cukor
0.5 l langyos tej
4 db tojás
12 dkg vaj
1 csipetnyi só
4 adag barackdzsem
A lisztet keverőtálba teszem,a közepére kis mélyedésbe morzsolom az élesztőt.
Egy csipetnyi cukorral meghintem,majd egy kevés tejjel és liszttel összekeverve kovászt készítek.
Kb 15 percig hagyom letakarva meleg helyen,hogy megkeljen.
Ha a kovász megkelt,hozzáadom a maradék tejet, a tojásokat és a liszttel együtt simára gyúrom.
A vajat megolvasztom,kissé hülni hagyom,hozzáadok egy csipetnyi sót,majd a tésztához öntöm. Az egészet addig keverem, amíg hólyagosodni nem kezd. Ekkor lefedem, és 25 percig langyos helyen kelesztem.
Ha megkelt a tészta, az ostyasütőt felhevítem /ha nem teflonbevonatú,akkor vékonyan be kell kenni olajjal,/ és a tésztát evőkanállal adagolva kisütöm. Egy adag kb. 4 perc alatt sül át. A már megsült lapokat egymásra helyezem.
Az ostyalap egyik felét megkenem barackdzsemmel,a másik felét ráhajtom,és így adom asztalra.Barackdzsem helyett pl. fahéjas porcukor is megteszi.
|
|
|
0 komment
, kategória: GASZTRONÓMIA |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 1
|
|
|
|
2015. Január
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
1 db bejegyzés |
Összes: |
1 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2
- e Hét: 12
- e Hónap: 58
- e Év: 367
|
|
|