Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Kedves látogatóim, barátnőim
  2009-07-29 15:01:28, szerda
 
  Kedves Látogatóim, barátnőim!

Mindenkit szeretettel köszöntök, és nagyon örülök, ha meglátogattok.
Sajnos a férjem betegsége rosszabbodott, több gondozást igényel, így keveset tudok itt lenni.
Ha régebbi írásból, vagy képekből tetszik valami, nyugodtan vigyék el.
Mindenkit szeretettel várok továbbra is. Üdvözlettel Erzsi v. Bongyi.
 
 
1 komment , kategória:  Látogatóimnak vendégkönyv  
Mindenért
  2009-07-21 01:04:39, kedd
 
  HÁLA NEKED URAM JÉZUS:
Mindenért, AMIT MEGADTÁL,
Mindenért, AMIT ELVETTÉL,
Mindenért, AMIT MEGBOCSÁTOTTÁL,
Mindenért, AMIT MEGAKADÁLYOZTÁL,
Mindenért, AMIT MEGENGEDTÉL,
Mindenért, AMIT MEGELŐZTÉL,
Mindenért, AMIT AJÁNDÉKUL ADTÁL,
A MIATTAM, HELYETTEM, ÉRETTEM,
HORDOZOTT KERESZTÉRT, ÉS
A HAJLÉKÉRT, AMIT A MENNYBEN
NEKEM ELKÉSZÍTETTÉL.
EL NEM MÚLÓ ÖRÖK HÁLA NEKED,
URAM JÉZUS, HOGY ENGEM IS
SZERETETEDBE FOGADTÁL!
 
 
2 komment , kategória:  Imák  
Élj (Chaplin)
  2009-07-14 08:03:40, kedd
 
  Élj!

Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban akiktől sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem mikor már nem bírtam tovább. Szereztem örök barátokat. Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak. Előfordult olyan is, hogy szerettek, de én nem tudtam visszaszeretni. Repkedtem a boldogságtól, habzsoltam a szerelmet, esküdtem örök hűséget, de volt, hogy teljes erővel mentem fejjel a falnak. Sírtam zenehallgatás, vagy fényképalbum lapozgatása közben és felhívtam valakit csak azért, hogy halljam a hangját. Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek. Sokszor éreztem meghalok a vágytól és féltem elveszítek valakit aki nagyon fontos számomra, a végén mégis elvesztettem. DE TÚLÉLETEM! És még most is ÉLEK! Az életet nem csak túlélem és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd. ÉLJ! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon.
/Chaplin/

 
 
3 komment , kategória:  Tanulságos  
Michael Jackson-ról
  2009-07-14 07:42:49, kedd
 
  ,,Kölcsön adtad nekünk Uram, és ő a mi boldogságunk volt, visszavetted tőlünk, és mi visszaadtuk, panasz nélkül, de fájdalommal teli szívvel. Köszönjük neked Uram, hogy ő a miénk volt, és az is marad, mert aki szerettei szívében él, az nem hal meg, csak távol van". "(Szent Ágoston)


Michael Jackson (Michael Jackson)
Született: 1958.08.29. Indiana, Gary,
Meghalt: 2009.06.25. Kalifornia, Los Angeles


Gyermekkor

Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született Indiana állam Gary városában. Kilenc gyermek közül a hetedikként látta meg a napvilágot. Előtte született Maureen, Jackie, Tito, Jermaine, LaToya és Marlon, utána pedig Randy és Janet. Édesapjuk, Joe Arkansasból származott, míg édesanyjuk Katherine Scruse Alabamában született.

A család akkoriban szinte napról-napra élt, Joe acélmunkásként dolgozott, és Katherine sem keresett jól, mint az egyik helyi áruház eladója. Ezzel ellentétben otthon mindig jó volt a hangulat, a család sokat zenélt, s a kis Michaelt is mindig esti éneklés mellett altatták el.

A legendák szerint Joe egyik nap rajtakapta a gyerekeket, amint éppen a hangszereivel játszanak. Joe a barátaiból álló csapatot, a "The Falcons"-t vezette, és nem szerette volna, ha a gyerekek tönkreteszik a drága eszközöket. Azon a napon viszont egyenesen ráparancsolt gyermekeire: ha egyszer már elővették a hangszereket, akkor mutassák is meg, hogy mit tudnak! Ő maga lepődött meg a legjobban, amikor saját gyermekeiben az ösztönös tehetség jeleit látta meg. Ekkor vette a fejébe, hogy sztárt farag a kölykökből, kerüljön az bármibe is. Semmilyen eszköztől nem riadt vissza, állítólag gyakran néhány pofonnal marasztalta a gyerekeket a próbákon.

Jackson 5

1963-tól tudunk arról, hogy a család folyamatosan próbált betörni a zenei életbe, először "The Jackson Family" néven, később pedig az 5 testvér (Michael, Jackie, Tito, Marlon és Jermaine) "Jackson 5" néven.

A sztárrá válás rögös útja eleinte véget nem érő próbákról szólt. Majd több sikeresen lezajlott tehetségkutató verseny után a környék nagyobb városainak klubjaiban léptek fel. Első lemezszerződésüket egy helyi kiadótól, a Steeltown Recordstól kapták 1968-ban, ahol végre bakelitlemezen is megjelenhetett a csapat első dala, a "Big Boy".

Az igazi szerencse 1969-ben érte a csapatot, amikor a Motown, Amerika akkori legnagyobb "fekete" lemezkiadójának egyik embere felfigyelt a kis családi vállalkozásra. Természetesen egyből szerződtették az akkorra már szinte profivá érett gyerekeket, s a továbbiakban, mint a Motown első számú sztárjait szerepeltették őket. Michael ekkor mindössze 11 éves volt.

Az átütő sikert az 1970-ben megjelent "ABC" című album jelentette, amely Diana Ross segítségével egy csapásra a nagy sztárok közé emelte a Jackson 5-ot. Több híres műsorban szerepeltek, saját szombat reggeli rajzfilmjük lett a TV-ben, sikeresebbnél sikeresebb koncerteket tartottak, s lassan egész Amerika a Jacksonoktól zengett.

Mindez együtt járt a sztárság elviselésével, az állandó elzártsággal, a rajongók eszement támadásaival is, amit Michael minden testvérnél nehezebben viselt. Zárkózott lett, interjút szinte soha nem adott, a nyilvánosság elől a munkába menekült. Ezek a gyerekkori élmények egy életre meghatározták Michael személyiségét.

A gyerekek már ekkor tagjai voltak a "halhatatlan szórakoztatók nagy közösségének", gyakran léptek fel Elvis Presleyvel és Sammy Davis Jr.-al egy műsorban, a közelükben lakott Fred Astaire és Frank Sinatra is. Az újabb nagy sikerű lemezek után első tengerentúli koncertjük alkalmával hatalmas tömegek özönlöttek a koncerthelyszínekre, a Jackson 5 megdöntötte a Beatles együttes több rekordját is. Angliában egy akkor még ismeretlen fiatal zenész, Elton John volt a csapat elő zenekara, aki később Michael jó barátja lett.

The Jacksons

Megannyi siker után a 70-es évek közepén úgy tűnt, hogy a Jacksonok más sikeres csapathoz hasonlóan a feledés homályába merülnek. Ám ekkor jött a nagy váltás: átigazoltak az Epichez, valamint nevet váltottak. Ők lettek a "The Jacksons". Ettől kezdve már Jackie is a fiúkkal tartott, ellenben Jermaine maradt a Motownnál és elvette a cég vezetőjének, Berry Gordynak a lányát. Az akkor még kis kiadónak számító Epicnél mindenben a fiúk kedvére tettek, nagyobb volt a művészi szabadságuk és természetesen a gázsijuk is.

A The Jacksons több sikeres lemezt is kiadott és nem csak sikerült elérni korábbi sikereiket, hanem meg is fejelték azokat. Az igazi aduászt koncertjeik jelentették, amelyeken élőben is bizonyíthatták tehetségüket. Ezekre hosszú időn keresztül volt lehetőségül saját varieté műsorukban, ami "The Jacksons Show" címen futott a 70-es években.

Michael ebben az időben hihetetlen változásokon ment keresztül. Nemhogy nem foglalkozott az akkoriban a zenészek között általánosnak számító kábítószerezéssel, de tartva magát vallásához alkoholt sem fogyasztott és vegetáriánus lett. Ettől teljesen lefogyott, arcvonásai megváltoztak. Hátrahagyva az afro frizurát rövidre vágatta a haját és egy új stílus megteremtésébe kezdett.

Thriller

Már 1971-ben megjelent Michael első szólólemeze, amelyet ugyan a Motownnál készítettek el, a többi fiú mégsem vett részt a munkában. Miután a "Ben" című album Golden Globe díjat kapott egyértelművé vált, hogy Michael Jackson egyedül is meg tudja állni a helyét, nincs szüksége senki másra. A nagyobb sikerekre azonban még várni kellett.

A testvérektől való elszakadás 1978-ban kezdődött, amikor Michael filmet forgatott "The Wiz" címmel. Majd 1979-ben megjelent az "Off The Wall" című szóló nagylemeze, amely minden idők legsikeresebb fekete albuma lett. A sikerben nagy része volt a zenészlegenda Quincy Jonesnak, aki később több produkcióban segédkezett Michaelnek.

21 évesen Michael Jackson a világ legsikeresebb fekete előadójává vált. Hogyan tovább? Először is menedzsert váltott, apja már nem tudta megfelelően ellátni ezt a feladatot. 1980-ban turnéra indult testvéreivel, amely hatalmas sikert aratott. 1982-ben dalt írt Diana Rossnak, lemezt készített Steven Spielberg "E.T." című filmjéhez, majd 1982. december 1-én boltokba került a régóta várt "Thriller" című album.

Mindenki előtt ismertek a Thriller aratta sikerek. Michael teljesítménye ezen túl csak szuperlatívuszokban volt mérhető, az egész szakma fejet hajtott tehetsége előtt. A lemez sikerének titkai között említik azt, hogy Michael összeállt egy duettre Paul McCartneyvel, akinek segítségével a fehér közönséget is sikerült megszólítani, valamint, hogy Michael és az Epic közös ötleteként a dalokat forradalmian új módszerrel jelentették meg: az egyik még le sem került a listákról, a másik máris ott volt, s így a kettő egymást támogatta.

A Thriller mára már 104 millió eladott darabbal büszkélkedhet, ezzel minden idők legtöbb példányban elkelt zenei anyagává vált. A dalokhoz készült videó-klipek új stílust teremtettek, az embereket pedig teljesen lenyűgözték. Ezeket eredetileg a kiadó ellenezte a nagy költségvetésük miatt, később maga a sztár ragaszkodott hozzájuk és a saját zsebéből fizette ki a költségeket. Michael bezsebelt minden létező díjat, elért minden elképzelhető magasságba. A szakma értetlenül állt a jelenség előtt, nem tudták pontosan megmagyarázni a siker titkát.

Időközben Michael egyre visszavonultabban élt, ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt, akkor is csak testőrök gyűrűjében, interjút egyáltalán nem adott. Különösnek tűnő szokásaival, külsejének változásával a sajtó minden más sztárnál többet foglalkozott. Magánéletébe azonban továbbra sem volt könnyű betekinteni.

1984-ben Michael kitüntetést kapott Ronald Reagentől. Ugyanebben az évben új albumot jelentetett meg testvéreivel, világ körüli turnéra indult velük, majd hozzákezdett, hogy kicsit átformálja a zeneipart. Persze csak miután kiheverte annak a Pepsi reklámnak a forgatását, amelynek során komoly égési sérüléseket szenvedett el a fején.

1985-ben Lionel Ritchivel közösen megírta a "We Are The World" című dalt, amelyet a kor legnagyobb popsztárjaival együtt énekeltek lemezre egyetlen éjszaka alatt. A bevételeket afrikai országok megsegítésére használták fel. Ugyanebben az évben Michael megvásárolta az "ATV Music Publishing"-et, amely többek között a legtöbb Beatles dal szerzői jogtulajdonát tartalmazza. Emiatt a szakma egyenesen felhördült, sőt az évtized üzletének nevezték a majdnem 50 milliós felvásárlást.

Annyira hiányzik!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Juli: Fehér úton
  2009-07-11 04:24:47, szombat
 
 

Link
 
 
1 komment , kategória:  Írott képeim  
Búcsú Michael Jacksontól
  2009-07-11 03:20:19, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Videó  
Michael Jackson emlékére
  2009-07-07 14:23:48, kedd
 
  Szuhanics Albert
Michael Jackson emlékére

Még egyszer éneklek,
még egyszer táncolok.
Londonban fellépni,
már soha nem tudok.

Még egyszer próbálunk,
a rajongók várnak.
Jegyek ezreiért
hosszú sorok állnak.

Vége van, vége van
elmúlt egy nagy élet.
Minden zenevarázs
csak egy szép emlék lett.

Búcsúzom tőletek,
emlékezzél reám.
Hunyd le a szemedet
Michael Jackson dalán!

Debrecen, 2009 07. 03.
 
 
0 komment , kategória:  Szuhanics Albert  
Egy géniusz emlékére
  2009-07-07 14:22:59, kedd
 
  Alberth:
Egy géniusz emlékére

Csak a jók mennek el,
szikrázó csillagok.
Egyikük-másikuk
csodás fénnyel ragyog.

Minket úgy hagynak itt,
ahogy harmat cseppje,
napsugár szavára,
száll a végtelenbe.

Michael Jackson elment,
utolsó sóhajjal.
De mi itt maradtunk
döbbenettel, jajjal.

Rajongói tudják
király volt, nem vitás.
A popzene egén
egy csodás látomás.

Gyerekek éneklik,
..Mi vagyunk a világ!"
A sok örökzöld dal,
mind-mind érte kiált!

Fellépni készült ő,
visszatérni végre.
Előző nap táncolt,
s lám felment az égbe!

Csak a jók mennek el,
zene volt élete.
Még utolsó nap is,
felhangzott éneke...

Paris, Prince és Blanket,
gyermekei árvák,
édesapjuk szavát
többé már nem hallják.

Lehet a Holdon jársz,
Moonwalkert énekelsz,
vagy csillagok porán
könnyedén táncra kelsz...?

Michael Joseph Jackson,
könnyel küzdök, érzem.
Csak a jók mennek el,
nyugodjál békében!

Debrecen, 2009. 06. 25.

 
 
0 komment , kategória:  Szuhanics Albert  
Egy géniusz emlékére
  2009-07-07 14:21:12, kedd
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Írott képeim  
Michael Jackson Emlékére
  2009-07-07 14:15:43, kedd
 
 

Link

 
 
0 komment , kategória:  Írott képeim  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 241 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 56
  • e Hónap: 625
  • e Év: 12964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.