Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A boldogság titka
  2016-07-22 06:07:20, péntek
 
  A boldogság titka

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni a ládát, mind hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?
- A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem és nagyon figyelj: Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát, a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit életed végéig követned kell.

Az első lépés azt, hogy tudd: Isten minden dologban ott van és ezért szeretned kell Őt, és hálát adnod Neki, mindazért, amid van.

A második lépés, hogy szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
- Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól, nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni. Ezt hívják magas önbecsülésnek.

Harmadik lépés, hogy a gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis ha azt gondolod, hogy okos vagy, viselkedj okosan; ha azt gondolod, hogy képes vagy, tedd meg amit kitűzöl magad elé; ha azt gondolod hogy nincs akadály, amit ne tudnál legyőzni, akkor tűzzél ki célokat az életedben és harcolj értük amíg el nem éred. Ezt a lépést motivációnak hívják.

Negyedik lépés, hogy ne irigyelj senkit azért, amije van, vagy ami ő maga, ők elérték a céljukat, te érd el a sajátjaidat.

Ötödik lépés, hogy ne őrizgess a szívedben haragot senki iránt; ez az érzés nem fogja hagyni, hogy boldog légy. Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts.

Hatodik lépés, hogy ne vedd el azt, ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd, kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

Hetedik lépés: Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.

És végül a nyolcadik lépés. Mindig mosolyogva kelj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban, gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem fogsz kapni cserébe; figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így BOLDOGOK LEGYENEK.

(Indiai mese)
 
 
6 komment , kategória:  Tanulságos  
Tanulságos törtánet! Olvasd el érdemes!!!!
  2016-07-22 05:37:54, péntek
 
  Élt egyszer két király, egymáshoz egészen közeli királyságban.
Híre ment, hogy messze földről vad hordák közelítenek az országaik felé, akik fosztogatnak és rombolnak.

Az egyik király erre megerősíttette a várfalakat, fegyverkezésbe kezdett és minden takarmányt a palota pincéjében halmozott fel.
A másik uralkodó viszont feldíszíttette a palotáját, mint aki vendégeket vár. Mikor már közel jártak a hadak, az egyik király visszavonult a várba, felhúzatta a függőhidat, és megtöltette a várárkot.

A másik uralkodó ellenben elkészíttette a legjobb ételeket, hosszú asztalokra helyezte és egész udvarnépével együtt átvonult a közeli rengetegbe és ott leültek egy körben és várakoztak.

Mindkét királyságban csend honolt az egyik mögött azonban feszültség volt és rettegés, a másik mögött megadás és elfogadás.
Aztán megérkezett a horda.

A várat, amely a harcra készült: megostromolták, a kaput betörték, az embereket lemészárolták és a palotát kifosztották. A királynak végig kellett néznie a pusztítást, mielőtt vele is végeztek.

A másik palotához érve megtorpantak a katonák, gyanakodva léptek be a nyitott ajtókon, sem a díszítéssel sem a terített asztalokkal nem tudtak mit kezdeni. Sokan a barbárok közül mágiát sejtettek, elátkozott helynek vélték a kastélyt és nem mertek semmit sem megérinteni. Megéreztek valamit a nagyságból, ami körülvette őket és anélkül távoztak, hogy bármiben kárt tettek volna.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos  
Tanulságos törtánet Olvasd el érdemes!!!!
  2016-07-08 03:14:51, péntek
 
  "Egyszer egy idős hindu bölcs megelégelte, hogy egyik tanítványa folyton csak panaszkodik. Amint olyan dolog történt a tanítvánnyal, vagy akár csak a környezetében, ami nem tetszett neki, máris panaszra nyitotta a száját, ezért napjai jelentős részét keserűen élte meg.

Egyik reggel a bölcs ember elküldte ezt a tanítványát sóért. Amint a folyton panaszkodó férfi visszatért, a mester megkérte őt, hogy szórjon a sóból egy marékkal egy pohár vízbe. A tanítvány követte utasítását.
,,Most idd meg." - mondta az idős bölcs. A tanítvány kelletlenül követte mestere utasítását, és undorodva öntötte le torkán a sós vizet.
,,Milyen volt?" - kérdezte a mester.
,,Borzasztó!" - vágta rá a tanítvány még mindig fintorogva.
A mester mosolyogva folytatta: ,,Rendben. Most vegyél még egy marékkal a sóból, és öntsd bele a tóba."

A férfi nem értette ugyan, mit akar tanítója, de ismét követte az utasítást.

,,Most igyál a tóból is." - hangzott a mester újabb instrukciója, a tanítvány pedig lehajolt, és belekortyolt a tó vízébe.

,,És ez milyen volt?" - kérdezte megint a mester.

,,Nagyon friss és finom az íze." - felelte a tanítvány.

,,Érezted a só ízét?" - kérdezte tovább mestere.

,,Nem, egyáltalán nem."

A bölcs ember ekkor így szólt: ,,Tudod, a fájdalom pontosan olyan, mint a só: sem több, sem kevesebb annál. Az életed során elszenvedett fájdalmaid mennyisége ugyanannyi marad, akár panaszkodsz, akár nem. A keserűséged mértéke azonban nem a fájdalmaid mennyiségétől függ, hanem attól, hogy mekkora edénybe öntöd azokat. Ha csak kevés jó dolgot veszel észre magad körül életed során, akkor a fájdalmaid lesznek meghatározóak, és könnyen keserűvé teszik az egész életedet. Ha azonban elkezdesz jobban figyelni, nyitottabbá válsz a világra, és észreveszed magad körül az apró csodákat is, akkor a fájdalmaid hatása már sokkal kisebb lesz a sok jó élményed mellett. Tó legyél, ne pedig pohár."
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 53
  • e Hét: 91
  • e Hónap: 660
  • e Év: 12999
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.