Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mivel mérgezzük a lelkünket és homályosítjuk el a fényünket?
  2018-05-20 12:37:22, vasárnap
 
  Mivel mérgezzük a lelkünket és homályosítjuk el a fényünket?
Írta/Szerkesztette: Száraz György





Sokszor azzal, hogy nem járjuk végig az önismeret útját, melynek során feltárul a lelkünk minden egyes rétege. Ehelyett mások kezébe helyezzük a döntéseinket és ezzel sajnos rossz lóra teszünk.

Szó sincs arról, hogy ne köszönhetnénk sokat a családunknak, a társadalomnak, a vallásunknak és a kultúránknak, csakhogy ezek véleményem szerint nem csak kitágíthatják, hanem erősen be is s szűkíthetik mindazokat a lehetőségeinket, amelyek az életfeladataink teljesítéséhez nélkülözhetetlenek.

Ki ne hallott volna maradi szülőkről, hibás családi mintákról, féltékeny barátokról, idejétmúlt vallási tilalmakról, egós előítéletekről, kulturális kötöttségekről, hatalmi harcokról és manipulációkról minden korosztályban. Ezek például olyan karmikus helyzetekbe tudják sodorni az embert, amelyek felesleges láncokat és terheket rónak rá, és nem engedik, hogy a magasabb rendű énjéhez közelebb kerülhessen.

Hosszú belső és külső harcok után pedig olyannyira képesek megnehezíteni bizonyos terhek az emberek életét, hogy a sorozatos kudarcok és kiábrándulások után már feladják az életterveik megvalósítását.

Ellenben, ha mindig kitisztítjuk magunkból az aktuális szennyeződéseket és rendszeresen foglalkozunk a múlt kiürítésével, akkor fokozatosan felerősíthetjük lelkünk fényét és valóságos csodává válhat a saját belső utazásunk.

Ezen a belső ösvényen az utunkba kerülő gátakat azért áll érdekünkben felszámolni, mert különben megakadályozzák lelkünk képességeinek és erőinek a kiáradását. Így mások fogják meghozni fejünk felett a döntéseket - miközben nekünk kellene -, s nem tudjuk teljes mértékben megélni a szabadságot. De mint mindig, úgy ezúttal is a mindennapi apróságokon múlik minden. Lássunk néhány intő jelet arra, hogy szoktak a dolgok elcsúszni a sorsunkban!

Amikor nem tanulunk a hibáinkból

Olykor szükségünk van arra, hogy a Sors felébresszen, felrázzon minket a szenderségünkből. Más kérdés, hogy ha nem tanulunk a hibáinkból, akkor rossz sorsra kárhoztatjuk magunkat azáltal, hogy újra meg újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat.

Folyton mentegetőzünk

Ha valaki állandóan azon kapja magát, hogy folyton-folyvást bocsánatot és elnézést kell kérnie másoktól valamely rossz tulajdonságáért, akkor ideje elgondolkozni azon, hogy vajon min kellene változtatnia. Éljük úgy az életünket, hogy minél kevesebbszer kelljen mentegetőznünk. Ne csapjuk be magunkat azzal, hogy mi nem tehetünk arról, ahogyan viselkedünk.

A jövőtől való félelem

A jövő még nem következett be, így teljesen felesleges félni miatta. Ha mégis így érzünk a jövőnk iránt, akkor nincs bennünk béke és valószínűleg eltávolodtunk a középpontunktól. Az aggodalom, a bizonytalankodás és a szorongás nem készít elő szép jövőt. A pozitív jövőt csakis a helyesen és pozitívan megélt jelen készítheti elő. Minden más negatív hozzáállás csak ügyetlen próbálkozás és elvetélt ötlet.

A múltban élés

Van, akinek a tudata állandóan a múlt felé kalandozik. Aki nem képes együtt haladni az élet áramlásával, az képtelen a múltat elengedni és a jelenben kínálkozó új lehetőségekkel élni. A múlt már karma, a jelen viszont a léleké. Talán ezért is hívják a jelenben létet lélekjelenlétnek. Hagyjuk végre elmúlni a múltat.

Negatív belső párbeszéd

A lélek halk, szelíd belső hangját valósággal túlharsogja a negatív belső monológ vagy párbeszéd. A lélek az intuíciókon, az érzelmeket és a nemes gondolatokon keresztül szokott üzenni. Ha még nem tapasztaltunk ilyet vagy nem elégszer, akkor biztosan mérsékelni kellene a sok belső fecsegést.

Amikor visszaélnek a kedvességünkkel

Ha adunk, akkor a szív bőségével adjunk és ne érezzünk utána megbánást. Ugyanakkor vegyük észre, ha valaki csak kapni és kihasználni szeret. Vannak, akik mások jóindulatából próbálnak előnyt kovácsolni. E két dolog úgy egyeztethető össze, ha felállítjuk és betartatjuk azokat az egészséges határokat, amelyek szavatolják a saját érdekeinket, ugyanakkor nem gátolják, hogy a szívünk jóságával adakozhassunk, ha szeretnénk.

Amikor nem az életfeladatainknak megfelelő munkát végezzük

Mindenkinek vannak olyan életfeladatai - általában több is -, ami az egész leszületésének a fő célja. A lélek ezzel tökéletesen tisztában van. Természetesen nem probléma, ha a lélek sok minden mást is megtapasztal, de ha eljön az ideje az életfeladatok megvalósításának, akkor a lélek ezt belülről képes érzékeltetni velünk, például a nyugtalanság és az elégedetlenség érzeteivel, illetve a Sors is visszaigazolhatja ezt negatív fordulatokkal. A lélek mindig a megvalósulását keresi.

Amikor kifordulunk önmagunkból

A család, a baráti kör, a munkahelyi vagy bármely közösség képes olyan dolgokra ösztönözni az embert, amelyek nem férnek össze a saját elveivel. Mivel meg akarunk felelni az efféle (szülői, baráti, társadalmi stb.) elvárásoknak és be akarjuk váltani a hozzánk fűzött reményeket, ezért sokszor mások reakcióinak rendeljük alá az életünket. Ilyenkor könnyen a valódi természetünk ellen fordulhatunk. Ajánlom, hogy ne veszítsd el a saját belső lényegeddel és lényeddel való kapcsolatot.

Ragaszkodunk az idejét múlt dolgokhoz

Ez a problematika az elengedésről szól. Minden olyan dolgot, amely már nem szolgálja a lelki fejlődésedet, engedj el. Ha nem vagy hajlandó erre, akkor a ragaszkodás hosszú távon többet fog elvenni az életed boldog pillanataiból, mint amennyit a konyhára hoz.

Hagyjuk, hogy más emberek mérgezzék az életünket

Vannak olyan emberek, akiktől nem sok pozitív energiát kapunk, sőt inkább leszívják az erőinket a fárasztó és negatív hozzáállásukkal. Van köztük, aki finoman, van, aki nyíltan teszi ezt. Például kisebb-nagyobb nehézséget okoz, zavarba hoz, sérteget, aláz, megszégyenít stb.

A legjobb, ha az ilyen emberektől megfelelő távolságot tartunk.

Nem szeretjük magunkat eléggé

Van, akinél ilyen gond nincs. De sok ember nem képes teljes egészében elfogadni saját magát, éppen ezért nem is szereti eléggé önmagát. Ezen változtatni kell. Mindenki isteni teremtmény, így csak meg kell keresnie magában a jóságot és a szerethető ént. Ebben sokat segíthetnek olyan fényt árasztó lelkek, akik már ezt megtalálták. Reméljük, ezúttal is sikerült számodra egy kis fénysugarat mutatnunk.

Írta és szerkesztette: Száraz György

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Címkék: lélekjelenlétnek, megvalósításának, szennyeződéseket, szenderségünkből, bizonytalankodás, megakadályozzák, hozzáállásukkal, manipulációkról, lehetőségeinket, kedvességünkkel, életfeladataink, tulajdonságáért, középpontunktól, felerősíthetjük, leszületésének, előítéletekről, kötöttségekről, kiábrándulások, megvalósulását, teljesítéséhez, megvalósítását, lehetőségekkel, elégedetlenség, mentegetőznünk, köszönhetnénk, pillanataiból, életfeladatai, adakozhassunk, eltávolodtunk, elgondolkozni, kitágíthatják, társadalomnak, megnehezíteni, jóindulatából, képességeinek, korosztályban, önismeret útját, lelkünk minden, életfeladataink teljesítéséhez, magasabb rendű, emberek életét, sorozatos kudarcok, életterveik megvalósítását, aktuális szennyeződéseket, múlt kiürítésével, saját belső, belső ösvényen, utunkba kerülő, döntéseket –, mindennapi apróságokon, dolgok elcsúszni, jövőtől való, Száraz György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Idő  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A sors  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  képre írva  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy lelki imádság  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Paul David Tripp Április 20  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Rátalálsz  Bertolt Brecht -től idézet  Örülök, hogy látlak!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Fekete-erdő desszert  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Kövesd a cowboyt!  Elköszönt  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Sose bánj semmit  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Lóhere  Minden harmadik...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png ház  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Rátalálsz 
Bejegyzés Címkék
önismeret útját, lelkünk minden, életfeladataink teljesítéséhez, magasabb rendű, emberek életét, sorozatos kudarcok, életterveik megvalósítását, aktuális szennyeződéseket, múlt kiürítésével, saját belső, belső ösvényen, utunkba kerülő, döntéseket &#8211, mindennapi apróságokon, dolgok elcsúszni, jövőtől való, jövőnk iránt, pozitív jövőt, múltban élés, tudata állandóan, múlt felé, élet áramlásával, múltat elengedni, jelenben kínálkozó, jelen viszont, jelenben létet, lélek halk, negatív belső, nemes gondolatokon, szív bőségével, egészséges határokat, saját érdekeinket, szívünk jóságával, egész leszületésének, lélek ezzel, életfeladatok megvalósításának, elégedetlenség érzeteivel, lélek mindig, megvalósulását keresi, munkahelyi vagy, saját elveivel, hozzánk fűzött, valódi természetünk, idejét múlt, elengedésről szól, lelki fejlődésedet, ragaszkodás hosszú, életed boldog, ilyen emberektől, lélekjelenlétnek, megvalósításának, szennyeződéseket, szenderségünkből, bizonytalankodás, megakadályozzák, hozzáállásukkal, manipulációkról, lehetőségeinket, kedvességünkkel, életfeladataink, tulajdonságáért, középpontunktól, felerősíthetjük, leszületésének, előítéletekről, kötöttségekről, kiábrándulások, megvalósulását, teljesítéséhez, megvalósítását, lehetőségekkel, elégedetlenség, mentegetőznünk, köszönhetnénk, pillanataiból, életfeladatai, adakozhassunk, eltávolodtunk, elgondolkozni, kitágíthatják, társadalomnak, megnehezíteni, jóindulatából, képességeinek, korosztályban, homályosítjuk, természetesen, életfeladatok, fordulatokkal, szerkesztette, tapasztaltunk, mentegetőzünk, kiürítésével, megtapasztal, nyugtalanság, természetünk, rendszeresen, változtatnia, foglalkozunk, elvárásoknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 264
  • e Hét: 3956
  • e Hónap: 12491
  • e Év: 60084
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.