Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A káprázatos Aloe vera
  2018-09-02 17:11:36, vasárnap
 
   
  A káprázatos Aloe vera, amely szemet gyönyörködtetővé varázsol







Az Aloe vera már több száz éve több kultúrában is ismeretes gyógynövény, amelyet nemcsak önmagában, de krémek, kenőcsök, hajszeszek alkotórészeként is használnak, illetve más kozmetikai cikkekben is előfordul, sőt a leégés egyik legnépszerűbb gyógyítójaként is ismeretes. Hagyományosan hidratáló és sebgyógyító krémként is alkalmazzák. Sokan a pattanások kialakulása ellen is eredményesen használják. Ez a gyógynövény táplálékként is fogyasztható, hiszen számtalan előnye van az egészségre nézve. Most nézzünk néhány olyan használati módját az Aloe verának, amely talán eddig Ön előtt még nem volt ismeretes.

Az Aloe verának immunrendszert támogató hatása van. Az immunrendszer egészséges működéséhez elengedhetetlen az oxigénben dús vér. Ez a gyógynövény elősegíti, hogy a vér oxigéndús maradjon. Az Aloe verát az adaptogén gyógynövények közé sorolják, amely segít bennünket megóvni a stressztől, pontosabban a stressz által okozott negatív hatásoktól, így immunerősítő hatását ily módon is kifejti. Köztudott ugyanis, hogy a stressz alaposan legyengíti az immunrendszert.

Az Aloe vera bőséges forrása a poliszacharidoknak, amelyek szintén képesek megtámogatni az immunrendszer működését és ezt kutatások is igazolják. A gyógynövény antioxidánsokban is rendkívül gazdag, amelyek a szabad gyökök károsító hatásait képesek kivédeni.

Az Aloe vera az emésztést is képes megtámogatni, és ebben a benne lévő enzimek nyújtanak hathatós segítséget. Az Aloe vera az emésztőszervek működésére is pozitív hatással van, ugyanis alaposan képes a bélrendszert a felhalmozódó méreganyagoktól és salakanyagoktól megszabadítani. Akiknek túl sok a gyomorsavuk, szintén kipróbálhatják ezt a gyógynövényt, mivel csökkenti a savasodást, és így képes a kellemetlen tüneteket is megszüntetni.

Ez a gyógynövény a fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegeknek is enyhülést hozott. Egy klinikai kísérletben 30 vastagbélgyulladásban szenvedő betegnek rendszeresen Aloe verát adtak. A páciensek 80 százaléka jelentős javulásról számolt be.

Kutatások bizonyítják, hogy az IBS-ben szenvedő betegek tüneteit is enyhíteni képes ez a gyógynövény. Ilyen például a kellemetlen bélgézképződés, a hasi diszkomfortérzés, a székrekedés vagy éppen a hasmenés.

Az Aloe vera tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és értékes antioxidánsokkal. A-vitaminra szükségünk van, hogy a fogaink, a szemeink, a bőrünk és a csontjaink egészségesek maradjanak. A C-vitaminnak az energiatermelésben van kiemelkedő szerepe, de az immunrendszerünknek és a bőrünknek is szüksége van rá. Az E-vitamin védelmet nyújt a bőrünk számára a káros UV-sugarakkal szemben. A B12-vitamin az agysejteket és idegeket tartja egészségesen. A folsav is megtámogatja az energiatermelést, de az agyi funkciókat és a máj működését is elősegíti. A kolin az anyagcsere-folyamatokat támogatja meg, de a jó memóriát és a pozitív hangulatot is neki köszönhetjük. A gyógynövényben van még kalcium, króm, réz, szelén, magnézium, mangán és cink. Ezek az ásványi anyagok szükségesek az immunrendszer működéséhez, az energiatermeléshez és a kiegyensúlyozott hormonműködéshez.

Az Aloe vera szupertápláléknak is tekinthető, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de enzimeket is, amelyek szintén megtámogatják az energiatermelést, a hormonfunkciókat, az emésztést, illetve a méreganyagok szervezetből történő kiürülését.

Az Aloe vera a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is szerepet játszik, mégpedig a benne lévő fitoszteroloknak köszönhetően. A fitoszterolok a koleszterinszint és a vércukorszint beállításában játszanak kiemelkedő szerepet.

Az Aloe vera a fogak és a fogíny egészségéről is gondoskodni képes, sőt a szájban megtelepedő baktériumoknak is nagy ellensége, de a rettegett Candida gombát is elpusztítja.

A gyógynövény anti-aging, azaz öregedésgátló hatásokkal is bír. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a gyógynövényt 45 éves hölgyeken tesztelték kilencven napig. Az Aloe verának köszönhetően a hölgyek bőre sokkal fiatalosabb, üdébb lett és a ráncaik mélysége is jelentősen lecsökkent.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: energiatermelést, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, hormonfunkciókat, diszkomfortérzés, hormonműködéshez, koleszterinszint, kiegyensúlyozott, gyönyörködtetővé, fitoszteroloknak, salakanyagoktól, alkotórészeként, elengedhetetlen, méreganyagoktól, gyógyítójaként, bélgézképződés, megszabadítani, immunrendszert, baktériumoknak, emésztőszervek, kipróbálhatják, gyógynövényben, immunrendszer, beállításában, hagyományosan, vércukorszint, megtámogatják, legnépszerűbb, gyógynövények, megelőzésében, öregedésgátló, fitoszterolok, eredményesen, megtámogatja, megtámogatni, rendszeresen, káprázatos Aloe, leégés egyik, pattanások kialakulása, gyógynövény táplálékként, egészségre nézve, immunrendszer egészséges, gyógynövény elősegíti, adaptogén gyógynövények, stressz által, stressz alaposan, immunrendszer működését, gyógynövény antioxidánsokban, szabad gyökök, benne lévő, emésztőszervek működésére, felhalmozódó méreganyagoktól,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Akarat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Rátalálsz  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 21  Sokan azt tartják  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szívem  Akarat  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hazára minden embernek szükség...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Facebookon kaptam  Png csokor  Esti kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gonosz démon-álarc  Az engedelmesség miért nem vál...  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png csokor  Popper Péter szavai  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Reggel van  Örülök, hogy látlak!  Esti kép  Kövesd a cowboyt!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Neked tudnod kell  Irgalom és ítélet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png ház  Leonardo da Vinci gondolata  Png telefon  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png nő  képre írva  Facebookon kaptam  Png férfi  Kaffka_Margit  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Minden harmadik...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
káprázatos Aloe, leégés egyik, pattanások kialakulása, gyógynövény táplálékként, egészségre nézve, immunrendszer egészséges, gyógynövény elősegíti, adaptogén gyógynövények, stressz által, stressz alaposan, immunrendszer működését, gyógynövény antioxidánsokban, szabad gyökök, benne lévő, emésztőszervek működésére, felhalmozódó méreganyagoktól, kellemetlen tüneteket, klinikai kísérletben, kellemetlen bélgézképződés, hasi diszkomfortérzés, székrekedés vagy, csontjaink egészségesek, bőrünk számára, káros UV-sugarakkal, agyi funkciókat, pozitív hangulatot, ásványi anyagok, immunrendszer működéséhez, kiegyensúlyozott hormonműködéshez, méreganyagok szervezetből, vércukorszint beállításában, fogíny egészségéről, szájban megtelepedő, rettegett Candida, gyógynövény anti-aging, tanulmány arról, hölgyek bőre, ráncaik mélysége, energiatermelést, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, hormonfunkciókat, diszkomfortérzés, hormonműködéshez, koleszterinszint, kiegyensúlyozott, gyönyörködtetővé, fitoszteroloknak, salakanyagoktól, alkotórészeként, elengedhetetlen, méreganyagoktól, gyógyítójaként, bélgézképződés, megszabadítani, immunrendszert, baktériumoknak, emésztőszervek, kipróbálhatják, gyógynövényben, immunrendszer, beállításában, hagyományosan, vércukorszint, megtámogatják, legnépszerűbb, gyógynövények, megelőzésében, öregedésgátló, fitoszterolok, eredményesen, megtámogatja, megtámogatni, rendszeresen, bélrendszert, köszönhetjük, gyógynövényt, egészségesek, fogyasztható, felhalmozódó, táplálékként, immunerősítő, folyamatokat, megszüntetni, vitaminokkal, méreganyagok, szervezetből, egészségéről, köszönhetően, egészségesen, működéséhez, kellemetlen, gyógynövény, bizonyítják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2372
  • e Hét: 9113
  • e Hónap: 19466
  • e Év: 78719
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.