Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
Karácsonyi fogások:10 húsétel, amit imádni fog a vendégsereg
  2018-11-21 19:03:47, szerda
 
  Karácsonyi fogások: 10 húsétel, amit imádni fog a vendégsereg







Tíz kiváló recept, amit bátran elkészíthetsz karácsonyra!


Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Csirkecomb jóasszony módra
  2018-11-19 20:30:05, hétfő
 
  Csirkecomb jóasszony módra







Hozzávalók

6-8 db csirkecombfilé
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj


Elkészítése:

A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirítjuk. Mivel a combok kicsit vastagabbak, mint pl. a sertéskaraj, ezért én kevés vizet alá szoktam önteni, és lefedem a serpenyőt, hogy legyen ideje belül is jól átpuhulni a húsnak. Ha puha, süssük vissza zsírjára (hagyjuk a vizet elpárologni), és szedjük ki a combokat. Tartsuk melegen!

A serpenyőben visszamaradt olajra dobjuk rá a szalonnát, és kissé pirítsuk meg. Dobjuk rá a hagymát is, és pirítsuk a szalonnával együtt. Ezután mehet bele a felszeletelt gomba is. Levet fog ereszteni, ezt hagyjuk elpárologni róla, majd sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól pirítsuk össze, végül szórjuk meg aprított, friss petrezselyemzölddel.

A ragut halmozzuk a még meleg húsra, és tálalásnál újra megszórhatjuk még egy kevés petrezselyemmel.

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Baconbe göngyölt csípős csirkemell-40 perces mámorító fogás
  2018-11-12 11:23:14, hétfő
 
  Baconbe göngyölt csípős csirkemell - 40 perces mámorító fogás







Ha nincs sok időnk főzni, de mégis valami fenségeset szeretnénk készíteni, akkor ez a recept tökéletes lesz.

Hozzávalók:

4 főre:

0,7 kg csirkemell
100 g krémsajt
100 g reszelt sajt
8 szelet bacon
4 jalapeno chili

bors

Elkészítése:
A csirkemellt szeleteljük fel, és veregessük ki. (Annyira hogy tölthető legyen). Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. Az erős paprikát vágjuk fel apró kockára és keverjük el a krémsajttal és a reszelt sajttal. Töltsük be vele a kiveregetett csirkemelleket, ezután pedig göngyöljük be a csirkemellet 2 szelet baconnel. Ha nem akar egyben maradni, nyugodtan szúrjunk bele akár több fogpiszkálót is. Helyezzük tűzálló tálba, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük 25-35 percig.



 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Baconbe tekert csirke gombával töltve
  2018-11-12 11:14:31, hétfő
 
  Baconbe tekert csirke gombával töltve - csodás étel és csak 5 hozzávalóra van szükség!







Hozzávalók:

1 csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
8-10 szelet bacon
1 teáskanál vaj
olaj
só, bors

Elkészítése:

A húst több szeletre osztjuk és kiklopfoljuk. Átkenjük fűszerekkel, majd a gombát leszűrjük és elosztjuk a hússzeletek közepén. Szorosan feltekerjük mindegyiket, majd egy kevés vajat kenünk a külsejükre és betekerjük a baconnel. Ha szükséges hústűvel rögzítjük, hogy sütés közben ne menjenek szét. Forró olajban kisütjük és kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Birsalmás, gesztenyés kacsasült
  2018-11-09 19:15:19, péntek
 
  Birsalmás, gesztenyés kacsasült







Hozzávalók

1 egész pecsenyekacsa
4 db birsalma
300 g hámozott egész gesztenye

sütőzacskó

Elkészítés

Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalmák magházát , szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba helyezzük, melyet lezárunk és tepsibe tesszük. A zacskót néhány helyen késsel megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson. Forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmaszeleteket és bő félóra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Soha többé nem fogsz fánkot vásárolni ...
  2018-11-09 17:55:50, péntek
 
  Soha többé nem fogsz fánkot vásárolni ha megtanulod ezt a tökéletes és gyors házi receptet!








A fánk sokak kedvence, de mielőtt gyorsan vennénk belőle ötöt az utcai árustól, nézzük meg az alábbi receptet. Ezek után ki fog tudni ellenállni, hogy otthon elkészítse? Ennyire ínycsiklandozó süteményt ritkán láttunk.

Gyorsan és könnyen elkészül, bárkinek ajánlani tudjuk. Készítsünk belőle dupla adagot, így holnap meglephetjük vele kedvenc kollégáinkat, de akár a főnököt is kényeztethetjük egy kicsit.

A fánkot általában bő olajban szokták kisütni, az alábbi recept azonban azért válhat sokak kedvencévé, mivel ez nem fog az olajban úszni. Ez a fánk a sütőben sül és egészséges!

Hozzávalók: 160 gramm liszt, 50 gramm porcukor, 3/4 teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál vanília, fél csésze vaníliás joghurt, 1 tojás, 250 gramm áfonya.

Elkészítés: egy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyákat.

A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepük szépen lyukas legyen, mint az eredetinek. Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 12 percig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Savanyú káposztán sült oldalas.
  2018-11-03 15:09:58, szombat
 
 




Savanyú káposztán sült oldalas.


Hozzávalók:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
70/80 dkg zsírosabb oldalas (4 nagyobb
darabra vágva.)
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma- préselve
3/4 tasak magyaros fűszerkeverék
2 evőkanál víz.
.....a hozzávalókból pácot készítek, a húsokat jól megforgatom benne...hagyom állni.
A káposzta hozzávalói
70 dkg savanyú -vékony szálú káposzta
3 evőkanál étolaj
4 evőkanál víz
....a káposztát a két hozzavalóval kb.25-20 percig jól megpárolom.
Egy 20 x 25 cm tepsit vékonyan kikenünk olajjal.
Káposztát egyenletesen el kell osztani
A húsokat kicsit belenyomkodba bele kell tenni.
A husokra még elosztottam a maradék páclevet és megszórtam fokhagymaporral...
A káposzta tetejét kevés rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítettem. Fóliával lefedtem.
90 perc sütés után fóliát eltávolítottam megfordították a húsokat és fólia nélkül mindkét oldalán még 30 percig sütöttem az utolsó 2-3 percben légkeveréssel, hogy szép piros legyen!
Nagyon egyszerű és nagyon finom....omlós!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
A tökéletes szilvás gombóc receptje
  2018-10-29 11:37:28, hétfő
 
  A tökéletes szilvás gombóc receptje - a nagyi mindig így készítette!







A szilvás gombóc a család minden tagjának kedvence, próbáld ki ezt a receptet és élvezd a csodás, házias finomság ízét!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
1 tojás
10 dkg zsemlemorzsa

1 kg szilva
10 dkg porcukor
2 teáskanál fahéj

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és az olajat, sózzuk és jól összedolgozzuk. Amikor már kezd tészta állagú lenni, hozzáadjuk a tojást és a búzadarát, újra összekeverjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, nagyjából félujjnyi vastagságúra. Majd négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy megmosott, kimagozott szilvadarabot, majd felhajtjuk a tészta sarkait és gombócot formálunk belőle. Vizet forrósítunk, teszünk bele egy kevés sót és megfőzzük benne a gombócokat. Közben a zsemlemorzsát serpenyőbe tesszük és lassú tűzön megpirítjuk. A gombócokat szedőkanállal kivesszük a vízből és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. A fahéjt és a porcukrot összekeverjük és tálaláskor a gombócokra szórjuk.



 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
  2018-10-29 11:30:30, hétfő
 
 
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra







Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá.

Hozzávalók

1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.

Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.

Sült burgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sült burgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük. Van egy kevésbé ismert változata is.
Elkészítése ennek is nagyon egyszerű. A megmosott burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, a tetejét fél-egy centinként rácsosan bevagdossuk. Megszórjuk sóval, bőven köménymaggal és tepsiben olajon, zsíron, pici víz hozzáadásával, alufóliával lefedve megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Zsebes karaj
  2018-10-29 11:27:38, hétfő
 
  Zsebes karaj- Ha valami ilyen jól néz ki nyersen, milyen lehet elkészítve?







Hozzávalók:

1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

Pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítése:

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe.

A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük.

A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
Forrás: receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 256
  • e Hét: 583
  • e Hónap: 4924
  • e Év: 54582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.