Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lázcsillapításra hársfa vagy bodza teát.
  2018-11-19 21:11:24, hétfő
 
   
  Lázcsillapításra hársfa vagy bodza teát.







Immunrendszere és ellenálló képességének erősítéséhez nem elsősorban gyógyszerre van szüksége! Hanem olyan apróságokra,amelyeket a legtöbben nem is gondolunk fontosnak,pedig nagy megkönnyebbülést szereznek!
1-,Inhalálás sós vízzel.
Gyors javulást ígér torokfájás,torok gyulladás idején.
2-,Orröblögetés sós vízzel.
Nem a legkellemesebb dolog,mégis fontos.A sós öblítés növeli az orrnyálkahártya ellenálló képességét a vírusokkal és a baktériumokkal szemben.
3-,Picinke cink!
Vagyis az ebből sokat tartalmazó zabpelyhet,osztrigát vagy teljes kiőrlésű gabonából készült barna kenyeret egye! Ha naponta 10 milligramm cink kerül a szervezetbe,már felére csökken a meghűlés kockázata.A betegség időtartama is észrevehetően rövidül.
4-,Vizes borogatás teával.
Tekerjen állott vizes borogatást a vádlijára,és igyon hársfa vagy bodzateát lázcsillapításra.Mindkettő jó az immunrendszernek.

A kivi megmenti!Rengeteg benne a C.vitamin.A vitamintablettánál jóval egészségesebb,ha naponta elfogyaszt 4-5 kivit vagy almát ( és az utóbbit ne hámozza meg ).


C-vitamin:élet nincs nélküle.
Az emberi szervezet nem képes C-vitamint előállítani.Születésünktől halálunkig kívülről kell ellátni magunkat ezzel az életfontosságú vitaminnal.
Hasznos a sok zöldség és gyümölcs-de nem elég! Nem vagyunk képesek annyit enni ezekből az élelmiszerekből,amennyivel elegendő C-vitamint juttathatnánk be.1000 mg C-vitamin 2,5 kg paprikában,5 kg citromban,12 kg őszibarackban van! Sajnos a termőföldek kimerülése miatt a növényi táplálékok ma már kevesebb értékes tápanyagot tartalmaznak ( vitaminok,ásványi sók,nyomelemek ).A 80 évvel ezelőtti savanyított káposzta 70-80 %-os C-vitamin-tartalma napjainkban már csak 10-15 %-os!
Végzetes tévhit,hogy csupán nátha ,megfázás,köhögés esetén van szükség C-vitaminra.Ez ugyanis csak picinyke szelete fantasztikus hatásainak! Igaz,az aszkorbinsav-hiánynak nincsenek jellegzetes tünetei,egészen a skorbut néven ismert teljes összeomlásig,ami régen a tengerészekkel gyakran előfordult.Részleges hiánya ,,csak" csökkenti az életkedvet,étvágytalanságot,szellemi fáradtságot és általános rosszkedvet okoz.Tehát gondoskodni kell az állandó és elegendő C-vitamin-bevitelről! Végezetül érdemes magát Szent-Györgyi Albertet,a C-vitamint felfedező tudóst is megidézni:,,Személyes tapasztalataim szerint az élet túlfelén,az öregkorban az aszkorbinsav-szükséglet inkább növekszik semmint csökken".

Fekete retek,az éjszaka növénye.
( Raphanus sativus niger )
Az egyiptomiak,a görögök és a rómaiak számára a fekete retek zöldségnövény és gyógyszer is volt egyben.Ez ma sincs másképp.A magyar népgyógyászati leírásokban hasonlóképp jellemzett,mely szerint ,,Reggel méreg,délben étek,este pedig gyógyszer!" Ezt a keresztesvirágúak családjába tartozó növényt élelmiszerként nyersen,főzve vagy préselve fogyaszthatjuk,bár hatóanyagai közül a mustárolaj-glikozidok miatt nem a könnyen fogyasztható növény közé tartozik.Tartalmaz még raphanol és raphanin nevű illóolajokat,flavonoidokat,és jelentős mennyiségű C-és B-vitamint,antioxidáns tartalmú vegyületeket,egyben vas-,kalcium-,magnézium-,foszfor-,magnézium-,niacinforrás is,amellyel az őszi-téli időszak kulcszöldségévé lép elő.Feloldhatja a légutakban lerakódott nyálkát,és segítheti kiürülését,emiatt nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem a hűvös évszakokban.Ahhoz hogy elkerüljük mindezeket,talán hatékonyabb,ha megelőzésként immunerősítésre használjuk a fekete retket.
Nyersen salátaként,ecettel,sóval könnyebben fogyasztható,levét préselve folyadékkal hígítva iható.Talán a legismertebb receptje a mézes fekete retek-lé,ahol a retek belsejét kivájják,és a mézzel felöntött zöldségből másnap a mézet elfogyasztva hatóanyagokban gazdag nedűt kapunk.
Erős aromája és magas illóolajtartalma miatt jó hatással lehet köhögés,rekedtség,megfázásos megbetegedések ellen,továbbá alkalmazható arcüreg-,középfül-,bőrgyulladás szezonális és krónikus gyulladásra,valamint antioxidáns tulajdonsága is ismeretes.
Legközismertebb felhasználása mégis az epetermelés és kiürülés serkentése,májtisztítás,kőképződés elkerülése terén mutatkozik meg.Nyiroktisztító tulajdonságai miatt használhatjuk még a vizelethajtásra,bőrbetegségek és az ízületi gyulladás elkerülésére.Leve vagy hatóanyagkivonata baktérium-és gombaölő,nyálkahártya-tisztító,emésztő mirigyeket serkentő epepangást gátló lehet.Akinek a fekete retek elkészítése nehézséget jelent,vagy napi rutinjába nehezen illeszthető,fellelhet fekete retek-tinktúrát is.Fogyasztása egyszerűbb,este párcsepp,amely hatásában a friss növénnyel egyenértékű.Mint minden tinktúránál,itt is igaz,hogy a növény alkoholos-vizes-kivonata a hatóanyag kivonásában segít,ezáltal tartósan,legalább 2 évig eltárolható és könnyebb fogyaszthatóságát teszi lehetővé.
Kerülje a fekete retek fogyasztását,akinek gyomorhurutja,-fekélye vagy epeút-elzáródása ismert!.


Forrás: Kiskegyed 2016.Október 18.
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Címkék: lázcsillapításra, megkönnyebbülést, illóolajtartalma, étvágytalanságot, immunrendszernek, legközismertebb, orrnyálkahártya, immunerősítésre, kulcszöldségévé, vizelethajtásra, élelmiszerekből, immunrendszere, fogyaszthatjuk, legkellemesebb, népgyógyászati, baktériumokkal, születésünktől, hatóanyagokban, életfontosságú, megbetegedések, nyiroktisztító, élelmiszerként, tengerészekkel, tapasztalataim, juttathatnánk, egészségesebb, megelőzésként, észrevehetően, felhasználása, gyomorhurutja, flavonoidokat, használhatjuk, tulajdonságai, zöldségnövény, bőrbetegségek, őszibarackban, legkellemesebb dolog, orrnyálkahártya ellenálló, baktériumokkal szemben, ebből sokat, meghűlés kockázata, betegség időtartama, kivi megmenti, emberi szervezet, életfontosságú vitaminnal, termőföldek kimerülése, növényi táplálékok, skorbut néven, tengerészekkel gyakran, élet túlfelén, éjszaka növénye, rómaiak számára, Szent-Györgyi Albertet, C-és B-vitamint,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kaffka_Margit  Németh László tollából  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szép estét  A kételkedés kezelése  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Png virág  Png rózsa csokor  Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Őrizkednünk kell...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Csak a fogyatkozás látható  A Megváltó szolgálatában  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 20  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Erdőn  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Png virág  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Németh László tollából  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png férfi  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  Jónás Tamás – Végtelen b...  Elköszönt  Popper Péter szavai  Bertolt Brecht -től idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Hiányzik  Próbálj meg ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Png csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
legkellemesebb dolog, orrnyálkahártya ellenálló, baktériumokkal szemben, ebből sokat, meghűlés kockázata, betegség időtartama, kivi megmenti, emberi szervezet, életfontosságú vitaminnal, termőföldek kimerülése, növényi táplálékok, skorbut néven, tengerészekkel gyakran, élet túlfelén, éjszaka növénye, rómaiak számára, fekete retek, magyar népgyógyászati, keresztesvirágúak családjába, könnyen fogyasztható, őszi-téli időszak, légutakban lerakódott, hűvös évszakokban, fekete retket, legismertebb receptje, mézes fekete, retek belsejét, mézzel felöntött, mézet elfogyasztva, ízületi gyulladás, friss növénnyel, hatóanyag kivonásában, lázcsillapításra, megkönnyebbülést, illóolajtartalma, étvágytalanságot, immunrendszernek, legközismertebb, orrnyálkahártya, immunerősítésre, kulcszöldségévé, vizelethajtásra, élelmiszerekből, immunrendszere, fogyaszthatjuk, legkellemesebb, népgyógyászati, baktériumokkal, születésünktől, hatóanyagokban, életfontosságú, megbetegedések, nyiroktisztító, élelmiszerként, tengerészekkel, tapasztalataim, juttathatnánk, egészségesebb, megelőzésként, észrevehetően, felhasználása, gyomorhurutja, flavonoidokat, használhatjuk, tulajdonságai, zöldségnövény, bőrbetegségek, őszibarackban, illóolajokat, fantasztikus, fogyasztható, összeomlásig, aszkorbinsav, legismertebb, niacinforrás, tartalmaznak, vegyületeket, háztartásból, képességének, nyálkahártya, erősítéséhez, orröblögetés, májtisztítás, tulajdonsága, bőrgyulladás, elkerülésére, fogyasztását, elfogyasztva, alkalmazható, gyógyszerre, hasonlóképp, szervezetbe, jellegzetes, elkészítése, leírásokban, egyenértékű, napjainkban, fogyasztása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 364
  • e Hét: 7105
  • e Hónap: 17458
  • e Év: 76711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.