|
2018-11-20 18:49:26, kedd
|
|
|
|
|
|
Karamellás-krémsajtos piskóta
A piskótát csak belemártom az öntetbe, nem áztatom el, a krémmel még puhul. Mi szeretjük, ha néhol ropogósan marad. Készítettem már tehéntúróval is, ilyenkor citromhéjjal és vaníliával ízesítem. Nálunk krémsajttal nagyobb a sikere. Amikor tejszínhabbal díszítem, a krémbe is szoktam tenni 2 ek-nyi habot, ez lazít a krémen.
Hozzávalók
Krémhez
2 tasak tejszínízű pudingpor
9 dl tej
7 ek cukor (ízlés szerint)
25 dkg mascarpone
Öntethez
2 ek cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 dl víz
5 dkg vaj
Összeállításhoz
20 db babapiskóta
elkészítés
Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.
Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell feloldódott, hozzáöntjük, és állandó kavarással besűrítjük. A pudingot kihűtjük, és hozzákavarjuk a mascarponét.
Elkészítjük a mártogatóst. A 2 ek cukrot simára kavarjuk a kakaóval, felöntjük a vízzel, amikor a cukor feloldódott levesszük a lángról, beletesszük a vajat, és hagyjuk felolvadni.
A piskótákat belemártjuk az öntetbe, és egy téglalap alakú, magasabb falú edénybe sorakoztatunk 10 db-ot. Rárakjuk a krémet, elsimítjuk (hagyunk egy keveset a felső sor piskótára is), befedjük a maradék piskótával, és rákenjük a maradék krémet. Ha nincs megfelelő méretű magas edény, fóliába is csomagolhatjuk, és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megkeményedik, és a piskóta kissé megpuhul.
Díszíthetjük tejszínhabbal, de csokibevonattal is finom.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
Címkék: összeállításhoz, csokibevonattal, csomagolhatjuk, megkeményedik, sorakoztatunk, tejszínhabbal, hozzákavarjuk, tehéntúróval, citromhéjjal, díszíthetjük, feloldódott, krémsajttal, készítettem, beletesszük, belemártjuk, cukrozatlan, mártogatóst, elkészítjük, mascarponét, hozzáöntjük, babapiskóta, feloldódjon, kavarással, elsimítjuk, piskótákat, felolvadni, mascarpone, elkészítés, karamellás, tejszínízű, besűrítjük, hozzávalók, vaníliával, piskótával, krémsajtos, belemártom, piskótát csak, krémet készítjük, cukorból karamellt, maradék tejjel, karamell feloldódott, pudingot kihűtjük, cukor feloldódott, piskótákat belemártjuk, téglalap alakú, maradék piskótával, maradék krémet, krém megkeményedik, piskóta kissé,
|
|
|
|
piskótát csak, krémet készítjük, cukorból karamellt, maradék tejjel, karamell feloldódott, pudingot kihűtjük, cukor feloldódott, piskótákat belemártjuk, téglalap alakú, maradék piskótával, maradék krémet, krém megkeményedik, piskóta kissé, összeállításhoz, csokibevonattal, csomagolhatjuk, megkeményedik, sorakoztatunk, tejszínhabbal, hozzákavarjuk, tehéntúróval, citromhéjjal, díszíthetjük, feloldódott, krémsajttal, készítettem, beletesszük, belemártjuk, cukrozatlan, mártogatóst, elkészítjük, mascarponét, hozzáöntjük, babapiskóta, feloldódjon, kavarással, elsimítjuk, piskótákat, felolvadni, mascarpone, elkészítés, karamellás, tejszínízű, besűrítjük, hozzávalók, vaníliával, piskótával, krémsajtos, belemártom, szeretjük, megfelelő, felöntjük, levesszük, pudingpor, ropogósan, készítjük, készítünk, karamellt, piskótára, pudingot, megpuhul, piskótát, kakaópor, karamell, cukorból, kavarjuk, kakaóval, kihűtjük, óvatosan, öntethez, rárakjuk, magasabb, díszítem, téglalap, rákenjük, ilyenkor, befedjük, ízesítem, szoktam, hagyunk, áztatom, nagyobb, állandó, hagyjuk, csendes, öntetbe, edénybe, keveset, először, krémhez, maradék, lángról, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 187
- e Hét: 10684
- e Hónap: 21037
- e Év: 80290
|
|
|