Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Pipacsok az alkonyati fényben
  2016-07-06 18:26:25, szerda
 
  Pipacsok az alkonyati fényben




Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját keretes kép  
Pipacsok a búzamezőn
  2016-07-06 18:24:49, szerda
 
  Pipacsok a búzamezőn




Link
 
 
0 komment , kategória:  Saját keretes kép  
Már másfél éve üzente az Atya, de süket fülekre talált!
  2016-07-06 15:23:53, szerda
 
  "A MAGYAR MAGOK ÚJRA EGYSÉGBE
HÍVÓ ÜZENETE"
- A Teremtő Atya üzenete -

Szívem végtelen szeretetétől vezérelve, felhívom a figyelmeteket Drága Magyar Mag Gyermekeim a következőkre:


Amíg nem ismeritek fel, hogy ÖSSZE KELL FOGNOTOK, addig EGY-ÉN-ekként szégyenletesen térdre fogtok rogyni vágyaitok kiteljesítésében. Ugyanis MINDEN problémátoknak EGYETLEN MEGOLDÁSA van: EGY-MÁS mellé kell állnotok és újra BÍZNOTOK KELL EGY-MÁSBAN, A MINDANNYIÓTOK SZÍVÉBEN OTT RAGYOGÓ FÉNYEMBEN, S AZ EGYÜTT-MŰKÖDÉSETEK LESZ A SIKER KULCSA.

A KÉT-SÉG széthúzó mételye csak arra jó, hogy meggyengítsen Benneteket, mert így TEREMTŐ ERŐTÖK IS szétaprózódik.
Kül-ÖN-állóságotok következményeit kemény leckeként felhasználom az ébresztésetekre, mert ha nem tanuljátok meg végre, hogy megfogjátok EGY-MÁS kezét, szükségszerű kudarcaitok csak újabb diadalívei lesznek a Sötétebb Oldalnak. Vegyétek észre Gyermekeim, hogy MINDEN egyéni célotok elérése, a pénzügyeitek, az egészségetek, a kapcsolataitok is azért szenvednek rendszeresen hiányt, mert közületek sokan nem hajlandóak EGY-MÁS mellé odaállni és a KÖZÖS teremtés EGY-ÜT-TES erejével győzni. A Föld végjátékának időszakában, aki makacsul ragaszkodik a saját kis elképzeléséhez, a saját kis EGY-ÉN-i útjához és teremtéseihez - magára marad és könnyen elbukik a Sötétebb Erők rejtett csapdáiban. Ettől vagytok oly sokan sikertelenek. Csak nem ismeritek fel. De vajon hol maradnak el a több ezres rendezvényeitek?

Természetesen a döntés a Tiétek, és én türelmesen megvárom, amíg megtanuljátok AZ UTOLSÓ NAGY LECKÉT A FÖLDÖN: az Egység Szükségességének Útját. Addig is nyugodtan járjátok csak tovább az EGY-ÉN-i táncotokat, és próbálkozzatok EGY-MÁS nélkül. Látni fogjátok a gőgös és szűk látókörű EGY-ÉN-i elképzelések bukását. A porba taszít Benneteket az Élet EGY-ÉN-ként, hogy újra keresni kezdjetek az EGYSÉG helyes válasza után. Majdnem mindegyikőtök meg van győződve arról, hogy képes EGYEDÜL megteremteni a saját megoldásait, a saját kis életére. De elárulom Nektek: nagyot tévedtek! Ezért mindegyikőtök életébe odahelyeztem a jelzéseket, hogy fel tudjátok ismerni: KÖZÖSEN tudtok csak boldogulni.
Néhányatoknak még meg kell tanulnia, hogy a gőgös, makacs egó, amely azt súgja a fületekbe, hogy Nektek a SAJÁT EGY-ÉN-i utatokat kell járnotok, csak a halál egyik délibábja, mert figyelmen kívül hagyjátok a teremtés egyik legfontosabb természettörvényét: a KÖZÖS TEREMTÉS EREJE tudja csak legyőzni annak a Mátrixnak az elnyomó tényezőit, amelyben a túléléssel próbálkoztok. Az egyéni elképzeléseitekkel csak szorítjátok a hurkot a nyakatok körül.
Drága Magyar Gyermekeim! Én türelmes vagyok a végsőkig. Ha az idősebb nemzedékek nem ismerik fel az Egység Útját és a KÖZÖSSÉGI teremtés erejét, majd felismerik azok a Fénytestvéreitek, akik már tömegesen születnek le hozzátok. De ne mondjátok, hogy nem szóltam és nem tanítottalak Titeket időben: az EGY-ÉN-i utak és EGY-ÉN-i teremtések már NEM ELÉGSÉGESEK. Talán néhányan közületek azt hiszik, hogy ez az üzenet egy átverés, vagy egy vicc. De nézzetek a szívetekbe és a választásaitokra! Meg fogjátok látni az önfejűség és a sikertelenség közötti összefüggést! EZ MOST az Igazság pillanata és nagy üzenete Felétek. S az üzenet lényege az, hogy ismerjétek fel Drága Gyermekeim: HA NEM FOGTOK ÖSSZE - ELBUKTOK! Ez nagyon csúnyán hangzik, de IGAZ! Ennek csak az az oka, hogy egy régi korszak lezárul, és Én az Atya egy új korszak felé emelem a Földet, illetve Vele Benneteket is.

Az Új Tudatosság legfontosabb alapeleme az ÖSSZE-FOGÁS és az EGYÜTT-MŰKÖDÉS. S a jó hírem az, hogy a KÖZÖS TEREMTÉS EREJÉVEL sikerülni fog mindaz, amiről EGY-ÉN-ileg most csak álmodoztok. Mindössze csak egy tudatosság-váltásra van szükségetek ehhez. EGY-MÁS felé kell fordulnotok, bíznotok kell EGY-MÁS-ban, és meg kell fognotok EGY-MÁS kezét. KÖZÖSEN kell megteremtenetek az új valóságot, mert minden szétmállik és elveszíti az erejét, ami a régi tudatossági szinthez tartozik. Észre fogjátok venni, hogy VALAMIÉRT MÁR NEM BOLDOGULTOK EGYEDÜL! Egyszer csak észre fogjátok venni!
Egymás felé hajtalak Benneteket ezen a módon, mert egy Új Fénycivilizációt álmodtam meg egy Új Földre, és a régi véget ér mindazzal együtt, ami a régihez tartozik. Eddig sokan úgy éltetek, hogy remekül boldogultatok az egyéni teremtéseitekkel, vállalkozásaitokkal és MAGÁN-életetekkel, de mindez szétporlik a jelenben a sikereitekkel együtt. Ez nem azért van, mert nem vagytok elég erősek, vagy mert nem vagytok elég jók. Nem. Csupán arról van szó, hogy ezen a bolygón most mindent elemeire bontok szét, ami a régi energiához tartozik, és ez az átíródási folyamat az 5. dimenzió irányába most felgyorsul. Az Új Tudatosság csendes dübörgését már hallhatjátok lelki füleitekkel, mert valami gigantikus átalakulás van küszöbön és ez most felforgat majd MINDENT, amire eddig támaszkodhattatok. Egy Új Teremtés valósul meg, és miközben ez megtörténik, Ti is itt lesztek a bolygón. VELETEK EGYÜTT ÉS BENNETEK, ÁLTALATOK IS TÖRTÉNIK! Ez nem szokványos, de most így fog megtörténni, és elárulom Nektek, szükségetek lesz az összefogás erejére.

Azok járnak a legjobban, akik idejében észre veszik, hogy KÖZÖSEN kell teremteni ebben az új világban és a LEGTÖBB JÓ szolgálatában. Mindenetek lehet egy jóval magasabb minőségi szinten. EGY-MÁS kezét megfogva és körben állva, megteremthettek KÖZÖSEN MINDENT, amire a legtöbb jó érdekében szükségetek van. 30-50 vagy 120-1200-2600 ember EGY szándékkal, imaginációval, EGY-MÁS szolgálatában. Ez a titok. Ez az én örömhírem Nektek.
Amíg azt hiszitek, hogy különbek vagytok másoknál, és nem látjátok az Én Fényemet mindnyájatokban, addig elfordultok EGY-MÁS-tól, és nem akartok majd ,,közösködni ilyen emberekkel". Ez az egótok gőgje, az elmétek csapdája, ami leárnyékolja a Saját Fényeteket is. Kérlek Benneteket, hogy hallgassatok rám, és ne az egótokra. Ne keressetek más okokat és magyarázatokat a sikertelenségetekre. A valódi ok az, hogy EGYEDÜL, vagy kis csoportokra szétaprózva próbálkoztok! Ha EGYEDÜL járjátok az utatokat, hagyjátok ezt abba, és hozzatok létre TEREMTŐ KÖZÖSSÉGEKET! Ébredjetek fel!
Sokszorozzátok meg teremtő erőtöket azokkal a ,,teremtés-erőművekkel", amelyek akkor jönnek létre, ha A LEGTÖBB JÓ ÉRDEKÉBEN MEGFOGJÁTOK EGYMÁS KEZÉT ÉS IMAGINÁCIÓVAL KÖZÖSEN TEREMTETEK! Hagyjátok abba, hogy EGYEDÜL vagy kicsi csoportokban próbáltok boldogulni az életben! Döntsétek el, hogy egy Új Fénycivilizációban akartok-e élni, vagy ragaszkodtok a régi 3D-s megoldásokhoz, amit úgy fog elmosni az Új Korszak, mint ha itt sem lett volna. A folyamat felgyorsult! Ébresztő Drága Mag Gyermekeim! Az Egység Útja vár rátok, ahol minden régi álmotokat ÚJFAJTA MÓDON tudjátok megvalósítani.

Próbáljátok ki!

Természetesen az Egység Útján járva képesnek és hajlandónak kell lennetek arra, hogy MÁS-OK is legyetek, ne csupán Ön-Magatok. Tágítsátok hát ki a szíveteket és az elképzeléseteket arról, hogy kik is vagytok Ti tulajdonképpen, mert így képesek lesztek teljes szívvel átölelni és újra befogadni egymást, mint testvéreiteket.
EMLÉKEZZETEK! Mindannyian ugyan annak a fának a virágai vagytok..."





Lejegyezte: Brahmajan földi képviselője

2014. december 01.Link

Meszlényi Mariannak köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
„Méltó vagy... - Átlépés az Új Energiás Hálóra”
  2016-07-06 15:15:47, szerda
 
  Metatron Arkangyaltól: ,,Méltó vagy... - Átlépés az Új Energiás Hálóra"

,,A Nyári Napfordulótól oly energia-kapuk nyíltak meg, melyek egészen a Fényünnepéig (december 21.) azon csillag-energiákat fűzik le Gaiai mezejébe, melyek már az Új Energia-háló stabilizálását erősítik, és energetikai értelemben átemelnek Benneteket az Új Ciklusba. A Föld tere Új Ciklusba lép, 2017-től kezdődik a kollektív-tér 1-es éve, az új 9 éves Ciklus. Új minőségek, új energiák érkeznek, és készítik elő az átlépést az új szakaszba. Eme új energia-minőségek összekapcsolnak Benneteket az új ciklus energiamezejével. A szabad választás a lélek ajándéka, ki és hogyan integrálja vagy nem integrálja eme új minőséget.

Azt tanították Nektek, hogy nem vagytok méltóak arra, hogy az Isten, és az ő Fia, Jézus, hajlékotokba jöjjön. Kérlek, drága Lélek, cseréld le magadban eme mondat energia-tartalmát. Hajlékod a tested, lelked temploma. Hajlékod az Otthonod, szeretteid, családod temploma. Hajlékod minden egyes sejted, és szerved, mely információt őriz, minden egyes érzelmedről és gondolatodról. Beengeded-e testedbe, sejtjeidbe a szeretet Isteni és Istennői fényét, hogy ragyogj az egészségtől? Mikor érzitek újra, hogy milyen csodálatos lények vagytok? Méltóak vagytok arra, hogy az Isten és az Istennő, a Szeretet fénye, hogy Jézus és minden más Fénymester és Fénysegítő hajlékotokba lépjen! Beengeded - e, drága Lélek Őket a hajlékodba, a szívedbe, a sejtjeidbe, az Otthonodba? Megengeded-e, hogy a Szeretetfény, a Krisztusi Lélek-állapot átjárja, feltöltse napjaidat, életedet, létezésedet? Hiszed-e, hogy Te is az Ő, a Szeretetfény Forrásának, határtalan és végtelen ragyogású gyermeke vagy? Hogy méltó vagy arra, hogy hazatérj?

Drága Lélek, Fénytestvérem! Amikor nem tartod magadat méltónak, akkor önmagadat hasítod le eme Szeretetfény Teljességéről, a Forrásodról, a Krisztusságról. Drága Lány! Drága Nő! Hiszed-e, hogy Jézus társa, Mária Magdolna, is Krisztus? Hogy a lány, a nő is Krisztus? A Krisztusság minden lélek ajándéka, a léleknek a karma-sérülés nélküli állapota, amikor a lélek a szenvedésből felemelkedik a szeretésbe...

Bizony, új energiák, új tudás érkezik. A hitrendszerek cserélődnek, és látjuk, hogy ez nem könnyű Nektek. Generációról generációra kopnak ki a régi energetikájú (alá-, fölé-rendeltség) hitrendszerek. Egyre többen kapcsolódtok le a bűn-tudatról, felszabadultok az önvezeklő, önbüntető tudatalatti programok befolyásai és láncai alól. Egyre többen kapcsolódtok vissza a Szeretet-tudat energia-mezejéhez. Az önmegbocsátás, és az önszeretés, az öntisztelet, önmegbecsülés felemeli szíveteket ama 5. dimenziós, Krisztusi frekvencia tartományokba, ahol a szívek így egymást is valóban k&e acute;pesek szeretni, tisztelni, és megbecsülni.

Új energiás gyógyító, és újra kalibráló módszerek érkeznek, és terjednek el, melyek már a hitrendszerekkel dolgoznak, az energia-hálótokon futó különböző szintű programokkal dolgoznak. Egyre többen erősödtök meg annyira energiatestekben, hogy teljes újra indítás történik csakráitokban, meridiánjaitokban. Fénytestetek fényhuzaljai ,,átvezetékelésre" kerülnek. Ahogy energiaszálaitok rezgései, vagyis a lényetek rezonanciája megváltozik, új élethelyzetek, új lehetőségek áramlanak be az életetekbe. Csak és kizárólag, a Ti Lelketek szabad választásában &eac ute;s engedélyében...

A belső energia átkalibrálások, mentális és érzelmi energiamezőtök áthangolása átkapcsol Benneteket az egészség, öröm, béke, harmónia, egyensúly minőségek morfogenetikus mezejébe. Egyre inkább befolyásmentessé váltok, így valódi szabad választásokat élhettek meg. Mindez saját lélekmunkátok következménye, az önmagatokon végzett alkímia gyümölcse. Te dolgoztál meg érte, drága Lélek!

Mondd hát:

,,Méltó vagyok arra, hogy hajlékomba jöjj, Szeretetfény Istene és Istennője!

Lépj be, kérlek, Otthonomba, az életembe, a testembe, Drága Szeretetfény!

Töltsd fel testemet és életemet, szívemet és lelkemet ragyogásoddal, ajándékaiddal!

Kérlek, létezz bennem és általam!

Mert én is Te vagyok!"

,,Üzenet ez az embereknek, üzenete ez Mennynek a Földnek,
Nincs más út, csak a Szeretet.
Szenvedés helyett a Szeretést választani,
Ez az, ami a lelket magasba emelheti."
Szeretlek Benneteket,
A Ti Metatron Arkangyalotok..."

Közvetítette: Kristályfény33

Meszlényi Mariannak köszönöm!



 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Szepes Mária : A Vörös Oroszlán - hangoskönyv
  2016-07-06 15:09:20, szerda
 
  Szepes Mária : A Vörös Oroszlán - hangoskönyv

Az egykor nagy vihart kavaró, és ma is különleges sorsot élő regény alaptémája egy elixír, az örök élet itala, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre...

Két változatban is meghallgatható a YouTube csatornán:

Videó 1: Link

Videó 2: Link

Ballán Marikának köszönöm!



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
FILM - Beszélgetések Istennel
  2016-07-06 13:58:45, szerda
 
  FILM - Beszélgetések Istennel

Katt a linkre: Link

"Hamarosan meghökkentő élményben lesz részed, kedves Barátom: tanúja lehetsz a párbeszédnek, amelyet Istennel folytattam. Igen, igen, tudom... Ez képtelenség. Az ember beszélhet Istenhez, de egész biztosan nem beszélgethet vele. Úgy értem, Istennek esze ágában sincs válaszolni. Legalábbis nem a szokásos, mindennapi formában.
Pontosan így gondoltam én is. Aztán... megtörtént. Ezt "Szó" szerint értem..."
/Neale Donald Walsch/

Aninak köszönöm szépen!



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Kacagj egyet!
  2016-07-06 13:51:33, szerda
 
  Idősebb házaspár fekszik este az ágyban. A feleség megbökdösi az urát:
- Te, alszol?
- Nem.
- Akkor beszélgessünk!
- Inkább alszom!

Dolgozók esti iskolájában:
- Van házid?
- Van, tölthetek?

A feleségem zongorázik, a fiam trombitál, a lányom hegedül.
- És te?
- Én tűröm.

Azt mondtad drágám, hogy elmégy a kocsmába, megiszol egy sört, és tizenegyre
hazajössz!
Rosszul hallottad, drágám! Én azt mondtam: elmegyek a kocsmába, megiszom
tizenegy sört, és egyre hazajövök...

- Doktor úr, segítsen valahogy a férjemen, mert álmában beszél.
- Hmm és ez önt zavarja? Nem tud tőle aludni?
- Engem nem zavar, doktor úr, de a képviselőtársai mindig kiröhögik.

A kisgyerek ül a reggeliző asztalnál.
- Anyu, kérek még kakaót!
- Szolgáld ki magad.
- Minek az ilyennek gyerek?

Apa, apa,....az ufók a barátaink vagy az ellenségeink?
- Miért kérdezed, kisfiam?
- Mert az előbb az udvaron leszállt egy repülő csészealj és elvitték a
nagymamát...
- A barátaink.

Egy férfi költözködik, de a kanapéja sehogy sem fér ki az ajtón.
Erőlködik, de a végén a kanapé beszorul az ajtóba. Ekkor áthívja a
szomszédot, aki az ajtó másik oldalán erőlködik. Így megy vagy 10 perce,
majd a tulaj lihegve megszólal:
- Ej szomszéd, azt hiszem, ezt sose fogjuk kivinni!
Mire a szomszéd:
- Ja, kivinni?

Piacon:
- Egy almát kérek!
- Kettő lett, maradhat?

Mindig arra vágytam, hogy a számítógépemet ugyanúgy tudjam kezelni,
mint a telefonomat.
Mostanra valóra vált az álmom. Immár a telefonomat sem tudom kezelni.

A hangverseny szünetében valaki benyit a karmester öltözőjébe:
- Mester, kötelességemnek tartom, hogy figyelmeztessem önt: a zenekarban
többen lazsálnak. Észrevettem például, hogy a dobos csak akkor üt, ha ön
odanéz!

Az anyós nagy örömmel bontja ki az ajándékot, majd felháborodva
mondja a vejének :
- Fiam ebben a csomagban vatta van !
- Igen mama, hát nem fülbevalót kért?

Sűrű átláthatatlan ködben két autó szinte egymáshoz tapadva araszol.
Aztán az első kocsi hirtelen fékez, a második nekimegy. A hátsó sofőr
kiugrik a kocsiból.
- Mi az ördögöt csinál? Hogy lehet ilyen hirtelen fékezni minden ok nélkül?
- Mi az, hogy minden ok nélkül? Ha nem venné észre, az én kocsim már a
garázsban van.

A határátkelőnél egy arab autóját vizsgálják a vámosok. Szétszedik
ripityára, majd az egyik vámos egy elrejtett zugból egy zacskó fehér port
húz elő.
A filmekben látott flegmasággal felvágja a zacskót, belenyal, majd
vigyorogva az arabhoz fordul:
-Kokain, kokain?
-Nem, anthrax, anthrax

Az utasnak a taxiban eszébe jut valami, ezért megkocogtatja a taxis vállát,
hogy megkérdezhesse. Erre a taxis iszonyatosat hördül, össze-vissza
rángatja a kormányt, kis híján felszaladnak a járdára. Az utas nem tudja
mire vélni:
- Ne haragudjon, nem akartam megijeszteni.
Mire a taxis:
- Nem tesz semmit, csak tudja én most a sógoromat helyettesítem. Általában
halottaskocsit vezetek.

A stewardess bájos hangon trillázza:
- Kedves utasaink. Tájékoztatjuk önöket, hogy gépünkkel most értük el az
óránkénti 500 km-es utazási sebességünket. Csupán egy apróbb műszaki hiba
miatt nem tudunk felemelkedni...

Repülőgép nagy nehezen leszáll, a pilóta alig bírja megállítani a gépet a
pálya végétől egy méterre, és miután letörölte az izzadságot a homlokáról,
így szól:
- Ez meleg volt, ez a leszállópálya alig ötszáz méter hosszú!
- És három kilométer széles - néz ki a másodpilóta az ablakon.

- Mondd édesem, mit szólna a családod, ha megkérném a kezedet?
- A férjemet megütné a guta, a gyermekeim meg dőlnének a röhögéstől.

A kórházba sebesültet hoznak:
- Nős? - kérdezi az orvos.
- Nem, autóbaleset.

- Már 20 éve házas vagyok és még mindig ugyanazt a nőt szeretem .
- Fantasztikus!
- Igen, de elég veszélyes is! Ha a feleségem megtudja, agyonüt!

Orvos: Gratulálok a bátorságához! Az operációt hősiesen állta, de a műtét
előtt nagyon nyugtalan volt, dulakodott a nővérekkel, kiabált,
káromkodott...
Beteg: Ne csodálkozzon rajta doktor úr, hiszen én csak az ablakot jöttem
megtisztítani...

- Mit szólt a feleséged, amikor hajnalban hazaértél?
- Egy árva szót sem! Azt a két fogamat meg úgyis ki akartam húzatni!

A szabálytalanul közlekedő szőke nőt megállítja a rendőr, majd azt mondja
neki:
- Hölgyem, 5000 forint helyszíni bírságot kell fizetnie!
Mire a nő:
Huhh, de jó! Tegnap ezért elvették a jogsimat!

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Bizalom és közvetlenség a kommunikációban
  2016-07-06 13:43:02, szerda
 
  Bizalom és közvetlenség a kommunikációban (1)

"Örül az ember, ha válaszolni tud, és milyen jó az idején mondott szó!" (Példabeszédek 15:23)

(szerző: Bob Gass)

Egy új neurológiai kutatás szerint képesek vagyunk "edzeni" magunkat arra, hogy úgy tudjunk beszélni, és úgy hallgassuk a másikat, hogy az fokozza beszélgetőtársunk agyában az együttérzést és bizalmat. Gondolj bele, milyen hasznos lehet ez a kommunikációban! Íme, néhány bevált alapelv, ami segíthet:

Lélegezz mélyeket és nyújtózkodj egyet a beszélgetés előtt! Ha egy feszült helyzetet kell kezelni, feltétlenül szükséges, hogy nyugodtak maradjunk. A feszültség ingerültséghez vezet, az ingerültség haraghoz, haragunk pedig meggátolja, hogy érthetően fejezzük ki magunkat. Ezért végy néhány mély lélegzetet, és számolj el magadban lassan tízig! Azt is megállapították, hogy a nyaki izmok nyújtózása és az ásítás olyan módon hat az agyra, mely jelentős mértékben javítja a kommunikációs készségeket. Isten csodálatosan teremtett meg minket (ld. Zsoltárok 139:14-15).

Gondolj biztató dolgokra! "Olyan ő, mint amit gondol szívében..." (Példabeszédek 23:7 NKJV). Ha negatív gondolatokat táplálsz magadban, azok megzavarhatják az agyban a beszédközpont működését, gátolhatják a hallást és a megértést, ami védekező beállítottsághoz és bizalmatlansághoz vezet. Neurológiai kutatások bizonyítják, hogy a pozitív gondolatok - akár a másik embert, akár önmagadat, vagy a szóban forgó témát illetően - segíthetnek sikert elérni a személyes és az üzleti kapcsolatokban.
Pecsételd meg egy mosollyal! Arcunk elárulja az érzéseinket. "Lábán arcán is látta Jákób, hogy nem olyan hozzá, mint azelőtt" (1Mózes 31:2). A kutatások azt mutatják, hogy ha kellemes emlékekre és szeretett személyekre gondolunk, az olyan arckifejezést idéz elő, ami kedvességet, együttérzést, érdeklődést hordoz, fokozva a bizalmat és nyitottságot másokban.







Bizalom és közvetlenség a kommunikációban (2)
,,Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek." (Példabeszédek 16:24)



(szerző: Bob Gass)

A hatékony kommunikáció érdekében:

Törekedj szemkontaktusra, ez serkenti az agy társas viselkedésért felelős részének működését, csökkenti a stresszhormonok szintjét, és növeli a szimpátiahormon termelődését. Ha tudatosan odanézünk a másik emberre, akkor gyorsan tudunk reagálni alapvető arckifejezéseire, melyek a harag, félelem, szomorúság, undor, megvetés, meglepetés és boldogság. Ez a kulcs, használd!
Fejezd ki, hogy értékeled a másik embert! Az első szavak az egész beszélgetés hangnemét meghatározzák. Egyetlen dicséret bizalmat teremthet. A Loyola Egyetem kutatói felfedezték, hogy ha egy beszélgetésben részt vevők alapvetően egyetértenek, a köztük lévő interakciók kölcsönösen elégedettséget keltők. Ám az egyet nem értés azonnal védekezést idéz elő a hallgatóban. Ezért kezdj minden beszélgetést egy dicsérettel, és a társalgást őszinte megbecsülést kifejező szavakkal zárd le! A kutatások azt mutatják, hogy az interakció végén elhangzott megjegyzések különösen is hatékonyak, mert tovább megmaradnak a hallgató gondolataiban. ,,Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek."
Fogd rövidre! Tudatos gondolkodásunk csak kis mennyiségű információt tud tárolni, amit minden új információ ,,felülír" memóriánkban. Ezért jobb, ha egyszerre csak egy-két mondatot mondunk, aztán kis szünetet tartunk. ,,Mert ahogyan a sok munka álommal jár, úgy a sok beszéd ostoba fecsegéssel" (Prédikátor 5:2).

Ha úgy gondolod, hogy hosszabb beszélgetésre van szükség, azt tudasd előre beszélgetőpartnereddel! Így fel tud készülni arra, hogy összpontosítson, és figyelmen kívül hagyja saját tolakodó belső hangjait.







Bizalom és közvetlenség a kommunikációban (3)
,,Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni." (Kolossé 4:6)

(szerző: Bob Gass)

Nincs ,,jogunk" a másik ember bizalmára; ez olyan kiváltság, amit ki kell érdemelnünk azzal, hogy megbízhatónak bizonyulunk. Ahhoz, hogy ez a kommunikációban kialakuljon.:

Dolgozz a bizalom kiépítésén! Nem sok figyelmet fordítunk az olyan politikusokra, akik azt mondják: ,,Számíthatsz rám", ha korábbi tetteik ezt nem támasztják alá. Krisztus a bizalom alapjául ezt állítja: ,,Higgyetek nekem... ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek" (János 14:11). A pszichológiai kutatásokból tudjuk, hogy ha szelíden és lassan beszélünk, az nyitottabbá teszi a hallgatót, és mélyíti irántunk való tiszteletét. A hangnem sokat számít. A Houston Egyetem kutatásai meggyőzően bizonyították, hogy a halkabb hangra és lassabb beszédre a hallgatók nagyobb nyitottsággal és bizalommal válaszolnak. Ez a kutatás segítette az onkológusokat, hogy a rossz hírt támogató hangnemben tudják közölni betegeikkel. Ha az orvosok mélyebb hangon, és lassabban beszéltek, a páciensek úgy érezték, hogy orvosuk együtt érzőbb, és jobban törődik velük. A Biblia ezt nevezi ,,higgadt válasznak" (ld. Példabeszédek 15:1), ez mindenkinek hasznos lehet.
Szoktasd rá agyadat a valódi figyelemre! A másik ember meghallgatása kemény munka, mert szokásunk csak magunkra figyelni, és beszélgetés közben is saját gondolataink foglalkoztatnak. A kutatások azt mutatják, hogy gyakran közbevágunk, mielőtt beszélgetőpartnerünk befejezné mondandóját. Még az orvosok is, akik pedig azt tanulták, hogy figyeljenek oda a beteg panaszaira, hajlamosak 20-30 másodpercen belül közbekérdezni, jóval azelőtt, hogy a páciens elmondhatott volna mindent, amit akart. Szoktasd magad arra, hogy a másik emberre összpontosítasz, valóban odafigyelsz szavaira, arckifejezésére, testbeszédére. Néhány héten belül kialakíthatod magadban azokat a kommunikációs készségeket, melyek másokban bizalmat ébresztenek.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Nyikos Tibor : Vivát Rákóczi!
  2016-07-06 13:35:08, szerda
 
  Nyikos Tibor : Vivát Rákóczi!

Engem nem rendelt az Isten
Senki szolgájává,
Hanem szabad embernek
Rákóczi fiává!

A magos bérceink
Büszke tetejére,
Ahol a váraink állnak
Mint a sólymainknak fészke!

Engem nem rendelt az Isten
Senki kapcájává,
Hanem nemes vitézzé
Ki a seregek élén áll!

Hogy megmutassam ismét
Az egész világnak,
Hogy büszke még a magyar
Ebben a hazában!

"CUM DEO PRO PATRIA ET LIBERTE"
.
2013. Május havában. 23.-án
Nyikos Tibor

Borosné Erzsikének köszönöm!



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Dr PAPP LAJOS professzor előadása
  2016-07-06 13:29:49, szerda
 
  Dr PAPP LAJOS professzor előadása

Katt a linkre: Link

2016 a változás éve!
A Világ Győzelmes Királynőjének Napján megtartott előadása Dr. Papp Lajos professzornak.

Ballán Marikának köszönöm!



 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2047 db bejegyzés
e év: 8924 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1446
  • e Hét: 7091
  • e Hónap: 15626
  • e Év: 63219
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.