Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 242 
Nem rugott még belém eleget!!!!!!!!
  2016-02-28 17:01:13, vasárnap
 
  Kedves Látogatóim!

Megfogadtam, hogy minden egyes alkalommal kiírom,
ha valamit másol az oldalamról, mert kommentet hiába írok, kitörli.

Egyszerűen ehhez nincs mit hozzáfűznöm! Bármit rakok ki klementinának kell!!!!
Még ez is!!!! Ja, és találtam ma is még többet is tőlem! Alig van az oldalamon valami, de viszi.
Az egyik az én oldalamon kirakott kép tulajdonsága, a másik az ő oldalán!

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/02/27/10/32/www.tvn.hu_a47e88d8f71cbb6be3074038c ceb127e.jpg
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/02/27/10/32/www.tvn.hu_a47e88d8f71cbb6be3074038c ceb127e.jpg

Lelkileg nem tudok helyre rázódni, amit tett velem nem tudom feldolgozni.
Sajnálom azokat, akik szerették a képeimet, mert nem rakom ki.
Tudjátok milyen érzés volt, hogy a mikulás és a karácsonyi képek is a mappában maradtak
és mind ez egyetlen ember miatt. Nem tudom túltenni magam rajta, hogy szinte a
kezdetektől itt voltam és ő idejön közénk és ahelyett, hogy beilleszkedne,
mindenkinek a lelkébe gázolt!!!! Nem egyedül én járok ebben a cipőben!
Sok-sok blogtársam oldalát másolja tömegesen a mai napig! Ja, és átszerkesztett
képemet is találtam nála!
November óta nem szerkesztettem képet, pedig az volt az életem, örültem, hogy
amit csinálok másoknak is tetszik, de a történtekbe a mai napig bele vagyok betegedve.
Ezt jó ideig nem heverem ki. Talán, majd jön egy szebb világ, ahol az emberekben
van némi tisztelet és szeretet a másik ember iránt, nem a mások munkájával szerez magának látogatókat.

És egy 27.-i bejegyzés az oldaláról, jó lenne ha olvasná is amit kirak!

"Ne akarj boldog lenni mások örömének rombolása árán.
Ne akarj jónak látszani, hogy mások rossznak tűnjenek fel.
Ne akarj gazdag lenni mások megkárosítása árán.
Ne akarj szép lenni, ha ezzel mások rútságát feded fel.
A szeretet résztvevő: kacag a nevetővel, és sír a síróval.
Légy boldog mások örömét építve.
Légy jó mások erényét növelve.
Légy gazdag, miközben másokat gyarapítasz.
Légy szép mások gyönyörűségére."

/Mácz István /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két szelet párizsit kérek!!!
  2016-02-27 15:42:02, szombat
 
  M. LAURENS: Párizsi Angyal

A tél nem szép a városban. Az utcák latyakosak, az autók unos-untalan szétcsapják a latyakot a járdaszélekre. Az emberek mogorva arccal botorkálnak a sótól feláztatott járdákon. Az ég szürke, semmitmondóan nyomasztó, és megöli a színeket a házak falán és a járókelők arcán.
Hivatalos ügyeim elintézendő, kicsit korábban érkeztem a hivatalhoz, mint azt kellett volna. A kibiggyesztett cédula szerint, volt még két órám a kapunyitásig. Mivel már rég jártam a környéken, ( ahol pedig gyermekkorom javát töltöttem ) a közeli vásárcsarnok felé vettem az utamat.
Tudtam, hogy azóta a régi kis piac helyén új üvegpalotát emeltek, híven a kor szelleméhez. Már vagy öt éve nem jártam a környéken, és a változás szembeötlő volt. A kis útszéli bódék helyett a hatalmas üvegkalitkában mozgólépcsők suhantak fel s le, és a korai óra ellenére hatalmas nyüzsgés volt mindenfelé. Amerre csak elláttam, mindenütt csillogó villogó üzletek sorakoztak teli szebbnél szebb áruval. Imitt amott néhány őstermelő árulta fényesre glancolt portékáját, s még a burgonya is szinte lakkozva volt a polcokon.
Férfiember lévén az emelet felé vettem az irányt, ahol a frissensült házikolbászok és friss kenyerek lakoztak régebben. Gyermekkorom ízei jártak az eszemben, és szinte éreztem a debreceni ízét és ropogását, ahogyan bő mustárba mártogatva majd beleharapva, fröccsen szanaszét a körülállók nem kis bosszúságára. Visszaemlékeztem milyen szörnyülködve nézett rám a káposztás néni, amikor kiflimet a kimért tejfölbe mártogatva kovászolt uborkát vásároltam nála, hogy azt ott helyben elfogyasszam.

Ahogy így elmélázva felértem az első szintre, ahol a hentesáruk üvegkalitkái sorakoztak, az egyik üzlet előtt apróka öreg nénike toporgott sorára várva.
A picurkára töpörödött test alig volt nagyobb egy tíz éves gyermeknél. Arcocskáját ezernyi ránc barázdálta, és szinte alig lehetett kivenni két picinyke gombszemét a hatalmas vastag-meleg kendő jótékony árnyékából, amely féltően óvó sátorként borult ősz tincseire. Vékonyka kifakult foltokkal teli lenvászon szatyrocskát szorongatott, amely valaha talán fehér lehetett.
Mögötte a sorban egy fiatal, talán húszéves forma fiatalasszony állt, szinte ellentéteként a kopottas seszínű kabátba öltözött nénikének. Szolidan elegáns fekete hosszú kabátja, halványlila sálja és karjára vetett cicoma nélküli fonott kosárkája jó ízlésre utalt. A kabátka jótékonyan takarta a finoman kigömbölyödő kis hasát, ami elárulta, hogy nemsokára új trónörökössel bővül majd a család. Arca szeretetreméltó és megnyerő volt, ahogy az előtte álldogáló mogyoró anyókára tekintett. Látszott rajta, hogy nem óhajt külön elbánásban részesülni pusztán azért, mert új életet hordoz méhében.
A hentes unott egykedvűséggel tette a dolgát, nem volt az arcán sem, bánat sem öröm, ahogyan a villával csikorogva szurkálta a felvágottakat a mérlegen lévő papírba taszigálva őket. Olyan volt, mint az időjárás, szürke unott és egyhangú.
Végezvén az előző vevővel, halovány mosolyféle villant át az arcán, ahogyan az üveg mögül a csinos fiatalasszony felé fordult.
- Mit adhatok?- Kérdezte, miközben a mosoly, már nem is hagyott nyomot rajta, mintha-csak elillant volna a semmibe, ahonnét előkerült. A fiatalasszony értetlen tekintettel nézet a hentesre, és szemével az előtte álló nénikére intve megszólalt bársonyosan csilingelő hangján.
-A néni jön a sorban!- Szögezte le a tényt, határozott hangon, ujjával lefelé mutatva, a kendő irányába.
A hentes mélyen lehajolva, és az üvegpolc alatt kikukkantva bambán bámult a kendő alá, majd felemelkedve, és félig áthajolva a polc felett, lenézett a mélységbe, mint valami óriás, ki törpéket vél látni alant.
- Mondja mama, mit akar? - Dörrent rá a nénire, hangosan és taglalva, mintha csak siketet, vagy gyengeelméjűt szólított volna meg.
A kis kendő felfelé fordult, és vékonyka reszketeg hangocskát küldött fel a magasban trónoló nagyúr felé.
- Két szelet párizsit kérnék az olcsóbbikból aranyoskám.
A hentes egyetlen határozott mozdulattal szúrta fel a szeleteket, és jól irányzott mozdulattal vágta rá a mérlegen lévő papírra őket. A mérleg libbent egyet, és már firkálta is rá ceruzájával az árát, miközben harsányan trombitálta a fizetendő összeget, a vélt siketek felé okulásul, majd hangos csattanással vágta ki az üvegpolcra, a vékonyka csomagot.
A nénike előkotorászta apróka bugyellárisát a szatyor mélységes mélyéből, és reszketeg kezecskéjével bátortalan kapirgálásba kezdett a fémpénzek káoszában kutakodva.
- Tessék csak ide a markomba számolni - Szólalt meg a kismama, lehajolva a nénike mellé -Majd én felteszem a polcra. - mondta jótékonyan mosolyogva, s a kendő alá kukkantva kissé.
A hentes unott arccal tekingetett jobbra-balra, mire nagy nehezen hozzá jutott a jussához, és egyetlen mozdulattal számolás nélkül leseperte a markából a kassza mélységes fenekére ahonnét hangos csörömpölés volt a válasz.
Az anyóka megrebbent a ricsaj hallatán, mint kisgyermek ki rosszat tett, de máris a kezébe csusszantotta a csomagocskát a kishölgy a polc magasáról.
- Parancsoljon drága néni -mosolygott rá csillogó szemekkel.
Az anyóka féltő gonddal süllyesztette el szatyorkája mélyére a vékony papírba csomagolt szeleteket, és apróka léptekkel, kicsinyét meggörnyedve totyogott agyontaposott sótól kivert cipőcskéiben a lépcsősor felé, amely a földszinti kijárathoz vezetett , és azon túl a szabadba. Az üvegablakok mögött lassan oszlani látszottak a fellegek, és a csarnokban is csökkenni kezdett a félhomály. Kezdetek lassan visszatérni a színek a csarnok világába is.
- Parancsoljon hölgyem. - Szólt ki ismét a hentes a nyíláson.
- Kérném a párizsit, ami még a tálcán maradt! - Hadarta a fiatalasszony, miközben a távolodó nénit leste fél szemmel. -És tegyen rá még tíz deka téliszalámit is a tetejére!
-Fűzte hozzá kissé sürgető hangnemben.
-A tetejére? -Álmélkodott a hentes. - Igen oda, ahogy mondom- Hangzott az ellentmondást nem tűrő hang. Nyegle vállbiccentés volt a válasz, és máris közölte a hentes az árat. A kis kosárka fedele felbillent és az előbukkanó csinos kis lila pénztárcából máris a pulton termett egy papírpénz. Gyors mozdulattal, a kezével a kismama felkapta a pakkot a pult üvegéről, és már távolodott is a bódétól sebesen.
A hentes félig kihajolva, fuldokló hangon kiáltott a távolodó lila sál után.
- Hölgyem! A visszajáró!- Gurgulázta asztmás fuldokló hangon.
A távolodó kabát egyik karja legyintőn jelezte számára, hogy nem érdekes, tartsa csak meg magának, ha akarja. A hentes leírhatatlan grimaszt vágva, morogva jegyezte meg félhangosan, hogy miféle fura figurák ezek a nők, hol ráérnek, hol-meg sietnek. Fejcsóválva, faarccal elrakta a pénzt, és a következő vásárló felé fordult.

A nénike, még félúton sem járt a lépcsősor felé, amikor egy hang szólította meg a savanyú káposzta árusok sora mellett elhaladva.
- Nénikém drága, tegye ezt el! -Szólt hozzá a fiatalasszony, miközben a vászon- szatyor mélyébe csúsztatta az imént vásárolt párizsis csomagot. Az apróka ráncokkal teli arcocskán riadt kifejezés suhant át a kendő alatt. Tétova mozdulattal szélesre tárta a fehér vásznat, és hosszasan nézet a szatyor mélyére, mintha-csak keresné, hogy vajon kivettek e valamit belőle. Eltelt pár pillanat, míg eljutott a kortól meg- tépázott tudatig, a megnyugtatás, hogy szaporodtak a csomagok a szatyorban.
- Fogyassza egészséggel drága néni- mosolygott rá két szénfekete szempár. Két kis kéz melegét érezte, amelyik lágyan összezárja ráncos kezeit a szatyorkán, azt bezárva szorosan.
- Vigyázzon drága néni el ne essen a lépcsőnél!- Csilingelt egy bársonyos hang a fülébe. Az óriásinak látszó kis kendő lassan emelkedett csak fel, és nézett ki alóla a két megfáradt szempár, valami köszönet félét motyorászva halkan, de már nem látszott, sehol akinek a szavakat címezték. Remegős kezek szorultak szorosan a szatyor köré, mintha kincset szorongatnának, mely csodákra képes. Lehajtott fővel, szorosan a lába elé tekintve, szaporázva lépteit haladt az anyóka a lépcsősor felé, miközben szatyorkáját szorosan magához ölelve eltűnt a tolongás közepette.
Keresni kezdtem szememmel a fekete kabátot, de eltűnt, mintha csak álom lett volna az egész. Csak a hentes arcára nézve tudtam, hogy megtörtént mindez a szemem láttára.
Az üvegen áttört az első félénk napsugár a felhők mögül kibújva, és fényével beragyogta a csarnok belsejét épp ott, ahol az előbb a káposztás sor előtt álltak mindketten egy pillanatra utoljára együtt.
Kilépve az utcára a szutykos út menti kupacokból csermelyként csordogálni kezdett a hólé a bágyadt napsugár melegétől. Autók száguldoztak, emberek jöttek mentek mindenfelé. Éreztem a hátamon a nap gyengécske melegét. Elindultam vissza a dolgom felé, miközben gondolatok kavarogtak lelkemben.
Milyen szép is, ha az, ki új életet hordoz méhében, emberséges ebben a néha lelketlen és kegyetlen törtető világban. Talán az új élet teszi fogékonnyá az embert mások iránt is? Talán léteznek még angyalok ebben a világban?
Had higgyem azt, hogy léteznek még tündérek és angyalok, kik köztünk járnak kelnek és csodákra képesek. Picinyke csodákra, akárcsak az én párizsi angyalom.

Köszönöm szépen Ani! Megkönnyezni való történet! 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Zene, filmek, kabarék nagy választéka!
  2016-02-27 15:24:19, szombat
 
  SLÁGEREK, KANDIKAMERAK, TELJES FILMEK, KABARÉK

Zene, filmek, kabarék nagy választéka!

Rengeteg jó dolog egy helyen! Jó szórakozást!

Katt a linkre: Link

Köszönöm szépen Ani!

 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Nos, ezt lehet, hogy nem kellett volna!!
  2016-02-27 14:04:08, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Ez a mai 36 fok semmire se jó!
  2016-02-27 13:55:03, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Sajnos, most is összekeverte!!!!!
  2016-02-27 13:52:42, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Két baba beszélget!
  2016-02-27 13:51:04, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Kerüld a zajt és a gyűlöletet, és emlékezz
  2016-02-27 13:48:27, szombat
 
  "Kerüld a zajt és a gyűlöletet, és emlékezz, milyen békesség rejlik a csöndben. Légy mindenkivel jó viszonyban, amíg ez az elveid feladása nélkül lehetséges. Érthetően és nyugodtan mondd el az igazadat, de hallgass meg másokat, még ha ostobák vagy tudatlanok is - nekik is lehet jó gondolatuk.

Kerüld a hangos és agresszív embereket, mert csak zaklatják az elmét. Ha összehasonlítod magad másokkal, lehet, hogy büszke leszel, lehet, hogy elkeseredsz, mert mindig voltak és mindig lesznek nálad nagyszerűbb és egyszerűbb emberek. Élvezd a tetteidet éppúgy, mint terveidet. Törődj a sorsoddal, akármilyen szerény is - ez valóban a tulajdonod, bár a szerencse forgandó. Légy óvatos az ügyeid intézésében, mert gyakori a csalás. Ez azonban ne vakítson el téged, mert az erény létezik - sokan küzdenek magas eszmékért, és a mindennapi élet tele van hősiességgel. Légy önmagad, sohase tettessél olyan érzelmeket, amiket nem érzel. Ne légy cinikus a szerelemben sem, mert az a kiábrándultság ellenére is örökkévaló, miként a kiszáradó, de mindig megújuló fű.
Az idő múlásával mondj le méltóságteljesen az ifjúság örömeiről. Fejleszd lelki erődet, hogy az pajzsként szolgáljon a váratlan balszerencse csapásaival szemben, de ne gyötörd magadat képzelt veszedelmekkel. Gyakran szül félelmet a fáradtság és a magány. A szükséges fegyelmen túl légy kíméletes önmagaddal.

A világmindenség gyermeke vagy, nem kevesebb a fáknál és a csillagoknál jogod van a létezéshez! S akár tudod, érzékeled, akár nem, a világegyetem kitárul előtted. Az élet zajos forgatagában tarts békét önmagaddal és a lelkeddel. A gyakran előforduló csalás, az egyhangú munka és a kudarcba fulladt álmok ellenére is gyönyörű ez a világ. Légy óvatos! Törekedj a boldogságra!"
(ismeretlen)

Köszönöm szépen Ani! 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Jó játék a bowling!
  2016-02-27 13:45:15, szombat
 
  Jó játék a bowling! Próbáld ki!

Jó szórakozást!

Katt a linkre! Link

Köszönöm szépen Ani! 
 
0 komment , kategória:  Tőletek kaptam  
Egy kis mosolyt kérek!
  2016-02-27 13:35:58, szombat
 
  - Képzeld mi történt! A Béla elment dolgozni.
- Tudtam, hogy pénzért mindenre képes.

-----------------------------------

Belép a pszichológus egy tök üres szobába, majd megszólal:
- Mondja uram... mióta képzeli magáról, hogy láthatatlan?

------------------------------------

A falu lelkésze próbálja megtéríteni a falu iszákosát:
- Nézd fiam, az alkohol az ördög műve. Vegyünk egy példát: odaraksz a tehened orra elé egy vödör vizet és egy vödör bort.Szerinted melyikből fog inni?
- Hát... Biztos a vízből!
- Természetesen, gyermekem.És azt is tudod, hogy miért?
- Persze, atyám! Azért, mert marha!

----------------------------------------

- Ki volt az, aki az anyósomnak fogkrém helyett egy tubus
pillanatragasztót adott? - ront be egy férfi a sarki élelmiszerboltba.
- Én voltam uram, nagyon sajnálom, tévedés történt - vallja be a segéd.
- Ugyan fiam, csak megköszönni jöttem!

-------------------------------------------

Két görénytulajdonos beszélget:
- És hol alszik a görényed?
- A lábamnál.
- És nem büdös?
- Majd megszokja.

-------------------------------------------

Két ember beszélget a kocsmában:
- Hallottam, hogy naponta három liter folyadékot kell inni.
- De hát az csak hat sör.
- Nem, a sör az vízhajtó, abból sokkal többet kell inni.

---------------------------------------------------

Egy munkahelyi felvételin a jelöltek morális képességeire próbáltak
következtetni egy kis teszt segítségével.
A kérdés így szólt:
"Mész az úton az autóddal, amiben rajtad kívül csak egyetlen utas fér el.

Hirtelen meglátsz egy buszmegállót,ahol hárman állnak:

1. Egy öreg néni, aki láthatóan a halálán van, orvosi segítségre lenne szüksége
2. Egy nagyon régi kedves barátod, aki egy ízben megmentette az életed
3. Álmaid nője (férfije), akibe első látásra szerelmes lettél.

A kérdés: melyiküket vinnéd el, ha tudjuk, hogy csak egyet választhatsz közülük?
Ha a nénit, akkor esetleg sikerül megmentened az életét.

Ha a régi barátod, akkor visszafizetheted neki a régi tartozásodat.
Ha álmaid partnerét, akkor esetleg egész hátralevő életedet
boldogságban töltheted."

A teszt eredményes volt, felvették az egyik jelöltet, holott nem szabályos választ adott. A válasza így szólt:
"Megállnék, odaadnám a régi ismerősömnek a kocsi kulcsot, hogy vigye el az öregasszonyt a kórházba, én pedig álmaim nőjével megvárnám a buszt."

-----------------------------------

- Ha a mama nálunk akar lakni,nagyobb lakásba kell költöznünk.
- Az se használ, előbb-utóbb ott is megtalál bennünket.

Köszönöm szépen Ani! 
 
0 komment , kategória:  Vicces  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 242 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 8924 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 1098
  • e Hónap: 7808
  • e Év: 157277
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.