Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Digitálisan is kereshetők a magyaróvári temető sírhelyei
  2015-09-11 02:20:16, péntek
 
  Internetre került a temető

Egyszerűbben és gyorsabban lehet mostantól megtalálni egy keresett sírt a magyaróvári temetőben. Ezt bárki megteheti az interneten elérhető digitális temetői térkép segítségével.

A temetőkben fellelhető adatok és a temetkezéssel kapcsolatos információk összegyűjtése és kezelése az önkormányzatok, illetve a temető fenntartójának a feladata. Az egyre növekvő adatmennyiség miatt a régen megszokott papíralapú megoldásokkal ez a munka mára nehézkessé, sokszor lassúvá vált. Ezért döntött úgy a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., hogy csatlakoznak ahhoz a rendszerhez, aminek segítségével digitálisan, akár az interneten keresztül nyomon lehet követni a városi temető sírhelyeit.

A sírok nyilvántartása eddig kartonokban, papíralapon volt csak meg. Mivel meglehetősen nagy adatmennyiségről van szó, így gyakran egy-egy nyughely megtalálása, azonosítása meglehetősen időigényes volt - magyarázza Kosár Tibor ügyvezető. Elmondta: gyakorta fordul elő, hogy egy távolabb élő hozzátartozó szeretné megtalálni elhunyt rokona sírját. Eddig ez nagyon sok időt vett igénybe. Ezért döntöttek úgy, hogy a korszerű térinformatikai megoldások alkalmazásával felméretik a sírkertet. Ezzel az ilyen feladatok leegyszerűsödnek és kezelhetővé válik az óriási adatmennyiség.

Az ügyvezető elmondta: a sírkert felmérésével és az adatbázis elkészítésével egy céget bíztak meg. A szakemberek modern geodéziai eszközökkel elvégezték a temető térképészeti felmérését, pontos digitális térképet készítettek és az így kialakult információs tartalmat feltöltötték az internetes rendszerükre. Mintegy fél éven át tartott a munka, amire a magyaróvári temető körülbelül ötezer nyughelye mindegyikét felmérték. A sírok mindegyikéről fénykép is készült, ami szintén elérhető az internetes oldalon.

A portálra látogatók név alapján megkereshetik a sírokat. Itt a fotó mellett minden olyan nyilvános adat megtalálható, ami a sírokról is leolvasható. Így az elhunyt neve, születési és halálozási évszám, valamint a hely, ahol a temetőben található. Kosár Tibor hozzátette: első lépésben a magyaróvári temetőt ,,digitalizálták", a következő évben viszont szeretnék a mosoni és a Feketeerdői úti temetőt is felméretni és az interneten elérhetővé tenni.

Térképek a neten

A digitális temetői térképet a www.temetoinfo.hu oldalon találhatják meg az érdeklődők. Itt regisztráció nélkül, bárki szabadon megkeresheti a sírokat.

In.: kisalfold.hu

Megj. : Kipróbáltam, működik. Az 1956-os sortűz áldozatainak sírjaira név után kerestem rá.
Az eddig hiányzó (parcella, sor, szám) adatokat is ki lehet jegyzetelni.
Köszönjük
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5092
  • e Hónap: 9973
  • e Év: 32026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.