Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
Pénteki holdhoroszkóp(2019-01-11) - Mai napi horoszkóp -
  2019-01-11 07:42:58, péntek
 
  Ma határtalan érzékenység lesz jellemző ránk, fontosak lesznek a kapcsolataink. Minden az elfogadás körül forog. Érezni akarjuk, hogy szeretnek minket, és különösen igaz ez kedvesünkre, családtagjainkra.Egészség: Ma a lábaink, talpaink lesznek érzékenyebbek, így nem mindegy, hogy milyen cipőben, csizmában járunk. Ha gyakran fáj a lábunk, akkor jó ötlet, ha megnézetjük egy ortopéd orvossal. Mindenesetre a mai napon inkább egy kényelmes, lapos sarkú darabot hordjunk!

Táplálkozás/diéta: Ma a káposzta vagy a spenót fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben, így duplán hasznos táplálék. A spenót is értékes, de frissen fogyasszuk! Ehetünk könnyű zöldsalátát is, némi sovány hússal.

Szépség: Ma foglalkozzunk a lábaink szépségével, de vigyázzunk, ne okozzunk sérülést! A felesleges bőrt és a benőtt körmöket, tyúkszemeket semmiképpen ne ma távolítsuk el. Azt viszont megtehetjük, hogy tápláló pakolást alkalmazunk, vagy szépen kilakkozzuk a körmeinket.

Munka/Pénzügyek: Ma ábrándos hangulatban leszünk, nem jellemző, hogy pontosan, összeszedetten haladnánk. Nagy önfegyelemre lesz szükségünk, ha a végére akarunk járni a teendőinknek. Segíthet, ha néha szünetet tartunk a munkánkban.

Szerelem: Ma elsősorban gyengédségre vágyunk, azt kívánjuk, hogy szerelmünk figyeljen ránk. Ha úgy érezzük, hogy nem törődik velünk, vagy nem hallgat meg, akkor elkeseredhetünk. Előfordulhat, hogy sírva fakadunk. Nem kell szégyellnünk az érzelmeinket!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország napi Harmóniakártyája
  2019-01-11 07:38:10, péntek
 
  Magyarország napi Harmóniakártyája (2019-01-11)


Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.

Hazánk mai napját Álom hatja át.
Falomb - tudatosítás, szellemi erők, intellektus

A fás-szárú lombok a tudatosságunkat, tudásunkat, fejlődésünk lezárt szakaszait mutatják. A friss hajtások az új lehetőségeket, amiket észre kellene venni. Ha a fa ágait levágjuk, a tudást okosan metsszük, mint egy jó kertész, a termés növekszik. Ha a fát nem metszik, sok terv születik, melyek félbe maradnak, ám új gyümölcsöket nem növeszthetnek. Hogy kezeled a saját tudásod fájának lombjait?
Ha fára mászunk, és a lombokban ülünk, tágabban láthatjuk környezetünket. Terveink megvalósulnak. A fa levelei környezetünket, kapcsolatainkat jelentik. Mássz fel a fára, nézz körül a lombok magasából. Állj a fák alá a napsütésben és nézz át a lombolon!

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat szellemi oldalára hívja fel a figyelmet, a közös gondolkodás esélyére. Figyeld az új lehetőségeket életedben, tedd szebbé a mindennapokat! Párkeresőknek iltellektuálisan érett partnert jelezhet.

Ezt mondja neked:

Lépj ki mindennapi látókörödből, egy új dimenzióból szemléld az életedet.
Engedj az esztétikai varázslatnak, engedj néha a csábításnak, ami által megszépülhetnek hétköznapjaink is.
Szűrt fény az erdőben mindent más világításba helyezhet. A tudás által mindent másként látsz -a tudáshoz, ahogy egy lombkorona kialakulásához is, idő és alázat kell.
Erre is gondolj: A gyerekek imádnak a lombok közé épített kunyhókba rejtőzni - ha módod van, mássz fel te is oda! Több lombevő állat is él a földön, például a zsiráf, vagy a koala.

2019-01-11


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebookon kaptam
  2019-01-09 17:51:02, szerda
 
 


Szép estét nyugodalmas jó éjszakát! Puszi


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lecsapott az országra a hidegfront:
  2019-01-02 11:36:08, szerda
 
  A hét elején erős szélfúvásra számíthatunk, még a hétvégére megérkezhet az idei év első igazi hóesése.
Szerda reggel figyelmeztető előrejelzést adott, ki az OMSZ erős széllökések miatt. Sopron és Szeged területén akár 60-85 km/h viharos szélre is lehet számítani. Délutántól kezdve egészen estig egy-egy kisebb hózápor is előfordulhat, de ez várhatóan - néhány centiméteres vastagságban - csak a magasabb területeken marad meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. Késő estére -2, +2 fokra hűl le a levegő.


Figyelmeztető előrejelzés / Illusztráció: OMSZ
Csütörtökön felhős időre számíthatunk, helyenként hózápor is lehet. Az erős szél elsősorban a Dunántúlon viharossá is válhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható.

Pénteken nem sokat változik majd az időjárás, továbbra is felhős, szeles idő várható. Az átlaghőmérséklet - 3 és + 3 fok között lesz majd.

Hétvégén aztán jöhet az év első nagyobb havazása, ugyanis északnyugat felől kiadós csapadék érkezhet, ami leginkább hó formájában hullik majd.

Szombaton borult idő lesz, országszerte várható havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -4 fok között alakul.

Vasárnap is készülhetünk kisebb havazásra, hózáporra. Az északnyugati szél miatt esetleg helyenként hófúvásra is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.

A hétvégén várható hó mennyisége még nagyon bizonytalan. A legfrissebb információk szerint országszerte többfelé hullhat 5 centi körüli hó, míg a magasabban fekvő helyeken akár 10 centi is leeshet.

(Forrás: OMSZ/Köpönyeg)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kórházban - szülészeten
  2018-12-10 16:55:06, hétfő
 
 

Szülészeten áll két apuka az üvegfal mögött és nézi a babákat. Az egyik elkezd gügyögni és az apa felé nézelődni.
- Nézze csak, ez a kis édes rám mosolygott! - mondja az egyik férfi.
- Ugyan már, a gyereke egyáltalán nem mosolygott! - mondja a másik.
- Ki a fene beszélt itt a gyerekről? Én a nővérkére gondoltam!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi várakozás.
  2018-12-01 17:16:11, szombat
 
  Az advent kezdete egybeesik az egyházi év kezdetével. Az elnevezés a latin adventus - megérkezés, eljövetel - szóból ered, Jézus születésére eljövetelére való várakozás időszakát jelenti.

Az advent tehát az ünnepekre való ráhangolódás időszaka. Az idő múlását, a várakozást a naptár testesíti meg. A múlt században még készítettek 24 gyertyával díszített koszorúkat, mára a négygyertyás, "hetekre osztott"
Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben egy rózsaszín kivételével lila, mert a katolikus hagyományok szerint az advent színe a lila, a bűnbánat és a megtérés jelképe, a koszorú négy gyertyája közül -- a meggyújtás sorrendjében -- az első, a második és a negyedik lila, míg a harmadik, a közelgő ünnepet szimbolizálva: rózsaszín. A negyedik színe a bűnbánat színe, a lila - az adventi felkészülés során ugyanis ugyanúgy önmegtartóztatással, bűnbánattal készülnek a keresztények a közelgő karácsonyra, mint húsvét előtt. A rózsaszín gyertya pedig a küszöbön álló ünnep fölött érzett örömöt jelenti, az öröm színe a fehér, de ha ez lilával keveredik, akkor rózsaszín lesz belőle.
A gyertyákat vasárnaponként (vagy előző este) gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet.
A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég az utolsó vasárnapon.
Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm.
A gyertyák egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre vagy közösségre is utalnak:
Ádám és Éva -- mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit);
zsidó nép -- akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény);
Keresztelő Szent János -- aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet);
Szűz Mária -- aki megszülte a Fiút (öröm -- rózsaszín gyertya).
Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a hó, a Ké­ke­sen már szán­kóz­ha­tunk
  2018-11-27 10:14:58, kedd
 
  Or­szág­szerte több he­lyen már meg­kez­dő­dött a ha­va­zás, ami az elő­re­jel­zé­sek sze­rint hol­nap estig tart. A Mát­rá­ban és a Bükk­ben akár már szán­kóz­hat­nak is a vál­lal­kozó ked­vűek, több­cen­tis hó esett ma reg­gelre.
Alig néhány napot kell már csak várnunk a naptári télig, ám a magasabban fekvő területeken, főleg a Mátrában és a Bükkben már pár centis hó esett ma reggelre.

Az Időkép tájékoztatása szerint tegnap este megkezdődött a hideg levegő beáramlása az országba, ezért az északi-északnyugati országrészben több helyen havas eső esett vagy hó szállingózott.
A portál szerint a Kékestetőn és Bánkúton akár már szánkózni is lehet


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leszokások
  2018-11-24 18:54:10, szombat
 
 
A menyasszony kérleli a vőlegényét:
- Ha hozzád megyek, akkor ugye leszoksz a dohányzásról?
- Le én!
- És inni sem fogsz?
- Nem fogok.
- És lóversenyezni sem?
- Azt sem.
- És miről fogsz még lemondani?
- A házasságról.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aranyosi Ervin: Nyitott könyv a természet
  2018-11-21 07:09:05, szerda
 
  Nyitott könyv a természet,
csak olvasnod kell benne!
Ha értenéd szép szavait,
sokkal könnyebb lenne!
Ha tudnád a Nap járását,
a Holdnak fogyását,
s nem figyelnéd a szomszédod
örök nyafogását!
Ha kinyitnád ezt a könyvet,
értenéd a létet!
Megtalálnád lelked titkát,
a világmindenséget!
Rájönnél, hogy mit kell tenned,
milyen úton járnod,
ha keresed a jó választ,
benne megtalálod!
Menj hát ki a természetbe,
olvasd el a könyvét!
A megértés lemoshatja
az emberek könnyét!
Ne erőlködj, csak engedd meg,
hogy a lélek hasson,
hogy virágod a lelkedben
könnyen kinyílhasson!
Jó lenne már megérteni
sok íratlan törvényt,
ami ott van szemünk előtt,
nem kavarva örvényt.
Kerülni az erőszakot,
mással együtt élni...
Legyél része a világnak,
s nincsen okod félni!
Nyitott könyv a természet,
de nem figyelünk rája,
pedig annyi bölcsességet
őriz minden fája!
Még a fű is csendesen nő,
észrevétlen szinte,
mert az élet igazságos,
és nagyon őszinte.
Nyitott könyv a természet,
csak tanulj már belőle!
Annyi mindent elleshetnénk,
átvehetnénk tőle.
De mi egyre távolodunk,
nem törődünk véle,
nem figyeljük szépségeit,
nem nézzük, hogy él-e?
Lassan-lassan bezáródik,
minden kővé válik,
amiről a vakolat is
lassanként lemállik.
Betonpuszták, sivatagok,
műanyagok, gépek
maradnak csak az embernek,
s múltba vivő képek.
Pénz és tárgyak, halott dolgok,
értéktelen holmik
izgatják az embereket,
és a Föld halódik.
Szegényessé lesz a lélek,
bár dúskál a pénzben,
ám júdás-pénz nem boldogít,
ezt is tartsuk észben.
Kimegyek a természetbe,
fellapozom könyvét,
s megpróbálom eltüntetni
lelkem ezer könnyét...
Hogyan tudnánk vigyázni rá?
Ez lenne a dolgunk!
De nem teszünk semmit érte,
csupán morgolódunk!
A természet nyitott könyve,
hogyha becsukódik,
nem látunk majd élőt többé,
nem látunk valódit.
Álvilágban, álruhában,
álarcot viselve,
lesz az emberiség sorsa
gúnyosan betelve...
Link


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esik a hó Magyarország nagy részén
  2018-11-19 10:03:13, hétfő
 
  Hétfő hajnalban Magyarország nagy részén havazni kezdett.
A met.hu adatai szerint Rábagyarmaton reggel 6 órakor 2 centiméter volt a hó vastagsága. Az országban sok helyen 0 és 1 fok közötti a hőmérséklet.

Az Időkép szerint is Magyarországon a legtöbb helyen havazik, vagy havas eső esik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 477 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 49 db bejegyzés
e hónap: 990 db bejegyzés
e év: 990 db bejegyzés
Összes: 47759 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2775
  • e Hét: 24913
  • e Hónap: 51487
  • e Év: 51487
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.