Regisztráció  Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 369 
Blog szünet
  2017-08-01 13:08:09, kedd
 
  Elnézést kedves látogatóm,de családi betegség miatt a blogom írása szünetel.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Blog szünet
  2017-07-30 21:40:41, vasárnap
 
  Elnézést kedves látogatóm,de családi betegség miatt a blogom írása szünetel.  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Több hullámban érkeznek ma viharok
  2017-07-24 12:18:23, hétfő
 
 
IDŐJÁRÁS
Több hullámban érkeznek ma viharok
IDŐJÁRÁS MTI 2017. július. 24. 11:22
Több hullámban érkeznek ma viharok
Az egész országon végigsöpörhetnek a zivatarok, másodfokú riasztást adtak ki.

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban másodfokúra emelte a figyelmeztetést hétfőn a meteorológiai szolgálat.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: először nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok. Napközben délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is várhatók zivatarok, vagy akár zivatarrendszerek.

A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30-60 milliméternyi csapadék), helyenként nagy méretű (2-4 centiméter körüli átmérőjű) jég és károkozó (70-90, esetleg 90-100 kilométer/órás) szélroham kísérheti.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Július 31-ig lehet a régi pénzekkel fizetni
  2017-07-21 12:01:54, péntek
 
  Július 31-ig lehet felhasználni a 2016 előtt kibocsátott régi 2000 és 5000 forintosokat, ezután már csak a bankok fogadják el őket
A régi bankjegyek a bevonás után minden hitelintézeti és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig, 2037. július 31-ig díjmentesen átválthatók
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A titanic története
  2017-07-21 11:29:17, péntek
 
  1912. április 2-án a Titanic készen állt a kipróbálásra, és kihajózott az Ír-tengerre. A próba sikeres volt. Smith kapitányt bízták meg a hajó irányításával. A hajó hamarosan elindult első, és egyben utolsó útjára.
Ki volt Smith kapitány?

Smith kapitány Southamptonban élt. Az utasok körében közkedvelt hajóskapitány volt, az alatta szolgálók, pedig kedvenc kapitányukként tisztelték. Ő volt az ideális rangidős kapitány a White Star számára, és elismerten a legjobban fizetett kapitány volt az Atlanti-óceán északi felén. Már évek óta ő irányította a White Star hajóit első útjukon, és mivel már nem volt messze a nyugdíjtól, a Titanic első útja karrierje csúcspontját jelentette volna.
Az előzmények

A Titanic április 2-án délelőtt 10 órakor indult Belfastból, és másnap este 10 órakor ért Southamptonba, éjfélkor, pedig már a White Star dokkjában állt.
Április 4-én felkészítették a hajót a tengeri utazásra, és a személyzet körében is alkalmaztak változtatásokat, amíg a hajó Southamptonban volt. Smith kapitány Henry Wilde-ot kérte maga mellé főtisztnek. Murdoch emiatt főtisztből elsőtiszt lett, Lightoller elsőből másodtiszt, Blairnek pedig, aki eddig a másodtiszt volt, el kellett hagynia a hajót.
Amíg a hajó Southamptonban tartózkodott, a kereskedelemügyi minisztérium emberei megvizsgálták és ellenőrizték.
A Titanic első újta

Április 10-én délben a Titanic elindult első útjára. A hajó mozgása olyannyira megzavarta a kikötő vizét, hogy a New York nevű hajó megfeszítette a köteleit, és elindult a Titanic felé. A kikötői vontatóhajóknak azonban sikerült visszafogniuk a New Yorkot, és így elkerülték az ütközést.
A Titanic este 6: 30-kor ért Cherbourgba, és ott újabb utasok szálltak a fedélzetre. Az éjszaka folyamán tovább haladt Queenstown felé, ahol szintén utasokat - főleg kivándorlókat - vett fel. Az egyik alkalmazott itt elhagyta a hajót, néhány utas pedig, aki eredetileg is Írországba készült, leszállt a hajóról.
A fedélzeten ekkor 322 első osztályon utazó, 277 másodosztályon utazó és 709 harmadosztályon utazó ember tartózkodott. A hajó éjjel 1: 30-kor indult el Queenstownból, és a Roche Point mellett elhaladva Amerika felé tartott.
Április 15-én hétfőn az újságok nem megerősített hírekre hivatkozva azt állították, hogy a Titanicot baleset érte. Az első hírek szerint ütközés történt. Az emberek azt rebesgették, hogy a hajó jéghegynek ütközött, de nem történt komolyabb baja, és az új-skóciai Halifax felé vontatják.A következő nap kora reggeli óráiban végül megerősítették a hírt: a Titanic elsüllyedtLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titanic kiállítás
  2017-07-21 11:09:03, péntek
 
  A világhírű Titanic kiállítás megérkezett Magyarországra!
Fedezze fel a Titanic titkait és érezze át a múlt század elejének varázslatos hangulatát!
Az egyedülálló kiállításon több száz eredeti műtárgyat mutatunk be a híres hajóroncsból.

Az egyes kiállítási területeken megtekinthetők többek közt a hajó technikai felszerelései, bútorok, valamint az utasok személyes tárgyai, például ruhák, ékszerek és pénztárcák.

A tárlat önálló magyar részleggel rendelkezik, ahol a kor helyi történelmi eseményei mellett bemutatják a Titanic magyar vonatkozású történeteit.

A Titanic volt a kor legnagyobb személyi transzatlanti hajója, a technológiai forradalom legmonumentálisabb vívmánya. Utasokat és postai küldeményeket szállított Európa és Észak-Amerika között. A nagy transzatlanti hajók szimbolizálták a 20.század elejének hatalmas fejlődését és a technológia új korszakának kezdetét. Azonban a Titanic elsüllyedt az első útja során az Atlanti-óceánon, 1912. április 15-én. Több mint 1500 ember vesztette életét ezen az éjszakán.

A tárlat hitelesen mutatja be a XX. század elejének társadalmi és politikai helyzetét, történelmi kapcsolatait, Magyarországon és a világ többi részén. A fiatalabb korosztály számára elmagyarázza a század elején bekövetkezett óriási kivándorlási hullámot, amikor ezrek menekültek el Európából a szegénység és a közelgő első világháború elöl, hogy megvalósítsák álmaikat Amerikában.

A kiállítás kiváló ötlet az iskolai kirándulásra: a diákok megismerhetik a nagy tengereken átívelő felfedezéseket, technikai találmányokat, művészeti mozgalmak történeteit, és az első világháborúhoz vezető politikai helyzetről is átfogó képet kapnak.

A bejáratnál a látogatók egy beszállókártyát kapnak egy valódi Titanic utas nevével, a kiállítást egy különleges időutazásként élhetik át a tengerjáró fedélzetén. A kabinok, a gépház és az ebédlő részletes rekonstrukciójának köszönhetően a látogatók átérezhetik a 20. század elejének légkörét, a korabeli luxust és a szegénységet is.

A helyszínen ingyenesen elérhető audio guide készülék biztosítja a látogatók számára a legteljesebb élményt.

Üdvözöljük a fedélzeten, a Király utca 26 szám alatt, a volt VAM Design Center területén!

További információ a www.jvsgroup.hu weboldalon, illetve facebook oldalon található.

Jegyárak
Hétköznap
Felnőtt
3 400 Ft
Gyermek (6 - 14 év)
2 200 Ft
Diák / Nyugdíjas
2 700 Ft *
Családi jegy (2 felnőtt + max. 3 gyermek)
8 800 Ft
Mozgássérült
1 900 Ft **
Gyermek / Diák csoport
1 900 Ft***
Felnőtt csoport
3 200 Ft ***
Hétvégén
Felnőtt
3 900 Ft
Gyermek (6 - 14 év)
2 700 Ft
Diák / Nyugdíjas
3 400 Ft *
Családi jegy (2 felnőtt + max. 3 gyermek)
9 900 Ft
Mozgássérült
2 400 Ft **
Gyermek / Diák csoport
2 400 Ft ***
Felnőtt csoport
3 500 Ft ***
Csoportos regisztráció: +36 70 365 6703 , csoport@jvsgroup.hu (Elérhető: hétfő-péntek 08:00-17:00)

A kiállítás megtekintéséhez ingyenes audio guide készüléket biztosítunk.

* Érvényes diák- és nyugdíjas igazolvány felmutatása szükséges
** Érvényes mozgássérült igazolvány felmutatása szükséges. Kerekesszékes látogatóink kísérői számára 1 db ingyen jegyet biztosítunk.
*** Minimum 10 fős csoportok számára a kedvezményes jegyár minimum 2 nappal a kiállítás megtekintése elött visszaigazolt regisztrációhoz kötött. Minden 10 fő csoportos jegy mellé 1 kísérőjegyet adunk ajándékba. Hétvégén csak egyedi esetekben, külön elbírálás alapján tudunk diák csoportokat fogadni.

SZÉP kártyát és Erzsébet utalványt is elfogadunk.

Nyitvatartás
KIÁLLÍTÁS
09:00 - 20:00
minden nap
JEGYPÉNZTÁR
08:30-18:30


Jegyek elővételben az Eventim és a Ticketportal jegyirodáiban, illetve online az

eventim
Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rózsával b
  2017-07-18 09:36:26, kedd
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét kedves látogatóim!
  2017-07-06 18:35:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyetlen napja maradt, ha nem akarja elbukni mobilelőfizetés
  2017-06-30 07:44:36, péntek
 
  Utolsó figyelmeztetéseiket teszik közzé a mobilszolgáltatók: a 2017 előtt vásárolt előrefizetős SIM-kártyák adategyeztetésének határideje holnap jár le, így a nem azonosított feltöltőkártyás előfizetések július 1-jén megszűnnek, a szolgáltatók kikapcsolják őket. Az érintett ügyfeleknek már csak szűk egy napjuk maradt arra, hogy online, telefonon vagy személyesen felkeressék a szolgáltatójukat, illetve a Magyar Posta valamelyik kirendeltségét.


hirdetés
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) keddig beérkezett adatok szerint a feltöltőkártyás előfizetések 60 százaléka esetében egyeztették már a személyes adatokat. Ugyanakkor a hatóság arra is felhívta a figyelmet, hogy a határidő lejárta után sincs minden veszve, mert az NMHH álláspontja szerint nincs jogi akadálya a megszűnt szerződések újrakötésének, így bizonyos ideig a hívószámok és az egyenlegek visszaszerzésének sem. A Vodafone és a Telenor korábban már jelezte, hogy szükség lenne a határidő módosítására. A Magyar Telekom, illetve a Telenor már be is jelentette, hogy a maga részéről lehetőséget ad a korrekcióra. A Telekomnál ez a következőképpen fest: a korábbi hívószámot megtartva új előfizetői szerződést köthet július 5-től szeptember 30-ig az a dominós ügyfél, aki nem regisztrált határidőig. Erre a jogszabály szerinti adategyeztetés elvégzése után van lehetőség, ugyanakkor a korábban választott szolgáltatások, kiegészítő opciók nem kerülnek rá automatikusan az új előfizetésre. A cég ígérete szerint az új SIM-kártya 72 órán belül lesz aktív a régi hívószámon. A Telenor 60 napig kínál lehetőséget a feltöltőkártyás ügyfeleinek, hogy üzleteiben új szerződéskötéssel visszakaphassák korábbi hívószámukat, és a Vodafone is lépéseket ígért.

A szolgáltatók egyébként a június 30-i határidőig kétszer küldtek SMS-értesítést az előfizetőknek a szükséges adatokról, az adategyeztetés módjáról, valamint az egyeztetés elmulasztásának jogkövetkezményéről, a feltöltőkártyás előfizetések megszűnéséről. De a helyzet értékelésekor arról sem szabad megfeledkezni, hogy sokan valószínűleg szándékosan nem jelentik be a rég nem aktív, feleslegessé vált SIM-kártyájuk adatait, mert már nem kívánják őket tovább használni.

Az NMHH a határidő lejárta után ellenőrzi majd, hogy a mobilcégek az előírásoknak megfelelően hajtották-e végre az egyeztetést, amire egyébként majd évente sort kell keríteni. Több millió távközlési ügyfelet érintő jogszabályi változásról van ugyanis szó, amely a SIM-kártyákkal való visszaélések visszaszorítása miatt vált szükségessé. A szigorítást azután léptette életbe a kormány, hogy tavaly októberben kiderült: az Iszlám Állam magyar SIM-kártyákat is használt a terrorcselekmények előkészítése során. Ezekkel ugyanis könnyű visszaélni, lapinformáció szerint a három nagy mobilszolgáltató cégnél milliós nagyságrendű kártya szerepelt mindössze két tucat személy nevén.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.06.29.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Millió csillag ragyog fenn az égen
  2017-06-29 21:33:40, csütörtök
 
  Millió csillag ragyog fenn az égen. Gyémántként szikráznak az éj sötétjében. De egyik fénye sem ragyog olyan szépen. Mint a szeretet az emberek szivében!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 369 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 5654 db bejegyzés
Összes: 28849 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 464
  • e Hónap: 59779
  • e Év: 753300
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.