2010-11-17 11:29:26, szerda
|
|
|
Karácsonyi mézeskalácsos gyümölcskenyér
Ezt a süteményt már jóval az ünnepek előtt elkészíthetjük, ha áll, az csak jót tesz neki. Alufóliába csomagolva tároljuk, vagy akár le is fagyaszthatjuk. Természetesen frissen is nagyon kívánatos, igazi karácsonyi hangulatú mézeskalácsos sütemény, ami a benne lévő nagy mennyiségű aszalt és csonthéjas gyümölcstől igazán laktató finomság.
Hozzávalók a tésztához:
5 dkg vaj 1 tojás 10 dkg cukor 1 dl tejföl 3 teáskanál mézesfűszer-keverék 1/2 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor 15 dkg liszt
a gyümölcskeverékhez:
40 dkg összsúlyú csonthéjas gyümölcsök és magvak keveréke, ízlés szerint (dió, mogyoró, mandula, pisztácia, fenyőmag, napraforgómag) 5 dkg kandírozott narancs- és citromhéj 15 dkg aszalt gyümölcs (meggy, sárgabarack, füge) 1 tojás
Egy kb. 1,5 l-es sütőformát kivajazunk és megszórunk 1 evőkanál zsemlemorzsával. Felverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a többi hozzávalót, legvégén a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá. A gyümölcskeverék hozzávalóit felaprítjuk, összekeverjük és átforgatjuk a tojással. A tésztamasszához keverjük és az előkészített sütőformába öntjük. 175 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
|
|
|
2 komment
, kategória: Receptek,ételek,italok |
|
|
|