|
2018-07-26 13:53:27, csütörtök
|
|
|
Finomság luxuskivitelben - SZEX a tányéron
Hozzávalók
Tésztához:
250 g apróra vágott pekándió
3 ev. kanálkristálycukor
125 g vaj
250 g rétesliszt
Túrós töltelékhez:
250 g lágy túró
250 g porcukor
250 ml habtejszín
Vaníliás töltelékhez:
1 csomag vaníliapuding
400 ml félzsíros tej
125 g tejföl
4 ev. kanálcukor
Csokoládés töltelékhez:
1 csomag csokoládépuding
400 ml félzsíros tej
125 g tejföl
4 ev. kanálcukor
Öntethez:
2 db habtejszín
cukor - elhagyható
reszelt/aprított csokoládé
Elkészítés menete
A tésztához, mely a sütemény alsó rétegét alkotja, minden hozzávalót egy tálba tesszük, és kezünkkel alaposan összekeverjük, majd egy sütőforma aljára rakjuk. A tésztát a forma alján lenyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és 20 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket: a vaníliás és csokoládés pudingot a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük: tejben a pudingport feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és kellő sűrűségűre főzzük. Ha sűrűbb krémet szeretnénk, kevesebb tejet használjunk. Ha a puding elkészült, hozzákeverjük a tejfölt.
Egy tálban a krémtúrót elkeverjük a cukorral, vagy kézi botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Egy másik tálban az egyik habtejszínből kemény habot verünk, és hozzáadjuk a cukros túrókrémhez.
A megsült diós tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Erre a tésztára kerülnek a töltelékek.
Először a túrós krém, erre jön a vaníliás töltelék, majd a csokoládés töltelék, végezetül a második doboz habtejszínt is kemény habbá verjük, és ez kerül a sütemény tetejére.
A kész süteményt reszelt vagy apróra vágott csokoládéval díszítjük. A süteményt kockákra vágjuk, és már tálalhatjuk is.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: összeturmixoljuk, csokoládépuding, luxuskivitelben, hozzákeverjük, vaníliapuding, előmelegítjük, összekeverjük, habtejszínből, csokoládéval, lenyomkodjuk, csomagoláson, töltelékeket, használjunk, botmixerrel, töltelékhez, túrókrémhez, habtejszínt, tálalhatjuk, elkészítjük, hozzávalók, csokoládés, kanálcukor, hozzávalót, elhagyható, elkészítés, hozzáadjuk, töltelékek, pudingport, habtejszín, sűrűségűre, elkeverjük, rétesliszt, szeretnénk, kivesszük, elkészült, tésztához, sütemény alsó, tálba tesszük, sütőforma aljára, forma alján, csomagoláson található, pudingport feloldjuk, puding elkészült, krémtúrót elkeverjük, másik tálban, egyik habtejszínből, cukros túrókrémhez, megsült diós, tésztára kerülnek, túrós krém, vaníliás töltelék, csokoládés töltelék,
|
|
|
|
sütemény alsó, tálba tesszük, sütőforma aljára, forma alján, csomagoláson található, pudingport feloldjuk, puding elkészült, krémtúrót elkeverjük, másik tálban, egyik habtejszínből, cukros túrókrémhez, megsült diós, tésztára kerülnek, túrós krém, vaníliás töltelék, csokoládés töltelék, második doboz, sütemény tetejére, kész süteményt, süteményt kockákra, összeturmixoljuk, csokoládépuding, luxuskivitelben, hozzákeverjük, vaníliapuding, előmelegítjük, összekeverjük, habtejszínből, csokoládéval, lenyomkodjuk, csomagoláson, töltelékeket, használjunk, botmixerrel, töltelékhez, túrókrémhez, habtejszínt, tálalhatjuk, elkészítjük, hozzávalók, csokoládés, kanálcukor, hozzávalót, elhagyható, elkészítés, hozzáadjuk, töltelékek, pudingport, habtejszín, sűrűségűre, elkeverjük, rétesliszt, szeretnénk, kivesszük, elkészült, tésztához, krémtúrót, kezünkkel, sütőforma, feloldjuk, található, csokoládé, díszítjük, süteményt, félzsíros, végezetül, töltelék, alaposan, vaníliás, öntethez, cukorral, porcukor, sütemény, tetejére, kevesebb, aprított, tányéron, útmutató, kerülnek, finomság, kockákra, pekándió, tésztára, pudingot, szerint, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3034
- e Hét: 9775
- e Hónap: 20128
- e Év: 79381
|
|
|