|
2018-08-22 11:21:06, szerda
|
|
|
|
|
|
A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával
Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.
A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.
A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.
Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.
A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.
Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.
Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve. |
|
|
0 komment
, kategória: GYÓGYSZER NÉLKÜL |
|
Címkék: biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre,
|
|
|
|
Kaffka_Margit Próbálj meg ... Facebookon kaptam A nemzeti hovatartozás kulturá... Jó reggelt, jó napot mindenkin... Facebookon kaptam Leonardo da Vinci gondolata Popper Péter szavai Facebookon kaptam Facebookon kaptam Még csak most kezdődik a nap Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png virág Facebookon kaptam Mai harmónia kártyám Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Png csokor Facebookon kaptam Albert Einstein gondolata 69 éve hunyt el Albert Einstei... Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Leonardo da Vinci gondolata Nem tudhatod Png nő Tóth Ágnes - Szervusz pad Akarat Facebookon kaptam Facebookon kaptam Segítsük barátainkat, hogy meg... Reggel van Neked tudnod kell Egy maradéktalanul uralt világ Illyés Gyula - Milyen hamar. A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Akarat Leonardo da Vinci gondolata Szívem tiéd Facebookon kaptam Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Facebookon kaptam Leonardo da Vinci gondolata Zilahy Lajos gondolata Segítsük barátainkat, hogy meg... Soha ne kedvezz... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szép estét kedves látogatóimna... Png ház Kövesd a cowboyt! Facebookon kaptam Kellemes vasárnapi kikapcsolód... George Byron - Ahogy itt jár -... Facebookon kaptam A televizió nem a kultúrát kép... A sors Fehér virág Facebookon kaptam Soha ne kedvezz... Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Facebookon kaptam Hiányzik Facebookon kaptam Gyerekként sokat küzdöttünk az... Neked tudnod kell Szabolcska Mihály – Ákác... Gonosz démon-álarc Leonardo da Vinci gondolata Akarat Szép estét kedves látogatóimna... Bertolt Brecht -től idézet Facebookon kaptam A kételkedés kezelése Neked tudnod kell Alázat Facebookon kaptam Krisztinától 210 éve született a SZÓZAT meg... Szép estét kedves látogatóimna... Sokan azt tartják A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Krisztinától Facebookon kaptam Az igazi szeretetért rendszeri... A boldog családok mind hasonló... Zilahy Lajos gondolata Kerüld el az evangélium örömén... Tóth Ágnes - Szervusz pad Paul David Tripp Április 21 Fekete-erdő desszert Ágai Ágnes – Csendélet Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Szép estét kedves látogatóimna... Jó reggelt, jó napot mindenkin... Soha ne kedvezz... Facebookon kaptam
|
|
|
|
cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre, rákos betegségeket, felgyorsuló öregedési, nyers étkezés, ideális választás, egészséges főzési, glikációs végtermékek, elkészülésük előtt, savas kémhatású, frissen préselt, biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, mutagéneket, végtermékek, folyadékban, fogyasztunk, alkalmazunk, agyonfőzött, módszerekre, következnek, halételeket, minimálisan, felgyorsuló, százalékkal, kockázatát, számítanak, változások, károsítják, grillezett, férfiaknál, megnövelik, anyagoknak, generálnak, egészséges, táplálékot, csökkentik, valamilyen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3219
- e Hét: 9960
- e Hónap: 20313
- e Év: 79566
|
|
|