Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem csodaszer, mégis gyógyít: gyömbér
  2018-09-02 17:14:47, vasárnap
 
  Nem csodaszer, mégis gyógyít: gyömbér







A gyömbér talán az egyik legegészségesebb fűszer- és gyógynövény szerte a világon. Az eredetileg Ázsiában őshonos növényt már több mint 2000 éve használják nem csupán étkezési, hanem gyógyászati célokra is. A gyömbérnek számtalan előnye és haszna van az emberi egészségre nézve, így érdemes ezt a csodálatos növényt rendszeresen fogyasztani, akár vízbe keverve, akár teának elkészítve.

Alzheimer-kórban legfőképpen a hatvanöt évnél idősebb személyek szenvednek szerte a világon. Azonban ez ellen a betegség ellen is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen gyömbért fogyasztunk. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér le tudja lassítani az agysejtek pusztulását, és kitűnő antioxidánsként védelmet nyújt az időskorban bekövetkező szellemi hanyatlással szemben, vagyis megerősíti az agyi funkciókat.

A gyömbér az IBS-ben szenvedő betegeknek is hathatós segítséget nyújthat, ugyanis jelentősen lecsökkenti a betegség tüneteit, úgy mint görcsök, gázképződés, hasmenés, székrekedés és puffadás. Naponta egy-két csészényi gyömbértea az emésztőrendszer működésére is kedvező hatást gyakorol.

Sokan szenvednek gyomorégéstől, azonban a patikákban kapható pirulák többet árthatnak, mint amennyit használnak. Gyomorégésnél is nagy hasznát vehetjük a gyömbérteának, de még az egyik legveszélyesebb baktériummal, a Helicobacter pylorival is eredményesen veszi fel a harcot.

Az elhízás olyan betegségeket képes okozni, mint szívroham, cukorbetegség, rák, magas vérnyomás és magas koleszterinszint. A gyömbér a súlyvesztésben is a segítségünkre lehet, hiszen zsírégető hatással rendelkezik és az anyagcserét is felpörgeti. Az éhségérzetet is csökkenti, így sokkal kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz, mint korábban, ezért rendszeres fogyasztása jelentős súlyvesztést eredményezhet.

A gyömbér a vércukorszint beállításában is segítséget nyújt, ami nagyon fontos, hiszen ha sokat ingadozik a vércukorszintünk, akkor ez okozhat súlynövekedést, de még energiahiányt is. Érdemes minden étkezéskor egy-egy darabka gyömbért elrágcsálni vagy egy-egy csésze gyömbérteát inni, ami öt óra hosszán keresztül biztosít energiát az emberi szervezet számára.

Várandós hölgyeknek is javasolt a gyömbér rendszeres fogyasztása, ugyanis jelentősen lecsökkenti a reggeli rosszulléteket. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a terhesség kezdeti szakaszában jelentkező hányingert a gyömbér orvosolni tudja.

A gyömbér egy csodálatos gyógynövény, hiszen az ízületi gyulladás kellemetlen és sok esetben fájdalmas tüneteit is enyhíteni képes.

A gyömbérnek keringésjavító hatása van, ez pedig még egy indok arra, hogy a hideg téli reggeleken és természetesen máskor is egy forró gyömbérteával indítsuk a napot.

A testünkben megbújó gyulladás sok esetben okoz fájdalmat. A gyömbér azonban fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, ezért gyógyszerek helyett mindenképpen érdemes először a gyömbért kipróbálni és csak azután az orvosságokhoz nyúlni.

A gyömbérnek leheletfrissítő hatása is ismeretes. Ha valaki a munkahelyén ebédel és nincs ideje fogat mosni vagy nem szeretne rágózni, akkor csak nyugodtan rágcsáljon el egy gyömbérdarabkát, mert a gyömbér elpusztítja a szájban megtanyázó baktériumokat, ezáltal képes kellemes leheletet biztosítani.

Az egyik leghasznosabb immunerősítő gyógynövény a gyömbér. Szakértők szerint a gyömbér a nyirokrendszert is alaposan képes megtisztítani a különféle kórokozóktól.
Link
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: legegészségesebb, koleszterinszint, vércukorszintünk, emésztőrendszer, legveszélyesebb, leheletfrissítő, gyömbérdarabkát, nyirokrendszert, antioxidánsként, keringésjavító, súlyvesztésben, súlynövekedést, rosszulléteket, beállításában, vércukorszint, gyömbérteával, segítségünkre, orvosságokhoz, gyomorégésnél, gyomorégéstől, cukorbetegség, megtisztítani, természetesen, baktériumokat, gyömbérteának, energiahiányt, eredményezhet, leghasznosabb, éhségérzetet, kórokozóktól, súlyvesztést, rendszeresen, hanyatlással, mindenképpen, helicobacter, eredményesen, gyömbér talán, egyik legegészségesebb, eredetileg Ázsiában, gyömbérnek számtalan, emberi egészségre, csodálatos növényt, hatvanöt évnél, betegség ellen, agysejtek pusztulását, időskorban bekövetkező, agyi funkciókat, betegség tüneteit, emésztőrendszer működésére, patikákban kapható, egyik legveszélyesebb, elhízás olyan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png cica  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó éjszakát  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét  Soha ne kedvezz...  Szívem tiéd  Png nő  Sose bánj semmit  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Rátalálsz  Akarat  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Szívem tiéd  Bounty krémes  Albert Einstein gondolata  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Próbálj meg ...  Adakozás  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Adakozás  Egy bizonyos határt  Fekete-erdő desszert  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Albert Einstein gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png virág  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyömbér talán, egyik legegészségesebb, eredetileg Ázsiában, gyömbérnek számtalan, emberi egészségre, csodálatos növényt, hatvanöt évnél, betegség ellen, agysejtek pusztulását, időskorban bekövetkező, agyi funkciókat, betegség tüneteit, emésztőrendszer működésére, patikákban kapható, egyik legveszélyesebb, elhízás olyan, segítségünkre lehet, vércukorszint beállításában, emberi szervezet, gyömbér rendszeres, reggeli rosszulléteket, terhesség kezdeti, gyömbér orvosolni, csodálatos gyógynövény, ízületi gyulladás, gyömbérnek keringésjavító, indok arra, hideg téli, forró gyömbérteával, testünkben megbújó, gyömbér azonban, gyömbért kipróbálni, orvosságokhoz nyúlni, gyömbérnek leheletfrissítő, munkahelyén ebédel, gyömbér elpusztítja, szájban megtanyázó, egyik leghasznosabb, különféle kórokozóktól, legegészségesebb, koleszterinszint, vércukorszintünk, emésztőrendszer, legveszélyesebb, leheletfrissítő, gyömbérdarabkát, nyirokrendszert, antioxidánsként, keringésjavító, súlyvesztésben, súlynövekedést, rosszulléteket, beállításában, vércukorszint, gyömbérteával, segítségünkre, orvosságokhoz, gyomorégésnél, gyomorégéstől, cukorbetegség, megtisztítani, természetesen, baktériumokat, gyömbérteának, energiahiányt, eredményezhet, leghasznosabb, éhségérzetet, kórokozóktól, súlyvesztést, rendszeresen, hanyatlással, mindenképpen, helicobacter, eredményesen, immunerősítő, betegségeket, baktériummal, gyógynövény, fogyasztunk, elrágcsálni, fogyasztása, kellemetlen, legfőképpen, szakaszában, vizsgálatok, pusztulását, élvezhetünk, bekövetkező, lecsökkenti, rendelkezik, gyógyászati, gyógyszerek, gázképződés, munkahelyén, elpusztítja, biztosítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2707
  • e Hét: 9448
  • e Hónap: 19801
  • e Év: 79054
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.