Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Epres sütemény
  2018-09-24 21:22:27, hétfő
 
   
  Epres sütemény







ozzávalók

Hozzávalók egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg zsír (vagy 15 dkg vaj)
5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
reszelt citromhéj
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg eper
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
10 dkg liszt
1/2 citrom leve
A díszítéshez:
félbevágott eperszemek
1 csomag tortazselé (a tasakon lévő leírás szerint elkészítve)



Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (vagy vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojás sárgáját és a tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha túl száraz lenne a tészta, akkor még egy kevés tejfölt tehetünk hozzá).

Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe (én a sütőpapíron nyújtom ki, és azzal együtt emelem át a tepsibe). Előmelegített sütőbe tegyük be, majd közepes hőfokon 15 perc alatt süssük elő a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és botmixerrel pépesítsük. A pépesített epret tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az egész tojás okat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett, öntsük hozzá a lisztet, majd szintén keverjük csomómentesre.

Az elősütött és langyosra hűtött tészta tetejére öntsük rá a simára kevert töltelékek. Tegyük vissza a sütőbe, és közepes hőfokon 30-35 perc alatt süssük készre. (A sütési idő felénél takarjuk le sütőpapírral a tetejét, nehogy túlbarnuljon, esetleg megégjen a teteje.)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd helyezzük egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Ezután tegyük vissza a tepsibe, majd a sütemény tetejét rakjuk ki félbevágott eperszemekkel, és öntsük le tortazselével. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen megdermedni.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Címkék: összemorzsolni, előmelegített, csomómentesre, mozdulatokkal, tortazselével, eperszemekkel, citromhéjjal, csepegtessük, sütőpapírral, túlbarnuljon, tojássárgája, citromlevet, sütőpapíron, díszítéshez, megdermedni, botmixerrel, töltelékhez, félbevágott, morzsalékos, összegyúrt, elkészítve, pépesített, pépesítsük, sütőporral, elkészítés, tortazselé, habverővel, eperszemek, töltelékek, szeletelés, hozzávalók, tésztához, langyosra, porcukrot, helyezzük, elősütött, tasakon lévő, lisztet keverjük, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukrot, tojás sárgáját, kevés tejfölt, összegyúrt tésztát, sütőpapíron nyújtom, kicsit hűlni, epret alaposan, pépesített epret, egész tojás, simára kevert, sütőből kivéve, tepsiben félig,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reggel van  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png virág  Png csokor  Png virág  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Szívem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png kutya  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Popper Péter szavai  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png cica  Szívem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  A kételkedés kezelése  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Gonosz démon-álarc  Rátalálsz  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Akarat  Mi lenne ha  Kerüld el az evangélium örömén...  Soha ne kedvezz...  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Elköszönt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Soha ne kedvezz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mit beszél, nem értem, hogy m... 
Bejegyzés Címkék
tasakon lévő, lisztet keverjük, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukrot, tojás sárgáját, kevés tejfölt, összegyúrt tésztát, sütőpapíron nyújtom, kicsit hűlni, epret alaposan, pépesített epret, egész tojás, simára kevert, sütőből kivéve, tepsiben félig, sütemény tetejét, összemorzsolni, előmelegített, csomómentesre, mozdulatokkal, tortazselével, eperszemekkel, citromhéjjal, csepegtessük, sütőpapírral, túlbarnuljon, tojássárgája, citromlevet, sütőpapíron, díszítéshez, megdermedni, botmixerrel, töltelékhez, félbevágott, morzsalékos, összegyúrt, elkészítve, pépesített, pépesítsük, sütőporral, elkészítés, tortazselé, habverővel, eperszemek, töltelékek, szeletelés, hozzávalók, tésztához, langyosra, porcukrot, helyezzük, elősütött, citromhéj, ozzávalók, teljesen, sütemény, vaníliás, kibélelt, keverjük, tepsihez, alaposan, sárgáját, tepsiben, tetejére, megégjen, porcukor, tehetünk, evőkanál, takarjuk, nyújtsuk, tejfölt, nyújtom, tepsibe, gyúrjuk, tésztát, mellett, sütőből, esetleg, tetejét, felénél, hagyjuk, kihűlni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1824
  • e Hét: 8565
  • e Hónap: 18918
  • e Év: 78171
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.