2018-03-19 11:48:25, hétfő
|
|
|
|
|
|
Mennyei ALEXANDRA szelet
Hozzávalók
Mézes tészta:
200 g búzafinomliszt
2 db tojás
60 g méz
60 g porcukor
20 g vaj
1 kv. kanálsütőpor
Tojáshabos réteg:
300 g dió
8 db tojásfehérje
300 g porcukor
1 csomag vaníliacukor
4 ev. kanállekvár
Krém:
8 db tojássárga
10 ev. kanálporcukor
500 ml tej
3 ev. kanáldara
1 csomag vaníliapuding
1 csomag vaníliacukor
300 g vaj
2 ev. kanállekvár a kenéshez
Tetejére:
300 ml habtejszín
1 ev. kanálporcukor
2 csomaghabfixáló
50 g csokoládé
A diót késsel apróra vágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljára szórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a diót a sütőbe tesszük és megsütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejből, vaníliacukorból, tojássárgából, cukorból, darából és vaníliapudingból sűrű krémet főzünk, levesszük a lángról és kihűtjük.
A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a pudingos krémet. Kézi robotgéppel jó alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a mézes tésztát: egy nagy gyúródeszkára egy kupacba szórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a folyékony mézet, a puha vajat, a sütőport és a porcukrot. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
Egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, és erre tesszük rá a tepsi nagyságúra nyújtott mézes tésztát. A tésztát villával kilyuggatjuk.
A tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük. Ezután kanálnyi adagokban belekeverjük a porcukrot és a vaníliacukrot. ezután a lekvár következik, majd a masszát rákenjük a tepsiben lévődióra és elegyengetjük. A tepsit ismét 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük, a széleit vízbe mártott késsel levágjuk.
Amíg a tojáshabos keverék pihen, addig megsütjük a mézes tésztát, 180 fokon kb. 8 percig sütjük, szép aranybarnára. Miután megsült és kihűlt, a széleit ennek a tésztának is levágjuk.
A diós tésztát megkenjük a lekvárral, rákenjük a sűrű és kihűlt krém felét, és erre tesszük rá a diós-tojáshabos tésztát (a diós réteg néz ,,felfelé"), majd megkenjük a maradék krémmel. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.
A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, megkenjük vele a kihűlt süteményt, a tetejét pedig reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: vaníliapudingból, vaníliacukorból, csomaghabfixáló, búzafinomliszt, hűtőszekrénybe, gyúródeszkára, hozzávalókból, vaníliacukrot, előmelegített, vaníliapuding, előmelegítjük, tojásfehérjét, kanálporcukor, beledolgozzuk, tojássárgából, elegyengetjük, tojásfehérje, vaníliacukor, sütőpapírral, kanálsütőpor, csokoládéval, habfixálóval, aranybarnára, kilyuggatjuk, belekeverjük, eldolgozzuk, kanállekvár, habtejszínt, robotgéppel, elkészítjük, tojáshabos, hozzáadjuk, következik, kibéleljük, hozzávalók, nagyságúra, diót késsel, sütőpapírral kibélelt, sütőbe tesszük, vajat habosra, pudingos krémet, mézes tésztát, nagy gyúródeszkára, kupacba szórjuk, folyékony mézet, puha vajat, hozzávalókból tésztát, tepsi alját, tepsi nagyságúra, tésztát villával, kevés sóval, lekvár következik, Mennyei ALEXANDRA,
|
|