|
2018-11-03 15:36:13, szombat
|
|
|
|
|
|
15 db sütés nélküli desszertet választottam ki az albumokból.
Karácsonyra vagy más alkalomra is ajánlom.
Sütés nélküli vaniliás kocka
Hozzávalók a laphoz :
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl fekete kávé
A krémhez:
1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére: 5 dkg csokoládé reszelék
Elkészítés:
A kekszet a margarinnal , a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk.
Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk.
A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és szorosan egymás mellé rakjuk, rá a kekszes alapra.
Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon, kihűtjük.
Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére.
Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.
TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók :
25 dkg túró
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék (ebből tegyünk félre a “panírozáshoz")
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés :
A hozzávalókat összegyúrtam.
Kis gombócokat formáltam belőle.
Meghempergettem a golyókat a kókuszreszelékben.
Ilyen egyszerű, sütni sem kell.
Hamis mirindás (Sütés nélkül)
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
70 dkg tejföl
4 evőkanál cukor + 2-3 evőkanál a pudingba
2 vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
1. A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
2. A tepsibe lerakunk egy sor háztartási kekszet és rásimítjuk a krém felét.
3. Újabb réteg keksz következik, majd a maradék krém.
4. Keksszel fejezzük be a rétegezést.
5. Egy kevés üdítőben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd a többi üdítőt is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
6. Azonnal a kekszre simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
7. Másnap szeleteljük.
Emeletes élvezet
Sütemény formában is elkészíthető.
1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt simítsuk a túrókrémre.
réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral, és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére Dr. Oerker gyöngyöt tettem, de reszelt csokival, tortadarával is készíthető.
Én 5 dl Hulalát használtam, egyszerre vertem fel, és ketté vettem a 2. és a 4. réteghez.
Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók : 60 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, rum vagy rumaroma ízlés szerint, és kb. 4 dl tej
Krém : 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
+ kb. 7 - 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.
Elkészítés : A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.
Mogyorós kekszek
Hozzávalók:
28 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
vanília
24 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
4 evőkanál tej
forgatáshoz:
tojásfehérje
vagdalt mogyoró
töltéshez mogyorókrém
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.
A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy zacskó vagy kiskanál segítségével.
SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz
Elkészítés:
A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3- 4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótára öntjük a forró lekvárt, összekeverjük, és 15×25 cmes, fóliával bélelt formába simítjuk. Hűlni-dermedni hagyjuk.
Amikor kihűlt, mázat készítünk a zacskón megtalálható használati utasítás szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.
Havas gesztenyés piramisok
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
tej, annyi hogy ne legyen túl száraz
Töltelék :
25 dkg gesztenyepüré
rum és porcukor ízlés szerint
-annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
-kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.
Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók :
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
4 dl tej
4 evőkanál kakaópor
1 cs.vaníliás cukor
2-3 evőkanál sárgabarack lekvár
1 ü.rumaroma
A töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 dl kókuszlikőr
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
Előkészítés: A tésztához az összetevőket begyúrjuk, a hűtőbe tesszük. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, tejszínt és a likőrt. Hagyjuk állni tíz percet.
Elkészítés: A tésztát kókuszreszelékkel bőven megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket kézzel elosztjuk a tésztán lenyomkodjuk. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, megformázzuk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!!
Keksz szalámi
Hozzávalók:
2 db nagyobb ostyalap
Krémhez:
1 kg háztartási keksz
4 dl tej
50 dkg cukor
2 ek. kakaópor
20 dkg vaj
ízlés szerint rumaroma
Elkészítése:
A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem.
A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport.
Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és utána a darált,majd a darabos kekszet keverem hozzá.
Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot,majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik,majd a másik ostyalapra.2-3 percet várok vele,hogy az ostyalap puhuljon.
Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve ,hagyom kihűlni majd a a hűtőbe teszem "összeérni".
1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem.
Zabpelyhes kókuszgolyó:
30 dkg zabpehely ledarálva,
4 ek. kakaópor,
15 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz kb. 10 dkg,
ízlés szerint természetes édesítő vagy porcukor,
rum,
1 üveg meggybefőtt.
A hozzávalókhoz annyi befőtt levet öntünk formázható legyen.A meggyet a közepébe is tehetjük.Kókuszreszelékbe forgatjuk.
Zserbó golyó
Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
10 dkg darált keksz
20 dkg aszalt sárga barack
1 ek lekvár,
1 ek porcukor
1 cs vanília
2 ek narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:
A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csokit olvasztunk,a vajjal,tejszínnel, és belemártogatjuk a golyókat,majd dióval megszórjuk.
Gesztenyés tekercs sütés nélkül
Tészta:
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál kakaó
rumaroma ízlés szerint
pici tej,ha szükséges
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dk porcukor
12 dkg margarin
1 teáskanál kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
Máz:
15 dk étcsokoládé
3 evőkanál olaj
Elkészítése:
1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk.
2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,ízlés szerint rumaromát,és a gesztenyemasszát. Jól összedolgozzuk.
3, Egy folpackra tesszük a tésztát,ráhelyezünk egy másik folpackot (könnyebb nyújtani)majd kb 25x20 cm kinyújtjuk.
4, Fele krémet rákenjük,majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5, A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6, A tekercseket bevonjuk az olvasztott csokoládéval.Színes szórócukorral díszíthetjük.
Tiramisu golyók
35 dkg darált háztartási keksz
25 dkg mascarpone krémsajt
4 evőkanál erős feketekávé
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál konyak (ez el is maradhat)
A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Nagyon szeretem az egyszerű és finom sütiket, és ez tényleg az, ráadásul percek alatt elkészül. Ha hirtelen valami édesre vágyunk, ez mindig tökéletes!
Keleti csemege
Hozzávalók:
12 dkg + 20 dkg cukor
25 dkg Rama
4 tojássárgája
25 dkg darabolt dió
2 ostyalap
Elkészítés
1 csomag Ramát, 12 dkg cukrot és a 4 tojássárgáját megfőzöm.
Nem túl magas lángon, mert a tojássárgája megfő.
25 dkg darabolt diót belekeverek.
Ezután 20 dkg cukrot pirítok és beleteszem a fenti masszát, majd még melegen két ostyalap közé töltöm.
Csokival bevontam. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
Címkék: kókuszreszelékbe, gesztenyekrémmel, kókuszreszeléket, gesztenyemasszát, meghempergetjük, belemártogatjuk, gesztenyemassza, meghempergettem, kókuszreszelék, kekszmasszából, összedolgozzuk, tekercsszerűen, babapiskótákat, összekeverjük, előmelegítjük, meghintéséhez, tojássárgáját, mogyorókrémet, szórócukorral, gesztenyepüré, babapiskótára, megolvasztjuk, tojásfehérjét, előmelegített, hozzávalókhoz, pudingporokat, lekapcsolható, hozzákeverjük, folyamatosan, megforgatjuk, hozzávalókat, gyúródeszkát, kihabosítjuk, összetevőket, elkészíthető, nyújthatóság, babapiskótákat belemártjuk, kekszes alapra, pudingot megfőzzük, megszokott módon, vaníliás cukrot, babapiskóta tetejére, hozzávalókat összegyúrtam, vaníliás cukorral, tepsibe lerakunk, krém felét, maradék krém, kevés üdítőben, többi üdítőt, kekszre simítjuk, hozzávalókat összegyúrjuk, túrót keverjük, TÚRÓS KÓKUSZGOLYÓ, Tetejére Dr, SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA,
|
|
|
|
Png telefon Facebookon kaptam Facebookon kaptam Nagyon különös A Megváltó szolgálatában Bounty krémes Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Alázat Facebookon kaptam Cs Ildikótól Mi lenne ha Facebookon kaptam Nem számIt Elköszönt A televizió nem a kultúrát kép... Az a nap, amelyik nevetés nélk... Nem tudhatod Egy bizonyos határt Makszim Gorkij gondolata Facebookon kaptam Sokan azt tartják Hogyan lehet Jézust szenvedély... Facebookon kaptam Krisztinától Németh László tollából Akik bántanak téged Reménység és erő Krisztustól e... A boldog családok mind hasonló... Akarat Mi lenne ha Facebookon kaptam Németh László tollából Mit beszél, nem értem, hogy m... Png kislány Nagyi telefonál Szép estét kedves látogatóimna... Png rózsa csokor Ami embereknek lehetetlen, az... Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Németh László tollából Elköszönt Facebookon kaptam Facebookon kaptam s immár én is felragyogva, ért... Radikális szeretet Kellemes délutánt kívánok Facebookon kaptam Png férfi Szép napot kívánok Png fotel Alázat Albert Einsteinről Facebookon kaptam Miért kiabálunk amikor dühösek... A Megváltó szolgálatában Nagyi telefonál Paul David Tripp Április 21 Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Facebookon kaptam Gyerekként sokat küzdöttünk az... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Annuska bar... Julian Brass gondolata Facebookon kaptam Png lepke Hiányzik Weöres Sándor - A hársfa mind ... Mit beszél, nem értem, hogy m... Facebookon kaptam Idő Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Png nő Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Png rózsa csokor Facebookon kaptam Facebookon kaptam Annuska bar... Nevem Alvó cicák Szép álmokat! Éretlen vers Png kutya Facebookon kaptam Facebookon kaptam Png virág Bounty krémes képre írva Facebookon kaptam Németh László tollából Julian Brass gondolata Png virág Zilahy Lajos gondolata Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Szép álmokat! Miért nem menti meg Jézus a jó... A nemzeti hovatartozás kulturá... Facebookon kaptam Radikális szeretet Egy bizonyos határt A tömeg, a Mester, a módszer, ...
|
|
|
|
babapiskótákat belemártjuk, kekszes alapra, pudingot megfőzzük, megszokott módon, vaníliás cukrot, babapiskóta tetejére, hozzávalókat összegyúrtam, vaníliás cukorral, tepsibe lerakunk, krém felét, maradék krém, kevés üdítőben, többi üdítőt, kekszre simítjuk, hozzávalókat összegyúrjuk, túrót keverjük, tejszínt verjük, tejjel gépi, tejszín verjük, vaníliás krémre, deszka meghintéséhez, darált kekszhez, tejbe keverjük, rumot vagy, puha vajat, gyúródeszkát hintsük, egyik adag, könnyebb nyújthatóság, száraz anyagokat, többi hozzávalóval, hűtőbe tesszük, sütőt előmelegítjük, tésztából tetszőleges, tészta golyókat, darabolt mogyoróba, közepükbe lyukat, előmelegített sütőben, kekszek közepébe, zacskó vagy, rumos vizet, mazsolával feltesszük, cukor elolvad, mazsola megduzzadt, kakaóport hozzákeverjük, babapiskótát összetörjük, babapiskótára öntjük, forró lekvárt, zacskón megtalálható, formát enyhén, kekszmasszából belenyomunk, formába annyit, helyét betöltjük, összetevőket begyúrjuk, margarint kihabosítjuk, tésztát kókuszreszelékkel, tölteléket kézzel, tésztán lenyomkodjuk, tésztát óvatosan, fele kekszet, másik felét, vajat felovadásig, darabos kekszet, fele tölteléket, másik ostyalapra, ostyalap puhuljon, hozzávalókhoz annyi, barackot apróra, tálba összekeverjük, összes hozzávalót, tészta hozzávalóit, porcukorral kikeverjük, folpackra tesszük, másik folpackot, másik tésztát, előzőek szerint, csokoládét vízgőz, tekercseket bevonjuk, olvasztott csokoládéval, darált keksszel, konyakkal összedolgozzuk, tojássárgája megfő, fenti masszát, kókuszreszelékbe, gesztenyekrémmel, kókuszreszeléket, gesztenyemasszát, meghempergetjük, belemártogatjuk, gesztenyemassza, meghempergettem, kókuszreszelék, kekszmasszából, összedolgozzuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3219
- e Hét: 9960
- e Hónap: 20313
- e Év: 79566
|
|
|