|
2018-04-24 18:09:11, kedd
|
|
|
|
|
|
Klasszikus túrós táska
Hozzávalók
A tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
3 dl tej
csipet só
1 db citrom reszelt héja
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
3 ek búzadara
10 dkg cukor
5 dkg puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 db citrom reszelt héja
mazsola (elhagyható)
A tetejére:
2 db tojás
1 tk tejföl
Elkészítés
1 dl langyos tejben feloldunk 1 táskanál cukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót, a puha vajat, a tojások sárgáját végül a felfutott élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni. A tejet apránként adjuk hozzá. Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót átnyomkodjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe forgatjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10×10 centiméteres darabokra szeleteljük.
A négyzetek közepére 1-1 evőkanál tölteléket halmozunk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk.
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyvaköztük, majd meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, a süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK |
|
Címkék: belemorzsoljuk, összedolgozni, konyharuhával, tojásfehérjét, előmelegítjük, vastagságúra, átnyomkodjuk, sütőpapírral, hozzávalóval, felfuttatjuk, centiméteres, hagyvaköztük, süteményeket, tojássárgája, hólyagokkal, töltelékhez, citromhéjat, szeleteljük, beletesszük, keverékével, kelesztjük, klasszikus, tölteléket, hozzáadjuk, elkészítés, távolságot, elhagyható, lisztezett, hozzávalók, töltelékbe, letakarjuk, kikeverjük, halmozunk, nagyjából, felületre, duplájára, túrós töltelékhez, tálba szitáljuk, vaníliás cukrot, puha vajat, tojások sárgáját, felfutott élesztőt, tejet apránként, tészta lágy, duplájára kelesztjük, túrót átnyomkodjuk, többi hozzávalóval, tojásfehérjét habbá, túrós töltelékbe, megkelt tésztát, négyzetek közepére, tészta négy,
|
|
|
|
túrós töltelékhez, tálba szitáljuk, vaníliás cukrot, puha vajat, tojások sárgáját, felfutott élesztőt, tejet apránként, tészta lágy, duplájára kelesztjük, túrót átnyomkodjuk, többi hozzávalóval, tojásfehérjét habbá, túrós töltelékbe, megkelt tésztát, négyzetek közepére, tészta négy, batyukat sütőpapírral, süteményeket megkenjük, felvert tojás, belemorzsoljuk, összedolgozni, konyharuhával, tojásfehérjét, előmelegítjük, vastagságúra, átnyomkodjuk, sütőpapírral, hozzávalóval, felfuttatjuk, centiméteres, hagyvaköztük, süteményeket, tojássárgája, hólyagokkal, töltelékhez, citromhéjat, szeleteljük, beletesszük, keverékével, kelesztjük, klasszikus, tölteléket, hozzáadjuk, elkészítés, távolságot, elhagyható, lisztezett, hozzávalók, töltelékbe, letakarjuk, kikeverjük, halmozunk, nagyjából, felületre, duplájára, elkezdjük, apránként, feloldunk, felfutott, szitáljuk, tésztához, négyzetek, darabokra, forgatjuk, kezünkről, megkenjük, búzadara, borítjuk, táskanál, élesztőt, sárgáját, vaníliás, egymásra, közepére, evőkanál, batyukat, nyújtjuk, tetejére, tojások, lisztet, langyos, leválik, reszelt, tésztát, megkelt, tesszük, mazsola, tepsire, hajtjuk, felvert, élesztő, amikor, szitán, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 798
- e Hét: 7539
- e Hónap: 17892
- e Év: 77145
|
|
|