Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/65 oldal   Bejegyzések száma: 646 
Köszöntő Marokától
  2015-12-31 13:49:09, csütörtök
 
  Antal Mária (#1) 2015-12-30 18:47:12
Szia Kedves Marika
Az alábbi verses képekkel kívánok Boldogabb, egészségben teli jövő évet.
....

















Puszi szeretettel

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Köszöntő Edittől - BUÉK
  2015-12-31 13:37:52, csütörtök
 
  Szeretetben, Egészségben, Boldogságban Gazdag Új Esztendőt kívánok sok szeretettel, Ditke

Boldog Új Évet Kívánok!

B ékés álmainkban ne csalódjunk soha
O ltalmazzon minket angyalok mosolya
L elkünkben béke és szeretet virítson
D üh és gaz álnokság meg ne szomorítson
O stoba szólamra ne hajoljon szívünk
G azdagság kísérje minden vidám léptünk

Ú tjaink vigyenek igaz célunk felé
J övendőnk munkája ne váljon kereszté

É jszaka pompásan ragyogjon csillagod
V eled lehessek amikor csak akarod
E gymásra találjon most minden kereső
T ársával éljen minden egymást szerető

K özösen tegyük szebbé ezt a világot
Í zleljünk már most mennyei boldogságot
V áljon minden titkos, szép álmunk valóra
Á ldott legyen minden együtt töltött óra
N evetni tudjunk és őszintén örűlni
O dvas idő fogát messze elkerülni
K eveset mondok végül, de szépet: Kívánok Boldog Új Évet!



 
 
0 komment , kategória:  köszöntés  
Boldog Új Évet
  2015-12-31 13:33:16, csütörtök
 
  Szia kedves Marika!

Új évre!

Új Esztendő! Új remények!

Szívünk teljen sok szépséggel!
Talán jobb lesz, mint volt tavaly.
Sok jó és kevesebb baj!

E reménnyel teljen szívünk.
Új Esztendő! Így köszöntünk!
Búcsút mondjunk a gondoknak,
és örüljünk a remélt jóknak!

Szilveszterkor emeljük poharunkat,
és így búcsúztassuk el a múltat:
felejtsük el azt, ami gonosz, rossz volt,
és éljünk meg együtt egy sokkal jobb kort!

Legyen szeretet és béke a világon.
Mindenütt a szeretet szava szóljon.
A szeretetnek, jóságnak uralma
terjedjen ki az egész világra!

Békés Boldog Új évet kivánok neked és szeretteidnek!

puszi, Attila





 
 
0 komment , kategória:  köszöntés  
Legyen erőd.... BUÉK
  2015-12-31 13:29:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  köszöntés  
Békességet, szeretetet, boldog új évet
  2015-12-31 13:18:05, csütörtök
 
  Link

Hamarosan vége ennek az évnek,
remélem szebb lesz jövőre az élet!
Eltelt 365 nap és sok-sok óra,
ma senki nem térhet nyugovóra.
Hiszen búcsúztatni kell ezt az évet,
az emberek torkából felcsendül az ének.
Durrannak a pezsgők, és itt van éjfél,
pár perc és az új esztendőbe léptél.
Szerpentin szalag díszíti a házat,
a finom ételek megtöltik a tálat.
Pontosan éjfélkor egy nagyot kiáltok.
Mindenkinek Boldog Újévet Kívánok!!!





2016-re kívánom neked... Kívánom neked, hogy halld meg szíved hangját. Minden körülményben éltessen a remény. Egyhangú napok folyásán várd hatalmát, Mely saját lényedből, s Istentől száll feléd. Érezd a természet szavát minden sétán. Szellő-sellő fuvallatát bőröd selymén. Mikor nap nevet rád csiklandozva: éld át! Engedd varázsát fényleni élted egén. Vízcsobogásban érezd a csepp erejét. Az összetartozás zuhogó moraját. Szelíd víztükörben lásd önmagad terhét, Mint kioltja sorscsillaga - és tovaszáll. Légy elégedett - de vágyd a kitűzött célt. Alkoss! Tégy a jobb holnapokért egészen.
Kinccsé váljon minden szép tetted, örökké. Gyámolítsd a gyengébbet. Várd csak a szépet. Legyen mindig tested, lelked egészséges. Szeretet vezérelje minden percedet. Légy szeretve, - égj e földi tűz terében. Boldogság, szerencse ölelje évedet.
Békességet ,Szeretetet ,Boldog szerencsés Újévet kívánunk mindenkinek!

Találkozzunk Szeretetben az Újévben!





Látogassa meg a Kataning-t a : http://kataning.ning.com/?xg_source=msg_mes_network-n


 
 
0 komment , kategória:  video  
Tíz hiba, amit szemünk ellen elkövetünk
  2015-12-31 13:01:10, csütörtök
 
  Tíz hiba, amelyet a leggyakrabban követünk el szemünk egészsége ellen
Szerző: Kiss Éva

Partner: HáziPatika.com
Címkék: szem, kötőhártya-gyulladás, irritáció, szemszárazság, érrendszer, szemészeti problémák, dohányzás

Valljuk be: amíg rendelkezünk ezzel a fantasztikus értékkel, a legtöbben természetesnek vesszük, hogy ép látású embernek születtünk. Ez azonban nem tart örökké, főleg, ha óvatlanul naponta súlyos hibákat követünk el szemünk egészsége ellen.

Alváshiány
Az alvás nem elvesztegetett idő: ha valaki hosszabb ideig nem alszik eleget, az súlyosan visszaél a szeme tűrőképességével (is). Egy felnőtt embernek legalább 7-8 óra alvásra van szüksége naponta, ha ez rendszeresen hiányzik, azt a kimerültség, ingerültség, általános panaszok mellett a fáradt, száraz szem, illetve a szem alatti sötét karikák is jelzik.
Bagatellizált panaszok
Akár konkrét problémák nélkül sem árt időnként orvossal ellenőriztetni az egészségünket. Így van ez a szem épségével is: nem felesleges a vizsgálat akkor sem - sőt, a szemész és a páciens is annak örülhet a legjobban -, ha minden rendben van.


Semmiképpen sem szabad azonban elmulasztani az orvosi kivizsgálást, ha a látással vagy a szemmel kapcsolatos problémák jelentkeznek, még ha apró kellemetlenségnek tűnnek is. Ilyen lehet például a visszatérő szempirosság, az égő, viszkető szem, a kötőhártya-gyulladás, a gyakori fejfájás, a hunyorítás, a túl közelről olvasás, stb., amelyeknek a hátterében súlyosabb szemproblémák is meghúzódhatnak.

Szemüvegeseknek azért is tanácsos időnként megvizsgáltatni látásukat, hogy kiderüljön, megfelel-e még az a dioptria, amelyet használnak, nem változott-e idővel szemük állapota.
Rossz napvédelem
Lassan kezd beépülni a köztudatba, hogy a napsugárzás UV hatásától védeni kell a bőrünket, de a szem védelmét még mindig sokan elmulasztják. Pedig a szem még érzékenyebb ilyen szempontból, és ugyanúgy "emlékezik" évtizedeken át a károsodásokra, mint a bőr. Ezért a napszemüveg használata nagyon fontos minden alkalommal, amikor nagyobb UV sugárzásnak vagyunk kitéve: erős napsütésben, víz mellett, téli, havas sportok közben.

Nem mindegy az sem, milyen napszemüveget használunk: az egyszerű sötétített, UV-védelmet nem tartalmazó napszemüveg ugyanis többet árt, mint használ.

Sérülésveszély
Vannak olyan tevékenységek, amelyek végzésekor állandó veszélyben van a szemünk. A sérülés veszélyét sokan nem veszik komolyan például motoros fűkaszával végzett fűnyírás, fűrészelés, motorozás közben. A védőszemüveg ilyen esetekben súlyos szemsérüléstől, látáskárosodástól menthet meg. Még kevesebben gondolnak arra, hogy akár szórakozás közben is adódhat ilyen jellegű baleset: egy rossz technikával nyitott pezsgő, a paintballozás közben levett fejvédő, a tűzijáték helytelen használata, de akár a lézermutató szemre irányítása is okozhat súlyos szemsérülést.

A szemet is lehet éheztetni?
Bizony, lehet, sőt, a nem megfelelő folyadékbevitel, vagyis a szem nyálkahártyájának "szomjazása" is árthat a szemünk állapotának. A kiegyensúlyozott, vitamindús, omega-zsírsavakat is tartalmazó táplálkozás védi a szemet.

Különösen fontos, hogy A- és C-vitaminból tartalmazzon megfelelő mennyiséget az étrendünk. A szem egészsége szempontjából előnyös például az A-vitaminban gazdag máj, a vaj, a karotintartalmú sárgarépa, és a luteinben gazdag kelkáposzta és a spenót fogyasztása.

Füstölődés
A dohányzás (akár aktív, akár passzív) két irányból is árt a szemnek: egyrészt a nikotin érszűkítő hatású, ami rongálja a szem finom hajszálereit, másrészt a füstös, szennyezett levegő szemszárazságot, irritációt okoz.
Légkondik

Egyre több lakásban és munkahelyen van légkondicionáló berendezés, sőt, a személygépkocsikat is mind gyakrabban szerelik fel ilyennel. A túl száraz, alacsony páratartalmú "konzerv" levegő azonban nem tesz jót a szem nyálkahártyájának. Védekezni ez ellen párologtatóval, a szem finom tornáztatásával, esetleg műkönny használatával lehet.

Külön szót érdemel a huzat, a szél, a kocsiban az arcunkba irányított szellőzés: ezek mind szárító, tehát szemet irritáló hatásúak.

Monitor előtti munka
A közhiedelem ellenére, a mai, modern számítógépek már nem ártanak a szemnek, mert a monitorok által kibocsátott sugárzás elhanyagolható. Pontosabban: nem a sugárzás okozhat szembántalmakat, hanem a fáradtság és az, hogy a monitorra koncentrálva kevesebbet pislogunk, ami túlerőltetést, szemszárazságot okoz.

Fények
A rosszul elhelyezett fényforrás, a rosszul megvilágított író- vagy munkaasztal is bajt okozhat, hiszen árnyékolva vagy félhomályban a betűk kontrasztja kicsi, nehezebb fókuszálni, fárasztóbb az írás-olvasás. Sokan tapasztalják, hogy az esti, éjszakai hosszas autóvezetés után kipirosodik a szemük. A szembe világító fények ellen fényre sötétedő szemüveggel lehet védekezni.
Rejtett összefüggések
Az emberi szervezet nem elkülönült részekből áll, hanem egységet alkot, ahol minden mindennel összefügg. Így egy-egy szemprobléma is jele lehet más betegségek meglétének vagy veszélyének, és viszont: bizonyos panaszok esetében a szem érintettségének vizsgálata is szükséges.

Van, amikor ennek nyilvánvaló jelei vannak, például amikor egyes vírusfertőzések vagy allergiás megbetegedések kötőhártya-gyulladást is okoznak - ezeket az alapbetegséggel együtt kezelni kell. Máskor nincsenek látványos tünetek, mégis, bizonyos anyagcsere-problémák (például cukorbetegség), keringési betegségek kapcsán a szemészeti kivizsgálás elengedhetetlen.

Az érrendszer állapotának, a szív-, az agy és a vese keringés esetleges károsodásának érzékeny mutatója a szemfenék finom ereinek vizsgálata, és jó tudni, hogy ilyen alapbetegségek mellett a szem is veszélyben van. Így aztán a legsúlyosabb, leggyakoribb hiba, amit a szemünk ellen elkövethetünk, ugyanaz, mint amit általában az egészségünk ellen vétünk: a szív- és érrendszeri rizikófaktorok "begyűjtése", az elhízás, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a mozgáshiány, a stressz, és a többi, ami egészségünk elhanyagolásához, megromlásához vezet.
 
 
1 komment , kategória:  Család  
CSodálatos szép napot
  2015-12-31 11:55:24, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Pihenő szarvas
  2015-12-31 11:34:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
B U É K 2016
  2015-12-31 11:08:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szerencsés boldog új évet
  2015-12-31 11:06:16, csütörtök
 
  Nagyné Vári Éva képe FB



 
 
0 komment , kategória:  képek  
     2/65 oldal   Bejegyzések száma: 646 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 646 db bejegyzés
e év: 7547 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3459
  • e Hét: 20620
  • e Hónap: 37020
  • e Év: 158893
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.