Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Anonimus idézet
  2018-08-18 08:05:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Nostradamus  
Nosztredamusz rejtély
  2015-10-27 18:25:25, kedd
 
 





Nosztredamusz rejtély Link

Egy olasz újságíró, Enza Massa kutatásokat végzett Rómában, az Olasz Nemzeti könyvtárban, ahol régi feljegyzések után kutatott. Keresgélés közben, véletlenül rábukkant egy ismeretlen kéziratra. Az irat borítóján ez állt: Nostradamus Vatinicia Code.

Mikor felnyitotta az irományt, akkor döbbent meg igazán. A kézirat belsejében megpillantotta a szerző nevét: Michel de Nostradame, a Notredame próféta.

A dokumentumot még az is különlegessé tette, hogy a kéziratot több mint nyolcvan akvarell illusztrációval festette meg maga Michel de Nostradame. Lapjaiban esetenként meghökkentő, rejtélyes, egyesek szerint a jövőt pontosan kirajzoló képét tárják elénk.

Természetesen rengeteg szkeptikus is akad, akik csak a véletlen furcsa összjátékának tulajdonítják azokat a jövendöléseket, melyeket a próféta papírra vetett, és amelyek már bekövetkeztek a történelem során. Az alábbi film talán választ adhat a rejtélyre.
Nosztredamusz rejtély Link




 
 
0 komment , kategória:  Nostradamus  
Nostradamus magyarokhoz írt jóslatát ő irta?
  2015-08-29 20:20:27, szombat
 
  Nostradamus magyaroknak írt Jóslata a menekültekről is...

Aki valaha is olvasta tanulmányozta Nostradamus jóslatait a Magyarokhoz, annak szembetűnhet néhány igen fontos tényező: A versek számokkal ellátva sorrendben vannak, de nem kronológiailag csupán ahogyan ő látta úgy írta egymás után. Ezek közül figyeljük meg mennyire ráillenek ezek a versek mégha nem is kapcsolódnak egymáshoz olvasd el és tanulmányozd őket. Számomra meglepő a pontosságuk amelyeket közöl a történésekről a jelenről egy olyan ember aki több száz évvel ezelőtt jegyezte le mindezeket.






Lássuk a jóslatot:

"Nomád népek jönnek Pannóniába, egyre számosabban és megvetetten, e nemzet veszti nyelvét s Európában árva, a föld népe nem fogadja be, sem a szellem. Csak táncol s zenél, koldul, lop ha kell, és vándorol tovább, örökké vágytól hajtva, hogy egyszer végső hazát is érdemel, és barna bőre nem lesz bélyeg rajta."

A nomád népek megérkeztek egyre többen jönnek, Az európaiak nem fogadják be köztük mi magyarok sem hiszen ahogyan viselkednek, és ezáltal vándorolnak országról országra, mindenütt befogadást dokumentumot kérve a letelepedéshez, dolgozni nem akarnak csak koldulni lopni és vándorolni.

Jóslat:


"Az írott szó elhal majd, és egyre szegényebb lesz a beszéd, a nemzetre egy talány hoz bajt, mely elveszi az emberek eszét. Egész nap otthonukban ülnek, bámulnak hazug, mozgó képeket, s mire a bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek."

Ez a vers pedig valamelyik ( találmányra) a jelenlegi világunkban található fejlett eszközök ( számítógép, internetes játékok, közösségi oldalak, selfiőrölet stb. ) hoznak bajt ránk elvakítanak bennünket, és mire ész bekapnánk a nemzetünk megkopik és elfogyunk.

Jóslat:


"Amit értelmes elme el sem képzel, az megtörténik majd Hungáriában. Senki nem boldogul erővel, sem ésszel, csak gyilkos ármány és ravaszság van. Dolgozni akarnál, de nincs munka, pedig a földek parlagon hevernek, aki eddig a munkáját csak unta, most koldusa lesz az idegeneknek."

Mennyire találó ez a versszak is, a mai Magyarországra? Erővel munkával és még tanultsággal ésszel sem keresed meg a kenyered jelenleg. Dolgoznál de nincs hol, és ha van is annak nincs értéke, hiszen kevés pénzt keresel vele. Idegeneknek dolgozunk koldusként otthon és külföldön, mert ha jól is keresel kint, de mégsem lehetsz otthon.

Jóslat:


"Csak temetni tudnak, nem ünnepelni, erejük gyorsan elfogy, szalmaláng, türelmesek, de kitartásuk semmi, vezérük rosszul végzi mindahány. Költőiket elfelejtik gyorsan, akárcsak régi énekeiket, magyar se marad sok a honban, de magyarul szólnak - az idegenek."

Ezt nem szeretnénk hogy ugye bekövetkezzen, - teljesen - hiszen fogyatkozunk és ha elfeledjük magyarságunk, majd jönnek idegenek kik beszélik nyelvünk és megmaradnak nálunk, mert a hazánkban egyre kevesebben vagyunk.

A jóslat utolsó vers sorai hogy hitelt érdemlő legyen:


"Akinek mindezt írtam rendelésre, három hónappal él tovább mint magam. Csatát veszít, de a harcnak nem lesz vége, minden ledőlt toronynak súlya van. A pogány még százhúsz évig itt lesz, de egyre jobban gyengül - személye két nemzet közt híd lesz, s utódja nagy művet ír a küzdelemről"

Ez a nagyhírű vitéz a magyar nemzet fia 3000 ezüstöt fizetett Nostradamusnak ezért a munkáért, és a megrendelő személyében Zrínyi Miklósra ismrünk a szigetvár hősére, aki valóban három hónappal élte túl a jóslatok szerzőjét és 1566 szeptember 8-án hősi halált halt.

Egy jóslat Szécsényi Istvánról:


"Nemes család sarja, mégis a köz érdeke nyűgözi le életében,
folyókat rendszabályoz, partot összeköt, s tudósokat növel rég elfecsérelt pénzen. Királya híveként szít forradalmat, népe szolgájaként magába réved, s midőn egész Pannónia reszketve hallgat, egyetlen lövéssel vet önmagának véget."

Valóban Szécsényi István 1860 április 8-án bécsben főbe lőtte magát. Vitatják hogy meggyilkolták ugyan, de ha a jóslatot tekintjük irányadónak akkor öngyilkos lett.

Jóslat:


"Bölcs ember, a jogok tudósa, szerény és nagyhatású szónok, nem volt ilyen kétszáz év óta, törvényben mér sok országos gondot.
Amit fegyverrel el nem ér ország, eléri azt ô türelmes gondolattal általa békül meg magyar és osztrák, köt egyezséget az ördög és az angyal."

A kiegyezés kovácsa Deák Ferenc köt egyezséget magyar és osztrák között, érdekes az utolsó szópár ördög és angyal. A nyugat mindig is a magyarok eltávolítását tűzték ki a történelem folyamán.

Jóslat:


"A második millenium után a víz csak csordogál, a föld kiszárad, forró aszály söpör át Hunnián, s keletről menekvőknek nem vet gátat. A Danubiuson száraz lábbal átkelhet bárki, ám háborúk miatt, mit vívnak három szomszédos királlyal, a nép Danubiuson túlszalad."

Ez a rész még várat magára, de ha jól megfigyeljük ebbe is lenni kezd részünk, Aszályos időket élünk és a menekültek is megjelentek kelet felől, már csak a Duna apadása hiányzik hogy teljesedjen ezen jóslat, a szárazság miatt.


Forrás: hirnetbazar.blogspot.it




Az igazság odaát van számomra! Link

Kedves Látogató! Utánanéztem az írás eredetének, és ezt találtam (bár így is érdekes):

A végső bizonyítékot Szentmihályi Szabó Péter második kiadáshoz írt sorait adták, amely végképp tisztázta a történetet. A könyvről ezt írta: ,,A fenti sorok szerzője Szentmihályi Szabó Péter. Semmi köze Nostradamushoz, de még csak a XIX. századhoz sem. A magyar Nostradamus, azaz a híres francia jós magyarországi jövendöléseinek gyűjteménye 1996-ban jelent meg először. Magamat fordítóként tüntettem csak fel, s a történet szerint a különös kéziratot egy francia könyvbe kötve találtam. A jóslatokat eszerint Nostradamus kortársa, gróf Zrínyi Miklós, a szigetvári hős rendelte volna. Most, az új kiadásban talán megbocsátható, ha immár szerzőként emlékezem vissza a fogantatásra. A magyar politika- és kultúrtörténet e néha őszinte, néha görbe tükre sok olvasót megtévesztett, mert komolyan vették a jóslatokat és néha bizony igen komolyan vettem én magam is, hiszen sci-fi íróként mindig foglalkoztatott a jövő rejtélye és a jövőkutatás lehetősége."

A rejtély megfejtve. Nincsenek magyar Nostradamus jóslatok, nem dolgozott magyar bérmunkára. Csak egy szerző egyedi stílusú fantáziaműve, amit sokan készségesen elfogadtak valóságnak. Pedig összesen tíz percbe került kideríteni az igazságot. A maga módján valahol igen jó munka, mert a keresgélés során számos elemzését láttam, többen is feltalálták benne a kétezres évek történéseit és személyeit. Ne feledjük, a mű 1996-ban jelent meg.

Aki esetleg még mindig kételkedik, a könyv megtalálható a Magyar elektronikus könyvtárban, ahonnan PDF formátumban letölthető. A katalógus is Szentmihályit tünteti fel szerzőként, és a fülszövegben is így szerepel.

Link
 
 
2 komment , kategória:  Nostradamus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 414 db bejegyzés
Összes: 12905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 368
  • e Hét: 1008
  • e Hónap: 8599
  • e Év: 98209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.