Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Szűzanya kérése
  2022-01-31 15:47:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Indián bölcsességek
  2022-01-31 15:40:58, hétfő
 
 
Indián bölcsességek

1. Egy jó ember, csak a jó jeleket látja meg.
2. Ne ítélkezz valaki felett, amíg nem próbáltad cipelni a terhet, amit a vállán visel.
3. Ha egy ember eltávolodik a természettől, a szíve megkeményedik.
4. A Földet nem apáinktól örököltük, hanem a gyerekeinktől kaptuk kölcsön.
5. A lélek nem ismerné a szivárványt, ha a szem nem ismerné a könnyet.
6. A legelső tanítónk a saját szívünk és a megérzéseink.
7. Ahhoz, hogy halld önmagadat, belső békére és csendre van szükséged.
8. A hallgatag ember kétszer olyan bölcs, mint a fecsegő.
9. Mindenkiben két farkas lakozik. Mindkettő éhezik. Az egyik farkas dühös, irigy, öntelt. A másik őszinte, kedves. Minden egyes nap harcolnak, és az a farkas győz, amelyiket jobban táplálod.
10. Az ellenség nem mindig ellenség, és a barát nem mindig barát.
11. A tudás mindenben benne rejlik. Valamikor régen az egész világ egy nagy könyvtár volt.
12. Ne hagyd, hogy a tegnap túl sokat elraboljon a mából.
13. Beszélj a gyermekeidhez akkor, amikor esznek, csak így érheted el, hogy a szavaid örökké vezéreljék őket.
14. A megfelelő időben kimondott szó többet ér, mint a pontosan célba dobott fejsze.
15. A gyermek vendég az otthonodban: etesd, tanítsd és szórakoztasd.
16. Az embernek saját magának kell elkészítenie a nyílvesszőit.
17. Ebben az életben mindennek van célja, minden betegségre létezik gyógyír, és minden embernek megvan a maga rendeltetése.
18. Mondd el, és elfelejtem. Mutasd meg, és megjegyzem. Vegyél rá, hogy magam csináljam, és megértem.
19. Ha van valami mondanivalód, állj fel, hogy mindenki hallhassa.
20. Előbb vess egy pillantást a saját lábnyomaidra, csak azután mondj ítéletet mások hiányosságairól.
21. Ha nem találsz egyetlen okot sem a hálára, benned van a hiba.
22. Akkor is haladsz előre, amikor orra esel.
23. Nem tudod felébreszteni azt az embert, aki csak megjátssza, hogy alszik.
24. Mielőtt ennél, szánj rá egy kis időt, hogy hálát adj az ételért.
25. Ne félj sírni. A könnyek megszabadítják az elmédet a fájdalmas gondolatoktól.

(Kép: D. Edward Kucera)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Veletek nem volt még úgy, hogy féltetek szeretni?
  2022-01-31 15:32:14, hétfő
 
 
" Veletek nem volt még úgy, hogy féltetek szeretni? Ó, Istenem, én hányszor éreztem már!
Valakit megöleltem, vagy ő ölelt meg engem, és a legelső gondolatom nem az öröm volt, hanem az, hogy "Jaj ebből baj lesz!"
Mindnyájunkban van drótakadály! Bennem is, benne is. És amikor oda kell adnom magam, félek, hogy megszúr. Sebezhető leszek. És sebzek. Megközelíteni egy másik embert nemcsak az ölelés, de még egy őszinte beszélgetés szintjén is, amikor "őszintén kiadom magam", veszélyes dolog. Kockázatos. Vajon mit kezd velem? És én mit kezdek vele? Beengedni magamba valakit - ez a SZERETET.
És ehhez le kell győzni a drótakadályt. És azt a félelmemet, amit lehet, utólag igazol az élet, hogy nem kellett volna. Mindegy. Kockáztatás nélkül nincs igazi találkozás."

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Ha jól élsz, tudnod kell átváltoznod
  2022-01-31 15:27:58, hétfő
 
 
"Ha jól élsz, tudnod kell átváltoznod. Nincs 'végre elértem!' - mert tovább kell menned. Új életszerepben, új felfogással."
Ez egy hasznos, de nehezen megfogadható útravaló. Le vagyunk ragadva. Félünk átváltozni, öregedni, veszteni, elfeledni a régit. Félünk váltani. Félünk búcsúzni, továbbmenni, elengedni. Félünk az újtól.
Biztos megszületni is féltünk, de muszáj volt, és a haláltól is félünk, pedig muszáj lesz. Mert valójában az történik - biztos tapasztaltad már -, hogy kis halálélmény levetni a régi bőrünket. Egy hernyó biztos retteg, még akkor is, ha tudja, hogy pillangó lesz belőle. Még akkor is, ha nem szeretett hernyó lenni, de megszokta. "Jaj, mi lesz velem, hernyótlanul?!" - gondolja riadtan.
"Inkább tűrni a jelen gonoszt, mint ismeretlen veszélyek elé sietni!" - mondja Shakespeare. Ne félj átváltozni. Ne félj újjászületni!
Elmondom neked, mit tanultam az anyámtól. Ő nagy átváltozó művész volt. A titka pedig az volt, hogy egy kicsit játéknak tekintette az életét. Vagyis nemcsak élt, de játszotta is az életét, mint egy színész a sok-sok szerepét.
"Most azt játszom - mondta lánykorában -, hogy szerelmes vagyok!"
"Most azt, hogy...brrr!...elveszítem a szüzességemet!"
"Most azt játszom, hogy férjhez megyek!" (És máris ott állt hosszú fátyolban a vőlegénye - leendő apám mellett. )
"Most azt játszom majd, hogy anya leszek!" (Nemigen akart anya lenni, de tudta, hogy ez a sorsa, és máris átváltozott. Otthagyta a lányt, nőtt a pocakja, és anya lett. Így jöttem a világra én.)
"Most azt játszom, hogy gazdag vagyok! (És gondtalanul élt, kertes házunkba kertész járt, cseléd és nevelőnő.)
"Most azt játszom, hogy földönfutó leszek!" (És otthagyta a rommá lőtt házunkat, s elmenekült velem.)
"Most azt játszom, hogy szegény proli asszony leszek! (És szinte élete végéig vidáman robotolt a bűzös Rákospalotai Bőrkonfekcióban. Nyomorogtunk.)
"Most azt játszom, hogy szabad leszek - elhagyom a férjemet!" (És elhagyta. Nem bírt vele élni. És azt játszotta, hatvankét évesen, hogy más társat keresett - és talált is.)
Amikor már öreg volt és közeledett a halála, azt mondta: "Sokféle szerepet játszottam, de az öregedés a legnehezebb. Megcsinálom ezt is, mert muszáj, de nem nagyon szívesen. Mert mindenem fáj. És hogy nézek ki?! Rémes! Alig van hajam. Egy óráig dolgozom magamon a tükör előtt, hogy ki tudjak menni az utcára!" Mindezt vidáman mondta. Nyögve, de nevetve. Nevetett a vénség nyomorán. Mert tudta, hogy ez is csak egy szerep, és nem végleges.
Most már odaát van a Drága, és onnan segít, a szellemi világból. Ahányszor vidám lesz a szívem, érzem a jelenlétét. S tanulom tőle az átváltozás művészetét. Ajánlom, te is tanuld meg. Könnyebb lesz az életed, és lényegesen vidámabb."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
„Hallgass el, nyugodj meg!” Mk 4,35
  2022-01-30 11:33:20, vasárnap
 
 Böjte Csaba testvér


,,Hallgass el, nyugodj meg!" Mk 4,35

Uram, forrong a világ, a gyűlölet, az ámítás hatalmas hullámai csapkodják az emberiség bárkáját! Sajnos a média a nagyhatalmak közötti háborúról beszél, de a művészek, a tudósok, a közéleti szereplők, de még mi papok is diszkréten hallgatunk, talán félünk, vagy ezt a mostani csörtét is csak amolyan súlytalan acsarkodásnak gondoljuk!?
Hajdani gyermekünk nyílt állásfoglalása engem is térdre kényszerít! Nagyon sok fiatalt felneveltünk, útra bocsátottunk, értük is imádkozom! Istenem kérlek őrizd meg őket a gyűlölettől, ne hagyd, hogy önző, kapzsi emberek fegyvert adjanak a kezükbe és gyilkos háborúba küldjék őket! Uram, hallasd a hangodat, és ahogy kétezer évvel ezelőtt a háborgó tenger, úgy világunk acsarkodó nagyhatalmai is elhallgatnak, megnyugszanak az egymásban ellenséget látó politikusok.
A törékeny békéről, annak szépségéről, értékéről kell napestig beszéljünk! A közelgő nagyböjt minden elmélkedését az Istennel, önmagunkal, a teremtett világgal való békének szeretném szentelni. Szeretettel hívlak, gyertek imádkozzunk együtt az áldott békéért!
18.00 Szentmise: Nem csak a világban forronganak az indulatok, hanem bennünk is! A szentmisében Krisztus beszáll a félelmek, vágyak háborgó tengerén hánykolódó törékeny életünkbe! A szentgyónásban, szentáldozásban kérjük, hogy az áldott belső, lelki békét adja meg nekünk!
20.00 Jézus Szíve litánia! Gondolkozzunk el, hogy mit is jelent alapvető döntéseket hozva, nagykorú keresztényként élni a szerető családban, e háborgó világban! Hozzuk meg életreszóló döntéseinket és azokhoz ragaszkodjunk! Isten nem játszik velünk, Ö ugyanaz tegnap, ma és mindörökké! Ha a legjobb tudásod szerint, Isten előtt átgondolva hoztál egy döntést, az számodra Isten akarata, ahhoz ragaszkodj mindhalálig!
Szeretettel, Csaba t.
Kép: Egyik hajdani gyerekünk véleményét mivel osztom,
ezért megosztom!
-------------
Mai sport hír, amit olvastam: ha háború indul, akkor akit behívnak ( Romániában) és nem megy katonának, az 2-7 év börtönt tud kapni. És az is, aki valamilyen áron próbál valamilyen módon (betegség, vagy hamis papírokkal) megszökni. ....... kedves Iohannis úr, én nem fogok fegyvert kézbe venni, azért mert te háborúzni akarsz. .....
Az én Istenem biztos nem fegyverrel akar látni a kezemben, sem haraggal a szívemben, sem megölni testvéremet,... Az én Istenem az Ő fegyverrével (az egy pajzs, nem egy AK 47) véd meg engem, minket. Ember, bűnös vagy!!!

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Van valami, ami több mint szerelem
  2022-01-30 11:25:10, vasárnap
 
 
Van valami, ami több mint szerelem. És több mint szeretet.
Az igazán nagy kapcsolatokra, amit mindannyian keresünk, már nincs emberi szó. Nagyon-nagyon belülről, a szívem szemével kell látni a másik szívét, hogy felismerjem: sorsom van veled! Ez a szem nem a múló időben, hanem az időtlenségben lát... Fiatal, hamvas lányban meglátja az öreg nénit. És az öreg néniben meglátja a fiatal, hamvas lányt. Olyan helyről nézi, ahol már nincs idő. És olyasmit lát benne, amin nem fog az idő. A test jelmeze megváltozhat, összegyűrődhet, az arc maszkja megvénülhet, megráncosodhat, de mögötte semmit sem változik az, akit mindig is láttam, látok, és látni fogok benne, és akire azt mondom: Ő AZ!

- Müller Péter -
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Élni csak szerelmes lélekkel lehet
  2022-01-29 14:54:50, szombat
 
 
" Élni csak szerelmes lélekkel lehet, különben kihűl a lelked, s rideg lesz körülötted a világ. ----
Sok világ van és minden világnak más a valósága.
Minden világ : más világ. Másvilág? Miért?
Egyszerűen azért, mert nem a te világod. Az övé. Neked egyetlen világod van - a tiéd. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Mosolyogtál már ma?
  2022-01-29 11:55:50, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Humor az élet sója!  
Lábod nyomát megőrzi a föld.
  2022-01-29 11:52:08, szombat
 
 
" Lábod nyomát megőrzi a föld. Érzéseidet megőrzi a szél.
A benned áramló energiákat megőrzi a hely. Ahol jársz, ott annak a tájnak a része leszel.
Minden hely megszentelődik, ahol boldog voltál. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Az életben bármily csapás ér
  2022-01-29 11:47:31, szombat
 
 
Az életben bármily csapás ér ,Jaj szóra ne nyisd ajkadat, mert a jaj szól ,és fájó beszéden az egész világ mulat, s kacag. Takard a bút mosoly fátyolával, S legyen inkább irigy a tömeg Mit sem számítva a részvét balzsamára, Ó,hisz nem ismerik azt az emberek!

Jaj nem tudom ki írta, de igaz!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 493 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1132
  • e Hét: 3387
  • e Hónap: 10860
  • e Év: 128106
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.