Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szép napot kívánok !........
  2017-08-11 20:06:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Személyiségem........
  2017-08-11 19:56:00, péntek
 
 



Jobban megnézve a kezedet sokat megtudtunk a személyiségedről. Nagyon megbízható vagy és mások mindig számíthatnak rád. Szeretsz mindent kézben tartani. Mindenki csodál téged kellemes és szerethető tulajdonságaid miatt.

Egyik fele igaz, a másik nem igazán. A szókimondás nem igazán szerethető- legalábbis nem mindenki számára ....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után-Örömóda.......
  2017-08-11 18:41:16, péntek
 
  Link

Az Örömóda vagy Óda az Örömhöz, németül Ode An die Freude Friedrich Schiller német költő 1785-ben írott ódája; elsősorban Ludwig van Beethoven IX. szimfóniájának negyedik (záró) tételéből ismert, négy szólistával, kórussal és zenekarral. Zenekari változatát gyakran ,,Örömóda"-ként emlegetik.

Az Örömódát az Európa Tanács tette meg Európa himnuszává 1972-ben, Herbert von Karajan hivatalos zenekari átiratában.

1985-ben az Európai Unió Beethoven megzenésítését választotta az EU himnuszául, szöveg nélkül, az Európai Unióban használt számos különböző nyelv miatt. Ezért az EU-himnusz valójában Beethoven témája (vagy dallama), nem pedig Schiller verse, bár egyúttal az emberek testvériségének a szövegben szereplő eszményét is magába foglalja. Ez az eszmény jóval általánosabb érvénnyel szólal meg Beethoven feldolgozásában ,,Testvér lészen minden ember", mint Schiller eredetijében, mely szerint ,,a koldusok testvérei lesznek a hercegeknek".Beethoven a vers két sorát írta át.

Úgy tartják, Schiller himnuszát eredetileg a szabadsághoz (Freiheit) írta, de a cenzúra miatt kénytelen volt ezt ,,álcázni", és ezért cserélte a Freiheit előfordulásait Freudére. Leonard Bernstein a berlini fal leomlásakor a Freiheit szó használatával adta elő a művet.





Beethoven kétféleképpen élt a magyar tematikával műveiben: egyszerű dallam-átvételként, valamint egyes dallamfordulatok, ritmus-alakzatok vagy hangulat-típusok átvétele, ill. ezek nyomán komponált önálló témák útján. A XIX. sz. egyik legjelentősebb szakmai kiadója, az Allgemeine Musikalische Zeitung (Általános Zenei Újság) adta ki az 1816. március 13-i számában Lipcsében Kisfaludy Sándor Magyar szüretelő ének című művét, melyet magyar népdal alapján írt Kisfaludy. Beethoven Örömódája és Kisfaludy Magyar szüretelő éneke dallamvezetésének hasonlósága vitathatatlan. Az óda két egységből áll. Az első sor második fokra, illetve a második sor első fokra történő lezárása jellegzetessége a magyar népdaloknak. A második egység pedig egyszerűen a magyar pásztorok által megőrzött virtuóz duda improvizáció (apraja) feldolgozott változata.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2017-08-11 18:25:03, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-08-11)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Cselekvés hatja át.

Összefogás - Szimbiózis

A kártya jelölhet nemek közötti, népek közötti vagy akár ellenségek, korábbi ellenfelek közötti összefogást egy adott cél, egy eszme érdekében. Kibékülést, megbocsátást, korábbi konfliktusok feloldódását is jelezheti. Harmonikus együttműködés kibontakozását jelzi akár társadalmi kapcsolatokban, akár a szerelemben. Lelkedben összekapcsolódnak olyan elvek, eszmék és korábbi tapasztalatok, amik most értek be, most tudod őket felhasználni. Az előítéletek félretétetnek, a fekete kéz a kézben halad a fehérrel, megszűnnek a különbségek.

Szerelmi üzenete: A ,,nagy ő" megtalálása, lélektárs megjelenése - ez nem mindig szerelem, néha egy elmélyült barátság formájában ölt testet. Párkeresőknek lehet külföldi szerelem esélye.

Ezt mondja neked:
Ha vannak haragosaid, akkor bocsáss meg nekik - köss békét.
Idegen országban élő barátoknak, ismerősöknek írj, vagy hívd fel őket.
Ha van olyan alapítvány, egyesület, szervezet vagy egyház, ahol aktivista vagy, akkor ma munkálkodj egy társadalmilag fontos ügy érdekében.

Erre is gondolj: Az Örömóda - Európa himnusza



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeged- Hungarikum fesztivál.....
  2017-08-11 18:21:56, péntek
 
 



Ismét hungarikumok népesítették be a Széchenyi teret. Szegeden immár tizedik alkalommal rendeznek fesztivált a minőségi magyar termékeknek.

A hungarikumoké vasárnap estig a Széchenyi tér
Szeged egy igazi, szerethető fesztiválváros, amely lassan kora tavasztól késő őszig minden évszakban számtalan változatos és színes programot kínál az itt lakóknak és a város vendégeinek, akikből egyre több keresi fel a Napfény városát.





A vasárnap estig tartó fesztiválon közel száz kiállító mutatkozik be: többek között borászatot, pálinkaházat, hentesárut és egyéb, a gasztronómiához szorosan kötődő kiváló magyar terméket találhatnak itt a látogatók, de nemcsak az ételek és italok kedvelőinek érdemes ellátogatnia a fesztiválra: az érdeklődők a Dél-Magyarországi Alkotók Népművészeti Egyesülete által ,,belakott" Kézművesek utcájában megismerhetik a fazekasok, bőrművesek, foltvarrók, gyertyaöntők, citerakészítők, mézeskalácsosok és a többi, kézzel készített áruk mestereinek munkáját is.





A gasztronómiai különlegességek mellett ugyanis kulturális hungarikumokkal is találkozhat az, aki a négy során kilátogat a Széchenyi térre. Vasárnap estig többek között fellép a Terebes és a Rozsdamaró Zenekar, a Dél-Alföldi Harmonikabarátok Klubja és lesz utcabál is. A fesztiválon bemutatkozik a Partiscum Csillagászati Egyesület 8 méter átmérőjű, 50 fős mobil planetáriuma is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szív alakú Trnovačko tó.........
  2017-08-11 16:06:11, péntek
 
 



A szív alakú Trnovačko tó--A helyiek úgy hívják, ,,a hegyek szeme".

Bosznia-Montenegro





Európa egyik utolsó őserdője





A Tara folyón - jobbra Bosznia, balra Montenegró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 228 db bejegyzés
e év: 2357 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 527
  • e Hét: 15468
  • e Hónap: 29554
  • e Év: 82112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.