Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Harmonia.......
  2018-09-13 20:29:29, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-13)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Időszerűség hatja át.

Selyem - hűvös tisztaság, lágyság, nőiesség

Ékességet, könnyedséget, a lágy és akadályok nélküli kommunikációt hozza el a számodra. A lelki - és persze akár a valóságos, anyagi - gazdagságra is utalhat. Figyelmeztet az alázatra és az elfogadásra. A selyem, olyan mint a lelked ebben az élethelyzetben. Jól dönthetsz, és ezt megfelelően tudod kommunikálni a környezeted felé. A selyem évezredek óta ismert és előállított természetes, nemes anyag, melyből mindenféle értékes ruhadarab készül. Manapság már a kozmetikai ipar is felhasználja különböző gyógyhatásai miatt. A luxus, az elegancia, a báj, de egyben a hűvösség megtestesítője is. Régen csak a királyi és arisztokrata családok hölgytagjai viselték borsos ára miatt. A mai napig nem veszített értékéből, fényéből.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek simulékony, de egyúttal hűvös nap. Selyem lepedőn különleges erotikus kaland. Párkeresőknek flörtölésre alkalmas nap.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az ősi értékek a mai világban is megállják a helyüket- keresd meg életedben a maradandó dolgokat.
Érdemes elgondolkodnod azon, hogy mik az örök érvényű bölcsességek. Miket lenne célszerű elfogadni a régi tanításokból?
Ha teljes mértékben nem is tudod elfogadni, de át kellene gondolnod szüleid, nagyszüleid, vagy idősebb barátaid, ismerőseid tanácsait.

Erre is gondolj: Simogass ma eredeti selymet! Nézz meg egy selyem festmény kiállítást! Olvasd Heine versét marie Antoinette-ről ,,Nézd, ezt a selymet itt hagyom nálad, hogy nézd csak, hogy árad! Mert nincs olló, mi tengerének korlátot szabna - ám ragyogása betölt mindeneket." ,,Körben áll vagy kis zsámolyon ül Sok cicomás udvari dáma; csupa csipke, selyem, brokát valahány, S nincs ékkőben sem hiánya."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2018-09-13 20:27:00, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-12)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kímélet hatja át.

Bohóc - Nevetés és sírás, gyermekiség, ösztön-én

Nevetősre festett arc és lelki válság. Pojáca vagy az élet cirkuszának körszínpadán, és örömmel fogadod, hogy nevetnek rajtad, miközben befelé sírsz. Ormótlan cipőben bukdácsolsz és mindenki feltűnő ruhádon kacag. A bohóc szerepét át kell élned, hogy lelki fejlődésed a következő szintre léphessen. Ne feledd, a bohócot mindenki szereti! Mi akadálya hát, hogy a bohóc is szeresse önmagát? A bohóc személyéhez nevetséget keltő különlegesség, valamiféle abnormalitás kapcsolható. A kártyalapokon a szerencse szimbóluma, a mosolygós bohócarccal ellátott joker bármelyik lapot helyettesítheti. A cirkuszi bohóc felnagyítva jelképezi az emberben rejlő ügyetlenséget, nevetségességet. Szimbolizálja a maszk alatti arc felfedezhetetlen titokzatosságát.

Szerelmi üzenete: A bohóc szerelme kiszolgáltatott. Lehet, hogy mindent felteszel egyetlen lapra egy kapcsolatért, akár van párod, akár párt keresel éppen.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy néha érdemes kiszabadítani gyermeki lelkületünket, és pár önfeledt órát szerezni magunknak. Akár vásárolj valami apróságot gyermeki énednek!
Idézd fel magadban gyermekkorod legnagyszerűbb emlékeit, játékat, próbáld meg őket megint, ha lehet társaságban. Akár gyerekekkel, akár felnőttekkel!
Üzeni, hogy a legtöbb ember maszkot visel, és szinte lehetetlen a valódi arcát meglátni.

Erre is gondolj: A Bolond kártyája a tarotban. Olvasd Osvát Erzsi versét a Bohócról: "Orrom krumpli, szemem szén,/ szeretném, ha szeretnél. / Velem nevetsz, ha szeretsz,/ ha nem szeretsz, elmehetsz! / (...) Szívem, mint a céltábla,/ ruhámra van mintázva."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2018-09-13 20:24:18, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-11)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Hála hatja át.

Kenyér - Anyagi és szellemi táplálék, beavatás

Az életerő jelképe. A kenyér a beavatottak isteni szimbóluma is. A magból kikelt napérlelte búza, ami átment minden megpróbáltatáson, kövek alatt töretett, találkozott tűzzel, vízzel és levegővel, hogy végül a táplálkozás alapja lehessen. Ahogy a tégla a házat, a kenyér a testet építi. Az elengedhetetlen élelemforrás. A kenyér az élet, az egység szimbóluma, mert sok gabonaszemből készül. Szinte minden földművelő kultúrában alapvető élelemforrás, így a vele kapcsolatos munkákkal egyetemben a szakrális életben is kiemelt szerepe van. Bizonyos kultúrákban szerencsehozónak tulajdonítják, míg máshol a kalász és a kenyér a változás illetve az új élet jelképe. A régi magyarok keresztet vágtak a özepébe, megszentelték, mielőtt felvágták. Isten testével azonos.Augusztus 20-án ezt a kártyát kapni különlegesen szerencsés, bőséges, gazdag évet jelöl.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat tápláló ereje mind fizika, mind lelki síkon. Párkeresők számára a belső erőforrások megtalálása.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy egyszerű, hétköznapi eseményeket is lehet ünnepélyesen megélni, különlegessé tenni.
Gondold át, hogy megkapod mindazt az energiát - testi és lelki szinten egyaránt -, mely az egészséges életviteledhez elengedhetetlen.
Üzeni, hogy mindig a dolgok eredetét kell vizsgálni és onnan továbbhaladni a fejlődés felé.

Erre is gondolj: Jézus utolsó vacsorája: ,,ez az én testem...". Mondd el szívből a miatyánkot, ha hívő vagy: "A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma" Vegyél és egyél üres kenyeret a mai napon!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2018-09-13 20:19:50, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-10)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Filozofikusság hatja át.

Jobb kéz - Parolázik veled a szerencse

A szívünktől távolabb eső, ügyesebbik kezünk. A néphagyomány szerint az ügyesebbik, szebbik kéz ez. Szimbolikája megtart és megőriz. Ma jól gazdálkodhatunk anyagi javainkkal. Figyelj a pénzre, anyagi javaidra, mert biztosan megtarthatod azt, ami már birtokodban van. Gondolati viszonyulás jellemez. Az ,,apai", férfias oldalunkon lévő kezünk, mely többnyire az ,,ügyesebbik", hasznosabb, gyakorlatiasabb az élet tevékeny részében a legfontosabb. Egyes kultúrákban például tikos jobb kezünket használni az illemhelyen, viszont enni és írni csak jobb kezünkkel szabad. (Az régi magyaroknál is a szép kezünk volt a jobb kéz!) Jobbunkat nyújtjuk barátunknak parolára. A Szent Jobb, a békejobb vagy a makarenkói pofon jobbosa is mind a pozitív, a teremtő, a nevelő, megbékélő erőt fejezik ki. A politikában a jobb a nemzeties eszméket jelenti.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek lehetőség kibékülésre vagy új kapcsolat indítására. Kapcsolatban élőknek a régi ügyek megbeszélésére alkalmas nap. Kedvesednek mindig jobbodat nyújtod, s jobbodon vezeted.

Ezt mondja neked:
Vannak haragosaid? Nekik ma békejobbot nyújthatsz, kibékülhetsz velük.
Ha pénzügyeket kell intézned, akkor ma itt az esély, hogy sikerrel járj elsősorban a tudatos döntéseket igénylő, spekulatív helyzetekben.
Nyújtsd a jobb kezed, ha baráttal találkozol. Ballal védd ki a problémákat, nehézségeket, a jobb maradjon szabad a cselekvéshez.

Erre is gondolj: ,,A mai nap az örökéltü Szent Jobb/ Malasztja száll s a hívő lelkeket/ Megedzi. Zengjen zsoltárunk - ott fent jobb" írja József Attila - A Szent jobb ünnepén című versében. A jin-jang jelképének fehér oldala.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2018-09-13 20:16:36, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-09)

Kedves agica2004!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Dáridózás hatja át.

3 - Három - Álmodozás

A család, a magasabb szintű gondviselés, a szentháromság száma. Rendet, stabilitást, biztonságot teremt az életünkben. Feloldódnak benne az ellentétek, a kezdet és a vég közé a dolgok kimenetele, a múlt és a jövő közé a jelen is beékelődik. A magyarság száma: ,,három a magyar igazság". A teremtés három lépcsője a fizikai, lelki és szellemi sík. Ha csütörtökön kapod, a lap sokkal erősebben fejti ki hatását - nézd meg a mai horoszkópodat is! Ha 3-án vagy 13-án kapod ezt a kártyát, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A nagy beszélgetések napja van - különösen lelki dolgokról függetlenül attól, hogy kapcsolatban élsz-e vagy sem.

Ezt mondja neked:
Erkölcsileg jól jöhetsz ki egy helyzetből, morálisan nyerhetsz.
Egzisztenciálisan sikereket érhetsz el - ma pályázz meg új állást, ha tervezted, vagy építsd karrieredet. (A női vezetők segíthetnek utadon.)
,,Isten szeme" ma figyel téged, használd erősen intuíciódat, ma megérezheted a helyes választ. Intenzíven álmodhatsz, vagy angyali sugallatot kaphatsz.

Erre is gondolj: Jupiter - a Tarot Császárnője, a cigánykártya Állandóság lapja, a szentháromság. Szat- csit- ánanda.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2018-09-13 20:01:41, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-08)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Izzás hatja át.

Kaktusz - kitartás és állhatatosság

A Föld egyik legellenállóbb növénye. A tüskék a való világtól való eltávolodást jelképezik. A kaktusz gátolja a külvilág felé való nyitottságot, a kommunikációt, de hatalmas belső tartalékokkal rendelkezik, így segíti a befelé fordulást. A kaktuszt védik a tüskéi. Tüskék nélkül védtelen, sebezhető. Figyelmeztet félelmeidre, gátlásaidra. A legmostohább kürülmények között is életben tud maradni. Tüskéi távol tartják a közeledőt. A sivatagos területek legnagyobb vízkészletét tárolják ezek a növények. Igazi kincs rejtőzik a szúrós külső alatt.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, keresd meg a rejtett kincseket partnerdben. Ha társat keresel, ne külső jegyei alapján ítéld meg az embereket, a belső tulajdonságait is fedezd fel.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nehéz körümények ellenére is érdemes nyitott lenni, és ha szükséges, segítséget kérni egy megbízható baráttól vagy családtagtól.
Alaposan gondold át, vajon nem viszed-e túlzásba bizonyos tények takargatását vagy más nem okoz-e neked nehézséget ilyen jellegű viselkedésével.
Próbálj megbarátkozni nehezen alkalmazkodó emberrel. Nagyon tanulságos lesz.

Erre is gondolj: Gondolkodj el azon is, hogy mik a jelenlegi akadályok életedben, mitől félsz, és hogyan tudnád ezeket megszüntetni. A kaktusz virága - című színdarab illik hozzá. Ha van kaktuszod, ma gondozd különös figyelemmel!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2018-09-13 19:57:21, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-07)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Intelligencia hatja át.

Tél - befelé fordulás, alvás/álom, halál

Életedben az önvizsgálat szakasza jött el. Tetszhalálba dermednek a dolgok, elveszted, amiről azt hitted, örökkévaló. Most hideg fejjel levonhatod a következtetéseket, megélheted a korábbi időszak tanulságait. Alvás, megnyugvás, megbékülés hatja át ezt a kártyát. Gondolj a fára, mely télen erőt gyűjt a nyugalomban, hogy tavasszal újra kihajtson. Ne siettesd az időt, engedd, hogy a hó jótékony, puha paplanként befedje a világot - világodat. A magány időszaka ez. Kívül hideg van, csak szíved melege felé fordulhatsz. Ha önértékelésed, belső tartásod stabil, megtart téged. Asszociál az "orosz télre", a hómezőkre. Vezess álom-naplót, emlékezz vissza álmaidra!
A tél sportjai vidámak: sí, korcsolya, szánkó, fakutyázás vár. Télen kapni ezt a kártyát szerencse.

Szerelmi üzenete: Ha kapcsolatban vagy, bármilyen évszak is van, gyújts gyertyát, próbálj meleg romantikát csempészni estétekbe. Odahaza van a legjobb hangulat a meghittséghez! Ha párt keresel, ez nem a legjobb időszak. Pihenj meg, és készítsd fel magad lelked tavaszára!

Ezt mondja neked:
Keresd meg régi barátaidat, írj nekik, hívd fel őket. Keress hasonlóan gondolkodó barátokat online, akár itt, a HarmoNeten!
A tél magában rejti a karácsonyt (a zsidóknak a hannukát), vagyis a legsötétebb pillanatban a fény ünnepét - így ez a lap is jelzi, hogy van megváltás, van remény!
Kezdeményezd a békülést mindenkivel, akivel esetleg összevsztél, vagy feszült a kapcsolatod. Ne félj a visszautasítástól, hagyj nekik is időt, hogy átgondolják a kapcsolatot.

Erre is gondolj: A tarot és a cigánykártya Halál lapja, valamint a tarot remetéje is analóg a téllel. Az összes téli csillagjegy szülöttének erősebben szól. A magyar kártya minden évszakot megjelenít. Olvasd újra a Hókirálynő, vagy Holle anyó meséjét. Olvasd Petőfi sorait a Téli világról: ,,Hol a boldogság mostanában? Barátságos, meleg szobában." ,,Mivé lesz a föld?... megfagy-e, elég-e Én úgy hiszem, meg fog fagyni végre, Megfagyasztják a jéghideg szívek, Amelyek benne és beléfekszenek."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2018-09-13 19:54:32, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-09-06)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Pontosság hatja át.

Pók - Árulás, csapda, megtévesztés

A pók, bár elsőre szorgalmas hálót szövögető takácsnak tűnhet, bizony veszélyes. Hálójában vergődni rossz, ez függőségre, szenvedélybetegségre utal. Itt lehet az idő arra, hogy megszabadulj valamilyen káros szenvedélyedtől! A néphagyomány szerint ugyanis a pók szerencsét hoz! Ragadozó, ízeltábú, hálója a legerősebb anyagok egyike a világon, titkát máig próbálták megfejteni. Lunáris (holdarcú) állat, az anyaistennő negatív aspektusa. Általában feminin jelkép, a szövő-fonó nőkre utal. Hálója a kozmosz jelképe. Sok népi mitológia kiszámíthatatlannak és ravasznak tartja. Az ókori Kínában is szerencsét jelentett. Óceánia pár szigetén maga a Teremtő Isten. Az amerikai indiánoknál a vihar és a szél előidézője. Egyiptomban a világ és sors szövőinek attribútuma.

Szerelmi üzenete: A kapcsolat eljutott arra a pontra, mikor az igazi kommunikáció teljes hiánya vagy nehézsége jellemzi. Ne mára tedd a nagy beszélgetéseket! Rosszindulatú pletyka kelhet útjára - ne ülj fel ennek! Párkeresőknek viszont jó nap a kiszemelt fél "behálózására". Szexuálisan fűtött hangulatot hozhat!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az illuzórikus világ csupán rövid életű örömökkel kecsegtet. Gondolkodj el azon, hogy mennyire vagy képes saját sorsodat irányítani, vagy éppen valaki hálójában szinte mozdulatlanul szorongsz. Képes vagy-e önerőből javítani saját helyzeteden?
Üzeni, hogy a gonosztevők tettei ugyanolyan rövid életűek, mivel sérülékenyek, mint a pók hálója.
Ma játssz valamilyen szerencsejátékot, vegyél részt nyereményjátékon, tedd próbára a szerencsédet - jó esélyed van a nyerésre. Ha függő vagy, akkor a kártya az ellenkezőjét jelenti: szakíts függőségeiddel!

Erre is gondolj: A világháló szövevényével analóg. Devecseri Gábor Állatkerti útmutatójának versszaka jól kifejezi a szerelmi üzenetet: Édes párom, adj egy csókot - kéri Pókné a zord Pókot. - Elkapott a méreg sodra, nem szomjazom a csókodra. inkább egy jó korsó serre. Készülök a válóperre.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 1673 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 15185
  • e Hónap: 29271
  • e Év: 81829
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.