Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Könnyű álmot hozzon az éj......
  2019-03-13 20:03:35, szerda
 
  Link

Charlie - Könnyű álmot hozzon az éj



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tűz és víz..........
  2019-03-13 19:59:09, szerda
 
  Link

GrooveHouse - Tűz és víz



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó éjszakát, szép álmokat !......
  2019-03-13 19:53:26, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes, szép estét........
  2019-03-13 19:52:08, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot kedves barátaim ! .......
  2019-03-13 19:47:43, szerda
 
 



Mindenkinek olyat, amilyet szeretne:)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegedi nagy árvíz......
  2019-03-13 18:46:01, szerda
 
  A szegedi ,,nagy" árvíz volt a török kor óta a legdrámaibb hatást gyakorló esemény a szegedi városkép fejlődésére. 1879. március 12-én, Gergely napján, hajnali 2 órakor betört a víz, amely felbecsülhetetlen anyagi károkat okozott ugyan, és döntő csapást mért a város ősi életformájára, sajátos egyéniségére, de ugyanakkor a modern fejlődés páratlan lehetőségeit is megnyitotta előtte.

1879. március 12-e éjszakáján új időszámítás kezdődött Szegeden, ami előtte volt, az a Víz előtt volt, ami utána következett, az a Víz után volt.

Az 1879-es árvízkatasztrófa

A katasztrófa közvetlen oka, mint Lechner Lajos, az akkori idők legilletékesebb szakértője leírta, az volt, hogy a Tisza árja a partokkal párhuzamosan haladó töltéseket Szegedtől északra, mintegy 20 km távolságra, Petresnél átszakította, a várost valósággal hátba támadta, és északnyugatról, Rókus felől nyomult be. Hiába erősítették az ún. alföldi (Fiume-Szabadka-Békéscsaba-Nagyvárad közötti) vasút töltését (ami északnyugat-nyugat felől védte - védi a várost ma is), a víz - a föltámadt szélvihartól is fölkorbácsolva - mindent elsöpört. Csak a város legősibb, legkiemelkedőbb része, a Palánk (Dömötör-templom, amely a mai Fogadalmi templom helyén állt, s az Oskola utca) környéke maradt szárazon. A város többi részét elnyelte az ár, belső és külső területén 36 200 holdnyi terület került víz alá, és 146, más tudósítás szerint 151 emberéletet követelt a kb. 75 000 lakosból áldozatul. A víz majd csak három hónap múlva, a szivattyúzásoktól kezdett apadni. Abban az időben a házak legnagyobb része nem tartós anyagból épült, 5458 ház összeomlott, épségben csak 265 maradt. Az épen maradt házak leginkább a belváros kőépületei voltak. Mintegy 60 000 ember vált hajléktalanná. Műemléki épületek úsztak ugyan a vízben, de nem pusztultak el. Az alsóvárosi templomon, a zsinagógán és még a város néhány megmaradt házán egykorú jel őrzi a víz akkori magasságát. A pusztulást két nagy szemtanú örökítette meg az utókor számára: Mikszáth Kálmán és Jókai Mór.




A Tisza és a vár. Jobbra fent a rondella.




Az Aradi vértanúk tere vízben




Széchenyi tér, az OTP épülete már állt.

,,A katasztrófa megtörtént. Szeged víz alá került. A házak roskadoznak. Negyed háromkor megkondult a vészharang. A hajóhídon emberek ezrei törtetnek Újszeged felé. Segélykiáltások hangjait hordja szét a szél. Sokan csak a puszta életüket menthették meg. Száraz lábbal csak a Palánk három utcájának végén lehet járni. A víz tovább emelkedik, döglött ökröket, lovakat hurcol. A várfalakra katonák hordják föl a hidegtől megdermedt, ijedtségtől elalélt embereket. A zsinagóga teli vízzel, a keresztény templomok és a főgimnázium menekültekkel. Estig mindent elborít a víz..."

Mi Kecskés telepen (korábban Ságvári telepen ) laktunk.
Ott elneveztek egy utcát " Kénytelen sorra " . Kecskés telep elég magas a Tisza " a víz szintjétől " Az emberek kénytelenek voltak ide is menekülni - ezért nevezték el így az utcát .





Árvízi emlékmű a Tisza partján, 1979-ben létesítették az 1879-es árvízkatasztrófa emlékére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2019-03-13 18:19:59, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-03-13)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Gyarapodás hatja át.

Szürke - Szerénység, fáradtság
Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A szürke a szerénység, a feltűnés kerülése és a tökéletességre törekvés színe. Utal jó diplomáciai készséget igénylő helyzetre is. Gondoljunk a szürke eminenciásra, a háttérben meghúzódó, nagyhatalmú uralkodói képviselőre, a titkos ügynökre, aki belevész a háttérbe, mégis rajta áll vagy bukik a világ sorsa. A szürke a feltűnésmentesség színe.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatodban lassan történnek a dolgok, lehet, hogy látszólag másodlagos apróságok valójában sokkal fontosabbak, mint hinnéd. Hol nyomod meg a fogkrémet? Melyik irányban rakod a tartóba a papírt? Lehajtod-e a deszkát? Megannyi apró válóok! Figyelj oda!

Ezt mondja neked:
Arra figyelmeztet, hogy passzívvá válhatsz, tartalékaid könnyen kimerülhetnek. Kapcsolódj ki és pihenj.
Keress társaságot, mert a magány nem segít rajtad.
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: Keress olyan mondásokat, szólásokat, melyek a szürke színnel kapcsolatosak. Péládul: "Elveszett, mint szürke szamár a ködben"



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2019-03-13 18:16:44, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-03-12)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Elfogadás hatja át.

Pap - Isten követe, avatár

A spirituális tanító, az áldást osztó jelképe. A nem keresztény kultúrkörben ugyanez a kártya a jógival vagy a szent emberrel azonos - lényegében mindegy, milyen vallás felkent mestere. Hited szerint fogadd ezt a kártyát. Üzenete egy spirituális, vallásos, hittel kapcsolatos élmény, a hited próbatétele. Van olyan vallási, spirituális irányzat, amihez tartozol? Kereső vagy, vagy már megtaláltad a hitedet? A lap utalhat egy segítő érkezésére. Vallásos embereknek a kártya üzenet az imához, a gyónáshoz, templomba menéshez vagy mélyebb meditációhoz, áldozathoz való felkészülésre.

Szerelmi üzenete: Házasság, megszentelt kapcsolat, menyegző. Karmikus találkozás olyasvalakivel, aki a szerelemmel kapcsolatban sorsdöntő üzenetet hoz, vagy akár maga a találkozás hoz karmikus szerelmet.

Ezt mondja neked:
Te miben hiszel? Tisztázd magadban!
Mik azok a hiedelmek, melyek eltakarják előled a valóságot?
Tanulj meg különbséget tenni az álguruk és a valódi avatárok között - agymosás és lelkileg építő hit között.

Erre is gondolj: A tarot Főpap kártyája - a Pap kártya a cigánykártyából.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2019-03-13 18:12:29, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-03-11)

Kedves agica2004!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Illat hatja át.

Delfin - Lélekvezető, belső harmónia

A kommunikáció, a harmónia, az öröm jelképe. Játékos, kedves állat - vízi emlős, nem hal! Sokan úgy tartják, az emberi kommunikációhoz hasonlóan teljes nyelvet beszélnek. A lélek vezetőjének szimbóluma. Egy hagyomány szerint az atlantiszi emberek delfin képében születtek újjá. Az intelligencia, a sebes gondolkodás, a kiegyensúlyozottság, a gyors helyzetfelismerés és az igazi csapatjátékos szellemisége jellemzi. Vidám, önfeledt, beteljesedett létezésével a delfin a boldogság üzenetét is hordozza. Népszerű feng shui szimbólum. A hajósok hiedelme szerint a ,,halak királya", s lelkük egy-egy holt tengerész lelke, ezért delfint ölni bűn. Afrodité szerelemistennő szent állata.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, helyezz delfinpárt a szerelem sarokba a lakásodban. Ez a feng shui szerint vonzza a szerelmi szerencsét. Párkeresőknek jó jel, mert Afrodité ,,lovai" szélsebesen elhúznak a szerelemhez - sikert jósol a delfin!

Ezt mondja neked:
Tanuld meg átélni a pillanat örömét! Értékeld az ,,itt és most"-ot!
A delfin a tanulást, tapasztalást is segíti, tehát ha tanulnod kell, ereje segítségedre lesz.
Ha módot találsz rá, ússz együtt delfinekkel! Különleges spirituális élmény.

Erre is gondolj: A Delfin mint jelkép víz-levegő elemű, a Rák jegyéhez köthet



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot kedves barátaim ! .......
  2019-03-13 18:09:01, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5253
  • e Hét: 14677
  • e Hónap: 28763
  • e Év: 81321
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.