Belépés
simocsi.blog.xfree.hu
"Egy ősi kínai bölcsesség szerint nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogyan éled meg." Simányi József
1956.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Karácsony 2019.
  2019-12-23 20:00:35, hétfő
 
 Meghitt békés, boldog Karácsonyt ! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kobold karácsonya...
  2019-12-15 15:13:21, vasárnap
 
  Ki lopta el a szeretetet?

A kobold otthon ücsörgött.
- Miért vagyok egyedül? - kérdezte magától.
- Mi az, hogy a szomszédokhoz nagyon sokan jöttek, hozzám pedig senki sem jött.
- Engem senki sem szeret! - kiáltott fel.
De mióta is nem szeretnek engem?
Engem, a koboldot az ember talált ki, aztán pedig sosem szerettek engem.
Itt vagyok, ragyogok, kicsi vagyok, szeplős és vörös, vagy zöld, és mégsem szeret senki!
- Akkor ti se tudjátok megélni a szeretetet! - kívánta dühében a kobold, majd bement a nappaliba, ahol már feldíszítve várta őt egy nagy fenyőfa, a rajta csillogó díszek és villogó lámpák szinte elvakították a szemét.

A kobold agytekervényei tovább csikorogtak kócos fejében, nem hagyták nyugodni az újabb gondolatai:
- Soha nem kapok senkitől egyetlen igazi ajándékot sem, aminek örülhetnék! Senki sem figyel rám igazán, pedig akkor tudhatnák, hogy mit szeretek! Ne legyen hát többé öröm a Karácsony!
- Pakoljátok tele a fátokat csupa értéktelen, haszontalan és felesleges kacattal, aminek senki sem fog örülni!

Már nagyon izgatott és durcás volt. Felnézett a karácsony fára és elkiáltotta magát:
- Zavarnak engem ezek a rettenetesen csillogó fények!". Ebben a pillanatban eltűntek a fények a karácsonyfáról.
- Úristen, mi ez? Ez én voltam?
- Zavarnak ezek a giccses kristálygömbök! - mondta a kobold.
Abban a pillanatban a díszes gömbök is eltűntek a fáról. A kobold ekkor nagyon megijedt.
- Mi ez a képesség, amit tapasztalok?
Aztán mélyen magába roskadt, elkezdett gondolkodni, hogy mik történtek vele az elmúlt hetekben, hónapokban. Talán nem is most kezdődött ez nála, csak eddig nem vette észre, hogy mire képes?

Emlékszik, hogy egyszer nagyon zavarta őt a késői busz, ami ott megy el mindig a háza előtt, mert a zaja mindig belesüvített az éjszakába.
- Csudába ezzel a ricsajos busszal! Nem akarom többé hallani! És a busz nem is jött többé. A kobold igen jó szívű volt, sosem csak magára gondolt, amikor kívánt valamit:
- Senkinek ne legyen többé csendje, békéje és nyugodalma! A külső zaj, a morajlás pedig az emberek környezetében állandósult. Koboldunk közben persze észre se vette, hogy eltűnt a busz és hogy a kis átkaival miket okoz.

Aztán eszébe jutott, hogy a barátai mennyit zavarták őt, mindig hívogatták különböző eseményekre és különböző felesleges dolgok kapcsán.
Erre is azt mondta, hogy a fenébe ez a sok barát! Hopp, mind eltűntek a barátok.
Aztán azt mondta, hogy mi a csudának ez a sok ember körülöttem? És sorban eltűntek amközeli és távoli ismerősök is.

Ekkor rájött, hogy a képessége működik! Szinte minden kívánsága valóra vált eddig és még csak észre sem vette! Aztán az öröme egy kicsit alábbhagyott, mert rájött, hogy azt, hogy egyedül van és hogy nem szereti őt senki, egyedül és kizárólag csak saját magának köszönheti! Ez a képesség egy óriási adomány és egy félelmetes átok is egyben. Nagyon gyorsan elment aludni, mert nem bírt tovább ennek a felismerésnek az izgalmával és a terhével.

Másnap mélyebben elgondolkodott. Hogyan tudná hasznosítani ezt a különleges képességet? Elég pihenten ébredt, aminek a hatására olyat gondolt, amin maga is nagyon meglepődött.
- Megmentem a világot!
Talán a Karácsony hangulata szédítette meg így a fejét.

Bekapcsolta a tévét, és látta, hogy gyerekeket lőnek le valahol a világban. Azonnal azt kívánta, hogy tűnjön el az összes fegyver az emberek kezéből! Másnap bemondták a híradóban, hogy nagy botrány van Umbutumbu falván, mert mind eltűntek a fegyverek.
- Hoppá! - mondta a kobold és boldogan összedörzsölte a tenyereit.
- Akkor most mit tüntessek el?

Eltüntette az atomtengeralattjárókat, az atombombákat, a hazug politikusokat, és egyre jobban káoszba döntötte a világot, mert senki sem értette, hogy hová tűntek a karácsonyi díszek, a fegyverek, és a katonák...

Megéhezett, hiszen így karácsonykor legalább tízszer annyit kell enni, mint úgy általában, ezért bement a gazdaságos áruházba valami ünnepi harapnivaló után nézni. Odament egy eladóhoz, hogy megkérdezze, merre van a káposzta, ugyanis a koboldok szeretik a káposztát - de ezt csak neked mondom el kedves Olvasó. Mivel minden ,,k - mint kobold" betűvel kezdődő dolgot szeret, így nem kell félnünk, hogy mondjuk eltünteti a kutyákat, vagy a kapucsengőt, esetleg a karácsonyfát.

De térjünk vissza a kis koboldhoz, aki érdeklődött az eladótól. Ez az eladó éppen nem ért rá, mert nyomkodta az okostelefonját. A kobold első felindulásában azonnal eltüntette a telefont az eladó kezéből.
- Úristen, ellopták a telefonomat!- kiabálta.
De már a biztonsági őr is, akinek a kamerákat kellett volna figyelnie, és szinte az össze ember elkezdett kiabálni, mert az ő kezükből is eltűnt az okostelefon. Felemelték a fejüket, egymásra néztek és mint akik már évek óta nem láttak élőben embert, döbbenten mondták:
- Uram Isten, mennyi ember van itt?! Mi lesz most velünk telefon nélkül?

Az egyik pénztáros, akinek úgyszintén eltűnt a telefonja, amit nyomkodott, miközben a pénztárgépet kellett volna püfölnie, mikor látta, hogy mi a helyzet, felkiáltott:
- Megfájdult a fejem! - és átrohant gyorsan a Gyógyszertárba. Kért egy megszokott csodaszert, amit a kezelőorvosa és a gyógyszerésze javasolt neki, amitől valóban elmúlhatott volna a fejfájása, de mivel a koboldunk előző nap foglalkozott a kérdéssel, hogy a gyógyszer lobbik által kínált szerek igazából nem gyógyítanak, hanem csak tüneteket kezelnek, haragjában az összes kémiai szert elvarázsolta a polcokról...

A kobold nagyon gyorsan távozott a gazdaságos áruházból, mert attól tartott, hogy mérgében még az egész áruházat eltünteti. Persze sok mindent már nem tudott volna, mert az üzletet az emberek szinte teljesen kifosztották.

Kilépett a parkolóba, ahol fiatalok kisebb csoportja pöfékelt a dohányzásra kijelölt helyen. Az egyikük már nagyon csúnyán köhögött. Jobb kezében energiaitalt szorongatott, lábánál pedig egy üveg kóla fityegett.
A kobold nem sokat gondolkodott, egyetlen szempillantással a cigi-kóla-energiaitalt is eltüntette.
- Hova tetted?! - kiabálták egymásnak.
A mi kis koboldunk pedig elégedetten, mosolyogva távozott.
Hazaérkezvén bekapcsolta a tévét, de ismét csak idegesítő dolgokkal szembesült.
- Akkor most a tévét is eltüntetem! - kiáltott fel.
Egy pillanat alatt megszűnt az agyak hekkelése, már csak a politikai újságok, és a szennylapok voltak soron. Egyre tisztább és tisztább lett a környezet.
Még a wc papír eltüntetésén is elgondolkodott, mert egy másik újságban olvasta, hogy naponta százezer fát vágnak ki azért, hogy az emberiséget wc papírral lássák el. Igen ám, de mi lenne akkor helyette?
A komfortérzet győzött a környezetszennyezés felett. Ezért van még a mai napig is wc papír.
Elővett egy értelmező szótárt és szisztematikusan válogatott, és azokat a dolgokat, amiket negatív ítélettel látott el, nagyon gyorsan eltüntette.

Miután végzett ezzel is, belenézett a tükörbe. Nem tetszett neki sem a haja, sem a szeplős arca, sem pedig a fizimiskája.
- Most akkor magamat is eltüntessem? - kérdezte.
Azonnal beugrott neki, hogy ha eltünteti saját magát, akkor ki fogja eltüntetni a többi dolgot? Aztán eszébe ötlött, hogy az embereknek is mindig a külső a legfontosabb. Folyamatosan ott tetszelegnek, illegetik magukat az új cuccaikban a tükör előtt.
- Nem engem kell itt eltüntetni, hanem a tükröt! - és már el is tüntette gyorsan.
Óriási zsibvásár kerekedett, ugyanis a fodrászatok, a színházi öltözők, de még az autók is mind-mind tükör nélkül maradtak! Az okosabbak kimentek a tóhoz, hogy annak tükrében meglássák igazi arcukat, szépségüket, de a kirakatüvegek is adtak még egy kis lehetőséget az önmagukban való gyönyörködésre.

A mi koboldunk már hosszú hetek és hónapok óta dolgozott így. Egyre csak nőtt és nőtt az űr, az üresség, mindemellett pedig egyre nagyobb lett a káosz és a zűrzavar körülötte. Szinte minden eltűnt a világból, amit az emberek az életükben azelőtt oly fontosnak véltek. Fáradtan leroskadt a fotelbe, melynek rugói már meglehetősen kényelmetlenek voltak, de most visszafogta magát, hiszen hokedlin ülni mégsem olyan kellemes. A kobold a saját komfortzónáját mégsem akarta feladni, mert hogy a koboldlétnek is megvannak a maga nyalánkságai...

Innentől, kedves Olvasó, szeretnélek belevonni a mese írásába.

Ha van még foteled, akkor abba, ha nincs, akkor ülj le a sámlira, és írd le magadnak, hogy mi lenne az a három dolog a világban, amit mindenképpen megtartanál? Azt is leírhatod, amiről úgy érzed, hogy már elveszett, de jó lenne visszahozni.
Nemcsak dolgokra, hanem érzésekre is gondolok, amitől szebb és jobb az élet, amitől könnyebb lehet az embereknek, amitől újból azt a fajta életet élhetnénk, amit valaha az őseink elképzeltek az emberfiának.

Nézzük, hogy mi a mi kis koboldunk három kívánsága:

1. Minden kobold legyen újra ember!
2. Minden ember szívébe költözzön vissza a szeretet, és a szíve szerint döntsön a világ dolgairól, legyenek igazi érzései!
3. Az őszinte, igaz barátok, akiket sokan szeretnénk visszakapni. Emlékeztek, hogy a kobold akkor vette észre képességét, az eltüntetésre való hajlamát, amikor ráébredt arra, hogy eltüntette a szeretetet és a barátait a környezetéből?

Hányan vagytok tudatos teremtők és tisztítók, akik egyre több mindent elengedtek, kitakarítotok az életetekből, a gondolataitokból, és egyszer csak ezek elkezdenek hiányozni? A kobold sem akar már többé kobold lenni. Gondolkozzunk el ezen. Ő is a tiszta, emberi értékekre vágyik, és az sem bántja őt, ha mint csibész kobold, nem tudja majd eltüntetni többé a dolgainkat.
Ha a szívünkre tesszük a kezünket, érezzük, hogy az ember sem akar már olyan ember lenni tovább, aki ide juttatta saját magát és a világot.

Milyen érdekes ez. Tehát itt egy ,,gumicsont", egy feladat, egy ajándék Nektek Karácsonyra. Mi az a három dolog, amit szeretnétek visszakapni az életetekben azok közül, amiket a benned huncutkodó kobold eltüntetett, vagy a legszívesebben eltüntetne a világunkból?

Lejegyezte: Jakab István
Ötletadó: Horányi Ágnes

Áldott, Békés, Szeretetteljes Ünnepeket kívánunk Mindenkinek nagy szeretettel!

forrás: facebbok VNTV
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajvágási Naptár...
  2019-12-05 13:50:38, csütörtök
 
  Hajvágási Naptár 2020
Kép: Link

A hajvágás nagyon fontos, mivel minél sűrűbben vágatjuk a hajunkat, az annál jobban erősödik. Nem mindegy : azonban, hogy mikor vágatjuk a hajunkat. Ehhez nyújt segítséget a 2020-as hajvágási naptárunk is. A túl hosszú hajúaknak sokkal nagyobb mértékű a hajhullása, mivel a hosszú haj gondozása körülményesebb, jobban igénybe veszi a hajhagymákat, hajtöveket. A hajhullás bizonyos mértékig teljesen természetes folyamat, azonban ha kifejezett mértékűvé válik, legyen szó akár nőről vagy férfiról, jelentős aggodalmat okozhat. Éppen ezért érdemes tudni, milyen okai lehetnek a hajhullásnak, mit tehetünk megelőzésére, és milyen esetekben érdemes szakember segítségét kérnünk.
Naponta átlagosan 80-100 hajszálunk hullik ki, melynek következtében nem ritkul a hajunk, hiszen a kihullott hajszálak helyett újabbak indulnak növekedésnek. A hajhullás akkor okoz észrevehető hajvesztést, ha a hajhullás mértéke meghaladja az új hajszálak növekedésének ütemét, illetve, ha a hajhagymák elhalása miatt nem növekszik új hajszál.
A hajhullás okozhatja a hajtömeg ritkulását vagy kopasz foltok kialakulását, és megjelenhet csak a fejünkön, vagy akár egész testünkre kiterjedően. A hajvesztés jellege és kiterjedése utalhat a hajhullás hátterében álló okokra.
A hajhullás leggyakoribb oka az örökletes hajhullás, mely általában a férfiakat érinti, kortól függetlenül, de előfordul nők esetén is. Ilyen esetekben a kor előre haladtával, a férfiaknál típusosan a fejtetőn, valamint a hajvonal mentén kezdődik a hajvesztés, míg nőknél a hajtömeg ritkulása jellemző.

Hajhullást okozhatnak a hormonális változással járó állapotok is. Ilyen lehet a terhesség, melynek során a megnövekedett ösztrogénszint miatt következik be a hajhullás, és általában legkésőbb egy éven belül magától megszűnik, ha egészséges az anya életmódja és táplálkozása. Hajhullást okozhat még hormonális változásokon keresztül a menopauza és a jódhiányos táplálékok miatti pajzsmirigy betegségek is, de a mobiltelefonok és dect telefonok használata is hozzájárul ehhez, mindkét nemnél. Ezért kellene, ezen digitális és nem digitális elektromágneses sugárzások ellen harmonizálók használatával védekezni, jódhiány esetén pedig a prof.dr.Török Sziveszter féle kékjódot kellene használni, vagy chlorella, spirulina algákat szedni naponta a vércsoportnak megfelelően.

A hajhullás hátterében állhatnak egyes betegségek, mint például az alopecia areata nevű autoimmun betegség, mely nem csak a fejtetőn, de az egész fejen és testen haj- és szőrhullást eredményezhet a hajhagymák és szőrtüszők károsodásának következtében. Hajhullást okozhatnak a hajas fejbőr fertőzései (házi kedvenc állatok jellemző szőr-fertőzései), például a fejbőr gombás megbetegedése, a tinea capitis, mely jellegzetes, pirosas szélű, kerek kopasz foltokat eredményez.

Bizonyos gyógyszerek szedése is okozhat hajhullást, ilyenek például az egyes vérhígítók, antidepresszánsok, a szívritmuszavarok kezelésére használt béta-blokkolók, a koleszterincsökkentő gyógyszerek, egyes fogamzásgátlók, valamint a kemoterápiás szerek. Mindig olvassuk el a gyógyszerekhez mellékelt tájékozatókat, és ha kóros hajhullást tapasztalunk általuk, akkor azt azonnal jelezzük kezelő orvosunknak!

A helytelen táplálkozás okozta, vitamin- és tápanyag hiány, - elsősorban - a fehérje- és a vashiány eredményezhet kifejezett hajhullást.

A hirtelen, fokozott mértékű stressz is vezethet hajhulláshoz - egy negatív életeseményt, kifejezett testi, vagy érzelmi stressz - hatást követően akár hónapokig tartó, erőteljes hajhullás is kialakulhat, mely általában magától rendeződik, ha a stresszhelyzet megoldódik. Ha nem rendeződik, akkor meg súlyosbodhat. Ezért javasoltak a stressz-kezelő technikák, meditációk, reiki, agykontroll,, jóga, stb.

Egyes frizurák és kozmetikai készítmények is okozhatnak akár visszafordíthatatlan hajhullást. Elsősorban olyan hajviseletek okoznak problémát, melyek a hajszálak erőteljes húzása következtében azok töredezését, vagy kihullását okozzák: ilyenek a szoros copfok, kontyok és fonatok, valamint a póthaj. A hajhagymák gyulladását és károsodását okozhatják egyes hajápolási készítmények és hajfestékek, így ezek is hajhulláshoz vezethetnek. Csak jó minőségű szappanokat használjunk hajmosáshoz és ne használjunk samponokat, különösen ne ,,sls", tartalmúakat használjunk.
A hajhullás oka a legtöbb esetben örökletes, ennek megelőzésére azt mondják, hogy sajnos egyelőre nem áll rendelkezésre megfelelő módszer, pedig van több is! A vércsoport szerinti vegetáriánus, glutén-, laktóz- és glukózmentes táplálkozás, ha betartjuk a helyes ételtársítási szabályokat és étkezési sorrendeket (dr.O.Z.A.Hanis módszerek -www.mazdaznan.hu-). Ha nem úgy gondozzuk a fejbőrünket és hajunkat, mint az őseink, hanem megfelelő módon ápoljuk, akkor megelőzhető az örökletes hajhullás is!
A hajhullás egyéb okainak megelőzésére azonban a következőket tehetjük:
A Hold Naptár szerint vágassuk mindig a hajunkat, mert ez által erősödnek a hajhagymáink és kevesebb lesz a hajhullásunk is!!!!
Fogyasszunk vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében gazdag, változatos étrendet! Csak sajnos ma ételeink egyre kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ezért pótoljuk azokat jó minőségű táplálék kiegészítőkkel.

Próbáljuk csökkenteni a mindennapi stresszt! Ehhez javasolt a B-Complex vitaminok, az E-vitamin, és az Omega 3-zsírsavak mindennapi fogyasztása

Figyeljünk oda a hajápolásra: használjunk nagy lyukú hajkefét, fejbőrt kímélő hajápolási termékeket, és ha lehet, kerüljük a hajfestéket, hajpótlást, hajformázó eszközöket!
Figyeljünk oda a frizura készítésekor: kerüljük a szoros copfokat és fonatokat!
Ne húzkodjuk, csavargassuk a hajunkat, és ne dörzsölgessük, vakarjuk a fejbőrünket!
Igyekezzünk kerülni azokat a gyógyszereket, melyek hajhulláshoz vezethetnek. Jelezzük orvosunknak, ha úgy érezzük, hogy valamelyik gyógyszer szedése miatt megnövekedett a hajhullás.
Kerüljük a dohányzást!
A hajkorona állapota tehát sok mindent elárul a ,,gazdájáról", ugyanis betegség, terhesség, hormonális problémák, környezeti hatások miatt hosszabb-rövidebb ideig erősödhet a haj hullása, de lehet tartós is ez a hatás, ha az adott problémák is tartósan fennállnak (pl.: bél-betegségek, védelem nélküli mobil telefonálás), de lehet végleges is, ha a hajhagymák véglegesen is károsodtak, ezen hatások következtében. A Hold-állások és Hold-fázisok hajvágásra, hajnövekedésre, hajhagymák erősítésére való hatását már az ókorban is megfigyelték és ismerték. A megfigyelés alapján a Hold, Oroszlán jegyben való tartózkodása idején vágott haj erősíti a hajat és a hajhagymákat, s különösen erős ez a hatás, ha a Hold, növő Hold-fázisban van, ami februártól augusztusig tart. Az ilyenkor levágott bármely testszőrzet is erősebb lesz, tehát a bikini vonalat, szemöldököt ne ilyen napokon igazítsák fazonra a hölgyek, s ne végezzenek hónalj szőrtelenítést sem, a férfiak pedig ne ilyen napokon vágják a fül- és orr-szőrzeteiket.

A Hold, Szűz jegyben való tartózkodása is erősítő hatással van a hajra és a szőrzetre is, melyet szintén alátámasztanak a sok ezer éves megfigyelések és tapasztalatok, mely megfigyeléseket a modernkori fizikai-, biofizikai-, kvantumfizikai- és biokémiai kutatások is igazolnak, igazoltak illetve alátámasztanak, megerősítenek. Érdekesség ebben még az is, hogy a Hold a különböző fázisaiban és a különböző csillagászati jegyekben való tartózkodásai alkalmával nüansznyi, azaz minimális eltérésekkel, de másképpen hat a világóceánok és világtengerek ár-apály jelenségeire is, s ezek a jelenségek ilyen nagyságrendekben jobban mérhetőek és jobban dokumentálhatóak, mint az emberi hajhagymáknál. Tehát ha hisz benne valaki, ha nem, testünkre is hatással vannak a kozmoszban lejátszódó folyamatok, jelenségek és hatások, s így különösen a Földünkhöz legközelebb lévő és keringő Hold hatásai a Földre és a Földön lévő valamennyi élő- és élettelen dologra, és tényezőkre. Szűz jegyben a Hold nemcsak erősíti a hajat és hajhagymákat is, hanem ha valaki ilyenkor készíttet hullámos frizurát, vagy tartós hullámot, akkor szebb lesz a frizura és tovább megőrzi a haj a formáját és a szépségét. Ez a hatás különösen igaz, ha a Hold, növő Hold-fázisban tartózkodik a Szűz jegyben.

Ha valaki Tirolban jár, akkor megfigyelheti, hogy ott az emberek, különösen a férfiak nem kopaszok! Aki ott kopasz, arról tudják, hogy vagy nem odavalósi, vagy odavalósi, de nem a Hold megfelelő állása szerint vágatja a haját. Nagyon érdekesek a fodrászok is. Amikor a Hold Rák jegyben jár, alig van vendégük, vagy ki sem nyitnak, amikor viszont Oroszlán és Szűz jegyekben van a Hold, akkor, amíg van vendégük, addig vannak nyitva, még ha éjjel 01 óra van, akkor is.

A kedvező, 2020.évi hajvágási időpontoknál, az ,,A" pontnál lévő időpontokban van a Hold, Oroszlán jegyben való tartózkodása, és ilyenkor gyorsabban és erősebben nő a haj, s ezért nem lesz olyan tartós a frizura, de erősebb lesz a haj.. A ,,B" pont alatt a Hold Szűz jegyben való tartózkodásának ideje van megadva, és ilyenkor szintén erősíti a hajat, és hajhagymákat, de nem nő olyan gyorsan, ha ekkor vágják le, de tartósabb lesz a dauer, vagy a más eljárással kialakított frizura.

A kedvező, 2020.évi hajvágási időpontoknál, ,,A" pont alatt a Hold, Oroszlán jegyben való tartózkodása, a ,,B" pont alatt a Szűz jegyben való tartózkodásának ideje van megadva.

A/. Január 11-én 14 órától január 13-án 15 óráig
B/. Január 13-án 15 órától január 15-én, 16 óráig

A/. Február 07-én 23 órától Február 10-én 00 óráig
B/. Február 10-én 00 órától Február 12-én 01 óráig

A/. Március 06-án 16 órától Március 08-án 12 óráig
B/. Március 08-án 12 órától Március 10-én 11 óráig

A/. Április 02-án 20 órától Április 04-én 23 óráig
B/. Április 04-én 23 órától, Április 06-án 23 óráig

A/. Április 30-án 03 órától Május 02-án 07 óráig
B/. Május 02-án 07 órától Május 04-én 09 óráig

A/. Május 27-én 08 órától Május 29-én 13 óráig
B/. Május 29-én 13 órától Május 31-én 16 óráig

A/. Június 23-án 15 órától Június 25-én 19 óráig
B/. Június 25-én 19 órától Június 27-én 22 óráig

A/. Július 20-án 22 órától Július 23-án 02 óráig
B/. Július 23-án 02 órától Július 25-én 06 óráig

A/. Augusztus 17-én 08 órától Augusztus 19-én 10 óráig
B/. Augusztus 19-én 10 órától Augusztus 21-én 11 óráig

A/. Szeptember 13-án 18 órától Szeptember 15-én 21 óráig
B/. Szeptember 15-én 21 órától Szeptember17-én 21 óráig

A/. Október 11-én 03 órától Október 13-án 05 óráig
B/. Október13-án 05 órától Október15-én 08 óráig

A/. November 07-én 08 órától November 09-én 14 óráig
B/. November 09-én 14 órától November 11-én 17 óráig

A/. December 04-én 14 órától December 06-án 21 óráig
B/. December 06-án 21 órától December 09-én 01 óráig

A/. December 31-én 20 órától 2021. Január 03-án 02 óráig
B/. 2021. Január 03-án 02 órától Január 05-én 09 óráig

Azt megjegyzésként kell írnom, hogy a hajat erőteljesen roncsoló festés, dauer, vasalás, formázóhab, és hasonló beavatkozások esetén nem várható el olyan tökéletes hatás még ezeken a napokon sem. Mindenesetre az ilyen beavatkozásokat használóknál is jelentkezik a pozitív hatás, de nem olyan meghatározóan, mint azoknál, akik nem roncsolják valamilyen beavatkozással a hajstruktúrájukat. Ugyanez vonatkozik a klóros csapvízben, vagy ilyen csapvízzel való hajmosásra is. Az esővíz a legjobb a természetes hajmosásra, de más vizek is csak akkor jók, ha legalább klór mentesítjük, a fej- és hajmosó csapi és egyéb vizeket, akkor már sokat tettünk azért, hogy még erősebb legyen a hajunk. Az energetizált ro.víz (ro = reverz ozmózis, azaz magyarul: fordított ozmózisos eljárással tisztított víz!) a legjobb a hajmosására és hajöblítésre, ami minden évszakban elérhető, (újabban ,,Kávéfőző víz" néven bioboltokban két literes kiszerelésben árusítják!) de ha havat olvasztunk fel és azt megfelelő hőmérsékletűre felmelegítjük, akkor azzal is sokat tettünk fejbőrünk és hajhagymáink egészségéért.

Lehetőleg természetes eljárással készített valódi növényi illatokat tartalmazó szappanokkal mossunk hajat és ne használjunk, szódium- lauril-szulfát, vagy szódium-laureth-szulfát tartalmú (-sls - megjelölés az összetevők között), szappanokat, samponokat, és tusfürdőket, mert azok nagyon ártanak a hajhagymáknak, a fejbőrnek és a hajszálaknak, még akkor is, ha a Hold állásának megfelelő időpontokban mossuk hajunkat!

Sokan nem is gondolják, hogy a mobil-telefonálás is negatív hatással van a hajhagymákra. Ha lehet vezetékes telefonálásokkal intézzük el az ügyeinket és mobillal 20 másodpercnél tovább ne telefonáljunk, vagy ha mégis szükséges a hosszabb telefonálási idő, akkor jobb, ha EMF-harmonizálóval látjuk el a készüléket (EMF = Energia-Modulációs-Frekvencia), ami 95 %-ban ártalmatlanítja a mobil káros sugárzásait. Ugyanez vonatkozik a lakásban lévő Wi-Fi sugárzásokra is, melyeket csak úgy tudunk kiváltani, ha vezetékes csatlakozással használunk minden számítógépet, laptopot, notebookot, stb.. A lakásban bekapcsolt mikrohullámú sütő sugárzása is hasonló hatással van a hajhagymákra. A mikrohullámú sütő működésekor a készülékből kijövő sugárzást az egész lakásban és még a lakáson kívül is mérni lehet!!

A népi gyógyászat tapasztalata, hogy, ha valaki naponta mos fejet este, akkor az is élénkebbé teszi a hajhagymák működését, főleg, ha hajmosás után hideg-vizes öblítést alkalmazunk. Még hatásosabb a haj erősítésére napi szinten az is, ha valamilyen vitaminos hajszesszel ( Kräuter-Haarwasser, Birkenwasser, Herba Arvit, Vitanol C, stb.) bedörzsöljük a fejbőrt, reggelente a frizura igazítása előtt. Tilos hajmosás után és hajszeszezés után hajat szárítani hajszárítóval forró levegővel!! Csak a szobahőmérsékletű levegővel való hajszárítás megengedett minden hajmosásnál, hajszeszezésnél, frizura-igazításnál.

A cink, a réz, a szelén, a magnézium, a vas, a króm, a C-vitamin, a B-Complex vitamin, a kollagén- és a hyaluronsav tartalmú, stb.. táplálék-kiegészítők is javítják a hajhagymák működését, s erősítik a hajat és a fejbőrt. A cink és réz különösen jó hatású, ha kolloid formában van külsőleg és belsőleg is alkalmazva, de lehet pumpás üvegből is a fejbőrre, hajra fújni, közvetlenül hajmosás után, vagy bármikor a nap során, csak ügyelni kell hogy a hajhagymák ne hűljenek meg. Az arany kolloidnak is van erősítő hatása a hajra, mindkét formában (külsőleg is és belsőleg is) alkalmazva. Az említett kolloidokat azokra a test szőrzetekre, melyeket nem szeretnénk erősíteni, külsőleg ne használjunk!
Többen panaszkodtak az évek során, hogy minden hajvágást a Hold-állásának megfelelően végeznek, és mégis hullik a hajuk. Ez azért van, mert nincs sem a vékonybeleikben, sem a vastagbeleikben megfelelő hasznos bélbaktérium flóra, vagy ha van is flóra ideiglenesen, az nem marad meg, mert hiányzik a hasznos bélbaktériumoknak, azaz a probiotikumoknak, a megfelelő táplálékuk, a prebiotikum, melynek hiányában csak ideig-óráig maradnak életben a beleinkben a hasznos bélbaktériumok. Sajnos ma sok olyan probiotikum van forgalomban, amely nem tartalmaz prebiotikumot, ezért csak rövid ideig tudnak hasznára válni a szervezetünknek, de csak akkor, ha helyes időpontban szedi valaki. Sokan étkezés közben, vagy étkezés végén veszik be a probiotikumokat, melyekből sajnos a belekbe már alig, vagy egyáltalán nem jut belőlük, ugyanis a gyomorsavnak (HCl) van egy fertőtlenítő funkciója a gyomorban és az nem tesz különbséget hasznos és haszontalan, azaz jó és rossz baktériumok között, mert mindegyiket elpusztítja a fertőtlenítés során. Akkor helyes a bevétele a pro- és prebiotikumokat egyaránt tartalmazó, kapszulával védett bélflórát pótló készítményeknek, ha azokat étkezés előtt 15-30 perccel veszik be, megfelelő tiszta vízzel (ro. vagy desztvíz), mert így hamar a belekbe kerülnek és a gyomorsav nem tudja megbontani a védő-kapszula burkát, amely a belekben az emésztés során nyílik meg és engedi a hasznos bélbaktériumokat a beleinkbe. Ha valaki így szedi be a pro- és prebiotikumokat, akkor ezzel is sokat tesz a hajhullásának megállításáért, a hajhagymák megerősítéséért. Ma csak két olyan jó és megfelelő bélbaktérium kapszulákat lehet kapni a kereskedelemben, amelyek megfelelő arányban tartalmazzák a vékony- és vastagbél hasznos bélbaktériumait és ezeknek a tápanyagait is a prebiotikumokat. Az egyik terméket a Cali Vita cég forgalmazza Probio Balance néven és csak MLM-es forgalomban kapható, a másikat a Vitamin Station cég forgalmazza ProbFlora néven, amely a legtöbb bioboltban és patikákban is kapható. A Hold-állásnak megfelelő időpontban végzett hajvágás és a folyamatosan, szünet nélkül szedett, pro- és prebiotikumokat egyaránt tartalmazó táplálék-kiegészítők megfelelő időben való szedése, csodát tesz a fejbőrrel, a hajhagymákkal és a hajkoronánkkal, s ezáltal ismét visszaerősödhetnek és sa hajhagymáink és hajszálaink.
Verőce, 2019. december 04.
Készítette:'Dr.Weixl-Várhegyi László mérnök-radiesztéta, feltaláló, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta, természet-, alternatív-, népi- és hajgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesülete tagja,

forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 10 db bejegyzés
Összes: 361 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10
  • e Hét: 10
  • e Hónap: 1938
  • e Év: 7954
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.