Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lapos has nyárra
  2009-04-20 09:46:14, hétfő
 
  Lapos has nyárra 3 lépésben
Bakos Zsuzsanna - Wellness magazin
2009. 04. 17.
A nadrág övrésze felett kibuggyanó hájacska nemcsak a tükörben mutat rosszul, azt is bizonyítja, hogy nem törődünk eleget magunkkal és az egészségünkkel. Háromlépcsős programunk segítségével nyárra eltüntetheted a nemkívánatos pocakot!




A hasunk az erőközpontunk - tartják a japánok. Ennek ellenére általában harcban állunk ezzel a testrészünkkel, főleg, amikor kedvenc nadrágunk felső gombját egyre gyakrabban kell kigombolnunk. Ráadásul a hasi elhízás növeli a szív- és anyagcsere-betegségek, a magas vérnyomás, a kóros vérzsírszint, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Vágj bele a programunkba, hogy csökkentsd hasi körméretedet!

1. lépcső: Indítsd be a zsírégető folyamatokat!

Kutatások szerint, ha mindennap csupán 20 percet áldozunk arra, hogy a szabadban gyalogoljunk, már négy hét alatt 2,5 centivel karcsúbb lehet a körméretünk. A flott gyaloglás, vagyis a walking az egyik leghatékonyabb módszer a zsírégetés beindítására. Ha a gyaloglást túl unalmasnak találod, választhatsz más aerob mozgásformát is. Ez lehet kocogás, úszás, kerékpározás, görkorcsolyázás, tánc, aerobik, vagy kardiogépek használata a fitneszteremben. A rendszeres aerob sport hatására szervezeted egyre hamarabb nyúl majd a zsírraktárakhoz, ez kiemelten igaz, ha még reggeli előtt iktatod be az edzést. Az aerob mozgás a hasizmaidat elrejtő zsírpárnák első számú ellensége, ráadásul ha rendszeresen végzed, a növekvő izomhányadnak köszönhetően nyugalmi állapotban is több kalóriát égethetsz el. A kardiotréning végén mindig nyújtsd meg az igénybe vett izmokat, és kezdj neki a hasizom erősítésének!

2. lépcső: Jöhetnek a hasizom-gyakorlatok!

Gyakran végzel hasizom-gyakorlatokat, mégsincs látszata? Ez azért van, mert a hasazástól formálódhat ugyan a hasizom, ám a zsírréteg ettől még nem tűnik el! Ahhoz, hogy hatékonyan végezd a gyakorlatokat, és erőfeszítéseidet siker koronázza, figyelj oda az alábbiakra is:
- Mielőtt belevágnál a gyakorlatokba, 20-30 percen át végezz kardioedzést!
- A sorozatok között mindig tarts ki szüneteket!
- Fontos, hogy rögzítsd a derekad, ne emelkedjen el a talajtól a gyakorlatok végzése közben!
- Ügyelj a helyes légzésre! Haspréseknél mindig a préselés szakaszában fújd ki a levegőt, légzésed üteme pedig egyezzen meg a gyakorlat végrehajtásának ütemével. Ez alól csak a pilates gyakorlat (4. gyakorlat) jelent kivételt, amelynél speciális légzést kell alkalmaznod.







1. Alkartámaszos fekvőtámasz
Ereszkedj négykézlábra, majd nyújtsd mindkét lábadat hátra, és helyezkedj alkartámaszba. Figyelj rá, hogy a hátad egyenes maradjon, és próbáld meg 15-20 másodpercig megtartani a pozíciót anélkül, hogy a csípődet lejjebb engednéd. Nemcsak a hasat, de a popsit és a hátat is erősíti a gyakorlat.
Ismétlésszám: 4 (30 másodperces szünetekkel)

2. Hasprés nyújtott lábbal
Feküdj a hátadra, lábaidat emeld fel derékszögig. Karodat nyújtsd mellső középtartásba, és a levegő kifújásával emeld el a lapockád a talajtól, mintha meg akarnád érinteni a lábujjaidat, majd belégzéssel térj vissza a kiinduló helyzetbe. Ügyelj rá, hogy a derekad végig a talajon maradjon, mintha oda tapasztották volna, és az álladat se szorítsd a mellkasodhoz.
Ismétlésszám: 4x8

3. Térdhúzás fekvésben
Feküdj a szőnyegre, karjaidat tartsd szorosan a tested mellett. Egyik térded húzd a mellkasod felé, a másikat emeld kb. 20 centivel a talaj fölé, majd kezd el váltogatni őket, vagyis az egyik mindig nyújtva legyen, a másik pedig hajlítva.
Ezúttal nincs szünet, egyszerre végezd el az 40 ismétlést.
Ismétlésszám: 4x10

4. Felgördülés
Az alábbi pilates gyakorlat is szépen formálja a hasizmokat.
Feküdj a hátadra, zárd össze a lábaidat, karjaidat tedd kinyújtva a tested mellé. Emeld mellső középtartásig a karod, majd belégzéssel gördülj fel csigolyáról csigolyára, úgy, hogy karjaid a képen látható módon előre mutassanak. Amikor felérkeztél ülésbe, kezdd el kifújni a levegőt, közben még kicsit hajolj előre, ügyelve arra, hogy a hasad mindvégig behúzva maradjon, mintha a gerincoszlopodhoz közelítenéd, törzsedet pedig ne ejtsd előre. Ezután belégzéssel szép lassan gördülj vissza a kiinduló helyzetbe, majd fújd ki a levegőt. A gyakorlat végzése közben összpontosíts a gerincoszlop fel- és legördülő mozgására.
Ismételd meg hatszor!

Végezetül nyújts!
Ha nem akarsz kellemetlen izomlázzal küzdeni, ne feledkezz meg a nyújtásról sem!
Feküdj a hasadra, lassan helyezkedj alkartámaszba, úgy, hogy a karod nagyjából derékszöget zárjon be. Lábaid legyenek zártak, törzseddel pedig nyújtózz felfelé, amennyire csak tudsz. Tartsd ki ezt a pozíciót 30-40 másodpercig!

3. lépcső: Egyél a jó emésztésért!

Ha általában hasra hízol, akkor az alma testalkattípusba tartozol. Ez jórészt genetikai örökség, ám a rendszeres edzésen kívül a táplálkozással is tehetsz azért, hogy hasad feszesebb legyen. - Bánj óvatosan a puffasztó ételekkel! Különösen a hüvelyesek (a bab, a borsó), a káposzta, a hagyma és a cukros üdítők veszélyesek. Ezek az élelmiszerek nagy arányban tartalmaznak nehezen emészthető szénhidrátokat. Fontos, hogy rágj meg mindent alaposan, és igyál sok folyadékot!


A témáról bővebben a Wellness magazin májusi számában olvashatszt!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: erőfeszítéseidet, testalkattípusba, fitneszteremben, zsírraktárakhoz, görkorcsolyázás, végrehajtásának, szénhidrátokat, egészségünkkel, táplálkozással, testrészünkkel, kialakulásának, leghatékonyabb, erőközpontunk, kardiotréning, eltüntetheted, középtartásig, izomhányadnak, középtartásba, gyakorlatokba, alkartámaszos, összpontosíts, gyakorlatokat, cukorbetegség, alkartámaszba, mellkasodhoz, gyalogoljunk, tapasztották, kigombolnunk, beindítására, vérzsírszint, rendszeresen, folyamatokat, programunkba, gerincoszlop, körméretedet, haspréseknél, nadrág övrésze, tükörben mutat, nemkívánatos pocakot, erőközpontunk –, hasi elhízás, magas vérnyomás, kóros vérzsírszint, cukorbetegség kialakulásának, zsírégető folyamatokat, szabadban gyalogoljunk, flott gyaloglás, egyik leghatékonyabb, zsírégetés beindítására, rendszeres aerob, aerob mozgás, hasizmaidat elrejtő, Bakos Zsuzsanna,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szívem tiéd  Fehér virág  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Sose bánj semmit  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Facebookon kaptam  Esti kép  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einstein gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Fehér virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png nő  Hazára minden embernek szükség...  Nem méltó hozzád  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Radikális szeretet  Nevem  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  Irgalom és ítélet  Png virág  Alázat  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Alázat  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
nadrág övrésze, tükörben mutat, nemkívánatos pocakot, erőközpontunk &#8211, hasi elhízás, magas vérnyomás, kóros vérzsírszint, cukorbetegség kialakulásának, zsírégető folyamatokat, szabadban gyalogoljunk, flott gyaloglás, egyik leghatékonyabb, zsírégetés beindítására, rendszeres aerob, aerob mozgás, hasizmaidat elrejtő, növekvő izomhányadnak, kardiotréning végén, igénybe vett, hasizom erősítésének, hasazástól formálódhat, zsírréteg ettől, sorozatok között, gyakorlatok végzése, helyes légzésre, préselés szakaszában, gyakorlat végrehajtásának, pilates gyakorlat, hátad egyenes, pozíciót anélkül, csípődet lejjebb, levegő kifújásával, kiinduló helyzetbe, derekad végig, talajon maradjon, tested mellett, mellkasod felé, másikat emeld, talaj fölé, egyik mindig, másik pedig, alábbi pilates, tested mellé, képen látható, hasad mindvégig, gerincoszlopodhoz közelítenéd, gyakorlat végzése, gerincoszlop fel-, karod nagyjából, pozíciót 30-40, alma testalkattípusba, rendszeres edzésen, puffasztó ételekkel, cukros üdítők, élelmiszerek nagy, témáról bővebben, erőfeszítéseidet, testalkattípusba, fitneszteremben, zsírraktárakhoz, görkorcsolyázás, végrehajtásának, szénhidrátokat, egészségünkkel, táplálkozással, testrészünkkel, kialakulásának, leghatékonyabb, erőközpontunk, kardiotréning, eltüntetheted, középtartásig, izomhányadnak, középtartásba, gyakorlatokba, alkartámaszos, összpontosíts, gyakorlatokat, cukorbetegség, alkartámaszba, mellkasodhoz, gyalogoljunk, tapasztották, kigombolnunk, beindítására, vérzsírszint, rendszeresen, folyamatokat, programunkba, gerincoszlop, körméretedet, haspréseknél, mozgásformát, köszönhetően, erősítésének, ismétlésszám, négykézlábra, segítségével, háromlépcsős, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 563 db bejegyzés
e év: 2897 db bejegyzés
Összes: 128127 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 12736
  • e Hét: 47050
  • e Hónap: 100722
  • e Év: 378947
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.