|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2018-07-17 19:04:40, kedd
|
|
|
Mascarponés-málnás pohárkrém
Hozzávalók
50 dkg málna
20 dkg mascarpone
1 doboz málnás joghurt
10 dkg tejszínhab
3 ek málnalekvár
20 dkg édes keksz
Elkészítés
A friss málna 2/3-át villával finoman összetörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a málnás joghurtot, a felvert tejszínhabot és a málnalekvárt, majd összekeverjük.
Az édes kekszet összetörjük, és poharakba adagoljuk. Rákanalazzuk a málnakrémet, és a maradék málnával díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-07-17 14:10:51, kedd
|
|
|
Epres joghurtfagyi gép nélkül
Hozzávalók
kb. 20 db citromfűlevél (elhagyható)
40 dkg görög joghurt
5 dkg méz
2,5 dl habtejszín
25 dkg eper
Elkészítés
A citromfűlevelet nagyon finomra vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal és a mézzel. A tejszínt keményre felverjük, és a habot a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy hosszúkás 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, vagy a formából tálra borítjuk és felszeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-07-17 14:08:26, kedd
|
|
|
Kávés granita
Kávés granita, a legjobb szicíliai frissítő
Hozzávalók
5 dl víz
3 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl erős kávé
Elkészítés
A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm) öntjük, hozzáadjuk a fekete kávét, és összekeverjük.
A keveréket teljesen kihűtjük, majd a fagyasztóba tesszük. Óránként megkapargatjuk a tetejét egy villa segítségével. A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet. Ezután tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2018-07-17 14:00:35, kedd
|
|
|
Villámgyors málnafagyi
Hozzávalók
20 dkg fagyasztott málna
1 dl tejszín
1/2 db citrom leve
folyékony édesítőszer vagy méz
Elkészítés
A fagyasztott málnát turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és a citrom kifacsart levét. Ízlés szerint meglocsoljuk édesítőszerrel vagy mézzel, és összeturmixoljuk. Poharakba adagoljuk, és azonnal fogyasztjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: JEGES DESSZERTEK - NYALÁNKSÁG |
|
|
|
|
|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2019. Május
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
188 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 690
- e Hét: 7431
- e Hónap: 17784
- e Év: 77037
|
|
|