Regisztráció  Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 5-ös (Merkúr: Szűz: Föld) 6-os 8-as (Nap: Oroszlán: Tűz) 9-es Képes vagyok rá, ura vagyok a helyzetnek. Nem vitatkozok. Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 111 
Fallout 4 - Charge! - Eposz
  2017-08-31 20:14:31, csütörtök
 
 Bugle Calls Of The US Army - Reveille, Assembly, To Arms, Calvary Charge
Bugle Calls Of The US Army - Every Bugle Call
The Bugle Repertoire [Fallout 4]
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak Egy Újabb Veszélyes Hulladék
  2017-08-24 05:47:31, csütörtök
 
  Blind Myself - Veszélyes Hulladék
Link

Mert nincsen benne lélek
És nincsen benne vér
Nincsen benne gondolat
És soha nincs benne érv

Mert nincsenek rajta rések
És nincsenek rajta csíkok
Csak mindenfelé aránytalanul
Eltorzított síkok

Mert nincsen benne semmi
Hiába kerestem
Nem találtam semmit
Ami nem értéktelen
A szeméttenger alján
Csupa érdektelenség
Veszélytelennek tűnő
Veszélyes hulladék

Nincsen benne föld
És nincsen benne sár
Nincsen benne salakanyag
Se rugalmas állomány

Mert nincsenek benne gázok
És nincsenek benne rácsok
Csak mindenfelé elmélyülő
Betemetetlen árkok

Vigyázz most magadra
A melléktermék mindig rád rohad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Bálint - Fordított Világ
  2017-08-23 20:16:24, szerda
 
 


Tóth Bálint - Fordított Világ
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hot Shots! Part Deux
  2017-08-23 19:45:02, szerda
 
  Eposz komment:
Ha analógiaképpen szemléltetni szeretném minden "vallásban is" tevékenykedő sötétebb energiák tevékenységét is, akkor valami ilyesmit kaphatunk, képi megjelenítés világában is. Persze az ember lelkivilága és az azt befolyásoló erők tehetnek róla, hiszen a vallások egyes rítusait és dogmáit részben emberek írják részben meg nem, hanem a szellemi. Van két fél ugye, vagy két nagy tömb akik bizonyos részben ellentétes ideológiájuk miatt hadakoznak egymással. De! Mivelhogy mind a ketten erőszakot alkalmaznak egymás ellenében így, az már nem lehet tiszta minőség, maradjuk ennyiben. Az erőszak is egy ideológia. Azt is meglehet figyelni hogy a két hadakozó fél valójában nem árt egymásnak itt még, úgy se hogy lövik egymást, de a nyuszi azonnal megsemmisül, ahogy rálőnek...


Duracell nyuszi:
- Állandóan menni... és menni... és menni... Semmi sem tart tovább...

Hm... Micsoda filozófus nyuszi. Abban is igaza (lett volna, ha hagyták volna végigmondani) van, hogy az energia nem vész el csak átalakul. A fekete humor az egészben az, hogy ez tényleg egy aranyos nyuszi, amikor a két hadakozó fél megpillantja őt, ugye a tiszta minőséget, azonnal szétlövik. Mind a ketten. Így kell ezt csinálni. Mármint bizonyos szemszögből nem így kéne, de a sötét program szemszögéből pontosan így kell. Sok vallásgyakorlóval is így van ez, ha az egyiknek nem tetszik a másik vallása, például. Analógia gyanánt rengeteg ellentétből adódó konfliktus esetében is így van. Zéró tolerancia.
Duracell nyuszi:
- Óh!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luciferi Lázadás - IV.
  2017-08-23 16:11:55, szerda
 
 


Ami a töri könyvből kimaradt
Link

Eposz komment: Összefüggések keresése a "mesékkel"

Palpatine (Sötét Pápa): "Ismerlek téged. Én tudom érezni a haragodat. Ez koncentrációt ad neked... erősebbé tesz téged."

"Eközben Lucifer és csapata, misztérium iskolája, hűvös távolságtartással és nyugalommal szemlélte a két erő küzdelmének alakulását (Mihály és Rigeliek küzdelmét). Majd annyira lenyűgözte ez a dráma, a dualitás drámája, hogy elkezdte felépíteni erőit, mindkét oldalon! A fény és a sötétség harcaiban, mert az volt az érdeklődés középpontjában, hogy ki fogja megnyerni a küzdelmet, látni akarta a győzteseket, de mindazt amit látott a harcokban, az a könyörület hiánya volt."

Lucifer: arra tanította katonáit (fizikai síkon is), hogy a harcmezőn nyomják el érzéseiket, és legyenek kemények, és okozzanak szenvedést és nyomorúságot másoknak.

Mihály: viszont arra tanította katonáit (fizikai síkon is), hogy szenvedélyesen harcoljanak, és így kerekedjenek fölül a sötét erőkön.

Eposz komment: "Szenvedélyesen"? Az mit is akarna takarni? Dühvel és haraggal? Hm...

Star Wars és a Római Birodalom

Sheev Palpatine, Sith nevén Darth Sidious, a Galaktikus Köztársaság utolsó főkancellára és a Galaktikus Birodalom első császára volt. A kettők uralmának törvényét követve Sith nagyúr is volt, akit a legerősebbek és leghatalmasabbak között tartottak számon. Palpatine képes volt megalapítani saját birodalmát tökéletes részletességgel kidolgozott tervével, amely magába foglalta a klónok háborúját, ezt az egész Galaxist felperzselő konfliktust amely több milliárd értelmes lény életébe került. Palpatine maga vezette a Galaktikus Köztársaságot és titokban a Független Rendszerek Konföderációját is. Így volt képes évekkel meghosszabbítani a csatározásokat és így szerzett magának egyre több jogosítványt és egyre nagyobb hatalmat a Galaktikus Szenátustól - törvényes szavazások útján.

Amikor kancellári hatalma a csúcsán volt és megközelítette a diktátorokét, Palpatine átszervezte a Köztársaságot az első Galaktikus Birodalommá és magát császárrá nevezte ki. A Galaxis imperializációjával, Palpatine császár korlátlan uralmat szerzett a fajok ezre felett és megteremthette a történelem egyik legerősebb hadseregét. Tizenkilenc éven keresztül Palpatine uralmát kevesen kérdőjelezték meg, amíg elégedetlen szenátorok maroknyi csoportja meg nem alapította a Lázadók Szövetségét. A Galaktikus Polgárháború éveken át tartott, de YU 4-ben megölték Darth Vadert, Sith tanítványát, aki végül beteljesítette a róla szóló jóslatot az endori csatában és egyensúlyt hozott az Erőben. Ez azonban még nem jelentette a Birodalom végét.

Palpatine szelleme a Byssre utazott, ahol egy előre elkészített klóntestben éledt újjá. Hat évvel első, endori halála után, Palpatine erős ellentámadást indított az Új Köztársaság elpusztítására. A kezdeti sikerek ellenére terve nem sikerült, mivel az új köztársaságiaknak sikerült végleg elpusztítaniuk őt.

Életrajz

Fiatalkora

Az életrajzi adatok Palpatine gyerek- és fiatalkoráról nehezen elérhetők. A származására, legközelebbi családtagjaira és a nevelésére vonatkozó információk a Birodalom kikiáltása után rejtélyesen eltűntek. Az általános vélekedés szerint ezeket a feljegyzéseket megsemmisítették, hogy titokban tartsák Sith mivoltát. Egy másik elmélet azt állítja, hogy soha nem is született Palpatine nevezetű ember a Naboon, hogy Sidious nagyúr Sithté válása előtti énje teljesen felfedhetetlen, és hogy Palpatine alakját csak azért találta ki, hogy beléphessen a politika világába.

Szülőhely

Palpatine a Naboon született, egy bolygón ami a Chommell szektor egyik holtága volt a Középső Perem Vidékein. Szívesen tünteti fel szülővárosának Theedet, a Solleu-folyó parti települést, de nem bizonyos, hogy valóban itt született.

Család

Palpatine szüleinek neve soha nem derült ki, de mivel magát nemesnek mondta, valószínű ők is nemesek lehettek. Egyedüli gyerek volt, egy távoli unokahúggal Ederlathh Pallopidesszel, ami azt feltételezi, hogy legalább egy hozzátartozója volt, akinek sem a neve, sem a neme nem ismert.

Darth Plagueis és Darth Sidious

Első találkozás

Amilyen nehéz Palpatine gyerekkoráról információt szerezni, a körülmény, hogyan vált Sithté még rejtélyesebb. Még az ok, amiért Palpatine felfigyelt a Erő Sötét Oldalára is teljes rejtély. Elegendő az, hogy valahogy az Erő-érzékenysége elkerülte a Jedi Rend figyelmét, nem úgy Darth Plagueisét, a Sith muun Sötét Lordját.

Szövetség

A Sith ősi egyezménye volt, hogy aki Sith tanítvány akart lenni, annak egy hozzá közelállót kellett megölnie, hogy jelezze elkötelezettségét a Sith ügy iránt. Bár semmilyen pontos információ nem áll rendelkezésre, hogy ez a gyilkosság Palpatine esetében is megtörtént volna, de biztosra vehetjük, hogy Darth Plagueis a hagyományokat betartatva arra utasította az ifjú Palpatinet, hogy tegye meg. Az a tény, hogy Sidious is hasonló tettre kényszerítette tanítványait (Darth Maul majdnem megölte mesterét, Darth Tyranus megölte legközelebbi barátját Sifo-Dyast, Darth Vader először Mace Winduval, majd sok Jedi fiatallal végzett) valószínűsíti, hogy ő maga is tett hasonlót. Bár lehet, hogy a gyilkosság akkor történtt meg, mikor Palpatine, álmában meggyilkolta mesterét.

Beavatás

Miután Darth Plagueis érdemesnek tartotta az ifjú Palpatinet, hogy Sith váljon belőle, formálisan beavatta a kultuszba. A korábban tapasztalt beavatási szertartások alapján a következők történtek: a beavatandó tanítvány fél térdre helyezkedett, hogy megalázkodjon leendő mesterének; a tanítvány elkötelezte magát a mesterének, a mestere tanításainak és a Sith Rend követésének; a mester igazolta, hogy a beavatandó a sorsát a Sith Rend kegyeibe önszántából adja. Miután ez megtörtént a tanítvány megkapta a Sith Sötét Lordja címet és a Sith hagyományokhoz méltóan egy nevet választott magának. Mivel Darth Plagueis hagyománytisztelő volt, valószínű, hogy Palpatinet is egy hasonló szertartás keretében avatták Sithté.

Darth Bane idejétől számítva a Sith nevek a Darth előtaggal kezdődtek, mely inkább volt cím, mint név. Sok szempont állt fenn a második név megválasztásánál. Az egyik az volt, hogy a mester kapcsolatba lépett a Sötét Oldallal, hogy megkérdezze, melyik név legyen alkalmas. Nem tudni, mi volt az oka Plagueis döntésének, de ő döntötte el, hogy attól a pillanattól fogva Palpatine neve Darth Sidious lett.

Tanítvány-idők

Darth Sidious tanítványkodása több évtizedet tett ki, bár pontos adataink nincsenek, mikor kezdődött vagy ért véget. Plagueis Darth Bane hagyományai szerint oktatta Sidioust.

Darth Plagueis holocronjai

Sidious kiképzése során Darth Plagueis megengedte a tanítványának, hogy hozzáférjen néhány Sith holocronhoz, olyan eszközökhöz, melyek misztikus írással voltak ellátva piramis alakú felszínükön és amelyekbe Darth Bane jegyezte fel gondolatait. A Jedik tévesen azt hitték, hogy az összes holocron az ő Templomukban van elrejtve, de azok igazából ügyes hamisítványok voltak, sok Sith tévinformációval. Hogyan kerültek ezek a hamis holocronok a tulajdonosaikhoz, nem tisztázott.

Plagueis irányítása alatt Sidious tanult az ősi Sith Lordokról, úgy is mint az újabbakról, mint Darth Bane. Bane tanításai fontosabbak voltak, mert ezek voltak az új rend alapjai. Plagueis oktatása kegyetlen volt, de Palpatineből a legerősebb Sötét Lord vált Darth Bane óta.

Darth Plagueis meggyilkolása

Plagueis a halhatatlanságot kutatta. Tiltott tanításokba merült bele és birtokolta (vagy csak ezt gondolták róla) a tudást, hogyan tartsa életben a haldoklókat, vagy hogyan hozza vissza őket a holtak sorából. Mind a Jedik, mind a Sithek évezredeken keresztül keresték a tudást a halál túlélésére, mindhiába. Az ősi Sith Lordok közül a legerősebbekről úgy tartották, hogy ismerik ezt a tudást, de az elveszett. Plagueis nagyobb ügyben kezdett el kutakodni, a semmiből akart életet teremteni. Plagueis mesélt Sidiousnak a kísérleteiről, hogy a midi-chlorianokat használva hogyan nyert életet az Erőből. A születendő gyermek, bizonygatta Plagueis, meghökkentő képességekkel fog rendelkezni. (Anakin Skywalker - Darth Vader)

Sidious úgy gondolta, hogy Plagueis igazi célja, hogy saját új tanítványt teremtsen, hogy lecserélje őt. Miután poziciója bizonytalanná vált, úgy döntött, hogy megtanult mindent, amit lehetett, mitöbb már saját titkos tanítványa is volt Darth Maul személyében. Nem sokkal később Sidious álmában megölte Plagueist és ő lett az új Sith Mester. Hogy elkerülje mestere végzetét a későbbi tanítványain tartotta a szemét és Plagueisszel kapcsolatban csak minimális információt árult el. Későbbi életében állandóan tartott Plagueis végzetétől, ezért soha többé nem aludt.

Bár Plagueis meghalt, mégis megkerülhetetlen jele volt annak, hogy kísérletei eredményesek lettek Tatooine sivatagos világán. A harminchárom éves rabszolganő, Shmi Skywalker életet adott fiának Anakin Skywalkernek (YE 42). Noha Skywalker születéséről nem sokat tudunk, de az anyja nem tudta megnevezni a biológiai apját, később pedig miután Anankin galaxis szerte híressé vállt, nem volt kétséges, hogy nem látott képességeket birtokol, midi-chlorian szintje 20000/sejt fölött volt, ami magasan több volt, mint bármely Sithnek vagy Jedinek. Sidious Skywalker felcseperedésével folyamatosan követte sorsát, Darth Maulnál sokkal erősebb tanítványnak tekintette.

Darth Maul oktatása

Röviddel azelőtt, hogy megölte volna Plagueist, Palpatine egy fiatal zabrakot ragadott el családjától az Iridonian és elkezdte Sith-té nevelni. Nem volt meglepő, hogy Sidious zabrakot választott tanítványnak. Az ősi időkben a Sithek a zabrakok harci bátorságáról tudomást szerezve hasznos kapcsolatokat alakítottak ki az Iridonian és hatalmas összegeket költöttek az iridoniai zabrakok zsoldjára. Hosszú idővel a Sith kultúra bukását követően is megmaradtak a Sithek nyomai a zabrak kultúrában. A zabrakok ismertek voltak, hogy extrém fájdalmat viseljenek el, de ez sem tudta kellően felkészíteni a fiatal Mault Palpatine edzésének brutalitására. Palpatine szigora ellenére Maul határtalanul tisztelte a férfit és fanatikusan hűséges volt.

Látogatás a Jedi Templomban

Amikor Darth Maul nagyon fiatal volt, annyira, hogy az az előtti eseményekről alig volt emléke (kb. YE 54- YE 52-ben) Darth Sidious elvitte őt a Jedi Templomba turistának öltözve. Sidious ereje a sötét oldal felett elégséges volt, hogy egyiküket sem érezzék meg a Jedik egészen míg a templomba nem értek. Mivel a templom nem volt nyitott a látogatók számára, ezért az veszélyesebb lett volna, ha így érzékelik őket. Amíg ott ültek Sidious sorban sorolta a megjelenő Jedik neveit, közben a Jedi Rend elpusztítását sugdosta. Maul sokáig emlékezett erre a pillantara, ahogy ott ültek, miközben a Jedik úgy mentek fel-alá mellettük, hogy épp a bukásukról sugdolóztak és nekik erről fogalmuk sem volt.

Végül elérkezett az idő Maul végső próbájára. Palpatine elküldte őt egy elhagyatott távoli világra, ahol egy bérgyilkos droid egy hónapig vadászott rá. A hónap végén Maul Palpatinet egy barlang bejáratánál találta meg. Maul napok óta nem evett és fáradt volt. Ennek ellenére Palpatine egy párbajra hívta ki Mault, akit könnyedén legyőzött. Palptatine felette állva azt mondta az összetört férfinak, ha újra csalódik benne, új tanítvány után fog nézni. Dühödten Maul Palpatinere támadt, hogy megölje. Bár Palpatine fegyverét veszítette, de a mester képes volt még Mault is lefegyverezni. Fegyvere nélkül is tovább támadt Maul, képes volt még Sidious karját is megharapni, mielőtt újra vereséget szenvedett. Sidious elégedetten, hogy Maul kiképzése befejeződött Sith Lordnak nevezte ki a zabrakot.

Végső előkészületek

Mielőtt Palpatine beindította volna nagy tervét a Jedik kiirtására, előbb el kellett intéznie néhány dolgot a sötét oldal követőivel. A Nap Őrséget, a Tund Varázslóit és a Sötét Erő követőit Palpatine saját vezetése alá gyűjtötte. A Tund Varázslóit valójában majdnem teljesen kiirtotta az utolsó tag, Rokur Gepta. Palpatinet izgatták a Tundiai titkok és később Geptanak a Központosítás Scrinivire címet adományozta. Továbbá Palpatine Sötét Erő tagokat toborzott a korábbi Jedi Mester, Kadann vezetésével, akik később a Sötét Oldal Prófétái lettek.

A klónhadsereg

Bizonyos részleteket a Köztársaság nagy klónhadseregének létrejöttéről homály fed. Széles körben elfogadott, hogy bizonyos Sifo-Dyas Jedi mester, a Jedi Tanács korábbi tagja és Dooku közeli barátja áll a haderő felállítása mögött. Dooku az összes Jedi közül épp Sifo-Dyasszal került a legbizalmasabb kapcsolatba. Ám ahogy Dooku egyre jobban kiábrándult a rendből, Sifo-Dyas aggodalma növekedett. Arra a meggyőződésre jutott, hogy sötét idők közelednek, a Jedik mégsem szentelnek ennek kellő figyelmet. Elkeseredésében Sifo-Dyas Palpatine-hoz fordult, aki valószínűleg meggyőzte arról, hogy amennyiben a Jedik nem hajlandóak elfogadni a növekvő veszélyek tényét és ha a Köztársaság sorsa a tét, maguknak kell cselekedni. Mindennek a békéhez szokott Galaxis figyelmét elkerülve kell történnie; még a Jedi Rendet sem lehet beavatni. Palpatine ezért elküldte Sifo-Dyas-t a Kaminóra, amelynek lakói a klónozás mesterei voltak, hogy megrendeljen egy klónokból álló hadsereget, amely a jövőben a Köztársaságot fogja védelmezni.

Sidious nem bízhatott Sifo-Dyas hallgatásában, ezért megölette őt a tanítványával, Dookuval. Dooku visszakozás nélkül meggyilkolta azt az embert, aki korábban hozzá a legközelebb állt, így teljesítette azt az ősi kötelezettséget, amely szerint a tanítvány egy közel álló személy megölésével bizonyítja elkötelezettségét a Sith tanítás mellett. Látva, hogy Dooku elsajátította a sötét oldal erejét, Sidious a Darth Tyranus nevet adta neki. A klónhadsereg felállítása azonban megtorpant, ezért Tyranusnak kell folytatnia a Sifo-Dyas által abbahagyott munkát. Dooku kitörölt minden említést a Kaminóról a Jedi Archívumban, hogy elfeledjék a bolygót, továbbá még harminchét rendszert, amelyek Sidious szerint fontosak voltak a Sithek számára. Ez volt Dooku utolsó cselekedete a Jedi Rend soraiban.

Tyranus másik feladata az volt, hogy találjon a klónhadseregnek egy mintaegyedet. Azt kellett biztosítani, hogy a klónok szembe tudjanak szállni a Sithek ellenségeivel, tehát kiemelkedő harci képességekre volt szükség, emelett pedig kiváló kiképzésre és tapasztalatra. Tyranus választása a mandalorei Jango Fettre esett, így megszülettek Palpatine hadseregének alapjai, amellyel később felépíthette Birodalmát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Core - IV.
  2017-08-23 14:52:58, szerda
 
 
Játékprogram: Tactical Intervention
Klán: GODz (2013-2016)
Név: Eposz

Hát ebből már nem lesz videó, majd egy másik téridőben...

I Killed The Prom Queen - Sharks In Your Mouth
Pray That I Miss - Esthesia
Pray That I Miss - Class 7b
Observer - Architect
Observer - Night Terror
Observer - Buried
Leaders - Dead End
Leaders - My Home
Leaders - I Know You
Link

Genres, Styles: Christian - Metalcore/Deathcore

Palpatine Reveals Himself - Revenge Of The Sith
Link

(Darth Sidious) Palpatine: "I know you would. I can feel your anger. It give you focus... makes you stronger."

"Ismerlek téged. Én tudom érezni a haragodat. Ez koncentrációt ad neked... erősebbé tesz téged."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
11
  2017-08-23 07:24:35, szerda
 
 


RoboCop (1987) (11/11) - Dick, You're Fired!
Link

- Miben segíthetünk, rendőrtiszt?
- Dick Jones-t gyilkosság miatt körözöm.
- Ez teljesen abszurd! Ez egy erőszakos pszichopata gép!
- Programom nem fogja megengedni nekem, hogy ennek a vállalatnak egy tisztviselője ellen cselekedjek.
- Ez komoly vád. Mi a bizonyítékod?
"Nekem meg kellett ölnöm Bob Morton-t mert hibázott. Most itt az ideje hogy ezt a hibát eltöröljem. Nekem meg kellett ölnöm Bob Morton-t mert hibázott. Most itt az ideje hogy ezt a hibát eltöröljem."

- Szép lövés volt, fiam. Mi a neved?
- Murphy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interrogation
  2017-08-23 06:22:42, szerda
 
 3809940TAA

(11+9+13=33)
Matrix - Interrogation
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kézmozdulatokkal (Nem) Lehet
  2017-08-23 06:03:22, szerda
 
  Occult Hand Signs

Catholic and Masonic Hand Signs

Hand signs I will mainly show are the following:
Frequently seen occult hand signs.
Commonly seen Masonic poses and hand shakes taken from Freemasonry guide books.

Bill JohnsonDavid JeremiahCharles StanleyEd Young, Sr.Mike Hoggard


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
11 - A
  2017-08-23 03:22:15, szerda
 
  Eposz:

- Hm... Miért szükségesek egy előadásnál kézmozdulatokat tenni? Ezek nélkül nem lehet?


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 111 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 416 db bejegyzés
Összes: 418 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 646
  • e Hónap: 1983
  • e Év: 1983
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.