2018-11-03 16:05:21, szombat
|
|
|
|
|
|
Túrós-baconos pogácsa
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 tk. só, 1 tojás + 1 a lekenéshez, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg bacon (vagy füstölt tarja, sonka), 1 hagyma, 10 dkg füstölt sajt + a tetejére
Az élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hagymás szalonnával és a reszelt füstölt sajttal. Kinyútjuk ujjnyi vastagra (NEM KELL KELESZTENI!) és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és 200 C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS |
|
Címkék: előmelegített, kiszaggatjuk, felfuttatjuk, összegyúrjuk, kiolvasztjuk, tetszőleges, hozzávalóit, szalonnával, nagyságúra, keleszteni, megszórjuk, hozzávalók, lekenéshez, megsütjük, kinyútjuk, tojással, élesztőt, cukorral, tetejére, margarin, lekenjük, vastagra, füstölt, hagymás, sütőben, élesztő, kockára, pogácsa, hagymát, sajttal, baconos, reszelt, tészta, apróra, tejben, vágott, élesztőt kevés, apróra vágott, tészta hozzávalóit, hagymás szalonnával, reszelt füstölt, KELL KELESZTENI,
|
|