Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az avokádó jótékony hatása
  2018-05-10 19:36:56, csütörtök
 
 

Az avokádó bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása



Ez a zöld, leveses gyümölcs tele van fontos tápanyagokkal, ezért hagyományosan súlyos betegségeket és bőrproblémákat kezelnek a fogyasztásával.

Ezenkívül a gyümölcs proteint, rostot és olyan fitovegyületeket tartalmaz, mint a glutation, lutein és béta-szitoszterol. Az orvosi szakértők azonban azt tanácsolják, hogy az avokádóból csak keveset fogyasszunk, mivel sok kalóriát tartalmaz, ezért a túlzott fogyasztása hízást okoz.

Az avokádó bőrre gyakorolt jótékony hatása

Az avokádó levének használatától a bőr rugalmas és puha lesz, ezenkívül hatékonyan nyugtatja a bőrt. A gyümölcs megvédi a bőrt a nap káros UV sugaraitól, ezért kiváló naptej. Az avokádó olyan vitaminokat tartalmaz, mint az A-, C- és E-vitaminok, ezért pozitív hatással van a bőrre és mindenféle bőrtípust hidratál.


Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs, és tápanyagai miatt a babákra is jó hatással van. Az avokádó több mint 25 féle tápanyagot tartalmaz, köztük A-, B-, C-, E- és K-vitamint, valamint ásványi anyagokat, például rezet, káliumot, vasat, magnéziumot és foszfort.

1. Ráncok:

Az avokádó jó hatással van a ráncokra és az öregedés egyéb jeleire. Kakaóvajjal együtt alkalmazva kivilágosítja a sebeket és a bőrhibákat, így a bőr ragyogó lesz.

2. Vesebetegségek és pikkelysömör:

A gyümölccsel jól kezelhetőek a vesebetegségek, a gyümölcsből kivont olaj pedig jó hatással van a pikkelysömörre. Ezenkívül a fogágy problémák is kezelhetőek vele.

3. Hidratálja a bőrt és világosabbá teszi a bőrszínt:

A gyümölcs hatékonyan hidratálja a száraz bőrt és elhalványítja a ráncokat, illetve ragyogóvá teszi a bőrt. Az avokádót számos kozmetikai termékben használják, mivel hidratáló és tisztító hatású. Ezenkívül nagymértékben csökkenti a száraz bőr okozta viszketést.

4. Megakadályozza a ráncok kialakulását:

Ez a gyümölcs megvédi a bőrt a méreganyagokkal szemben, amelyek a korai öregedésért felelősek, valamint csökkentik a májfoltok kialakulását, ha az avokádót közvetlenül a bőrre viszik fel.

5. Naptej:

A megszokott naptejét váltsa avokádóra. Ez a gyümölcs ugyanis megvédi a bőrt a nap káros UVA és UVB sugaraitól. Ezenkívül az avokádóval enyhíthetőek a napégések és az ekcéma, valamint megelőzhetőek a jövőbeli bőrkárosodások.







6. Antioxidáns:

Az avokádó antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a bőrt a károsodástól. Ezenkívül javítja a bőrszínt is. Az orvosi és bőrápolási szakértők különösen ajánlják a gyümölcs fogyasztását azoknak, akiknek fakó, fénytelen haja van. Az avokádó a száraz bőrre is jó hatással van.

7. Megtisztítja a bőrt:

Az avokádó az elhalt hámsejteket is hatékonyan eltávolítja a bőrről. Mélyben a bőrbe hatolva nem csak táplálja a bőrt, de serkenti a vérkeringést is. A gyümölcsben található glutamin aminosavak megtisztítják a bőrt és védik a káros környezeti hatásokkal szemben.

8. Megakadályozza a pattanások kialakulását:

Az avokádó rendszeres fogyasztásával hatékonyan megakadályozható a pattanások kialakulása, így a bőr puha és ragyogó marad.

9. Zsírok és vitaminok:

Az avokádó védi a bőrt a szennyezés káros hatásaitól. Zsírokat és vizet juttat a bőrbe, így az egészséges, és ragyogó marad.

10. Táplálja a bőrt:

Az avokádóolaj könnyen felszívódik és mélyen a bőrbe hatol, így a bőr tiszta, táplált és bababőr puhaságú lesz. Felgyorsítható vele az új sejtek kialakulása és serkenti a szervezet és a bőr vérkeringését.
Az avokádó hajra gyakorolt jótékony hatása

Kezdetben az egyiptomiak használták az avokádót a hajnövekedés serkentésére és a hajhullás megelőzésére. A nyers avokádó és az avokádóolaj tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az olaj könnyen beszívódik a hajba, ezért a száraz hajra van a legjobb hatással. A gyümölcs által a haj fényes és gyönyörű lesz, ezért hajpakolásként is használható. Az avokádó nem csak táplálja, de erősíti is a hajat.


Amennyiben kíváncsi vagy a cikkre,kérlek kattints a linkre!!!


Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Címkék: legegészségesebb, fitovegyületeket, megakadályozható, méreganyagokkal, antioxidánsokat, fogyasztásával, vesebetegségek, hajpakolásként, megakadályozza, bőrkárosodások, pikkelysömörre, felgyorsítható, bőrproblémákat, használatától, nagymértékben, kivilágosítja, elhalványítja, megtisztítják, tápanyagokkal, vérkeringését, megelőzhetőek, hagyományosan, kialakulását, enyhíthetőek, károsodástól, hajnövekedés, vitaminokkal, szitoszterol, fogyasztását, megelőzésére, serkentésére, pikkelysömör, megtisztítja, vérkeringést, betegségeket, vitaminokat, avokádó bőrre, gyümölcs proteint, orvosi szakértők, avokádóból csak, túlzott fogyasztása, avokádó levének, gyümölcs megvédi, avokádó olyan, egyik legegészségesebb, avokádó több, öregedés egyéb, gyümölcsből kivont, fogágy problémák, gyümölcs hatékonyan, száraz bőrt, avokádót számos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  George Gordon Lord Byron: Inez...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  s immár én is felragyogva, ért...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szép álmokat!  Szívem  Minden harmadik...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  képre írva  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép napot kívánok  A Megváltó szolgálatában  Albert Einsteinről  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Alvó cicák  Png cica  képre írva  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png fotel  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  képre írva  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png kutya  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Alázat  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem méltó hozzád  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Paul David Tripp Április 21  Szép napot kívánok  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Facebookon kaptam  Szívem  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Egy lelki imádság  Adakozás  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Idő 
Bejegyzés Címkék
avokádó bőrre, gyümölcs proteint, orvosi szakértők, avokádóból csak, túlzott fogyasztása, avokádó levének, gyümölcs megvédi, avokádó olyan, egyik legegészségesebb, avokádó több, öregedés egyéb, gyümölcsből kivont, fogágy problémák, gyümölcs hatékonyan, száraz bőrt, avokádót számos, ráncok kialakulását, méreganyagokkal szemben, korai öregedésért, májfoltok kialakulását, avokádót közvetlenül, bőrre viszik, megszokott naptejét, gyümölcs ugyanis, avokádóval enyhíthetőek, jövőbeli bőrkárosodások, avokádó antioxidánsokat, gyümölcs fogyasztását, száraz bőrre, elhalt hámsejteket, bőrbe hatolva, gyümölcsben található, káros környezeti, pattanások kialakulását, avokádó rendszeres, pattanások kialakulása, avokádó védi, szennyezés káros, avokádóolaj könnyen, bőrbe hatol, avokádó hajra, egyiptomiak használták, hajnövekedés serkentésére, hajhullás megelőzésére, nyers avokádó, avokádóolaj tele, olaj könnyen, száraz hajra, legjobb hatással, gyümölcs által, legegészségesebb, fitovegyületeket, megakadályozható, méreganyagokkal, antioxidánsokat, fogyasztásával, vesebetegségek, hajpakolásként, megakadályozza, bőrkárosodások, pikkelysömörre, felgyorsítható, bőrproblémákat, használatától, nagymértékben, kivilágosítja, elhalványítja, megtisztítják, tápanyagokkal, vérkeringését, megelőzhetőek, hagyományosan, kialakulását, enyhíthetőek, károsodástól, hajnövekedés, vitaminokkal, szitoszterol, fogyasztását, megelőzésére, serkentésére, pikkelysömör, megtisztítja, vérkeringést, betegségeket, vitaminokat, öregedésért, közvetlenül, fogyasszunk, avokádóolaj, fogyasztása, magnéziumot, tanácsolják, világosabbá, gyümölcsben, kialakulása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3756
  • e Hét: 10497
  • e Hónap: 20850
  • e Év: 80103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.