Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
Vadas zsemlegombóccal
  2018-09-24 21:36:20, hétfő
 
  Vadas zsemlegombóccal







Hozzávalók

1 kg marhahús

bors
liszt
olaj
50 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 db babérlevél
10-15 szem egész bors
mustár
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg cukor
2 ek liszt (+ a habaráshoz)
3 dl tejföl
A zsemlegombóchoz:
4 db zsemle
40 dkg liszt
4 db tojás
3 dl tej
petrezselyemzöld


Elkészítés

A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
A megpuhult húsokat, a babérleveleket és a borsszemeket kiszedjük. A zöldségekről ezután leszűrjük a levet, és mindkettőt félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon megkaramellizáljuk a cukrot. Ha a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk, és elkeverjük benne a lisztet, majd felengedjük a félretett lével, és jól összeforraljuk.
A tejfölhöz hozzáadunk 1 ek lisztet, összekeverjük, majd a mártáshoz adjuk. Felforraljuk, majd beletesszük a húsokat. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázzuk és megpirítjuk. A lisztből, tojás ból és tejből nokedlitésztát készítünk, és beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. A masszából gombócokat formázunk, majd forró vízben kifőzzük mindet. A vadas mellett köretként tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
  2018-09-24 21:34:22, hétfő
 
  Vadas csirkéből zsemlegombóccal







Hozzávalók

A mártáshoz:
1 kg sárgarépa
25 dkg fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 ek mustár

bors
babérlevél
őrölt kurkuma
húsleves kocka
A húshoz:
40 dkg vagy 2 egész csirkemellfilé
2 ek vaj

bors
A zsemlegombóchoz:
2 zsemle
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek zsír vagy olaj
1 db tojás
2 dl tej
10-15 dkg liszt

petrezselyem


Elkészítés

A répákat és a hagymát megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként megkeverjük, és 2 dl főzővizet kiszedünk belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjük a húst. Az egyik csirkemellet két vékony szeletre vágjuk, a másikat felkockázzuk. Az apróra vágott húst egy fedett serpenyőben megpirítjuk 1 ek olajon, majd ízlés szerint fűszerezve, közepes lángos készre pirítjuk (amikor elforr a leve, kész van).
A vékonyra szeletelt csirkét oldalait besózzuk és kicsit megborsozzuk. A serpenyőben megpirítjuk őket 1 ek olajon. Felöntjük a vadas mártás főzőlevéből korábban félretett lével, és 25-30 perc alatt alacsony lángon, lefedve puhára pároljuk.
A puhára főtt zöldségeket levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel durvára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, megsózzuk és elkeverjük.
A zsemlegombóchoz 2 zsemlét apróra vágunk, beáztatjuk a tejbe, hozzáadjuk a tojás t, megsózzuk, és hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
A megdinsztelt hagymát és fokhagymát a zsemlékhez adjuk, és formázható állagú masszát gyúrunk belőle annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 10-15 dkg).
A masszából gombócokat formázunk két kanál vagy a vizes kezünk segítségével. Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. 1-2 perc után feljönnek a víz tetejére, ekkor még további 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Ezzel tálaljuk a vadas csirkét.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Kolbászos lecsó nokedlivel
  2018-09-24 21:28:23, hétfő
 
  Kolbászos lecsó nokedlivel







Hozzávalók

2 ek zsír
15 dkg szalonna (füstölt húsos)
1/2 kg hagyma

1/2 kg paprika
2 db hegyes erős paprika
30 dkg kolbász (vagy füstölt virsli)
1 kg paradicsom
piros paprika
cukor
30 dkg liszt
1 db tojás



Elkészítés

A zsírt lábasba teszük, kisütjük benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kivesszük. Ebbe a zsírba tesszük a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, majd 4-5 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, erős paprikát és a kolbászt vagy virslit (vagy van amikor mindkettőt). Kicsit megsózzuk a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzátesszük a paradicsomot, a pirospaprikát és egy kevés cukrot, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor.
Addig főzzük, amíg a paradicsom leve elfő, és jól besűrűsödik. A lisztből, tojás ból nokedli tésztát készítünk, forró vízben kiszaggatjuk, végül erre szedjük rá a kolbászos lecsót.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Fehérboros csirketokány
  2018-09-24 21:26:34, hétfő
 
  Fehérboros csirketokány







Hozzávalók

60 dkg csirkecombfilé
30 dkg fagyasztott zöldbab
15 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín (30%-os )
1 tk étkezési keményítő
2 dl fehérbor (félszáraz)
1 tk őrölt pirospaprika

bors
majoránna


Elkészítés

A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.
Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával. Köretként párolt rizst kínálunk mellé
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Egyszerű szilvás pite
  2018-09-24 21:14:17, hétfő
 
  Egyszerű szilvás pite







Hozzávalók

50 dkg liszt
17 dkg vaj
1,5 dl tej
70 dkg szilva
1 kávéskanál só
1 db tojás + 1 db a kenéshez
3 dkg élesztő
fahéj
10 dkg cukor
zsemlemorzsa
darált dió

Elkészítés

A liszthez adunk egy csipet sót, majd belemorzsoljuk a vajat. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. Amikor kellően felfutott, hozzáadjuk a tojás t, és az egészet összekeverjük, majd alaposan összegyúrjuk. Fél órára félretesszük pihenni.
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik felét egy kivajazott tepsibe fektetjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával vagy darált dióval, hogy a szilva sütés közben ne áztassa el.
Ezután a félbevágott szilvákat sorban ráfektetjük, vágott felükkel lefelé. Megszórjuk a fahéjas cukorral, majd betakarjuk a második lappal. A tetejét megkenjük egy tojás sal, majd villával kissé beszúrkáljuk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Túrós „rózsa”-sütemény
  2018-09-20 09:11:33, csütörtök
 
  Túrós ,,rózsa"-sütemény: mindössze húsz perc alatt elkészül, de az egész család élvezi egy héten keresztül!







Egyszerű túrós sütemény
Hozzávalók:

450 gramm liszt,
250 gramm túró,
100 gramm margarin,
1/2 pohár cukor,
1/4 teáskanálnyi szódabikarbóna,
1 gramm vanillin,
1/2 teáskanál só,
2 tojás sárgája.

Elkészítése:

1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját.

2. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva adjuk hozzá a lisztet és a szódaport. Puha tésztát kell kapnunk. Azt mindenféleképpen érdemes itt megjegyezni, hogy a liszt mennyisége lehet sokkal több, de kevesebb is, mindez a felhasznált túró nedvességtartalmától függ.

3. Sodorjuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra, majd szaggassunk ki köröket belőle. Átfedéssel helyezzünk egymásra 3-4 ilyen tésztakört, majd óvatosan tekerjük fel őket.

4. A feltekert tésztát vágjuk két egyenlő részre. Ennek eredményeképpen két rózsát kapunk.

5. Amikor minden ,,rózsával" elkészültünk, egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd erre helyezzük rá a ,,rózsáinkat"!

6. 120-150 fokon süssük körülbelül 20-30 percig!

Mielőtt szervíroznánk, szórjuk meg porcukorral! Kellemes teázást és süteményezést kívánunk neked és szeretteidnek!




 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Házi kenyér dagasztás nélkül
  2018-09-17 11:28:59, hétfő
 
 




Házi kenyér dagasztás nélkül


Hozzávalók

80 dkg liszt (+ a deszkára)
1 tk szárított élesztő
2 ek só
2 csipet cukor


Elkészítés

A lisztet egy nagy tálban elvegyítjük az élesztőporral, a sóval és a cukorral, majd gyorsan simára keverjük 6,4 dl vízzel. Nem kell dagasztani. Letakarva, szobahőmérsékleten kelesztjük 18-20 óra hosszát.
A sütőt egy kapcsos tortaformával együtt előmelegítjük 240 fokra (légkeverésnél 220 fokra). A tésztát liszttel vastagon meghintett felületen félbehajtjuk vagy négyrét hajtogatjuk.
Az összehajtott tésztát óvatosan a forró tortaformába tesszük, majd az előmelegített sütőben sütjük 40-50 percig. Végül rácsra téve hagyjuk kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal
  2018-09-17 11:21:37, hétfő
 
  Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal







Hozzávalók

3 fej fokhagyma (egészben)
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
1 szál póréhagyma
1 szál fehérrépa
1 db burgonya
1 l csirkehúsleves alaplé
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín

bors
szerecsendió (őrölt)
4 szelet rozskenyér


Elkészítés

A leveshez az egész fej fokhagymákat hámozatlanul, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy addig, amíg meg nem puhulnak. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, kettévágjuk a fokhagymafejeket és kinyomkodjuk belőlük a pürét, majd félretesszük.
Felhevítünk egy kevés olívaolajat 1 ek vajjal egy lábosban, megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagyma pürét is, végül az apróra vágott zöldségeket is lepirítjuk. Felöntjük alaplével, tej jel, tej színnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd leturmixoljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Fűszeres rántott csirke, ami olyan, mint a gyorsétteremi
  2018-09-17 11:18:53, hétfő
 
  Fűszeres rántott csirke, ami olyan, mint a gyorsétteremi







Hozzávalók

2 db csirkecomb (felső)
2 db csirkecomb (alsó)
6 db csirkeszárny
2 db csirkemell (feldarabolva)
1 bögre liszt
1 tk csilipor
1 tk fokhagymapor
1 tk paprika
1 tk gyömbérpor
1/3 tk fahéj
1/3 tk szegfűszeg
1/3 tk szerencsendió
2 tk só
2 tk bors
3 bögre tej
1 db húsleves kocka
1 db tojás
olaj


Elkészítés

A lisztet, az összes fűszert, a sót és a borsot egy tálban összekeverjük, majd félretesszük.
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a megmosott, megtisztított csirkedarabokat, és beleöntünk 2 és 1/3 bögre tejet. Beledobjuk a leveskockát is. A húsokat közepes lángon 20 percig főzzük a tejben.
Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk.
A csirkéket lehúzzuk a tűzről. A maradék tejet és egy felvert tojást egy tányérban elkeverünk. A húsokat először a tejes tojásba, majd a korábban kikevert lisztbe forgatjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük a rántott csirkéket .
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Csülökkel töltött karaj
  2018-09-17 11:17:07, hétfő
 
  Csülökkel töltött karaj







Hozzávalók

Hozzávalók:
8 szelet rövidkaraj
kb. 1,2 kg főtt, füstölt csülök
1 kis üveg ecetes torma
5 dkg margarin
2 púpozott evőkanál liszt
2 dl tej
1 tojás sárgája
fél citrom leve

bors
kevés cukor
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj



Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a tormakrémet: felforrósítjuk a margarint, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tűzről levéve a tej jel felöntjük, simára keverjük, ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a tojássárgáját és a fél
citrom levét. Ha kihűlt, beleöntjük az üveg ecetes tormát, és habosra keverjük.

A kihűlt főtt csülköt kicsontozzuk, és 8 felé osztjuk, felkockázzuk. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon mindkét oldalát rövid ideig elősütjük.

Ezután minden hússzeletre tormakrémet
púpozunk, és a csülökhússal betakarjuk, majd feltekerjük. Ha szükséges, összetűzzük.

Az így elkészített csomagokat hagyományos módon panírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Bármilyen köret illik hozzá.

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 17 db bejegyzés
e hónap: 1305 db bejegyzés
e év: 12214 db bejegyzés
Összes: 15909 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4207
  • e Hét: 10798
  • e Hónap: 52794
  • e Év: 361451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.