Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Hideg erdei gyümölcsleves
  2018-07-16 18:54:43, hétfő
 
  Hideg erdei gyümölcsleves







Hozzávalók

40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
25 dkg meggy (lehet befőtt is)
2 dl főzőtejszín
1 tk fahéj
3 db szegfűszeg


Elkészítés

A magozott meggyet, a levével együtt egy nagy edénybe tesszük, majd kiegészítjük annyi vízzel hogy egy liter legyen.
Beletesszük a fűszereket , majd ízlés szerint teszünk bele cukrot, és 10 perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk az erdei gyümölkcsöket. 2 perc forralás után beleöntjük a főzőtejszínt, és addig keverjük, még besűrűsödik.
A lábast hidegvízbe állítjuk, és amikor már langyos, fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
8 csirkés fogás vacsorára: csupa gyors és egyszerű recept
  2018-07-13 17:59:47, péntek
 
  8 csirkés fogás vacsorára: csupa gyors és egyszerű recept

Rántva, töltve, grillezve: a csirkét rengeteg módon elkészítheted. Könnyű ételeket mutatunk, és mindegyikkel nagy sikerre számíthatsz.

Szárnyát vagy combját? Esetleg mellét? Mindegy, a csirke jó választás minden alkalomra. Változatosan elkészítheted, nem zsíros, könnyen ízesíthető, illenek hozzá a zöldfűszerek, a fokhagyma. Akkor tökéletes a csirke, ha az ízek jól átjárják, belül omlós, kívül pedig ropogós. Attól sem kell tartanod, hogy a hús száraz lesz, csak vess be egy-két praktikát.

Gyorsan és könnyen elkészíthető recepteket válogattunk össze, így ezekkel a kezdők is bátran próbálkozhatnak. Mindegyik bevethető ebédre, vacsorára, sőt akkor is, ha vendégeket vársz.





A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti. Variálhatsz a pácon, vagy akár töltheted is. Ha pedig elöl van a grillsütő, dobd rá. A sütés sem kíván nagy szakértelmet. A lényeg, hogy ne hagyd kiszáradni, locsolgasd a páclével vagy akár sörrel. Süthetsz a combokkal együtt zöldségeket is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
  2018-07-13 12:06:19, péntek
 
 




Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában


Hozzávalók 4 főre
80 dkg csirkemellfilé
40 dkg bacon szalonna
15 dkg sajt
4 kanál tejföl
3 kanál liszt
2 egész tojás
1 csipet só
1 csipet bors
1 marék petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágom. A felvágott csirkemellet sózom, borsozom és egy kicsit állni hagyom. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverem, majd hozzáadom a lisztet. Sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverem és hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Az őzgerincformát kikenem margarinnal zsemlemorzsával megszórom. Kibélelem baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazom a húsos masszát, egyenletesre nyomkodom és ráhajtogatom a lelógó bacon széleket. Hosszába is teszek rá baconcsíkokat és kenek rá egy kanál tejfölt. Reszelek rá 5 dkg sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütöm. Amikor megsült kifordítom a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítom amíg a szalonna aranybarna nem lesz. Kihűlve, szeletelve tálalom.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Jénaiban sült sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok
  2018-07-12 13:54:57, csütörtök
 
  Jénaiban sült sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok







Sokféle tejszínes, sajtos, és rakott csirke receptet kipróbáltam már. Ez itt a saját változatom, amit legutóbb készítettem.
hozzávalók / 4 adag

70 dkg csirkemell filé
2 db vöröshagyma
15 dkg sonka (füstölt)
25 dkg sajt (reszelve)
2.5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
1 kk szerecsendió (őrölt)
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
2 ek vaj (vagy olívaolaj)


Ha füstölt sajtot reszelünk a tetejére, akkor még finomabb íze lesz, mert jobban érvényesül a benne lévő sonkadarabok füstölt íze is.
Párolt rizzsel és paradicsomsalátával tálaljuk.

elkészítés

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd sózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (vagy késsel vastagabb darabokra szeleteljük).
Egy jénai tálat kivajazunk (vagy olívaolajjal kikenünk,) és ebbe halmozzuk a húscsíkok felét. Rátesszük a sonkadarabokat és a hagymakarikákat.
Erre újabb réteg csirkemell következik, aminek a tetejére kerül a sajt. Rászórjuk a szerecsendiót és a szárnyas fűszerkeveréket, majd ráöntjük a tejszínt. A végeredmény ezen a képen látható.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Akkor jó, ha sütés közben magába szívta az összes tejszínt. Az utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát, és a tetejét így süssük szép pirosra.

Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Puha, szaftos csirkemell mustáros-sajtos pácban
  2018-07-12 13:41:13, csütörtök
 
  Puha, szaftos csirkemell mustáros-sajtos pácban - Fenséges fogás







Hogy ne legyen túl száraz a csirkemell, sütés előtt forgasd meg mustáros-sajtos szószban.


A mustáros-sajtos csirkemellnek mindig sikere van. A pikáns főételt pillanatok alatt összedobod, és hamar meg is sül. Így akkor is bevetheted, ha rohansz, vagy éppen a főzőcskézés helyett inkább pihenni szeretnél.

Akkor is ízletes lesz a hús, ha nincs időd pácolni. Tetszés szerinti körettel kínálhatod. Ha belefér a tepsibe, rakj a csirke mellé krumplit.


Hozzávalók:

4 filézett csirkemell
25 dkg sajt
3 dl tejszín
4 evőkanál mustár
1 citrom

bors

Elkészítés ideje: 45 perc, pácolás: 1 óra

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt sajttal, a borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Forgasd bele a húst, és lefedve rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól átjárják.

Pácolás után tedd át a csirkemelleket egy zsiradékkal kikent tepsibe. A húsok közé rakj karikákra vágott citromot, és pakolhatsz még bele fokhagymát vagy zöldfűszereket. Süsd meg 170 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sajtos szósz pedig aranybarna, vedd ki a sütőből.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba
  2018-07-12 13:22:57, csütörtök
 
  Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba







Fél kiló csirkemell filéből és majdnem ugyanannyi gombából hasonló módon készítettem ma ebédet.
A paprikás-tejszínes csirkemell hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva, 1 csapott fehér kanál só, 1 evőkanál rétes liszt, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 5-6 dl forró víz, 1 dl tejszín, 1 evőkanál 20 %-os tejföl.
A gombánál is ugyanezek a hozzávalók, és ugyanaz a készítés menete is, csak a hús helyett 50 dkg tisztított, felszeletelt gomba kell hozzá.
Kevés olajon üvegesre pároltam egy nagy fej felaprított hagymát, majd a csirkemell csíkokat is rádobtam, és fehéredésig sütöttem. Megszórtam sóval, és pároltam pár percig, amíg a kioldódó nedv teljesen eltűnt alóla, "zsírjára sült". Ekkor megszórtam liszttel, amit lepirítottam kicsit, majd fűszerpaprikával is jól elkevertem, de már öntöttem is hozzá az előre odakészített forró vizet, hogy meg ne égjen a paprika. Hozzáöntöttem a tejszínt, majd belekevertem a tejfölt is, és alaposan kiforraltam a paprikás-tejszínes csirkét, és az ugyanilyen módon készített gombát is. 4 tojásos szarvacska tésztát főztem hozzájuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Csirkemell tejszínes-sajtos raguval
  2018-07-12 13:18:17, csütörtök
 
  Csirkemell tejszínes-sajtos raguval







Hozzávalók

Az elősütéshez:
6 szelet csirkemell

bors
1 dl étolaj
A feltéthez:
30 dkg mexikói vegyes zöldség
20 dkg vargánya gomba
3 dkg vaj (+ a kenéshez)

bors
2 dl főzőtejszín
10 dkg tejszínes sajt (tömlős)
1 ek liszt
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt


Elkészítés

A csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Eztán étolajon mindkét felét hirtelen átsütjük, és papírtörlőre szedjük.
A zöldségeket és a felaprított gombát a vajon megpároljuk, és fűszerezzük sóval és borssal. A tejszínt és a tömlős sajtot a liszttel kikeverjük, a zöldségekre öntjük, összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal. Az elősütött húst lerakjuk az aljára, elosztjuk rajta a zöldséges ragut, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Sajtos-sonkás melegszendvics bacon köntösben!
  2018-07-04 17:42:46, szerda
 
  Sajtos-sonkás melegszendvics bacon köntösben! Halmozd rá a finomságokat és már mehet is a sütőbe!







Mikor valami könnyen elkészíthető, de nagyon ízletes ételre vágyunk, érdemes kipróbálni ezt a finomságot. A melegszendvics nálunk mindig tuti befutó, ha éhes a család. Könnyen elkészíthető és elképesztően finom. Bármilyen sajt kerülhet rá, amit szerettek.
Hozzávalók

kenyér,
margarin,
sonka,
gouda sajt és tilsiti sajt (vagy bármelyen sajt ami kéznél van),
bacon.

Elkészítés

Egy tetszőleges kenyeret vízszintesen 4-be vágunk.

1 szelet: margarin, sonka, gouda és tilsiti sajt, ráfektetjük a következő kenyér szelete, amire szintén: margarin, sonka, sajt és így a többi réteg is majd a végén az egészet baconbe tekerjük és sütőben sütjük, addig, amíg ropogós nem lesz a bacon. Sajttal és gombakrémmel is finom!
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Margaréta csirkemell
  2018-06-30 17:24:15, szombat
 
  Margaréta csirkemell, tedd a húst tepsibe, halmozd rá a finomságokat és már készülhet is!







Szeretnél finom ételt készíteni, de nincs időd órákig a konyhában állni? Ez a csodás étel gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes, szinte bármilyen körettel kínálhatjuk.

Hozzávalók:

csirkemell,
só,
bors,
bazsalikom,
fokhagyma,
olaj,
paradicsom,
sajt,.

Elkészítés:

A csirkemellet szép szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk bazsalikommal, egy serpenyőben pici olajon kérget sütünk neki kb. 4-5 perc alatt, ezután tepsibe rakjuk a húsokat és friss foghagymát nyomunk, elkeverjük egy evőkanál olajjal és megkenjük a húsokat. Szükség van paradicsomra, szeletekre vágjuk és rá tesszük a húsra, minden húsra 2 szelet, ezután a sajtból szép szeleteket vágunk az is mehet a húsra, ezután 200 fokon kb. 15-20 perc alatt addig sütjük míg a sajt aranybarna nem lesz, párolt rizzsel, kukoricás rizzsel kínáljuk !
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Szezámmagos-mázas csirkefalatkák
  2018-06-24 15:19:55, vasárnap
 
  Szezámmagos-mázas csirkefalatkák





Hozzávalók

50 dkg csirkemell
A páchoz:
1 ek olívaolaj
1 ek fehérbor
1 mk fehérbors

A bundához:
1 tk sütőpor
3 ek olaj
2 db tojás
3 ek liszt
2 ek étkezési keményítő

2 dl víz
Valamint:
olaj
1 tk szezámmag
A mázhoz:
1 dl ketchup
2 tk étkezési keményítő
2 ek méz
1 mk cukor



Elkészítés

A csirkemelleket felkockázzuk, a pác hozzávalóit összekeverjük, és bepácoljuk a húst. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A bunda hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a húsokat a tésztamasszába. Ezután olajban kisütjük mindet.
A mázhoz hozzávalóit összekeverjük, és a kisült, lecsepegtetett húsokat belemártogatjuk. Megszórjuk szezámmaggal, rizzsel tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1169 db bejegyzés
e év: 8860 db bejegyzés
Összes: 12558 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 689
  • e Hét: 8398
  • e Hónap: 31762
  • e Év: 237923
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.