Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
x'D
  2019-03-24 11:21:08, vasárnap
 
   
 I Can Win fokozat: Használjon ócska billentyűzetet, és köpje magát szembe minden reggel a tükör előtt

Kit érdekel, milyen billentyűzetet használ? Senkit. A munkahelyén kap az ember valami szart, amit beszerez a beszerzési osztály, vagy ha kicsi a cég, a számítógépes csávó, aki a levelezést is be szokta állítani. Az otthoni keyboard jött a géppel meg a monitorral. Rá van írva, hogy Genius vagy Speedlink, jobb esetben Microsoft, és ha véletlenül ráömlik a kávé, elbattyog az ember a közeli pécékuckóba, és vásárol egy másik Geniust, Speedlinket, vagy jobb esetben Microsoftot.

Ma reggel például lenéztem otthon az asztalomra, és ezt láttam:
A WASD lekopott, Windows és Power off gombok kiberhelve. Mocskos is. Szégyen, gyalázat.

Szörnyű látvány, én kérek elnézést. Már nem emlékszem pontosan, de ezt a Silver Line feliratú készüléket évekkel ezelőtt vásárolhattam egy közeli pécékuckóban, mert csak az volt nyitva, és gyorsan kellett valami, amivel írni lehet. Most azért szedtem elő, mert egy keyboardot elajándékoztam, egy másik meg tönkrement, és még nem volt időm kicserélni. De nem tagadhatom, hogy használtam, látszik is rajta. Még az is látszik, hogy mire használtam.

Ez a billentyűzet máig kapható, 1700 forintba kerül egérrel együtt, szóval magában mondjuk 1000. Mit adnak manapság 1000 forintért? Egy doboz cigarettát. 35 deka párizsit. Három buszjegyet. Na, ezt szégyellem. Nem a pénz miatt, hanem a saját igénytelenségem miatt.

Ha most azt gondolja, hogy önnek is hasonló keyboardja van, és semmi baja vele, akkor gondolja újra. Attól függően, hogy hol dolgozik, és hogy mivel szórakozik, könnyen elképzelhető, hogy egy átlagos napon többször kerül fizikai kapcsolatba a klaviatúrával, mint bárkivel azok közül, akiket szeret. Fogadom, hogy egyedül az Entert többször érinti meg, mint a gyerekei buksiját, már ha vannak gyerekei. Vagy mint a csaja seggét, már ha van a csajának segge. A billentyűzetet naponta hosszú órákon át simogatja, üti, püföli, csattogtatja. Egy tömeggyártott, rossz minőségű műanyagból fröccsöntött borzadályt. Ennyire igénytelen lenne ön?

Még rosszabb a helyzet, ha ön a billentyűzetével keresi a kenyerét. Napi 8-10-12 órában ocsmány, semmire való billentyűzetet használni olyan, mintha egy autószerelő csorba, nyeklő-nyakló csavarkulccsal dolgozna, a fodrász meg a lehető legolcsóbb, de még éppen működőképes ollóval. És persze, hogy nagyregényt is lehet írni szétrágott ceruzacsonkkal, de nem jobb érzés egy aranyhegyű Mont Blanc? Dehogynem. (Apró vigasz: a nagyregény minőségén nem változtat az eszköz.) És a legjobb hír az, hogy egy jó keyboard meg egy rossz keyboard között árban sincs akkora különbség, mint egy lerágott ceruzacsonk és egy aranyhegyű Mont Blanc között. Ha nem elégíti az I Can Win fokozat, tartson velem a klaviatúrák csodálatos világába!

Bring It On fokozat: ballagjon el a Mediamarktba, és vásároljon egy nem 1000 forintos billentyűzetet

Öt-tízezer forintért kétségkívül jobb billentyűzetet kapni, mint ezerért. Kellemesebb minőségűek a műanyagok, amikkel billentyűzés közben érintkezik. Esetleg wireless, nem kell vezeték. És lehet, hogy világít rajta valami. Biztos lesz rajta egy csomó gomb, amiket nemhogy nem fog használni, de jó eséllyel úgy dobja majd ki a billentyűzetet néhány év múlva, hogy soha nem tudja meg, mire voltak jók azok a gombok (Scroll Lock, anyone?). Talán benne lesz a kombóban egy lézeres egér is, a billentyűzethez passzoló dizájnnal.

De ami a legérdekesebb: nem biztos, hogy a közeli pécékuckóban öt-tízezer forintért kap olyan klaviatúrát, ami ötször-tízszer jobb, mint a mostani.

Miért?

Ha most gyorsan fog egy csavarhúzót, és szétszedi a billentyűzetét (nem kell, csak mondom), 90 százalék az esélye, hogy talál benne egy nagyjából a keyboard méretével egyező, rugalmas, gumiszerű műanyagot (ez a keypad), alatta pedig egy membránt, áramkörökkel.
Membrános keyboard. Forrás: Wikipedia

Nálunk a 444-nél a Microsoft Wireless Keyboard 800 a céges munkaeszköz, rákerestem, 7-8000 forintba kerül, egérrel együtt. Egyáltalán nem rossz a kategóriában. Membrános. Nem is kell szétszedni, elég, ha lepattint egy billentyűt, és benéz a lyukba: ott lesz a gumiszerű felület, ami a billentyűk lenyomásakor a membránhoz ér. Le is szedtem róla az Insert gombot, hogy lássák, miről beszélek. Tessék:

Léteznek hibrid változatok, például az ollós megoldás (részletek itt), de a kommersz keyboardoknál a membrán szinte biztos. Ez nem feltétlenül baj, mármint a költségek és a méret szempontjából. A membrános billentyűzet egyszerű, olcsó gyártani, a billentyű kis utat tesz meg az érintkezési pontig, tehát kis helyen elfér, laptopba is ideális, szóval ez a konstrukció gyakorlatilag egyeduralkodó lett, annyira, hogy még az olyan, csak gamerek körében ismert gyártóknak, mint a Razer vagy a Steelseries is vannak membrános modelljeik. Ön ezekkel ne törődjön. Szánjon a billentyűzetére néhány ezer forintot, válasszon egy szép, fényes Logitechet vagy Microsoftot, és ha nem töri szét mérgében, lesz egy sokáig használható billentyűzete, amiről legalább nem gondolja, hogy legszívesebben lehányná. Ön megérkezett.

Hurt Me Plenty fokozat: Keresgéljen fél órát a neten, és vegyen egy olyan billentyűzetet, amire büszke lehet

Íme egy méregdrága, neves gyártótól származó klaviatúra. Ne ijedjen meg, így néz ki:
Razer Deathstalker Ultimate, a Végső Halálsettenkedő

Úgy hívják, hogy Razer Death Stalker Ultimate (a Végső Halálsettenkedő), a Mediamarktban nem árulják ugyan, de dílereknél kapható. Namost eleve a neve. Aztán első ránézésre feltűnik, hogy világítanak rajta a billentyűk, amit csicsásnak tarthat, teljes joggal. Ami viszont elsőre nem nyilvánvaló: a gombokat úgy programozza be magának,, ahogy csak akarja. (Ebben a kategóriában az Art. Lebedev-féle Optimus Maximus a király, amin minden egyes billentyű egy-egy színes kijelző, de az most nem tartozik ide, mert annyiba kerül, mint egy autó, viszont sehová sem lehet vele utazni.)

A Deathstalker ugyanakkor képes arra, hogy egyszerre több gomb lenyomását regisztrálja (ezt hívják anti-ghostingnak), ami szöveg gépelésénél kifejezett hátrány, játékokban viszont életet menthet. Mert milyen már az, hogy valaki nem tud egyszerre szaladni, ugrani és lőni, amihez három gombot kell egyszerre lenyomnni? Feltűnhet még, hogy van rajta egy külön kijelző, amire ki lehet varázsolni a Facebook üzenőfaltól kezdve a Gmail-fiókig szinte bármit, és közben tapipadként is működik, vagyis ha kell, kiváltja az egeret. A Deathstalker nem is egyszerű klaviatúra, hanem komplett számítógép, amibe mellékesen beépítettek egy monitort egy egeret, és egy külvárosi lebuj teljes neonfénykészletét.

Hogy ne legyünk igazságtalanok, a legtöbb gyártónak van valami hasonló hight-tech, világítós, esetleg külön kijelzős modellje, igen, a Logitechnek és a Microsoftnak is.

Rossz hír: ez a billentyűzet, mármint a Deasthstalker 75 ezer forintba kerül, mindehhez tele van olyan funkciókkal, amikre csak akkor van szükség, ha valaki 14 éves, a Fifában vagy a Starcraftban lakik, és még annyi időre sem hajlandó abbahagyni a játékot, ameddig az emailjeit elolvassa. További rossz hír: ebben is membrán van.

De mi van akkor, ha nincs membrán?

Akkor az egy úgynevezett mechanikus klaviatúra, az utóbbi évek retrodivatja, ráadásul olyan divat, ami néha kifejezetten szép és jól használható divatcikkeket szül, ami ritkaság. Ennek a divatnak ugyanis van értelme: a mechanikus billentyűzetben a membrán helyett mikrokapcsolók vannak, és sokak szerint egy ilyennel egyszerűen jobb dolgozni, mint a membránoson. Nemcsak játszani, dolgozni is. Nemcsak írni, de photosopolni és videót vágni is.

A vonatkozó marketinges varázskifejezés a tactile and auditory feedback, ami magyarul mindössze annyit jelent, hogy érezni és hallani lehet, ahogy működik. Szól, hogy megnyomták. A mechanikus billentyűzet maga a csoda, mert az érzékszervekre hat, és igazi, analóg kapcsolatot teremt a géppel, illetve a gépen futó szoftverrel. Nem mai találmány, az IBM pont 30 éve jött ki a legendás M-modellel, csak aztán a buta membrán kiszorította a rugót. Ha még van valakinek, szedje elő, imádni fogja.

Erre persze lehet azt mondani, hogy a legolcsóbb membrános klaviatúra is csattan egyet, ha odabasznak neki, és ez igaz is. Ennek a divatnak, mint minden divatnak, egy része önámítás, a másik része marketingvakítás: a legjobb, amikor a távol-keleti gamerek által használt, filléres billentyűzetet, mint a Qsenn, nyugaton tízszeres áron kezdik árulni, merthogy mégis csak ezzel nyerte meg a Starcraft-vb-t valaki, aki 200 fölötti APM-re képes.

Egyeseket kifejezetten idegesít egy csattogó, döbörgő, zakatoló billentyűzet. Tessék elképzelni, hogy mégis vannak a világon emberek, akik képesek hosszú perceket eltölteni azzal, hogy billentyűzetek csattogásának a zaját hallgatják, szórakozásból. Vágyakozásból. Tudják, mekkora különbség van egy Cherry MX Blue és egy Red hangja között? A Brownról és a Blackről nem is beszélve? Meg az érzésről? A visszajelzésről? És az erőről, amivel le kell nyomni őket, hogy történjen valami? Mindezt centinewtonban (cN) kifejezve? Naugye.

A kattogásért és az érintésbeli visszejelzésért felelős mikrokapcsolók egyik legelismertebb gyártója a Cherry néven Amerikában alapított, de néhány éve már német tulajdonú ZF Electronics, ami a 8000 lakosú faluban, Auerbach in der Oberpfaltzban székel, és feltehetően a világ azon leghíresebb gyártója, amiről soha senki nem hallott. A Cherry MX mikrokapcsoló-sorozat pedig a leghíressebb mikrokapcsoló-sorozat, amiről még az se hallott feltétlenül, akit amúgy érdekelnek a mikrokapcsolók. De ez teljesen mindegy, a tactile and audiotory feedback fogalmának kognitív feldolgozásához tekintsék meg az alábbi videót. Segítek: azt kell hallgatni, hogyan szól egy piros Cherry MX switchekkel szerelt Corsair Vengeance K60 például egy kék kapcsolós Cooler Master CM Storm Quickfire Rapidhoz képest. (Ismét felhívnám a figyelmet a nevekre, a Hűtő Mester HM Vihar Gyorstüzelés Sebes a legütősebbek között van.)

A Bring it On fokozatú, önmagukra és környezetükre igényes számítógépezőknek a sok kamaszcsapda és csicsa ellenére javaslom, hogy legalább az életben egyszer próbáljanak ki mondjuk egy blue Cherry MX-ekkel szerelt billentyűzetet, egy Das Keyboardot (név!), Razert, Corsairt vagy Steelseriest, hogy csak az ismertebbeket említsük. És ha tetszik, vegyék meg őket nyugodtan, mert egyik sem megfizethetetlen, 150 dollár körül van az átlag. Nyomogasssák, csattogtassák, írjanak meg vele egy levelet. Imádni fogják. És ha a kék nem teszik, próbálják ki barna vagy piros kapcsolóval. Egy mechanikus keyboard birtoklásához nem kell hardcore gamernek lenni: elég, ha sokat gépel az ember, és unja a vackokat.

Most őszintén, nem ez a tökéletes szépség?
Das Keyboard Model S Ultimate

Nincsenek ráírva a betűk, hát istenem. Amúgy amit mi billentyűnek hívunk, az csak a key cap, a sapka, ami alatt a lényeg van. Key capből meg mindenki olyat vesz, amilyet akar, sőt aki nagyon szeret bohóckodni, vásárolhat magának sapkalevevő szerszámot is, arra a feladatra amit körömmel vagy egy tollal is kitűnően el lehet végezni.

Ha most azt mondják, hogy ez túl drága, teljesen igazuk van. 140 dollár az 30 ezer forint, és 30 ezer forintot kevesen költenének egy billentyűzetre, amin még a betűk sincsenek kiírva. Ennyi pénzből el lehet utazni Párizsba, és még vissza is lehet jönni. Egyszer. Na és azt tudják, hányszor lehet leütni a Das Keyboard billentyűit?

50 milliószor.

Hardcore fokozat: Kérjen fel egy mestert, hogy készítsen testre szabott billentyűzetet
Innentől legyen szíves már tényleg csak az olvassa, aki megbolondult. El kell mondanom, hogy az igazi élvezet nem ér véget a boltban kapható keyboardoknál. Hanem ott kezdődik. Sajnos olyan mesterség, hogy billentyűzetkészítő, nem létezik. A billentyűzetkészítő az nem egy halott szakma, hanem egy olyan szakma, ami még meg sem született. Vannak viszont ügyes elektrolakatosok, akik vállalkoznak arra, hogy a jó ízléssel és odafigyeléssel kiválogatott részegységekből összeraknak egy mechanikus keyboardot. Ezt sem kötelező megnézni, csak mutatom: az alábbi, több mint egyórás videón (úgy lett egy óra, hogy az unalmas részek fel vannak gyorsítva) az látható, hogyan rak össze a mester egy viszonylag olcsó, de megbízható minőségű japán Filco keyboard házából, egy Phantom márkájú pcb-ből (magyarul nyomtatott áramkör, avagy NYÁK), diódákból, Cherry MX kapcsolókból és egy mikrokontrollerből egy csodálatos mechanikus billentyűzetet.

Nightmare fokozat: Készítsen magának custom billentyűzetet, amit együtt temetnek el önnel, mint indiánnal a lovát

Keyboardot természetesen házilag is építhet bárki, már ha a bárki alatt azt értjük, aki elvégzett legalább egy gyorsított műszerésztanfolyamot, esetleg az anyatejjel szívta magába a multiméter használatát, tisztában van az elektronika alapjaival, és van egy jó minőségű szerszámkészlete.

Aki a fenti videóból legalább 20 percet megnézett, és nem kapott agyérgörcsöt, szerintem simán alkalmas lehet rá, hogy összerakja magának a tökéletes billentyűzetet. Nem kell hozzá se fröccsöntőgép, se CNC eszterga, viszont forrasztani, azt tudni kell. Az alkatrészbeszerzés biztos nem lesz se egyszerű, se olcsó, piros Cherry MX-et nem árulnak a sarki trafikban, de még kéket sem. Kis tételben ráadásul rohadt drága, egy switch 2 dollár 50 cent, és teljes értékű billentyűzethez kell belőle vagy 104. Drágák a key capek, a billentyűsapkák is, viszont létezik belőlük mindenféle színű, sőt textúrázott is annak, aki sebesre gépelné az ujjbegyeit. 3 dollár darabja.

Aki csak hülyéskedne, vehet switch-minikitet is, de már annak a kipróbálásához is kell egy kompatibilis mechanikus keyboard, amiből ki kell forrasztani a diódákat. A nagy előny, hogy a saját építésű keyboardhoz mindenki olyan switcheket használ, amilyeneket csak akar, akár billentyűnként mást. Az alábbi Max keyboard például feltehetően egy játékra és szöveggépelésre kifejlesztett hibrid, amin a betűkhöz kék, (kattanós, jó visszajelzés) a Num Padhez, a nyilakhoz és a Space-hez piros (gyors, könnyen lenyomható) kapcsolókat használtak.

https://444.hu/2014/01/15/egyszer-az-eletben-legyen-mar-egy-normalis-billentyuzet e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megfizethetetlen, szerszámkészlete, marketingvakítás, elektrolakatosok, billentyűzetével, varázskifejezés, igénytelenségem, feldolgozásához, szöveggépelésre, visszejelzésért, billentyűzethez, visszajelzésről, halálsettenkedő, billentyűzetben, billentyűsapkák, billentyűzetére, részegységekből, ceruzacsonkkal, mikrokapcsolók, billentyűzetet, legelismertebb, billentyűnként, kipróbálásához, odafigyeléssel, centinewtonban, csavarkulccsal, érzékszervekre, elajándékoztam, billentyűzetek, legszívesebben, igazságtalanok, billentyűzetét, billentyűzetre, keyboardoknál, természetesen, csattogásának, tükör előtt, ember valami, beszerzési osztály, számítógépes csávó, otthoni keyboard, közeli pécékuckóba, másik Geniust, közeli pécékuckóban, volt nyitva, keyboardot elajándékoztam, billentyűzet máig, doboz cigarettát, pénz miatt, saját igénytelenségem, átlagos napon, gyerekei buksiját, Silver Line, Mont Blanc, Bring It On, Scroll Lock, Microsoft Wireless Keyboard, Hurt Me Plenty, Razer Deathstalker Ultimate, Végső Halálsettenkedő, Razer Death Stalker Ultimate, Lebedev-féle Optimus Maximus, Cherry MX Blue, Cherry MX, Corsair Vengeance K60, Cooler Master CM Storm, Hűtő Mester HM Vihar Gyorstüzelés Sebes, Cherry MX-ekkel, Keyboard Model Ultimate, Cherry MX-et,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
05.25. 14:42 EP-választás - Toroczkai: a Mi Hazánk Mozgalom alapjaiban változtatná meg a...
05.25. 14:42 Folyamatosan bővül a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáért indulók névso...
05.25. 14:42 NOE: egyedülálló Európában a nagycsaládos anyák szja-mentessége
05.25. 14:22 Latorcai: képesnek kell lennünk továbbra is magyarként élni
05.25. 14:12 EP-választás - Volt, amikor egy mandátumhoz 115 ezer szavazat is elég volt
05.25. 14:02 Médianéző Központ: a Fidesz sokkal jobban mozgósít a Facebookon, mint az el...
05.25. 13:32 Monacói Nagydíj - Leclerc volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen
05.25. 13:22 Potápi: mindenki vegyen részt a vasárnapi választáson és segítsen a közös E...
05.25. 13:22 EP-választás - Általában tizennyolc évesen lehet jelöltté válni
05.25. 13:21 Novák: a kormány intézkedései a gyermekeket állítják a középpontba
Tudjátok ?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép jó éjszakát - békés álmok...  Posertube  Mások megmentése  Kutya a vízparton  A Szentlélek hét ajándéka:  Öntöző kanna  Nő virág csokorral  Győri kirándulásom készített ...  Szegfűk  Győri kirándulásom készített ...  Rózsaszín rózsa  Rózsaszín rózsák  Ibolya csokor  Ani barátnőmtől a facebookon  Dáliák  Tavaszi kép  Hárman  Mai harmónia kártyám  Rózsám saját fotó  II. János Pál ereklyéjét helye...  Facebookon kaptam  Kislány napszemüvegben  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Sexy nő  Facebookon kaptam Krisztinát...  Győri kirándulásom készített ...  Png rózsa  Nő csikos ruhában  Kutyus a fűben  Sárga rózsa  Sexy nő  Reggeli fohász  Png rózsa  Kellemes pihenést  Szép jó éjszakát - békés álmok...  Szép jó éjszakát - békés álmok...  Nincsen mentség nékem  Facebookon kaptam Krisztinát...  Facebookon kaptam  Rajtam áll, mivel töltöm az id...  Tavaszi kép  Gazdagrét sziklakert 05.19  Nincsen mentség nékem  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Rózsaszín rózsa  Gerbera csokor  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Rózsa csokor  Facebookon kaptam  Retro konyha bútor  Egy kis humor  Retro konyha bútor  Valódi keresztyénség  Nincsen mentség nékem  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Vidám kislányok  Szép körmök nyárra  Rózsaszín rózsák  Szép jó éjszakát - békés álmok...  Png kutya  Esti kép  Vidám kislányok  Elengedni valakit nem azt jele...  Facebookon kaptam  Nő csikos ruhában  Egy kis humor  Útravaló – 2019. május 2...  Öreg, ráncos arcon  Sokan érzelmi élményeket akarn...  Kurt Rieder: A könyörtelen Waf...  húsvét 5. hét hétfő 05.20  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Isten védelme  Gyakorlati keresztyénség  Retro óra és rádió  Rózsa csokor  Napsütéses csodás napot  Karol Wojtyła: Invokáció  Citrom jó hatásairól  Rózsa csokor  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép  Tavaszi kép  Nő rózsa szoknyában  Emlékszel még?Dáma Lovag Erdős...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sexy nő  Hallgatni Isten szavára  Rózsa csokor  Sík Sándor : Tekintet nélkül  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tükör előtt, ember valami, beszerzési osztály, számítógépes csávó, otthoni keyboard, közeli pécékuckóba, másik Geniust, közeli pécékuckóban, volt nyitva, keyboardot elajándékoztam, billentyűzet máig, doboz cigarettát, pénz miatt, saját igénytelenségem, átlagos napon, gyerekei buksiját, csaja seggét, csajának segge, billentyűzetet naponta, billentyűzetével keresi, autószerelő csorba, lehető legolcsóbb, aranyhegyű Mont, nagyregény minőségén, rossz keyboard, lerágott ceruzacsonk, klaviatúrák csodálatos, csomó gomb, billentyűzetet néhány, lézeres egér, billentyűzethez passzoló, keyboard méretével, céges munkaeszköz, gumiszerű felület, billentyűk lenyomásakor, ollós megoldás, kommersz keyboardoknál, membrán szinte, méret szempontjából, membrános billentyűzet, érintkezési pontig, konstrukció gyakorlatilag, billentyűzetére néhány, sokáig használható, olyan billentyűzetet, külön kijelző, külvárosi lebuj, legtöbb gyártónak, emailjeit elolvassa, utóbbi évek, divatnak ugyanis, mechanikus billentyűzetben, membrán helyett, ilyennel egyszerűen, vonatkozó marketinges, mechanikus billentyűzet, gépen futó, legendás M-modellel, buta membrán, legolcsóbb membrános, része önámítás, másik része, távol-keleti gamerek, világon emberek, zaját hallgatják, érintésbeli visszejelzésért, 8000 lakosú, világ azon, alábbi videót, piros Cherry, legütősebbek között, életben egyszer, blue Cherry, ismertebbeket említsük, mechanikus keyboard, tökéletes szépség, feladatra amit, betűk sincsenek, igazi élvezet, boltban kapható, halott szakma, olyan szakma, mechanikus keyboardot, unalmas részek, viszonylag olcsó, csodálatos mechanikus, bárki alatt, anyatejjel szívta, multiméter használatát, elektronika alapjaival, fenti videóból, tökéletes billentyűzetet, sarki trafikban, kompatibilis mechanikus, nagy előny, saját építésű, megfizethetetlen, szerszámkészlete, marketingvakítás, elektrolakatosok, billentyűzetével, , ,
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 813 db bejegyzés
Összes: 813 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 1696
  • e Hónap: 6186
  • e Év: 55261
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.