Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kosztolányi Dezső : SZERENÁD
  2015-01-05 19:44:22, hétfő
 
 
Szép álmokat kedves Látogatóim, Barátaim!









Kosztolányi Dezső :
SZERENÁD



A kormos égből lágy fehérség
szitálja le ezüst porát.
Dideregve járok ablakodnál
a hófehér nagy úton át.
S amint megyek itt éji órán,
lépésem mégse hallható,
mert zsongva, súgva és zenélve
halkan szitál alá a hó.

S körülvesz engem zordon árnyat
egy hófehér szelid világ:
angyalpárnáknak tollpihéje,
zengő, szelid melódiák,
habpárna selymén szunnyadó arc,
mint angyalok fényszárnya ó,
minek szelided altatóul
halkan zenél a tiszta hó.

Oly mély a csend, a város alszik,
mind járjatok lábujjhegyen!
Pihék, zenéljetek ti néki,
hogy álma rózsásabb legyen.
Egy hófehér hálószobává
változz át csöndes utca, ó!
Fehér rózsákként hullj az éjben
reá, te szálló tiszta hó!





 
 
0 komment , kategória:  Kosztolányi Dezső  
További szép napot kívánok Mindenkinek szeretettel!
  2015-01-05 11:28:27, hétfő
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
Kutyája segít tolni a lebénult férfi kerekesszékét
  2015-01-05 11:14:00, hétfő
 
 





Kutyája segít tolni a lebénult férfi kerekesszékét



Bo Lao-ma utcai cipőjavítóként dolgozik Kína Luojang városában. A férfit mindenhová elkíséri hűséges kutyája, akivel rendkívül szoros köteléket alakított ki. A férfi egy korábbi betegsége miatt mindkét lábára lebénult. Mivel szerény jövedelme miatt egy rendes kerekesszéket nem engedhetett meg magának, így egy házilag összeeszkábált tolókocsival kénytelen közlekedni, amit legjobb barátja, a kutyája segít neki tolni nap mint nap. A kínai férfit mindennap elkíséri dolgozni a kutyája, aki munka közben sem mozdul el gazdája mellől. Megható képek következnek az önzetlen szeretetről.









 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Száz dollárt kapott egy hajléktalan férfi, ...
  2015-01-05 10:54:27, hétfő
 
 





Száz dollárt kapott egy hajléktalan férfi, titokban lefilmezték, hogy mire költi



Josh Paler Lin általában kandi kamerás átveréseket készít a YouTube-ra, most azonban úgy döntött, hogy egy hajléktalan férfiról forgat titokban. A videó egy leleplező filmnek indult, de az eredmény egészen más lett mint amire Josh számított. A filmes 100 dollárt adott a hajléktalan férfinak, aki nagyon meglepődött és meghatódott amikor Josh odaadta neki a pénzt.





A filmes úgy gondolta, hogy a férfi biztosan alkoholra fogja költeni pénzt, ezért ő és a barátja titokban követték és lefilmezték. A hajléktalan férfi bement egy boltba, ahol azonban nem alkoholt vett a pénzen, hanem élelmiszert vásárolt, amit más hajléktalanoknak és rászorulóknak adott, akiket nem ismert. Josh később odasétált a férfihoz és elárulta neki, hogy követték őt és megfigyelték, hogy mire költötte a neki adott 100 dollárt. Majd pedig újabb 100 dollárt ajánlott fel a férfinak, aki elmondta, hogy 4 hónapja került az utcára önhibáján kívül. A filmest nagyon meghatották a történtek ezért még aznap újból megkereste a hajléktalan férfit, elvitte étterembe és kivettek neki egy szállodai szobát néhány éjszakára. Megadta neki a telefonszámát is, hogy ha szüksége lenne segítségre, akkor hívja fel.






Videó a történetről: Link




 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Befagyott a Hukou-vízesés Kínában
  2015-01-05 10:30:40, hétfő
 
 





Befagyott a Hukou-vízesés Kínában



Kína egyes részein tombolnak a mínuszok, a zord időjárásának köszönhetően a Shanxi és Shaanxi tartomány között húzódó Hukou-vízesés is befagyott. A vízesés a legmagasabb pontján húsz méternél is magasabb, ezzel pedig Kína második legnagyobb zuhataga. A Hukou-vízesés kedvelt turistalátványosság, és mivel ilyen különleges formában csak ritkán lehet látni, a rendkívüli hideg ellenére is rengetegen keresik fel a befagyott zuhatagot.










Videó a vízesésről! Link


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Ötvenöt éve nincs rá magyarázat
  2015-01-05 00:47:01, hétfő
 
 
Ötvenöt éve nincs rá magyarázat






A szovjet-orosz kriminalisztika mindmáig legrejtélyesebb esete a Gyatlov-ügy. Noha a nyomozást már több mint ötvenöt éve lezárták, a megválaszolatlan kérdések száma továbbra sem csökkent. Az igazság talán sohasem fog kiderülni.

Cikk és érdekes képek csak 18 éven felülieknek. Link


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Élet a vadonban – a természetbe visszavonult emberek
  2015-01-05 00:36:07, hétfő
 
 


Élet a vadonban - a természetbe visszavonult emberek élete







Danila Tkachenko (1989, Moszkva) orosz fotós Oroszország és Ukrajna erdeiben, magányosan élő emberekről készítette az ,,Escape" vagyis a Menekülés nevet viselő fotósorozatát. Ezek az emberek ugyanis maguk mögött hagyták korábbi életüket és a civilizációtól távol, a természetbe menekülve kezdtek új életet. Mint írja, a legtöbb ember a világon a társadalmi igényeknek, elvárásoknak megfelelően végzi a munkáját és éli az életét. Sokan szenvednek a megszorítások, a szabályok és a konvenciók miatt. Fotósorozata elején Danila Tkachenko azt a kérdést teszi fel, mit jelent valójában az identitásunk, amikor szerinte kénytelenek vagyunk úgy élni, ahogyan azt elvárják tőlünk.





A további érdekes fotók itt találhatók!!!!! : Link




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
A világ legszebb folyója.
  2015-01-05 00:28:26, hétfő
 
 
A világ legszebb folyója: Link






A Serrania de La Macarena National Park Kolumbia első nemzeti parkja (1971) az Andok keleti részén, Meta tartományban található. A park ökológiailag egyedülálló terület különleges növény- és állatvilággal, mégsem emiatt vált híressé a terület, hanem egy csodálatos természeti jelenségről, egy páratlan biológiai csodáról.






Itt, az Adok lábainál ered a Caño Cristales folyó, mely mintegy száz kilométeres utat tesz meg, számos vízesésen bukdácsolva, bizarr sziklafalak ölelésében. Az esős évszakban a vízeséseket, száraz évszakban a folyómeder különleges sziklaképződményeit csodálhatjuk.

Az esős és a száraz évszak közötti időszakban (szeptember-november) történik a csoda: a folyó ,,kivirágzik". Amikor a folyómeder szikláit ellepi a kristálytiszta víz, a napfény pedig lejut a meder aljára a sziklapárkányokon megtelepedett algafajta, a Macarenia clavigera ,,virágot bont".







A parányi lények a zöld, kék, sárga, lila és a piros színek ezernyi árnyalatában pompázva szivárvány folyammá változtatják a folyót. A jelenség azonban csak addig tart, míg a vízállás megfelelő.






A mederben lévő víz mélysége ugyanis alapvetően meghatározza a rajta áthaladni képes napsugarak mennyiségét, ami a fényt és a hőmérsékletet szabályozza. Az algák pedig csak az általuk optimálisnak tartott tartományban szaporodnak el ily mértékben.






A folyó ilyentájt La Macarena település közelében mutatja legszebb arcát, azonban kiépített utak hiányában onnan is csak lovon, öszvéren vagy gyalogszerrel érhető el. A természet védelme érdekében szabályozták a turisták látogatásait: egy nap maximálisan 20 fő tekintheti meg a látványosságot, szigorúan csak vezető kíséretében.






A folyót úgy is emlegetik, mint ,,a folyó, amelyik a paradicsomba vezet", de hívják még ,,szivárványfolyó", ,,ötszínű folyó", és a ,,világ legszebb folyója" néven is. Az UNESCO az emberiség biológiai örökségévé nyilvánította a nemzeti park egyedülálló ökoszisztémáját.









































[
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 233 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5213
  • e Hét: 16058
  • e Hónap: 33441
  • e Év: 150687
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.