Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Müller Péter: "Ahol eltörtél, ott leszel erős,...
  2016-03-16 12:24:24, szerda
 
 





"Ahol eltörtél, ott leszel erős, ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen."



Ezzel az útravalóval vigyázz! Nem mindenkinek való. Csakis azoknak, akik életük során csak egyszer is találkoztak önmagukkal, vagyis benső, igazi valójukkal - aki legyőzhetetlen. Mert isteni eredetű.

És mérhetetlenül erős. Lelked legmélyén atomerő dolgozik, vulkáni energia, mely éppúgy a szürke felszín alatt él, mint a forró láva a Föld mélyén, vagy mint az atomok magjában az ésszel felfoghatatlan magerő...
hirdetés

Csak le van fojtva. Nem is tudsz róla. Fogalmad sincs. Egy életet leélsz, és nem tudod, milyen erős vagy. Nem jön föl soha. Így élsz. Kristálytiszta forrás rejlik lényed legbelsejében, s te mégis szomjan halsz a hétköznapi sivatagban, mert nem tudsz róla, és ha sejted is, nem tudod az Élő Vizet magadból felhozni.

Az emberek zöme, ha eltörik: törött marad. És ha veszít, nem tud a padlóról felállni. Ott marad. Nem is kell hozzá súlyos sorscsapás. Egy kis vesztés, egy közepes pofon, egyetlen csalódás elegendő, hogy egy életre föladja a küzdelmet. Mert nem ismeri lelke mélyét. Nem tudja, ki lakik benne, és milyen erős. Nincs hite élni. Manapság sok az összetört ember.

Aki abban a tévedésben él, hogy gyenge. És tehetetlen. És erőtlen és fáradt és úgy érzi: nem bírja már tovább. De te ne tartozz közéjük! Te ismerd meg magad! Vesd le magadról a "nem megy" és a "gyenge vagyok" káprázatát.

És merj erős lenni! Tudd, hogy minden szenvedés és kudarc és vesztés: megpróbáltatás. Azért van, hogy magadhoz térjél. És önmagadból meríts csodálatos erőt. Azért van, hogy feltörjön lényed mélyéről a vulkán és az atomerő és az Élő Víz! Kelj fel, és járj!







"Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk."


Ez fájdalmas dolog, és egyre inkább így van. Régen ilyen volt a rabszolgaság és a jobbágyság - ma már a legtöbb munkahely ilyen. Jó szó rá, hogy ,,lélekölő".

Amiben nincs lélek, nincs értelem, amitől nem leszek több, az nem munka, csak robot. A legnehezebb munkát is szívesen csinálom, ha szeretem. És a legkönnyebbet is utálom, ha nem szeretem.


Mit tégy? Nem tudom. Egy kor sötétségét az mutatja legjobban, hogy mennyire lélektelen benne az emberi tevékenység. A miénk sajnos nagyon sötét. Már nem is az a kérdés, hogy milyen lélekölő munkát kell elvégeznünk, hanem hogy kapunk-e munkát, egyáltalán. A gépek ugyanazt elvégzik, mint mi. Még jobban és gazdaságosabban is. Egyetlen gép sok ezer embert helyettesít, s a hasznot, amit hajt, nem osztják el az emberek között: egyetlen tulajdonos vágja zsebre.

Megóvni ettől magad csak kivételesen tudod. Beteg korba születtél, sajnos. A kórt úgy hívják: "elidegenedés". Más szóval: embertelenség. Még más szóval: szeretettelenség. Idegen lett a munkád, az emberekkel való kapcsolatod, gyakran a párkapcsolatod is, idegen és ellenséges lett a világ, amelyben élsz, és idegen lett a saját lelked is, önmagad számára.

Két dolgot tehetsz. Az egyik: hogy ezt a helyzetet, mint egy járványt, tudatosítod magadban. Tudd, hogy nemcsak te, de szinte mindenki így él. A másik: hogy amennyire csak képes vagy, vigyél szeretetet az életedbe.

Lehet. Anyám tudta ezt. Anyagkönyvelő volt egy büdös bőrgyárban, melyet lényével valósággal átvarázsolt. Mai napig emlékeznek rá az öregek. Szerette az embereket. S megtanította őket arra, hogy a gályapadon is lehet énekelni. Nem hagyta a lelkét megölni. És amikor már túl sokat szenvedett, mert a precíz munkát ráadásul egy tizenkét dioptriás szemüveggel kellett elvégeznie, arra gondolt közben, hogy mindezt miattam teszi.

És akkor már értelme is volt a robotjának. Vissza kell csempészni a szeretet morzsáit.





 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Bodzavirág ital
  2016-03-16 11:34:16, szerda
 
 





Keress egy úttól távol eső bodzabokrot, és szedj le egy kisebb zacskónyi virágot (ez nálam kb. 10 db nagy tányérnyi virág,). Otthon vágd le a szárakat, és a virágokat tedd 5 liter vízbe. Adj hozzá egy felkarikázott citromot, körülbelül 20 darab citrompótlót és 30 dekagramm cukort. Ezután hagyd 24 órát állni. Miután állt, szűrd le, és már ihatod is. Ha jobban kedveled az ilyen bodzaüdítőt, mint a szörpöt, és szeretnéd a bodza virágzása után is élvezni az ízét, akkor kevesebb vízzel készíthetsz töményebb koncentrátumot is, amit aztán praktikusan, elmosott tejesdobozokban lefagyaszthatsz.






A tavasz legízletesebb virága kétségkívül a bodza. Elég egy bokor a kertedbe, és ha leszüretelted a hatalmas fehér virágokat, jó pár üveg bodzaszörpöt készíthetsz. Az íze mellett pedig a szervezetedre is jó hatással van az elkészített nedű.

A bodzacserje vagy -fa a 6 méter magasságot is elérheti. Krémszínű virágai lapos bogernyőbe tömörülnek, és bódító, édeskés illattal lengik be a növény környezetét. Amikor a virágok teljesen kinyíltak, akkor érdemes leszedni, és szörpöt vagy egyszerű, vízben áztatott bodzalevet készíteni belőle. Arra figyelj oda, hogy védett helyről szedd a növény virágát, és ne forgalmas út mellől, ahol autók járnak és a kipufogógáz szennyezi a virágokat. A bodzának elsősorban a virágát ismerjük, pedig a bogyóját a természetgyógyászatban előszeretettel alkalmazzák, ugyanis a kissé fanyar, keserű, csípős ízű termés hűsítő hatású és gazdag C-vitaminban.

Immunrendszer-erősítő, ezért influenzás és megfázásos megbetegedésekben kiválóan alkalmazható. Enyhíti az orrfolyás, a köhögés és a torokfájás tüneteit, a lázat pedig az izzasztó hatásának köszönhetően csillapítja. Méregtelenítő hatása mellett a gyulladásokat is csökkenti és külsőleg alkalmazva a pattanásokat is szárítja. A vesékre is remek gyógyír vízhajtó tulajdonságának köszönhetően. A fogyókúrában is segítségül hívhatod a bodzaszörpöt, mert koleszterincsökkentő hatása jól kombinálható a diétákkal.

A bodza öregedésgátló hatással is rendelkezik, mert antioxidáns flavonoidot tartalmaz. Tavasszal, amikor kinyílnak a bodzavirágok, érdemes minden nap egy-két pohár bodzalevet elfogyasztanod, hogy a bőröd és a szervezeted új erőre kapjon.






Így használd a bodzát:


Bodzatea

Forralj fel 3-5 g szárított virágot 1 bögre vízben, és főzd 10-15 percig. Naponta háromszor is ihatod ezt az italt.



Egyszerű bodzaital

A friss virágból 5-6 darabot tegyél 2 liter hideg vízbe 1-2 szelet citrommal, áztasd 5-10 órát, majd öntsd üvegekbe, tedd a hűtődbe és 1-2 napon belül fogyaszd el.


Bodzaszörp

Hozzávalók: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer). Elkészítése: Hideg vízben mosd meg a bodzavirágokat. Tegyél fel forrni 5 liter vizet, amelybe keverj el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellizáld egy edényben, majd ha kész, önts rá 1 liter vizet. Ne ijedj meg, amikor a hideg víz hatására a karamellizált cukor megkeményedik, hiszen tovább melegítve hamarosan feloldódik a vízben. A cukros leveket öntsd össze, és együtt forrald fel. Miután kihűlt a szirup, tedd bele a bodzavirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a tartósítószert. 4-5 napig hagyd összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergesd. Szűrés után öntsd tiszta üvegekbe. Ízlés szerint 1:6-1:7 arányban vízzel vagy szódával hígítva egész évben fogyaszthatod.



 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Fenyőrügy frissítő ital
  2016-03-16 11:17:28, szerda
 
  A sok cukros, drága üdítő helyett te is készíthetsz tavaszi frissítőt a természetben fellelhető alapanyagokból.







Fenyőrügy frissítő ital



A friss fenyőhajtásokból isteni üdítő készíthető. A hagyományosan karácsonyfának állított lucfenyő, de ezüstfenyő is lehet az alapanyag. Nem kell mást tenned, mint levágni a friss hajtásokat. Körülbelül 1 kilogramm hajtáshoz adj 4 liter vizet, majd főzd a hajtásokkal együtt a forrástól számítva még fél óráig. Mikor megpuhultak a levelek, adj hozzá 80 dekagramm cukrot és ízlés szerinti mennyiségű citromot. Ezután az ízesített levet újból forrald fel. Miután ismét felforrt, nincs más teendőd, mint leszűrni (praktikus az egész főzési műveletet egy hatalmas tésztafőző fazékban végezni, így a leszűrés is lényegesen könnyebb). Még melegen öntsd üvegekbe az üdítőt, és tedd takarókkal kibélelt dunsztba. A lényeg, hogy minél lassabban hűljenek ki. A nedű színe rózsaszínes lesz, ha ezüstfenyőt használsz, akkor pedig markánsabb lesz az íze. Fogyasztáskor még pár darab mentalevéllel is megbolondíthatod az italt.


Amellett, hogy isteni frissítő, még a köhögést is csillapítja, és megfázásra is kiváló ellenszer a fenyőrügyből készült üdítő. Ha télire szeretnéd eltenni, és nincs tágas kamrád, akkor nyugodtan csökkentsd a víz mennyiségét, így végül nem üdítőt, hanem szörpöt kapsz, és kisebb helyen tudod tárolni.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Akácvirág üdítő
  2016-03-16 11:07:40, szerda
 
 





Akácvirág

Az akácvirág-üdítő majdnem úgy készül, mint a bodzából készült változat. Akácból azonban sokkal könnyebb nagyobb mennyiséget szedni, mint bodzából, éppen ezért még egy kisebb zacskót sem kell megtöltened vele. A virágokat óvatosan mosd meg, majd a szárakról az ujjaid segítségével óvatosan húzd le őket. Ezután 4 liter felforralt, majd körülbelül 40 fokosra visszahűtött vízbe tedd bele a virágokat. A vízhez ebben az esetben 10 darab citrompótlót és egy megmosott, felkarikázott citromot adj, majd végül 150 dekagramm cukrot is keverj bele. A keveréket - lefedve - hagyd állni 24 órát. Ha már a keverék átvette az akácvirágok édes ízét, akkor szűrd le, és bátran fogyaszthatod is. Az íze nem lesz olyan intenzív, mint a bodzáé, de az akác édessége és selymessége érződik majd az üdítőn. Próbáld ki!

Fotó: Kőrösi Hanna



 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Sajtos cukkinifőzelék
  2016-03-16 10:50:28, szerda
 
  Böjti étel is lehet!






Sajtos cukkinifőzelék



Hozzávalók 1 főre:

25 dkg cukkini
3 dkg sovány sajt
1,5 dl tej (1,5%-os)
1 csapott kiskanál olívaolaj
1 közepes evőkanál Graham-liszt

szerecsendió
friss bazsalikom
oregánó


Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk és héjával együtt kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Teflonbevonatú edényben a kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Fedővel lefedve pár percig pároljuk a saját levében. Közben ízesítjük oregánóval, sóval, szerecsendióval. Ezt követően a liszttel meghintjük, újra átpirítjuk, és hideg tejjel felöntve csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, amivel még egyszer lazán átkeverjük. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Avilai Szent Teréz imája
  2016-03-16 10:40:36, szerda
 
 





Avilai Szent Teréz imája

Hozzon a mai nap belső békét a számodra. Bízz az Istenben annyira, hogy tudd, pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Ne felejtsd el a végtelen lehetőségeket, amelyek a hitből erednek. Használd az adottságokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, amely megadatott számodra. Légy elégedett abban a tudatban, hogy az Isten gyermeke vagy. Legyen ez a tudat teljesen a tiéd, és adja meg lelkednek a dal, a tánc, a hála és a szeretet szabadságát.
Ez mindannyiunké!









Az érzések változnak, a szeretet örök állandó.
Jót akarunk, mégis megbántjuk egymást.
Az összeszólalkozások felszinesek, mivel
A mélybe ott húzódik a SZERETET!!!
Amely a HIBÁKKAL EGGYÜTT ELFOGAD ÉS MEGÉRT !


 
 
0 komment , kategória:  Hit  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 1697 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 14453
  • e Hónap: 31836
  • e Év: 149082
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.