Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Vass Albert idézetek a hazáról:
  2016-07-04 11:08:46, hétfő
 
 





"Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel, s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeledkezel."

(Wass Albert)








Nézd ezt a fát. Látod a sok falevelet rajta? Mindegyiknek, még a legkisebbiknek is van mélyen lent a földben egy kis hajszálgyökerecskéje, mely élettel látja el. Ősszel lehull a levél, igaz. Minden ősszel lehull. De annak a kis hajszálgyökerecskének a jóvoltából visszatér újra minden tavasszal. Ha azonban a gyökérszál pusztul el ott a föld alatt, a levelecske nem tér vissza többé, s idő múltával elpusztul a fa is. Mert a gyökérben van az élet, érted? Aki pedig elmegy, nem viheti magával a gyökereket. S akinek nincs gyökere, az elvész. Sok magyar veszett el így, nagyon sok. Gondolj a gyökérre.

Wass Albert








Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.

Wass Albert








Ma már tudom, hogy nem tehetek mást: el kell mennem oda, ahol a világ nagyurai esztendők óta gyűléseznek már és szónoklatokat tartanak a békéről, az igazságról és az emberi jogokról. És ha nem eresztenek be az ajtókon, úgy be kell mennem az ablakokon. De oda kell állanom elébük, és meg kell mondanom nekik, hogy hagyják abba a szónoklatokat. Mert nem tisztességes dolog szabadságról beszélni, és a mások szabadságát odaajándékozni az ördögnek. Igazságról és emberi jogokról beszélni és odaajándékozni egy országot a halálnak. Meg fogom kérdezni tőlük: mit vétettem ellenetek, urak? És mit vétett az én népem, ott a hegyek között? Majd előveszik a pénztárcáikat, mint ahogy azt a gazdagok szokták, ha nem tudnak megfelelni a szegények kérdéseire, de én azt mondom nekik: Nem, urak! Ne alamizsnát adjatok! Adjátok vissza a hegyeimet!

Wass Albert








Jön ezer új Kőmíves Kelemen,
ki nem hamuval és nem embervérrel
köti meg a békesség falát,
de szenteltvízzel és búzakenyérrel
és épít régi kőből új hazát.

Wass Albert








Miért, hogy idegenben, valahányszor gyermeket magyarul beszélni hallok, leküzdhetetlen szomorúság ejt meg, s gyorsan odébb kell sietnem, valamelyik elhagyott mellékútra, hogy letöröljem s elrejtsem az idegenek elől kicsorduló könnyeimet?

Márai Sándor








Minden, ami az otthoni rádióból, levelekből, újságokból eljut hozzám, (...) elindít bennem egy érzésfolyamatot, amelyet nagyon nehéz meghatározni. Nem harag ez, nem is ellenérzés; több is, más is. Valamilyen megrettent befele-fordulás a válasz, amellyel e hírekre a lelkiismeretem felel -, a tehetetlenség süket és hűdött üressége.

Márai Sándor








Tudni kell, hogy mikor az Úristen népek s országok dolgát rendezte volt a földön, Erdélyről ügyesen megfeledkezett. Azóta is szokásban maradt, hogy megfeledkezzenek róla, valahányszor adódik.







Wass Albert



Üzenem a háznak, mely fölnevelt:
ha egyenlővé teszik is a földdel,
nemzedékek őrváltásain
jönnek majd újra boldog építők
és kiássák a fundamentumot
s az erkölcs ősi, hófehér kövére
emelnek falat, tetőt, templomot.

Wass Albert








Ne mondjátok, hogy keressek magamnak máshol helyet a világban, mert nincsen ennek a világnak helye, ami az enyém volna azon az egyen kívül. Ne mondjátok, hogy befogadtok ebbe vagy abba az országba, mert nincsen nekem azokban az országokban semmi keresnivalóm. Ne mondjátok, hogy lelek magamnak hegyet a Kordillerrákban, vagy a Sierra Nevadán: mert a más hegyei azok, nem az enyimek. Az én számomra nincs szépségük és nincs békességük azoknak a hegyeknek. Adjátok vissza az én hegyeimet!

Wass Albert








Nem tudtam, hogy mi az, amit érzek: öröm vagy fájdalom. Éreztem, hogy rohanni kellene, kirohanni a mezők közé s végigkiáltani rajtuk riadó szóval, hogy öltözzenek csupa virágba, mert újra magyar föld lettek! Az erdőig szaladni és felverni a fákat, hogy énekeljenek a boldogságtól! De ugyanakkor meg kellett volna állni szemközt fordulva a déli dombvonallal, levett kalappal s lehajtott fejjel. Nem lehetett csinálni semmi mást, csak állni az ablakban mozdulatlanul, nézni északnak, keletnek, délnek, átölelni egyetlen pillantással a testvérdombokat, átölelni és egybeszorítani őket, hogy ne tudjanak egymástól soha elszakadni.

Wass Albert








Szegény magyar testvérem, valahol Budapesten, vagy az Alföldön, vagy távol Dunántúl: sajnállak, mert te nem ismerheted ezt az érzést. Nem tudhatod, mi az: honvédeket várni. Sajnállak, mert te nem éltél rabságban huszonkét évet, nem szenvedtél megaláztatást, nem tűrtél idegen parancsot. Téged nem üldöztek, nem raboltak, nem voltál megvetés céltáblája magyarságod miatt. Te nem is tudhatod igazán, hogy mi az, amit mi éreztünk akkor! (...) Az egész testünk egyetlen szív volt, az egész utca egyetlen szív volt, az egész világ egyetlen szív volt, és ez a szív úgy vert és dobogott, hogy nem lehetett már bírni vele. (...) Úgy éreztük, hogy a szívünk kettéhasadt és szétnyílt. Kiömlött belőle minden, ami évek óta felgyűlt, s meztelen csupasz szívünk ott piroslott tisztán és feltárva a honvédek előtt, akik eljöttek, akik a mieink.

Wass Albert








Ti budapesti magyarok, s ti többiek, Alföldön és Dunántúl: tudjátok ti, mi az, a himnuszt énekelni? Halljátok templomban, iskolában, ünnepélyen, gyűlésen, mindig. Gyermekeitek az iskolában tanulják. A mi fiataljaink nem hallották soha. Csak néha rádión, ha hozzájutottak, figyelték áhítattal és imádkozó szívvel a bűvös dallamot, melynek szavát csak elgondolni tudták, nem megérteni. Ha valaki mégis tudta s énekelte: bajt szerzett vele magának, családjának, falujának. Aki tudta is, magában tartotta. De élt a himnusz mégis! Tudták, hogy van és tudták, hogy imádság.

Wass Albert





 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
A csodálatos búzafű
  2016-07-04 09:51:08, hétfő
 
  Friss Búzafűlé készítése: Link








A csodálatos búzafű


Mi az oka annak, hogy egy 80 éves idős férfi, aki búzafűlét fogyaszt, egészségesebb mint egy mai 35 éves fiatal ember?
Akkor döbbentem rá igazán milyen anyaggal állok szemben, amikor életem meghatározó periódusában találkoztam egy öreg gyógyítóval, egy kietlen vidéken utazásaim során. Csak nézett rám a nagy égszínkék, forrásvíz tisztaságú szemeivel. De azok a szemek mind ha egy csecsemő szemei lettek volna! Ott állt előttem egy közel 80 éves idős ember és olyan erőt, vitalitást és kicsattanó egészséget sugárzott a lénye, amivel még soha életemben nem találkoztam azelőtt!
Mikor megkérdeztem, mit lát a szemembe, ő azt felelte "csoda, hogy még él"! 30 éves voltam ekkor! Mikor megtudtam, hogy az öreg kiskorától kezdve búzafű levet iszik és ennek köszönhető elképesztő életereje, elhatároztam, hogy felveszem az igát és megismertetem a világgal Isten ezen ajándékát.
Bizonyára legtöbbünk már hallott a búzafűléről, hiszen az elmúlt évek során sztárok, gyógyító eledeleként is feltűnt a médiában. A legtöbb természetgyógyászati és egyéb komplementer medicinális eszközöket felvonultató szaklapban is sorra jelentek meg cikkek, tanulmányok, melyek alapján egyértelműen kimondható, hogy a búzafűlé igen pozitív hatással van az emberi szervezetre.
A búzafűlé igazi erejét véleményem szerint a klorofilltartalma adja. Ez a molekula szinte kiköpött mása az emberi vörösvérsejtekben megtalálható hemoglobin molekulának. Mindkét molekula a légzésért, a légzési gázok szállításáért felelős. A klorofillt éppen ezért szokás növényi vérként is hívni. A két molekula mindössze pár atomban tér el egymástól szerkezetüket tekintve. Ebből következik az a nagyon fontos előny amiért a klorofillt szervezetünk nagyszerűen tudja hasznosítani és vérünket úgymond dúsítani oxigénnel. Mivel funkcióikat tekintve megegyeznek, így a klorofill nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vér oxigénszintje növekedjen, sejtjeink még több oxigénhez jussanak.
Másik jó tulajdonsága a lúgosítás. A búzafűlé nagy mennyiség tartalmaz bázikus ásványi elemeket, melyek lúgosító hatásuk révén képesek helyreállítani szervezetünk természetes sav-lúg egyensúlyát.
A búzafűlé széles spektrumú gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és salaktalanító. Nagyszerű emésztést javító, étvágynövelő, hatékonyan támogatja immunrendszerünket is. Magas vas-, és klorofill tartalma segít a vérszegénység megelőzésében és kezelésében. Kedvezően hat a vörös csontvelő működésére is.
A felsoroltakat végig olvasva valóban láthatjuk, hogy egy nagyon összetett és CSODÁLATRA MÉLTÓ növényi lével állunk szemben.

Forrás: Természetgyógyász Magazin 2010. XVI.évf.7.szám







 
 
0 komment , kategória:  Gyógynövények  
Mosolyogtál már ma?
  2016-07-04 09:19:49, hétfő
 
 





Két cápa panaszkodik egymásnak:
- Képzeld, a múltkor lenyeltem egy szörföst. Olyan vacak napolajat használt, hogy napokig hasmenésem volt tőle!
- Ne is mondd! Nemrég lenyeltem egy szőke nőt. Olyan üres volt a feje, hogy egy hétig nem tudtam lemerülni!
--------------------------------------------------------------------------------- --------

Az öreg bácsi felveszi a kabátját és indulni készül otthonról. Felesége utána szól:
- Hová mész?
- Elmegyek az orvoshoz.
- Beteg vagy?
- Nem, csak gondoltam, felíratok egy Viagrát.
- Akkor várj, én is jövök. - kászálódik ki a néni a hintaszékből.
- Miért? Beteg vagy?
- Nem, csak kérek egy Tetanusz-oltást, ha előveszed azt a régi, rozsdás szerszámot.

--------------------------------------------------------------------------------- ---
Két cigány nő beszélget
- Képzeld az én fiam még csak 8 hónapos de már megy
- Az semmi, az enyém 18 éves, de már ül...

-------------------------------------------------------------------------------
Hazaérve mondja az asszony a férjének:
- Most jövök a szépségszalonból.
- Zárva volt ?

-----------------------------------------------------------------------
A feleség a férjének:
- Szívem, meg kell neked gyónnom, hogy én színvak vagyok !.
- Nem baj kedvesem, én se Szegedi vagyok, hanem Szenegáli ...
---------------------------------------------------------------------

Egy nő bemegy a patikába, és mérget kér a patikustól.
- Asszonyom, miért van szüksége a méregre?
- Megölöm a férjemet!
- Nem adhatok el Önnek mérget azért, hogy megöljön vele valakit!
A nő erre kitesz egy fotót a pultra, mely egy férfit és egy ... nőt ábrázol félreérthetetlen helyzetben. A férfi a nő férje, míg a nő a patikus felesége.
A patikus felemeli a fotót és rábólint:
- Elnézést kérek, nem tudtam, hogy van receptje.
----------------------------------------------------------------------

Egy házaspár a harmadik gyerek születése után elhatározza, hogy spórolni fognak. Az asszony azt kéri a férjétől, hogy mondjon le a sörözésről.
A férfi nagy nehezen beleegyezik.
Nem sokkal ezután viszont egy nagyobb összegű számlát talál a feleségénél kozmetikumokról. Kérdőre vonja az asszonyt:
- Megegyeztünk, hogy lefaragunk a
kiadásokból, te mégis egy vagyont költöttél magadra!
- Drágám, ezeket azért vettem, hogy neked jobban tetsszem - válaszol a feleség.
- Miért, mit gondolsz, a sör mire volt jó. ?
--------------------------------------------------------------------------------- -------

Egy házaspár elmegy egy csodakúthoz. Először az asszony hajol be a kútba, és elsuttogja a kívánságát. Aztán a férj következik, de túl mélyen hajol be és beleesik a kútba.
Mire az asszony felkiált: - Nahát, ez működik. !

--------------------------------------------------------------------------------- -------
Feleség mondja az urának:
- Rosszul választottál feleséget, mert én átlátok az összes praktikádon.
Neked egy nálam butább nőt kellett volna választanod !
- Hát azt hiszed, találtam. ?

-------------------------------------------------------------------------------
A férj borotválkozik a fürdőben és morog magának:
- A fenébe! Ezzel a borotvával még a nyakamat sem tudom elvágni!
Az asszony beszól neki:
- Szívem, beadjam a nagy kést. ?

--------------------------------------------------------------------------------- ---
Két flegma titkárnő beszélget:
- Te, mostanában annyit fáj a fejem, fogalmam sincs mitől lehet.
Erre a másik:
- Hát tudod nekem a hasam szokott fájni ha üres.

--------------------------------------------------------------------------------- --------
Az irodában az egyik kopasz dolgozó megunja, hogy mindenki a kopasz fején élcelődik.
Egyik nap, az egyik kolléga megsimogatja a fejét, és így szól:
"Pont olyan érzés, mintha a feleségem fenekét simogatnám'', mire a kopasz:
Végigsimít a saját fején, és az mondja:
- Most, hogy mondod...
tényleg olyan, mint a feleséged feneke. !





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 132 db bejegyzés
e év: 1697 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3907
  • e Hét: 14752
  • e Hónap: 32135
  • e Év: 149381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.