Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az öregség - ajándék
  2017-01-26 13:22:11, csütörtök
 
 


Megfontolandó szavak az öregségről.

Egy nap, egy fiatal barátnőm azt kérdezte tőlem, milyen érzés öregedni.


Meghökkentem kérdésén, mert én sosem gondoltam arra, hogy én öreg lennék. Az ifjú hölgy, látván reakciómat, rögtön zavarba jött, de megmagyaráztam neki, hogy számomra ez egy érdekes kérdés, elgondolkodom rajta és majd később válaszolok neki.

Végül is úgy döntöttem, hogy az öregség egy ajándék.


Tulajdonképpen életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni. . Persze, nem a testem! Időnként én is kétségbeesem a ráncaim, a táskás szemem, a megereszkedett fenekem miatt. És gyakran meghökkenek azon az öreg nőn, aki visszanéz rám a tükörből /aki pont úgy néz ki, mint az anyám/, de nem sokáig gyötrődöm ezek felett.

Sosem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki. Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek


Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.
Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy játszom a computeren?
Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és sírhatok a régi szerelem emlékén...és meg is teszem.
Sétálok a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal.

Ők is lesznek öregek, ha elég szerencséjük lesz hozzá!

Tudom, persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit, elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt.
Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek, hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitívnak lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. .

Én nem teszek fel magamnak se kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.

Nos, válaszolva ifjú barátnőm kérdésére, elmondhatom, hogy nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha. vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet /már ha kedvem van hozzá/.

Mindig mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!
És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és a kínaiak szerint erősíti az immunrendszert.

/ A szerző ismeretlen, angolból fordítottam és ajánlom kor és kórtársaimnak. /








 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Erőt, egészséget - Kőszegi Anna
  2017-01-26 13:09:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép estét - Juci
  2017-01-26 12:33:19, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
A fokhagyma
  2017-01-26 12:30:09, csütörtök
 
  Nincs abban vita, hogy a fokhagyma a bolygó egyik legegészségesebb növénye. Ezzel a természetes csodaszerrel számos betegséget kezelhetünk, gyógyászati hatásait világszerte felhasználják. A koleszterinszint csökkentéséhez, a magas és alacsony vérnyomás szabályozásához, koszorúér betegség kezeléséhez, a vérkeringés javításához, szívroham megelőzéséhez hagyományosan alkalmazzák.

A legjobb benne, hogy a fokhagyma mindössze 24 óra alatt segít a szervezetnek!
Kutatások szerint, ha megeszünk 6 sült fokhagyma gerezdet mindennap, fantasztikus hatásokat tapasztalhatunk:

1. órában: A fokhagyma felszívódik a gyomorban és táplálja a testet.
2-4. órában: Elkezdi rombolni a rákos sejteket és megelőzi a szabadgyökök okozta károsodást.
4-6. órában: Az anyagcsere beindulásával kezdenek előjönni előnyös tulajdonságai, segít eltávolítani a felesleges folyadékot és zsírt a szervezetből.
6-7. órában: A fokhagyma antibakteriális hatásai működésbe lépnek és elpusztítják a szervezetben élősködő baktériumokat.
6-10. órában: A fokhagymában lévő tápanyagok sejtszinten kezdenek el hatni, a szervezet így védett lesz az oxidáció ellen.
10-24. óra: A szervezet mélytisztulási folyamaton megy át, melynek következménye:
az immunrendszer erősödése
a csontok erősödése
a vérnyomás javulása és csökkenése
a sejtek élettartamának megnövekedése
fáradtság megszűnése
koleszterinszint szabályozása
szívbetegségek megelőzése
a nehézfémek szervezetben való elraktározódásának megelőzése
fizikai teljesítmény javulása

A kutatók kifejezetten javasolják a fokhagyma napi szintű fogyasztását, mivel ezzel számos tünetet és betegséget megelőzhetünk, a már meglévő problémákat pedig könnyebben kezelhetjük.



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Győzzük le a náthát
  2017-01-26 12:25:50, csütörtök
 
  Ha reggel arra ébred, hogy fáj mindene, bedugult az orra, akkor bizony megfázott. Nem kell azonban kétségbeesni, a következő módszerek segítenek, hogy akár egy nap alatt túljusson a nehezén!

megfázás ellen gyors tippek

Forró fürdő
Ha nincs láza, reggel kezdje a napot egy forró fürdővel! Miután kijött a fürdőből, inhaláljon! Egy tálkába engedjen forró vizet, és csepegtessen bele egy-két csepp eukaliptusz olajat! Ez nem csak tisztítja a légutakat, de fertőtlenít is, és segít feloldani a letapadt nyákot, csillapítja a köhögést. Arra azonban figyeljen, hogy ne közvetlen közelről lélegezze be a forró gőzt! Érdemes a forró fürdőt este is megismételni: csináljon minél nagyobb gőzt a fürdőszobában, mintha szaunázna. Ekkor se felejtse el az illóolajokat, például a levendula még az elalvásban is segíthet.

Energiadús, de könnyen emészthető reggeli
Megfázás, hurutos megbetegedés esetén reggel érdemes kerülni a tejet, a tojást, a húsféléket és előnyben részesíteni a gyümölcsöket és a müzlit. Zabpelyhet keverjen össze natúr joghurttal vagy mandulatejjel, karikázzon a tetejére banánt, szórjon rá áfonyát, mandulát!

Vitaminbomba
Facsarjon frissen grépfrút- és narancslevet, igyon meg belőle legalább 3 nagy pohárral a nap folyamán! Antibakteriális és immunrendszer serkentő, ha egy csésze forró vízbe belefacsarja egy citrom levét, elkever benne egy nagy kanál mézet és gyömbért reszel hozzá, majd amilyen melegen tudja, megissza. Ezt még kétszer érdemes megismételni a nap folyamán.

Izzasztás
Öltözzön fel olyan melegen, ahogyan csak tud: vegyen fel vastag pulóvert, húzzon vastag zoknit, kössön sálat a nyakára! A régi praktikának tudományos alapja van: a meleg gyorsítja a vérkeringést, és a szervezet hatékonyabban tudja legyőzni a fertőzést. Ezt a folyamatot segítheti, ha sok forró folyadékot iszik, főként gyógytea formájában: a kamilla, hársfa, bodza, csipkebogyó tea kiválóan alkalmas a nátha kezelésére.

Friss levegő
Egy húsz perces séta a friss levegőn serkenti a vérkeringést, segíti az immunrendszert a kórokozókkal szembeni küzdelemben.

Fehérjedús ebéd, csípős vacsora
Ebédre a szervezetének erősítő fogásokra van szüksége: egy tál forró húsleves, sok zöldséggel és főtt hússal vagy sült csirkemell sajtos salátával nagyszerű választás lehet. A fehérje energiát ad, naponta 2-3 adag, 25-30 grammnyi fedezi az aznapi szükségletet. Vacsorára jöhet valami csípős, mely serkenti az immunrendszert, ráadásul az eldugult orrot is tisztítja.

Elegendő pihenés
Az igénybevett szervezetnek sok pihenésre van szüksége, alvás közben igazán aktív az immunrendszer, ekkor tudunk gyógyulni. 7-8 óra alvás az ideális, ezért tévézés helyett inkább pihenjen, és ha napközben is be tud iktatni egy kiadós alvást, azzal még inkább támogatja teste öngyógyító folyamatait!

 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 7531 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4364
  • e Hét: 21525
  • e Hónap: 37925
  • e Év: 159798
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.