Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Annyira szép történet :
  2024-03-05 10:47:01, kedd
 
 




Annyira szép történet :


"A következő történet egy idős hölgyről szól, aki belépett egy exkluzív esküvői szalonba körbenézni, azonban az eladók kigúnyolták őt...
A biztonsági őr úgy csinált, mintha az állvány fölött ellenőrzött volna valamit, közben szorosan szemel tartotta az idős nőt, aki tétován lépett be az esküvői ruhaszalonba.
Gyors vizsgálat után megállapította, hogy nem a ügyfélkörhöz tartozik: régi ruhája legalább tizenöt éves, a harisnyája is divatjamúlt, a táskája is megkopott, a haja is kócos.
- Segíthetek? - lépett oda hozzá.
Az idős asszony kedvesen elmosolyodott, és azt suttogta:
- Igen, egy ruhát szeretnék. Az egyetlen unokám férjhez megy. Szükségem lenne egy szép ruhára az esküvőjére. És cipőre. Azt szeretném, hogy büszke legyen rám. Segítene valaki abban, hogy mit viseljek a nagy napon?
- A férfi mondta, hogy kövesse, és átvezette a nénit egy másik helyiségbe, ahol több nagy próbafülke is volt.
- Miért hozta ide? - kérdezte az eladó.
- Mert komplett szettet akar egy esküvőre - mondta nevetve a biztonsági őr, majd elsétált.
A tanácsadó, aki bizonyára modell lehetett fiatalabb éveiben, átható pillantással mérte végig az idős asszonyt. Kérte, üljön le vele szemben az asztalhoz, majd elővett egy jegyzettömböt és egy tollat.
- Először is, azt kell tudnom, mennyit hajlandó szánni rá?
- Takarékoskodni kezdtem, amikor tavaly tavasszal bejelentették, hogy idén esküvő lesz. Annie küldött nekem repülőjegyet, ezért az egész megtakarításomat a szép ruhára költhetem. - mondta, és kivett egy borítékot a kopott táskájából. - Úgy hetven dollár lehet benne. Számolja meg, ha úgy gondolja. Az egészet rá tudom szánni...
A nő ránézett, majd megszámolta a pénzt:
- Valóban, ez hetvenkét dollár. Talán le kellene mennie a pincébe, ahol a használt ruhákból vásárolhat. Van ott néhány, ami kijön ötven dollárból...
- Ó, kedvesem, odamentem először. De ott Miriam azt javasolta, hogy jöjjek önhöz.
(Ó, Miriam... szereti a jó vicceket - gondolta magában a tanácsadó, de várjon csak, majd megkapja a magáét.) Épp itt tartott gondolataiban, amikor a néni meglátott egy kék ruhát egy közeli vállfán. Felállt és gyors léptekkel odament. Mielőtt a nő visszatartotta volna, leemelte és maga elé tette, hogy megnézze a tükörben.
- Ez nagyon tetszik! Szép, de nem túl kihívó. Sima ruha, kis csipkével... Kellene hozzá egy cipő, természetesen. És a gyöngysoromat veszem fel hozzá, amit még szegény, megboldogult férjemtől kaptam... És ha majd vége az esküvőnek, odaajándékozom a kisunokámnak, hiszen egy a méretünk...
A tanácsadó nyelt egyet. Egyre jobban érezte magán a frusztráció és a szimpátia jeleit. Hogyan mondhatná el ennek az idős édes néninek, hogy a ruha ára 300 dollár, és a cipő hozzá legalább 75 lenne. Az élet néha nem igazságos.
Egy fiatal, szépen öltözött menyasszony épp fátyolokat próbálgatott a közelben, és közben figyelte a jelenetet. A családja jómódú volt, azt mondták neki, bármit megvehet, amire vágyik az esküvőjére.
Mielőtt a tanácsadó mondhatott volna valami bántót a néninek, megszólította:
- Bocsásson meg egy pillanatra - hívta magához, majd suttogva folytatta. - Adja oda neki a ruhát és a cipőt, meg bármi mást, amire még szüksége van, és írja az én számlámhoz. Mondja meg neki, hogy most ezek le vannak akciózva, és az összes csak 50 dollárba kerül. Így legalább marad egy kis költőpénze, és büszkesége...
- De miért? Nem is ismeri őt! - kérdezte a tanácsadó.
- Ez csak egy nászajándék lesz magamnak. Soha nem volt szerencsém ismerni a nagyanyámat. Ahogy majd az esküvőmön sétálok a folyosón, rá gondolok, és úgy fogom érezni, mintha a nagymamám is velem lenne..."
 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
A tömeg nem azonos a néppel
  2024-03-05 07:52:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Amikor megszülettem erre a világra
  2024-03-05 07:46:26, kedd
 
 




"Amikor megszülettem erre a világra, csak azt tudtam, hogy a dolgom szeretni, nevetni és fényesen ragyogni. Aztán ahogy nőttem, mások rám szóltak, hogy ne nevessek. ,,Vedd komolyan az életet - mondták -, ha vinni akarod valamire ebben a világban." Így aztán felhagytam a nevetéssel.
Így beszéltek: ,,Alaposan gondold meg, kit szeretsz, ha nem akarod, hogy összetörjék a szívedet." Így aztán felhagytam a szeretettel.
Azt mondták, ,,ne ragyogj oly fényesen, mert túl sokan felfigyelnek rád". Így aztán felhagytam a ragyogással, és összezsugorodtam, és elsorvadtam, és meghaltam, hogy a halál torkában megtanuljam, az életben semmi más nem fontos, csak szeretni, nevetni és fényesen ragyogni! -

(Anita Moorjani: És, ha ez már a menyország? c. könyvből részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Spirituális út  
Nem azt mondom: "Nevessetek a sorscsapások közepette.
  2024-03-05 07:41:01, kedd
 
 




Nem azt mondom: "Nevessetek a sorscsapások közepette. Balsors ígyis-úgyis előfordul, de ti csak mosolyogjatok!"
Nem azt mondom: "Rózsszínű szemüvegen át nézzétek a világot!"
Nem azt mondom: "Tagadjátok le, hogy mit teremtettetek."
Nem azt mondom: "Tagadjátok le, hogy mi a helyzet."
Csak azt mondom, hogy eldönthetitek, hogy "AMI VAN", az mit jelent. És amikor eldöntitek, hogy számotokra mit tartogat az, "AMI VAN", akkor az átalakul valami mássá.
Külső jegyeiben akár változatlan is maradhat, de a hatása teljes mértékben megváltozik: 180 fokos fordulatot hoz(hat az életetekben).

Bashar







Nézz rá, a zsiráf szemszögéből!
Minden azáltal nyer értelmet, hogy megértjük, miért és hol a helye az életünkben. Ha felismerjük a tanítást, azt, hogy megfelelő tudatosság mellett a dolgok - végül - minket szolgálnak, a belső ellenállást a szívbéli béke váltja fel.
Ez egy valódi Szellemi Teremtés.
Megéri!
 
 
0 komment , kategória:  Spirituális út  
Nem haragszom soha...
  2024-03-05 07:32:51, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Ne higgy el mindent
  2024-03-05 07:31:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Az aki bántott téged...
  2024-03-05 07:27:47, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Anthony de Mello: A csend szava
  2024-03-05 07:23:13, kedd
 
 




Az előadó azt fejtegette, hogy a modern világban a fegyverkezésre költött összegnek, csak egy kis töredéke is megoldhatná az egész emberiség anyagi gondjait. Az előadás után a tanítványok persze feltették a logikus kérdést: - De miért ilyen ostobák az emberek? - Azért - mondta a Mester ünnepélyesen -, mert az emberek megtanultak nyomtatott könyveket olvasni, de elfelejtették, hogyan kell olvasni a nem nyomtatottakat. - Mondj egy példát ez utóbbira! De a Mester nem szólt semmit. Később a tanítványok kitartó kérdésére így felelt: - A madarak dalai, a méhek zümmögése mind az Igazságot harsogják. A füvek és a virágok mind az utat mutatják. Hallgassatok és nézzetek, mert így kell a nem nyomtatott könyveket olvasni.

(Anthony de Mello: A csend szava)
 
 
0 komment , kategória:  Anthony de Mello  
Tanúlhatnánk a farkasoktól
  2024-03-05 07:14:13, kedd
 
 




Amikor egy farkas elveszíti a harcot egy másik farkassal szemben, és rájön, hogy esélye sincs a győzelemre, a vesztes farkas békésen felajánlja a nyakát ellenfelének, mintha azt mondaná: "veszítettem, vessünk véget".
Azonban abban a pillanatban megtörténik a hihetetlen: a győztes farkas megmagyarázhatatlan módon megbénul!?!
Egy ezer éves erő akadályozza meg abban, hogy megölje azt, akiben megvan az "alázat", hogy beismerje a vereséget.
A DNS-be vagy azon kívül beágyazott elsődleges mechanizmus előjön a győztes farkasba, és emlékezteti őt, hogy a faj fontosabb, mint az ellenfél kiiktatásának öröme. Milyen csodálatos, ösztönös időzítés!
Senki sem nevezné gyávának azt a farkast, aki megadja magát, sem azt, aki megbénul a szánalomtól, egyszerűen megtörténik...a csoda!
Nincsenek győztesek, nincsenek vesztesek!
Mindkét farkas eltávolodik, és az élet kereke folytatódik.
Az emberek tanulhatnának a farkasoktól, ahelyett, hogy továbbra is "mészárolják" egymást büszkeségből és hatalomszomjból!
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 531 db bejegyzés
Összes: 13021 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2559
  • e Hét: 19134
  • e Hónap: 36517
  • e Év: 153763
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.