Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csillapítsa a megfázás tüneteit gyógynövényekkel!
  2018-09-25 20:03:17, kedd
 
   
  Csillapítsa a megfázás tüneteit gyógynövényekkel!







A hideg téli időjárás kedvez a légúti kórokozók elszaporodásának, amelyek különféle megbetegedéseket okozhatnak. Az enyhe megfázás - ha nem fertőződött felül - torokkaparással, köhögéssel, fokozott orrváladék-termeléssel, fáradtságérzéssel, esetleg enyhe lázzal jár együtt. Ezek miatt a tünetek miatt nem feltétlenül kell orvoshoz menni, hiszen vannak nagyon jó otthoni gyógymódok is, amelyekkel a megfázást kezelni tudjuk. A forró gyógyitalok kortyolgatása, az inhalálás és az ülőfürdő hatásos lehet a tünetek mihamarabbi megszüntetésében.

Köhögés csillapítására nagyon hatásos lehet az izsópszirup. Egy lábasba tegyen 5 dl mézet és 1 dl vizet, majd forralja közepes lángon. Kavargassa addig, amíg szirup állaga lesz az elegynek. Ezután 12 evőkanálnyi szárított, alaposan összeaprított izsópvirágzatot és 2 evőkanál összetört ánizst is adjon a keverékhez. Főzze még fél óráig, de közben gyakran kevergesse meg a lábas tartalmát. Miután kihűlt a szirup, szűrje le és öntse egy tiszta befőttesüvegbe. Naponta egy-két teáskanálnyit fogyasszon belőle.

Köhögésre a vöröshagymából készített szirup is rendkívül jó lehet. Aprítson fel nagyon apróra egy nagy fej vöröshagymát, majd keverje össze 3 evőkanál mézzel. Töltse egy befőttesüvegbe, majd csavarja rá a tetejét. Egy nap múlva már fogyaszthatja is. Mindennap megehet belőle reggel és este egy-egy evőkanállal.

Száraz köhögésre gyógyír lehet még a következő házi recept is. Forraljon fel 6 dl vizet, majd áztasson benne 2 maréknyi lándzsásútifű-levelet. Ha a forrázat lehűlt, akkor ismét forralja fel, de közben adagoljon hozzá 400 gramm mézet. Főzze addig, amíg szirup lesz belőle. Ez a szirup nemcsak a köhögést csillapítja, de gyógyítja a légutak gyulladásos megbetegedéseit is. A szirup bevonja a torok nyálkahártyáját, így segíti a nyák feloldását és mérsékli a köhögési ingert.

A kakukkfűből készült tea oldja a hörgőkben a nyákot, nyugtatja a légutakat, és vírus-, gomba- és baktériumölő hatással is rendelkezik. Forrázzon le 2 dl vízzel 2 teáskanálnyi fűszernövényt, tíz percig hagyja állni, majd szűrje le. Mézzel ízesítve fogyassza.

Torokfájásra, köhögéscsillapításra, immunerősítésre igyon minél több gyömbérteát. Egy gyömbérdarabot hámozzon meg, majd apró lyukú reszelőn reszelje le. A reszelt gyömbért tegye egy üvegpohárba. Adjon hozzá 2 evőkanál mézet, negyed teáskanálnyi őrölt szegfűszeget, ugyanennyi fahéjat, majd alaposan keverje össze az összetevőket. Forraljon fel 2 dl vizet, majd ebből a keverékből rakjon a csészébe 2 teáskanállal. Alaposan keverje el a pohár tartalmát, majd adjon hozzá pár csepp friss citromlevet. Naponta 3-4 csészényit is elfogyaszthat ebből a kissé csípős italból.

A zsályalevél hatóanyagai az illóolajok, amelyek baktérium- és vírusölő hatással rendelkeznek, míg a cseranyagok az összehúzó hatást fokozzák. Ezeken kívül tartalmaz még keserűanyagokat és flavonoidokat is. Forrázzon le 2 dl vízzel 2 teáskanálnyi szárított zsályalevelet. Hagyja állni 10 percig, majd szűrje le. Lehűlt állapotban gargarizáljon ezzel a teával, amely hatékonyan képes a torkot fertőtleníteni.

A megfázás tüneteinek enyhítésére egy forró fürdő is sokat segíthet. A fenyőfürdőhöz szüksége lesz 2-3 maréknyi fenyőtűlevélre és egy maréknyi fenyőrügyre. Ezeket a hozzávalókat forralja fel 3 liter vízben, majd szűrje le és öntse a fürdővizéhez. A kellemes fürdőzés közben pedig kortyolgasson fenyőrügyből készült teát. Fél liter forrásban lévő vízbe tegyen 10 fenyőrügyet, hagyja állni 10 percig, majd szűrje le. Naponta 4 csészével is megihat belőle.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: megbetegedéseket, elszaporodásának, megszüntetésében, gyógynövényekkel, torokkaparással, izsópvirágzatot, immunerősítésre, megbetegedéseit, nyálkahártyáját, keserűanyagokat, befőttesüvegbe, gyömbérdarabot, fertőtleníteni, fenyőtűlevélre, vöröshagymából, csillapítására, kortyolgatása, teáskanálnyit, lándzsásútifű, fogyaszthatja, fűszernövényt, összeaprított, gargarizáljon, flavonoidokat, elfogyaszthat, zsályalevelet, fenyőfürdőhöz, kortyolgasson, fürdővizéhez, teáskanálnyi, vöröshagymát, baktériumölő, hozzávalókat, összetevőket, torokfájásra, fenyőrügyből, megfázás tüneteit, hideg téli, légúti kórokozók, enyhe megfázás, tünetek miatt, megfázást kezelni, forró gyógyitalok, ülőfürdő hatásos, tünetek mihamarabbi, lábasba tegyen, lábas tartalmát, tiszta befőttesüvegbe, vöröshagymából készített, következő házi, forrázat lehűlt, szirup nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nevem  Még csak most kezdődik a nap  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy bizonyos határt  Mi lenne ha  Akarat  Julian Brass gondolata  Őrizkednünk kell...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  képre írva  Nem számIt  A jó emberek mindig szépek mar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Alvó cicák  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  Tavaszi kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy hatékony szolga  Örülök, hogy látlak!  Éretlen vers  Png virág  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kellemes délutánt kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép álmokat!  Ami embereknek lehetetlen, az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy lelki imádság  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy lelki imádság  képre írva  Mai harmónia kártyám  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép álmokat!  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png fotel  Gonosz démon-álarc  Esti kép  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem számIt  Alázat  Jó éjszakát  Radikális szeretet  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
megfázás tüneteit, hideg téli, légúti kórokozók, enyhe megfázás, tünetek miatt, megfázást kezelni, forró gyógyitalok, ülőfürdő hatásos, tünetek mihamarabbi, lábasba tegyen, lábas tartalmát, tiszta befőttesüvegbe, vöröshagymából készített, következő házi, forrázat lehűlt, szirup nemcsak, köhögést csillapítja, légutak gyulladásos, szirup bevonja, torok nyálkahártyáját, nyák feloldását, köhögési ingert, kakukkfűből készült, gyömbérdarabot hámozzon, reszelt gyömbért, keverékből rakjon, pohár tartalmát, kissé csípős, zsályalevél hatóanyagai, összehúzó hatást, torkot fertőtleníteni, megfázás tüneteinek, forró fürdő, fenyőfürdőhöz szüksége, maréknyi fenyőrügyre, hozzávalókat forralja, kellemes fürdőzés, megbetegedéseket, elszaporodásának, megszüntetésében, gyógynövényekkel, torokkaparással, izsópvirágzatot, immunerősítésre, megbetegedéseit, nyálkahártyáját, keserűanyagokat, befőttesüvegbe, gyömbérdarabot, fertőtleníteni, fenyőtűlevélre, vöröshagymából, csillapítására, kortyolgatása, teáskanálnyit, lándzsásútifű, fogyaszthatja, fűszernövényt, összeaprított, gargarizáljon, flavonoidokat, elfogyaszthat, zsályalevelet, fenyőfürdőhöz, kortyolgasson, fürdővizéhez, teáskanálnyi, vöröshagymát, baktériumölő, hozzávalókat, összetevőket, torokfájásra, fenyőrügyből, rendelkeznek, teáskanállal, szegfűszeget, evőkanálnyi, izsópszirup, mihamarabbi, üvegpohárba, hatóanyagai, zsályalevél, cseranyagok, enyhítésére, fenyőrügyre, citromlevet, gyömbérteát, csillapítsa, csillapítja, kakukkfűből, rendelkezik, fenyőrügyet, evőkanállal, gyulladásos, feltétlenül, termeléssel, gyógyitalok, fertőződött, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2866
  • e Hét: 9607
  • e Hónap: 19960
  • e Év: 79213
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.