Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Íme, a titok – Így tartsd életben sokáig a korallvirág
  2018-11-13 12:26:26, kedd
 
   
  Íme, a titok - Így tartsd életben sokáig a korallvirágot!


Az egyik legkedveltebb, legnépszerűbb virágzó szobanövényünkről fogok most beszélni nektek, ami pedig nem más, mint a csodálatosan szép korallvirág! Nézzük, mit kell tudnunk ahhoz, hogy sokáig virágozzon!


Korallvirág - Rövid ismertető


A korallvirág Madagaszkáron őshonos, de már Afrika más részein és Ázsiában is előfordul, sőt, Európába egyes területein is. A varjúhájfélékhez tartozó növény számos díszváltozatban fordul elő, több hibriddel rendelkezik, a mérsékelt éghajlaton szobanövényként tartható.


A korallvirág jellemzése


A korallvilág levelei sötétzöldek, nagyon húsosak, mert rendkívül sok nedv van bennük. Virágai négyszirmúak, általában pirosak-vörösek, vagy fehérek, narancs-citromsárgák, rózsaszínűek, vagy akár vajszínűek is lehetnek.







A korallvirág januártól júniusig virágzik, nyártól, mint kerti növény ültethető erkélyre, teraszra, illetve balkonládába is. Ősztől viszont a lakásunkat is feldíszítheti, mutatós, szép, színes virágaival. Azt azért el kell mondanom, hogy nagyon lassan fejlődik, ezért türelmesnek kell lennünk vele! Virágai magasan a levelek fölé emelkednek.


A korallvirág öntözése


A korallvirág a pozsgás növények közé tartozik, erre könnyedén rájöhetett mindenki, mivel a levelei igencsak vastagok és húsosak. Ebből egyébként arra is lehet következtetni, hogy nem szabad túllocsolni a növényt, mivel a levelei sokáig képesek tárolni a nedvességet. Nagyon fontos tehát, hogy a két öntözés között teljen el annyi idő, amennyi alatt a földje kicsit kiszárad.


Nyáron, a szavadban öntözhetjük hetente többször, de ilyenkor is érdemes vigyázni a túlöntözésre. Ha kaspóban van a növény, mindenképp vedd ki az öntözés idejére a cserepet a kaspóból, és csak abban az esetben tedd vissza, ha már minden víz lecsepegett róla. Télen is kell öntöznünk, de akkor ritkábban, ilyenkor elég, ha két-háromhetente egyszer meglocsoljuk egy kevéske vízzel.


A korallvirág gondozása - Mi szükséges a virágzáshoz?


A korallvirág egy rövid nappalos növény, ennek ellenére minimum nyolc óra megvilágítás szükséges ahhoz, hogy virágozzon. Éppen ezért az első fontos dolog az, hogy semmiképpen ne tegyük árnyékos-félárnyékos helyre, mivel ott kevesebb virágot fog hozni! Nyáron ez nem okoz különösebb gondot, a napos terasz tökéletes hely a számára, biztos lehetsz benne, hogy egész nyáron át virágozni fog majd.







Viszont van még egy dolog a fényigény mellett! Fontos, hogy minden egyes virágzás végén le legyenek vágva az elnyílt virágok, máskülönben várhatod az újabb virágözönt, nem fog történni semmi. A hosszantartó virágzáshoz szükség van a megfelelő tápanyag-utánpótlásra is! Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk tápoldatot az öntözővizéhez. .


Korallvirág virágzása karácsonykor


Egy egyszerű trükk segítségével elérheted, hogy még karácsonykor is bőségesen virágozzon a korallvirág! Nekem bevált az, hogy télen is adtam nekik tápoldatot folyamatosan, így mindig virágzott. Viszont van egy másik módszer, ami pedig az ismerősömnek vált be: ő fekete kartonnal takarta le a növényt 8-10 órára, ezzel elérte, hogy egész télen virágozzon.


Korallvirág metszése


Utoljára szeretnék pár szót ejteni a korallvirág metszéséről is. Arról már beszéltem, hogy az elnyílt, elszáradt virágokat minden esetben le kell vágnunk. Ugyanakkor fontos az is, hogy a hajtások vissza legyenek vágva, így mindig tömör, rendezett növényünk lesz. A felnyúlt, nyurga hajtások a fényhiány miatt alakulnak ki, nyugodtan visszametszetjük ezeket. Ha felkopaszodna a növényed, akkor tavasszal vágd vissza jó alaposan, nagyjából a felére, majd kezdd meg a tápoldatozást. Nem kell sajnálni, ugyanis hamar erőre kapnak, pár hét alatt csodaszép lesznek újra.


Korallvirág szaporítása


Nem kell kidobnod a levágott hajtásokat sem, érdemes egy földdel teli cserépbe ledugni, mivel nagyon hamar képesek gyökeret ereszteni. Így egy hajtásból pár nap alatt egy egész gyűjteményed lehet!
 
 
0 komment , kategória:  NÖVÉNY KALAUZ  
Címkék: visszametszetjük, varjúhájfélékhez, szobanövényként, díszváltozatban, madagaszkáron, következtetni, legkedveltebb, legnépszerűbb, korallvirágot, öntözővizéhez, felkopaszodna, feldíszítheti, tápoldatozást, négyszirmúak, hosszantartó, ismerősömnek, megvilágítás, folyamatosan, karácsonykor, háromhetente, segítségével, meglocsoljuk, utánpótlásra, túlöntözésre, citromsárgák, balkonládába, gyűjteményed, rózsaszínűek, csodálatosan, félárnyékos, korallvirág, semmiképpen, virágzáshoz, rendelkezik, máskülönben, szaporítása, titok –, egyik legkedveltebb, csodálatosan szép, korallvirág Madagaszkáron, varjúhájfélékhez tartozó, mérsékelt éghajlaton, korallvirág jellemzése, korallvilág levelei, korallvirág januártól, levelek fölé, korallvirág öntözése, pozsgás növények, levelei igencsak, levelei sokáig, földje kicsit, szavadban öntözhetjük,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem tiéd  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png lepke  Nagyi telefonál  Lóhere  Szívem tiéd  Hiányzik  Albert Einstein gondolata  Szívem  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Png lepke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Nem méltó hozzád  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Png lepke  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nagyi telefonál  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Paul David Tripp Április 19  Julian Brass gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Minden harmadik...  képre írva  Idő  Mindig jusson idő nevetni  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Hiányzik  Png telefon  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  A sors  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Próbálj meg ...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kislány  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A sors  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Gonosz démon-álarc  Csak a fogyatkozás látható  Minden harmadik...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png ház  Sokan azt tartják  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hazára minden embernek szükség...  A Megváltó szolgálatában  Fehér virág  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad 
Bejegyzés Címkék
titok &#8211, egyik legkedveltebb, csodálatosan szép, korallvirág Madagaszkáron, varjúhájfélékhez tartozó, mérsékelt éghajlaton, korallvirág jellemzése, korallvilág levelei, korallvirág januártól, levelek fölé, korallvirág öntözése, pozsgás növények, levelei igencsak, levelei sokáig, földje kicsit, szavadban öntözhetjük, öntözés idejére, esetben tedd, kevéske vízzel, korallvirág gondozása, rövid nappalos, első fontos, napos terasz, fényigény mellett, elnyílt virágok, újabb virágözönt, hosszantartó virágzáshoz, egyszerű trükk, másik módszer, ismerősömnek vált, növényt 8-10, korallvirág metszéséről, hajtások vissza, fényhiány miatt, levágott hajtásokat, földdel teli, egész gyűjteményed, visszametszetjük, varjúhájfélékhez, szobanövényként, díszváltozatban, madagaszkáron, következtetni, legkedveltebb, legnépszerűbb, korallvirágot, öntözővizéhez, felkopaszodna, feldíszítheti, tápoldatozást, négyszirmúak, hosszantartó, ismerősömnek, megvilágítás, folyamatosan, karácsonykor, háromhetente, segítségével, meglocsoljuk, utánpótlásra, túlöntözésre, citromsárgák, balkonládába, gyűjteményed, rózsaszínűek, csodálatosan, félárnyékos, korallvirág, semmiképpen, virágzáshoz, rendelkezik, máskülönben, szaporítása, sötétzöldek, korallvilág, öntözhetjük, lecsepegett, metszéséről, türelmesnek, túllocsolni, nedvességet, éghajlaton, lakásunkat, virágaival, jellemzése, hajtásokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 10154
  • e Hónap: 20507
  • e Év: 79760
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.