Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14 remek trükk hogy csillogjon-villogjon a lakásod
  2015-09-21 14:09:03, hétfő
 
  Köszönöm szépen L. Marika!
Talán még mindig van valami új, amit tanulhat az ember!


14 remek trükk hogy csillogjon-villogjon a lakásod

Ragad a konyhaszekrény? Hajjal vagy szőrrel van tele a kanapé és a díszpárna? Iszonyú mocskosak a gyerekek legói? Vízköves a kád, a kagyló és a csempe? Eltüntethetetlennek hitt foltok tarkítják a bútorokat?

Ezekkel a nagyszerű trükkökkel tiszta lesz a lakás, újjászületnek a bútoraidat. Mellesleg egy csomó pénzt is spórolsz velük, mert nem kell költened méregdrága csodaszerekre.

1. Házi konyhaszekrény-tisztító





Keverj össze egy rész növényi olajat két rész szódabikarbónával, dörzsöld meg a szekrényt egy ronggyal, vagy egy használaton kívüli fogkefével - az eredmény magáért beszél majd.


2. Mosd a legókat mosógépben





Nem is gondolnánk, mennyi kosz gyűlik meg a legapróbb legókockák redőiben... Persze megőszülnénk, ha egyesével kéne tisztogatni őket, a megoldás: pakold mosózsákba, indítsd be a programot, majd terítsd szét őket és hagyd, hogy maguktól megszáradjanak.


3. Tisztítsd a vasalót sóval





Először is, szórj egy kis sót a vasalódeszkára. Állítsd a vasalót a legmagasabb fokozatra, kapcsold ki a gőzölés funkciót, majd kezdj el vasalni. A kosz megtapad a són, a vasalód pedig fényes lesz, mint új korában.


4. Távolítsd el az állatszőrt gumikesztyűvel





Egyszerű: a szőr hozzá fog tapadni a kesztyűhöz.


5. Mentsd meg az összekarcolt asztalt ecettel és olívaolajjal





Keverj össze fél csészényi ecetet ugyanennyi olívaolajjal, fogj egy rongyot és dörzsöld a keverékkel az asztalt - a karcolások eltűnnek.


6. Ecettel a vízkő ellen





Ha sima felületről van szó: önts ecetet a vízköves részre és hagyd hatni 20 percig! Ha mondjuk a csaptelepről vagy a zuhanyrózsáról, használj papírtörlőt a művelethez.


7. Így tisztítsd a mikroszálas kanapéd alkohollal





Egy fehér szivacsra lesz szükséged, némi alkoholra és egy kefére. Spricceld az alkoholt a piszkos felületre, majd dörzsöld a szivaccsal. Ha megszáradt, keféld le és már kész is vagy.


8. Tedd tapadásmentessé a grillsütőt hagymával





Csak vágj félbe egy fej hagymát és jól dörzsöld be a vágott felével a grillrácsot. Probléma megoldva.


9. Tüntesd el a vízkövet citrommal





A zuhanyzóban kifejezetten jól tud jönni egy ilyen mutatvány a makacs vízkő ellen: vágj félbe egy citromot és dörzsöld vele a problémás felületet.


10. Ecettel is újjá varázsolhatod a zuhanyrózsát





Önts ecetet egy zacskóba, majd rögzítsd a zuhanyrózsához. Hagyd ázni nagyjából egy óráig, majd töröld át egy nedves törölközővel.


11. A vágódeszka tisztítása





ét evőkanál fehér ecetre, egy csésze vízre, egy fél citromra, tengeri sóra, olajra és egy törölközőre lesz szükséged. Töröld át a vágódeszkát az ecet és víz keverékével. Vágd félbe a citromot, mártsd bele a tengeri sóba és dörzsöld a deszkát. Mosd le vízzel, majd az olajos törölközővel még masszírozd át egyszer.


12. Sikáld a kádat grapefruittal és sóval











Egy grapefruit és egy negyed csészényi sóval makulátlan lehet a fürdőkádad. Vágd félbe a gyümölcsöt, szórd meg sóval, a maradék mehet a nedves kád aljára. Dörzsöld körbe a grapefruittal, majd öblítsd le vízzel.


13. Fogkrémmel az eltüntethetetlennek hitt nyomok ellen








Egy kis fogkrém segítségével könnyen eltávolíthatod a bútorokról akár a filccel rajzolt nyomokat is. Dörzsöld meg nedves ruhával vagy papírtörlővel, és már ott sincs.


14. Mosószivacsot a mikróba





A szivacsokban felhalmozódott baktériumokat hatásosan ki lehet űzni ötpercnyi mikrózással. Hatásos!

 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Címkék: tapadásmentessé, vasalódeszkára, felhalmozódott, gumikesztyűvel, zuhanyrózsához, konyhaszekrény, zuhanyrózsáról, megszáradjanak, eltávolíthatod, varázsolhatod, újjászületnek, csodaszerekre, grapefruittal, papírtörlővel, baktériumokat, mosószivacsot, csaptelepről, összekarcolt, megőszülnénk, olívaolajjal, kifejezetten, segítségével, törölközővel, zuhanyrózsát, szivacsokban, használaton, mikrózással, keverékével, vágódeszkát, zuhanyzóban, grillrácsot, legmagasabb, törölközőre, mikroszálas, tisztogatni, papírtörlőt, gyerekek legói, nagyszerű trükkökkel, csomó pénzt, rész növényi, használaton kívüli, eredmény magáért, legókat mosógépben, legapróbb legókockák, vasalót sóval, legmagasabb fokozatra, gőzölés funkciót, kosz megtapad, vasalód pedig, állatszőrt gumikesztyűvel, szőr hozzá, összekarcolt asztalt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A másik dolog,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyon különös  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png virág  Hazára minden embernek szükség...  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tanuld meg ezt a versemet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A Megváltó szolgálatában  Egy hatékony szolga  Kövesd a cowboyt!  Szívem  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 19  Hiányzik  Radikális szeretet  Garai Gábor - Takarítás  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Szívem  Kövesd a cowboyt!  Albert Einstein gondolata  Julian Brass gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png lepke  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png csokor  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Szép estét  Egy hatékony szolga  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nevem  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einsteinről  Éretlen vers  Paul David Tripp Április 19  Idő  Ami embereknek lehetetlen, az...  Julian Brass gondolata  Akarat  Tavaszi kép  Png férfi  Próbálj meg ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
gyerekek legói, nagyszerű trükkökkel, csomó pénzt, rész növényi, használaton kívüli, eredmény magáért, legókat mosógépben, legapróbb legókockák, vasalót sóval, legmagasabb fokozatra, gőzölés funkciót, kosz megtapad, vasalód pedig, állatszőrt gumikesztyűvel, szőr hozzá, összekarcolt asztalt, karcolások eltűnnek, vízkő ellen, vízköves részre, csaptelepről vagy, mikroszálas kanapéd, fehér szivacsra, piszkos felületre, grillsütőt hagymával, vágott felével, vízkövet citrommal, zuhanyzóban kifejezetten, ilyen mutatvány, makacs vízkő, problémás felületet, nedves törölközővel, vágódeszka tisztítása, csésze vízre, törölközőre lesz, tengeri sóba, olajos törölközővel, kádat grapefruittal, negyed csészényi, maradék mehet, bútorokról akár, filccel rajzolt, szivacsokban felhalmozódott, tapadásmentessé, vasalódeszkára, felhalmozódott, gumikesztyűvel, zuhanyrózsához, konyhaszekrény, zuhanyrózsáról, megszáradjanak, eltávolíthatod, varázsolhatod, újjászületnek, csodaszerekre, grapefruittal, papírtörlővel, baktériumokat, mosószivacsot, csaptelepről, összekarcolt, megőszülnénk, olívaolajjal, kifejezetten, segítségével, törölközővel, zuhanyrózsát, szivacsokban, használaton, mikrózással, keverékével, vágódeszkát, zuhanyzóban, grillrácsot, legmagasabb, törölközőre, mikroszálas, tisztogatni, papírtörlőt, állatszőrt, mosózsákba, grillsütőt, megszáradt, legókockák, keverékkel, tisztítása, vágódeszka, csillogjon, szivaccsal, kesztyűhöz, felületről, karcolások, mosógépben, gondolnánk, ugyanennyi, alkohollal, fogkefével, művelethez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 530 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4422
  • e Hét: 15267
  • e Hónap: 32650
  • e Év: 149896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.