Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Hír24 cikke
  2015-01-31 18:12:59, szombat
 
   
  A Demokratikus Koalíció elnöke a szegénységellenes mozgalmat idézte évértékelőjében. Az ország elnéptelenedését vízionálja.


Évértékelő beszédet tartott szombaton Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke, egykori miniszterelnök. Az ellenzéki poltikus szerint 2014 tavasza reményt hozott mindazoknak, akik a jelenlegi rezsimben az ország felemelkedését látták, és reménytelenséget mindazoknak, akik szerint az elmúlt 4 év után másik világot kell építeni. Mint mondta, ősszel nagyon sokan újra hihettek abban, hogy változások történhetnek Magyarországon és a hatalmon lévőket megérintheti a jövőbeli kudarc lehetősége.

Gyurcsány szerint az igazi reménytelenség nem csak a politika hagyományos világát éri el, hanem az egyre inkább elszegényedő magyarok sokaságát, mert a súlyos szegénységben élők száma minden korábbinál meredekebben növekedett. Minden 4 családból egy súlyos szegénységben él, máshol ez nincs így, Európában és a régióban is harmada, negyede ez a szám - tette hozzá.

Ha Magyarország jól teljesített, abban teljesített jól, hogy milliókat lökött embertelen szegénységbe. Minden tízből négy gyereknek kell szembenéznie azzal családjával, hogy a mindennapi betevőért küzdenek - hangsúlyozta.

Gyurcsány idézte a Magyar Szegénységellenes Mozgalom elemzését, amely szerint "éhen fogunk dögleni".

A bevándorlás-kivándorlás kérdésére áttérve Gyurcsány közölte: soha nem látott mértékben mennek el a fiatalok az országból. A miniszterelnök gazdasági bevándorolókat bűnbakoknak kiáltja ki, miközben saját fiataljaink kivándorolnak az országból - mutatott rá a DK elnöke.

"A miniszterelnök, aki nem ismeri a számokat, azt mondja Magyarországon csökkent a szegénység. Ha valami csökkent az a kormánynak a józansága". Ha ilyen mértékben folytatódik a kivándorlás, akkor 7,5 millióan maradunk az országban 2050-re. "Nesze neked erős Magyarország!" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök kitért a kormány új ellenségeiként aposztrofált gazdasági bevándorlókra, menekültekre: "negyvenezer gyaníthatóan nehéz-sorú emberről van szó. Jézus azt mondta, mindig lesztek közöttetek szegények, mindig hajoljatok le hozzájuk" -mondta, majd azzal támadta a kormányt, hogy a kereszténység eszméit csak képmutatásra használják. "Az a kétmilliárd forint, amibe a menekültek kerülnek kevesebb, mint Orbán Viktor titkolt vagyonának a hibahatára" - fogalmazott.

Gyurcsány szerint ahhoz képest, hogy 2014-ben a Fidesz másodszorra is kétharmados többséget szerzett, nincs nyugalom a kormányzásban, példaként az internetadó, az útdíjak, a cafetéria eltörlése, és a reklámadó körüli káoszt említette.

Saját pártját értékelve Gyurcsány kiemelte: három év alatt 10 százalékos lett a DK, és bár nem hisz benne, hogy a közeljövőben 30-40 százalékosra nő, erős középpártot szeretne. Emlékeztette "a mai hatalmasokat" ők is voltak valaha a bejutási küszöb közelében, majd hozzátette, reméli, még lesznek is.

Önkritikát gyakorolva Gyurcsány személyesen vállalta a felelősséget azért, hogy a DK Pásztor Albertet indította polgármesterjelöltként Miskolcon. Mára belátta, hogy rossz döntés volt, mert Kósa Magdát idézve: "nem elég antirasszistának lenni, annak is kell látszani" - mondta.

Beszédében a volt kormányfő többször kitért a baloldali ellenzéki pártok összefogásának szükségességére. A február 22.-i veszprémi időközi választáson szerinte közös jelöltet kell állítani. Azt mondta, ha valaki azért fél az összefogástól, mert azt másikat tehetségesebbnek, vagy befolyásosabbnak gondolja, akkor az menjen el pszichológushoz. "Ha valaki számára a függetlenség addig terjed, hogy egyaránt üti a hatalmi önkényt, és a demokratikus ellenzéket, akkor ő az önkény embere" -emelte ki.

Gyurcsány szerint két fontos dolog történt 2014 őszén: megroppant a Fidesz, és megjelent egy parlamenten kívüli, civil ellenzék. Utóbbiak, szerinte a hatalommal szemben akarnak erőt demonstrálni, ugyanakkor azt is kifejezik, hogy a hivatalos ellenzéket sem tartják hitelesnek. Gyurcsány szerint mindez arra kell, hogy ösztönözze a pártját, hogy végezzék jobban a dolgukat.



HIRDETÉS
Témába vág
Leköpték Gyurcsányt, próbára bocsátották őket »
Orbánhoz hasonlította magát Gyurcsány »
Gyarapodik az Orbán-Tiborcz-klán - állítja a DK »
A DK törvénnyel törölné el a trafikmutyit »
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: reménytelenséget, antirasszistának, elnéptelenedését, tehetségesebbnek, befolyásosabbnak, szükségességére, pszichológushoz, évértékelőjében, miniszterelnök, bevándorolókat, magyarországon, ellenségeiként, reménytelenség, felemelkedését, összefogásának, bevándorlókra, kereszténység, szegénységben, összefogástól, kormányzásban, kivándorolnak, gyaníthatóan, menekültekre, elszegényedő, függetlenség, közeljövőben, demokratikus, százalékosra, megérintheti, magyarország, meredekebben, aposztrofált, történhetnek, hasonlította, hangsúlyozta, trafikmutyit, szegénységellenes mozgalmat, ország elnéptelenedését, ellenzéki poltikus, jelenlegi rezsimben, ország felemelkedését, hatalmon lévőket, jövőbeli kudarc, igazi reménytelenség, politika hagyományos, egyre inkább, súlyos szegénységben, mindennapi betevőért, miniszterelnök gazdasági, országban 2050-re, volt miniszterelnök, kereszténység eszméit, Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc, Magyar Szegénységellenes Mozgalom, Orbán Viktor, Pásztor Albertet, Kósa Magdát, Leköpték Gyurcsányt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Zilahy Lajos gondolata  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Lóhere  Soha ne kedvezz...  Egy hatékony szolga  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bounty krémes  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Idő  A másik dolog,  Albert Einstein gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Alvó cicák  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png telefon  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Png rózsa csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem  Csak a fogyatkozás látható  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Png cica  A boldog családok mind hasonló...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fekete-erdő desszert  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Png fotel  Kellemes délutánt kívánok  Örülök, hogy látlak!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete-erdő desszert  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nevem  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Soha ne kedvezz...  Nevem  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem számIt  Nagyi telefonál  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Reggel van  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
szegénységellenes mozgalmat, ország elnéptelenedését, ellenzéki poltikus, jelenlegi rezsimben, ország felemelkedését, hatalmon lévőket, jövőbeli kudarc, igazi reménytelenség, politika hagyományos, egyre inkább, súlyos szegénységben, mindennapi betevőért, miniszterelnök gazdasági, országban 2050-re, volt miniszterelnök, kereszténység eszméit, menekültek kerülnek, cafetéria eltörlése, reklámadó körüli, közeljövőben 30-40, bejutási küszöb, felelősséget azért, volt kormányfő, baloldali ellenzéki, függetlenség addig, hatalmi önkényt, demokratikus ellenzéket, önkény embere, parlamenten kívüli, hatalommal szemben, hivatalos ellenzéket, trafikmutyit &#187, reménytelenséget, antirasszistának, elnéptelenedését, tehetségesebbnek, befolyásosabbnak, szükségességére, pszichológushoz, évértékelőjében, miniszterelnök, bevándorolókat, magyarországon, ellenségeiként, reménytelenség, felemelkedését, összefogásának, bevándorlókra, kereszténység, szegénységben, összefogástól, kormányzásban, kivándorolnak, gyaníthatóan, menekültekre, elszegényedő, függetlenség, közeljövőben, demokratikus, százalékosra, megérintheti, magyarország, meredekebben, aposztrofált, történhetnek, hasonlította, hangsúlyozta, trafikmutyit, felelősséget, szegénységbe, szembenéznie, hatalmasokat, emlékeztette, demonstrálni, képmutatásra, családjával, kivándorlás, másodszorra, bocsátották, kétharmados, teljesített, hagyományos, mindazoknak, internetadó, folytatódik, bűnbakoknak, fiataljaink, kétmilliárd, bevándorlás, személyesen, választáson, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4364
  • e Hét: 21525
  • e Hónap: 37925
  • e Év: 159798
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.