Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Csodálatos esküvői kép
  2018-05-15 23:35:59, kedd
 
 












 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - ESKÜVŐI KÉPEK  
***Csodálatos kép***
  2018-05-15 23:34:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - ESKÜVŐI KÉPEK  
Szép estét
  2018-05-15 23:28:43, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!!  
***Csodálatos kép***
  2018-05-15 11:43:57, kedd
 
 












 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - ESKÜVŐI KÉPEK  
***Csodálatos kép***
  2018-05-15 11:42:47, kedd
 
 












 
 
0 komment , kategória:  KÉPEK - ESKÜVŐI KÉPEK  
Szórj szó­da­bi­kar­bó­nát a ker­tedbe
  2018-05-15 11:39:43, kedd
 
  Szórj szó­da­bi­kar­bó­nát a ker­tedbe - le­nyű­göző, ami tör­té­nik!

Lát­vá­nyos és mesés ha­tást ér­hetsz el ezek­kel az egy­szerű trük­kök­kel.


Visszavonhatatlanul megékezett a tavasz! A fák máris virágozni kezdtek, indulhat a kert szépítése és ékesítése is. Ebben pedig egy nagyszerű társ lesz a segítségedre: a szódabikarbóna. Ez a csodaszer ugyanis nem csak a takarításban és a háztartásban, de a növények és palánták környékén, a kertedben és erkélyeden is varázslatos eredményeket ad.

1. Buja növényzet

Keverj össze 1 teáskanál szódabikarbónát, ½ teáskanál ammóniát és 1 teáskanál keserűsót egy vödör vízben. Ezzel locsold meg a növényeidet: fantasztikus műtrágyaként hat rájuk, buja zöld színűvé válnak tőle.





2. Dús virágok

Adj 1 evőkanál szódabikarbónát 2 liter vízhez, és ezzel locsold meg a virágzásnak indult növényeidet. Olyan virágözönnel ajándékoznak majd meg, amit álmodban sem hinnél.





3. Viszlát, kártevők

Keverj össze 1 teáskanál szódabikarbónát, ½ csésze olívaolajat, és ezzel a keverékkel permetezd az esetleg fertőzött növényeket - minden rovart nem öl meg, de a levéltetvek és a pók-atkák szaporodását például kiválóan megakadályozza és elpusztítja.

Távolról sincs vége! LAPOZZ

Link
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Sze­ret­néd, ha nem kel­lene órá­kat töl­te­ned ...
  2018-05-15 11:32:56, kedd
 
  Sze­ret­néd, ha nem kel­lene órá­kat töl­te­ned a ta­ka­rí­tás­sal, az ered­mény mégis ma­gáért be­szélne? Meg­mu­tat­juk a profi ta­ka­rí­tó­szol­gá­la­tok leg­jobb trükk­jeit, már ma be­vet­he­ted őket!


Zsír ellen kréta

Tarts krétát a mosókonyha közelében: ha zsiradék csöppen a ruhádra, dörzsöld át krétával, majd pár perc után mosd ki. A kréta felszívja a zsiradékot, amely azután már könnyedén kimosható a ruhából. Ha nincs otthon krétád, az étkezési keményítő vagy a hintőpor is megteszi. 10 percig hagyd őket hatni, tedd a ruhát a mosógépbe.


Lassan húzd a porszívót

Akkor lesz a legtisztább a szőnyeg és a padló, ha a porszívó fejét lassan húzod végig rajta. Ha kemény padlón dolgozol, először a csőrszerű illesztéket tedd fel a porszívófejre, hogy felszedd a porcicák nagy részét, ezután jöhet a szélesebb rátét.


Tisztíts gőzzel

A gőztisztító remek találmány, és a felmosószerekkel ellentétben semmilyen nyomot nem hagy maga után.
Keményítőt az ablakra

Keverj össze egy teáskanál kukoricakeményítőt egy csésze ecettel és egy csésze vízzel: az ablak folt- és csíkmentes, valamint csillogó lesz tőle.


Vízkő ellen csakis ecet

Az ecet a vízkő legjobb ellenszere: egy törlőruhát itass át vele, és tedd a csapra és más krómozott felületekre. Fél órán belül feloldja a vízkövet. A zuhanyfejet úgy tisztíthatod meg, ha egy nejlonzacskót vagy egy befőttes üveget megtöltesz ecettel, és ebbe lógatod bele a zuhanyfejet.


Nem mindegy a sorrend

Ha nem akarsz duplán dolgozni, akkor mindig felülről, és az ajtótól legtávolabb eső sarokban kezdd a takarítást. Legyen az első a mennyezeti ventilátor (ha van), ezután jöhet a bútorok teteje, majd az egyre lejjebbi felületek, és végül a padló, ahová az eddigi felületekről lehullott a por.


Tedd a fagyasztóba!

Van olyan gyakran hordott, és ezért szennyezett cuccod, amit nem lehet mosni (például bukósisak)? Ha igen, tedd egy jól záródó műanyag zacskóban a fagyasztóba legalább egy napra. Ez megöli a problémát okozó baktériumokat, ha pedig valamilyen zsíros lerakódás is van a holmin, azt megkeményíti, így azonnal leszedheted róla.



 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Így lesz könnye­dén fé­nyes a mo­so­gató egy perc alatt!
  2018-05-15 11:29:56, kedd
 
  Így lesz könnye­dén fé­nyes a mo­so­gató egy perc alatt!



Egy csepp olíva a mosogatóba

Eleged van abból, hogy minden felület ujjnyomos és foltos a konyhában? Cseppents papírtörlőre egy csepp olívaolajat, és töröld át vele a felületeket, a felesleges olajat pedig töröld le egy tiszta papírtörlővel. Az olaj védőréteget képez az üvegen és a rozsdamentes acélfelületeken, például a mosogatón a foltok ellen.








 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús
  2018-05-15 11:24:13, kedd
 
  5 tuti tipp,hogy vajpuha és omlós legyen a hús


Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!


1. Hamarabb megpuhul a főtt hús, ha a húsleves főzőlevébe egy kanál gyenge ecetet teszünk.

2. A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg levesben főzzük meg, majd hűtsük ki, és néhány óráig hagyjuk ázni a lében. Csak ezután süssük ki.

3. A marhaszeletet ecet és olaj keverékében hagyjuk állni két ótán át, de közben forgassuk meg néhányszor. Ha így sütjük ki, sokkal puhább lesz.







4. A szárnyashúst sütés vagy főzés előtt locsoljuk meg citromlével. Ettől omlósabb lesz.

5. Az öregebb állatok - marha, liba vagy vadak - húsát néhány napra tegyük olajos, esetleg ecetes páclébe, így a hús porhanyósabb lesz.




 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Epres-tejberizses torta
  2018-05-15 11:17:26, kedd
 
 
Epres-tejberizses torta


Hozzávalók

Hozzávalók egy 28 cm-es tortához:
A tésztához:
5 db tojás
5 evőkanál finomliszt
1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez)
5 evőkanál cukor
1 csipet só
A krémhez:
15 dkg rizs
2 dl víz
5 dl tej
3 dkg vaj
4 dl habtejszín
1 csomag zselatin fix (20 g)
5 evőkanál cukor
2 evőkanál vanília-aroma
4-5 evőkanál eperlekvár
A tetejére:
30 dkg eper
1 csomag tortazselé (piros vagy színtelen)
3 dl víz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé







Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és kis lángon kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Majd egy másik lábasban felforraljuk az 5 dl tejet, és azt is hozzáadjuk a rizshez a vajjal együtt, és kis lángon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vanília-aromát és a cukrot. Egy fedőt ráteszünk, és így letakarva hagyjuk, hogy szép lassan teljesen megpuhuljon.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. A zselatin fixet is a rizses krémhez keverjük. (A zselatin fix-szel könnyű dolgozni, nem kell felmelegíteni, elég a hideg folyadékhoz adni.)

A kihűlt tésztát vastagon megkenjük az eperlekvárral.
A tejszínhabos rizst rásimítjuk a tésztára, majd hűtőszekrényben dermedni hagyjuk néhány órán át.

A díszítéshez a megmosott és kicsumázott epret vékony szeletekre vágjuk, és legyezőszerűen, szorosan a torta tetejére rakosgatjuk. A tortazselét 3 dl vízben felforraljuk, 2 evőkanál cukorral édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd amikor már csak langyos, rákanalazzuk a torta tetejére. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Tálalás előtt egy kést körbefuttatunk a torta peremén, majd a peremet leemeljük. Én még tejszínhabbal is díszítettem a végén.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1388 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2372
  • e Hét: 9113
  • e Hónap: 19466
  • e Év: 78719
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.