Belépés
ovarzolee.blog.xfree.hu
A türelem a siker kulcsa, nem a sebesség! Szabó Zoltán
1974.09.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Nyugodt éjszaka
  2022-11-20 15:22:12, vasárnap
 
  Igazán laza volt az éjszakai forgalom, persze reggel lefeküdtem aludni, mert forgalom ide vagy oda az alvásra szükség van. Jövő héten lesz 3 nap szabadságom, ami nagyon jól fog esni!
Holnap d.e. pozsonyi bevásárlás a fő program, ezért este a lencsét megfőzöm. Keddre is kell valami ebéd, ezt még holnap kitalálom. Szerintem a hét közepén rendelni fogok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmaradások
  2022-11-19 13:35:13, szombat
 
  A héten sokat dolgoztam, így kevés időm volt a tanulásra. Ma igyekeztem pótolni az elmaradásokat. Reggel feltettem a levest főni, a másodiknak a fagyasztóból választottam halat, és hasábot, így volt elég időm. Anyunak intéztem fodrászt, aki a jövő héten jön el. Kicsit pihenek, még betekerem a szűzpecsenyét baconba és megy egy éjszakára a hűtőbe, én meg Öttevényre dolgozni.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Taktikai átalakítás
  2022-11-18 19:37:20, péntek
 
  Lassan 5. hónapja foglalkozom az opciókkal. A tananyag kezd összeállni a fejemben, az egy dolog, hogy elmondom, de érteni és alkalmazni is kell. A kézzelfogható eredmény a lényeg. Bizony követtem el kisebb, na jó, inkább drágább hibákat, de ezeket a tanulás, a fejlődés részének tekintem. Különösen az elméleti részek a nehezek, amit nehéz modellezni. Újra néztem egy rakás videót - még folytatom - és új lényeges pontokat fedeztem fel. Ma van egy hónapja, hogy taktikai változtatást eszközöltem. Eddig nagyon rövid távon gondolkodtam és természetesen így is kereskedtem. Ez az út nem járható, beláttam, igaz pár ezresem bánta a dolgot - dollárban - persze egy hónap után lehetetlen levonni hosszú távú következtetést, de úgy látom, hogy ez az irány járhatóbb.
A lényege, hogy 60-80 nap között adok el opciót és 20-30 nap között zárom, ha a bevételem elérte az 50-70%-ot, akkor előbb is. Ez azért fontos, mert az opció lényeges eleme az időérték. Itt az áttét az időben van. Ha kevés idő van már hátra az opció lejáratából, akkor az alaptermék árfolyamváltozása sokkal erősebben érvényesül, mint egy hosszabb időt tartalmazó opcióban. Pár hónap múlva remélem mégkedvezőbb hírekről számolhatok be!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felemás nap
  2022-11-17 16:07:33, csütörtök
 
  Reggel korán volt az ébredés, tudtam volna aludni! Anyu jól viselkedett reggel, így időben elkészültem. A komáromi vizsga gyorsan lement, ezért a tervezetnél korábbi vonatot is elértem, és tudtam tovább menni Budára. A nagy forgalom már lement, így simán odaértem az Orfihoz, gyorsan felvettem a gyógyszert és mentem a temetőbe. A déli vonatot is elértem, korábban értem haza, ez jó, mert van időm itthon.
A kellemetlen része útközben volt, az egyik kolléga szolgálat cserét kért. A vezényló már fel sem mer hívni! Dupla éjszaka a hónap végén...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komárom
  2022-11-16 18:19:52, szerda
 
  Holnap kirándulós nap lesz. Kora reggel Komáromba megyek vizsgára, majd megyek tovább Pestre. Elhozom a gyógyszeremet, majd felmegyek a temetőbe is. Idén elmaradt Farkasrét, illik bepótolnom, bár azoknak illene menni, akik örököltek!
Anyu jól van, eszik, iszik, ha kedve van akkor még beszélget is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álomból valóság
  2022-11-15 14:40:21, kedd
 
  És odaégett a pörkölt. Kaptam egy hívást és elfeledkeztem a főzésről, persze előtte még feljebb is kapcsoltam a lapot, hogy gyorsabban főjön meg. Sikerült, igazi pörkölt lett, picit égett íze van, de megmentettem. Óvatos leszek az álmokkal!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rémálom
  2022-11-15 11:14:23, kedd
 
  Már többször is arról álmodtam, hogy odaégetem az ebédet. Eddig egy alkalommal fordult velem elő, hogy valami odaégett, a rántás volt. A visszatérő álomban azonban mindig a pörkölt szerepel. Most is éppen az készül a holnapi rizseshúshoz, sok vízet öntöttem alá a biztonság kedvéért.
Tegnap szellemileg fáradtam el nagyon. 3x is volt biztosítóberendezési hibám, ugyanaz a gond, kevés vágánnyal és feszültségmentesített szakaszokkal a hívójelzés rémálom. Minden vonat rendben leközlekedett, ez a lényeg!
Na megyek megnézem a pörköltet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öttevény
  2022-11-14 07:16:22, hétfő
 
  Ma Öttevényen leszek, állomási vágányzár van, a forgalom persze marad, itt kell átpréselnem a vonatokat. egyszer azt olvastam, hogy az ember ne a könnyűt, hanem a nehezet válassza, mert az visz előre. Ennek szellemében fogok ma dolgozni!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekülés
  2022-11-12 01:00:00, szombat
 
  Közel egy éve úgy döntöttem, hogy kipróbálom a kriptóvaluták világát, kettős célom volt: szerettem volna befektetni a pénzemet, illetve a forint esése ellen védekezni. Kevés pénzzel kezdtem, de később nagyobb összeget is befektettem. Olvasgattam ezt+azt, de nagyon nem merültem el a dologban. Aztán tavasszal autóbaleset ért és az új autó megvásárlásához felszámoltam a kriptószámlát, mint utóbb kiderült nagyon jól tettem és időben léptem. Ez nem az én érdemem volt, hanem a sorsé.
Természetesen levontam a szükséges következtetést, és minden esetben alaposabb ismeretekre igyekszem szert tenni, hogy elkerüljek mindenféle balesetet.
Elkezdődött egy nagyon erős, közel 70%-os árfolyam gyengülés majd több kriptótőzsde is bedőlt, mert a befektetők pánikszerűen kivették a pénzüket. Igaz, hogy nincs kriptópénzem, de azért figyelem a fejleményeket egy nagyon jó videót találtam az Elemzésközpont oldalán a youtube-on. Lényege, hogy a piac teljesen szabályozatlan, ez azért veszélyes, aggályos, mert pont az átváltás, annak fedezete, a pénz visszaváltása cégekre van bízva. Innentől kezdve az egész bóvli, csak idő kérdése, hogy mikor omlik össze. Nincs mögötte hivatalos, jogszabályi háttér. Úgy látszik az idő elérkezett. Szerencsémre nélkülem történnek az események. Pár hónap, év múlva meglátjuk, hogy az irány merre ment tovább és mennyire lesz széles társadalmi, politikai elfogadottsága ezen pénzeknek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felkészültem
  2022-11-11 16:00:37, péntek
 
  A hétvégére. Megterveztem az étkezéseket, bevásároltam, főztem és eltelt a nap. Még a vacsora és a zuhany vár rám, aztán mehetek éjszakára dolgozni. Most a pihenő napom vasárnapra esik. Hétfőn meg megyek vágányzárazni Öttevényre. A jövő hét tartalmas lesz, majd a következő héten lesz 3 nap szabadság. Már várom, A vezénylővel is beszéltem, az utolsó szabadságot karácsony előtt veszem ki, lesz időm felkészülni az ünnepre.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 3902 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1431
  • e Hét: 5243
  • e Hónap: 15138
  • e Év: 40450
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.